HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 17:48

Nem oldottak meg :(

#122 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 18:05

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 16:56

Hat en remelem, hogy a hangelcsuszasi problemat megoldottak.

tod furi. nekem fennvan a .14-es kertem a sractol egy sample-t a DTV-jebol es a noteszen kodolva nyema hangelcsuszas volt, igaz en az elecard kodekjevel parsoltattam a dtv ts anyagait. a .14-nek egyetlen hibaja, hogy egy bug miatt a recode nemtud direktbe cdre porkolni - na bumm, es akko' mi van? :D

Szerkesztette: SFIJ 2005. 01. 25. 18:06 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#123 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 09:26

Nem tud direc-be CD-t pörkölni és nem tudsz felbontást állítani
amikor pedig ott van a kapcsoló hozzá.
és úgy egyébbként directbe csak egyféleképpen tudsz felvenni , noku állitási lehetőség. :(
Az új tömörítő tömörítés közben még mindig nem hajlandó bezárni magát,
hogy az XP hibernál magáhassa magát... esetleg ha valaki még kipróbálná.. megköszönöm.

Szerkesztette: TEST11 2005. 01. 26. 09:29 -kor

#124 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 11:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 16:44

... nem teljesen tiszta hogy a .27-ben mit raktak rendbe...

Leginkább semmit... Tegnap volt egy kis időm mojolni vele, de leginkább csak felbosszantott, nem alapszinten. Changelogot vezetni még mindig borzalmasan nagy munka, legalább akkora, mint az installátorba "uncheck all" buttont biggyeszteni az asszociációkhoz. az AAC dekoder a showtime-on kívül nekem ugyan nem működik sehol, az viszont fagy(mármint a showtime). A resize még talán működne is, viszont most épp a dekoder nem jó, így aztán időnként képtelen meghatározni tisztességesen a forrás felbontását, cserébe rátelepül mindenre, így aztán ezeknél az anyagoknál gond lesz pl. windvd-ben is...
Azt sem bánnám, ha parancssorból kellene okosítani az enkodert, a végeredmény bőven megérné a melót, de momentán ez a neros izé ez egy csapás :(

Szerkesztette: Moby 2005. 01. 26. 11:51 -kor

#125 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 16:26

Idézet: Moby - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 11:50

Leginkább semmit... Tegnap volt egy kis időm mojolni vele, de leginkább csak felbosszantott, nem alapszinten. Changelogot vezetni még mindig borzalmasan nagy munka, legalább akkora, mint az installátorba "uncheck all" buttont biggyeszteni az asszociációkhoz. az AAC dekoder a showtime-on kívül nekem ugyan nem működik sehol, az viszont fagy(mármint a showtime). A resize még talán működne is, viszont most épp a dekoder nem jó, így aztán időnként képtelen meghatározni tisztességesen a forrás felbontását, cserébe rátelepül mindenre, így aztán ezeknél az anyagoknál gond lesz pl. windvd-ben is...
Azt sem bánnám, ha parancssorból kellene okosítani az enkodert, a végeredmény bőven megérné a melót, de momentán ez a neros izé ez egy csapás :(

tehat ha jol ertem a .14-et semmi penzert ne csereljem le ;) az szepen tud resize, chapters, vobsub meg ami kell. a showtime-ja sem fagy nalam :D amugy regsvr32 /u ha megutaltad a kodekkjeit

#126 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 19:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 16:26

tehat ha jol ertem a .14-et semmi penzert ne csereljem le ;) az szepen tud resize, chapters, vobsub meg ami kell. a showtime-ja sem fagy nalam :D amugy regsvr32 /u ha megutaltad a kodekkjeit

Egyelőre semmiképp. Nincs elég gépidőm tényleges munkára fogni, a tesztelés marad csak, így aztán lezongorázom a következő verziókat is, majd sikítok ha elindul jó irányba.

#127 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 02:39

Te Moby régebben irkáltál és olybá tűnik, mintha értenél az OLE-hoz. Nekem az a meglátásom, hogy az ateme kodek a NeNDVid.ax nevű. mostmár csak azt kell tudni, milyen iIzéi vannak és hogy registry-n keresztül programzódik, vagy COM-on át. ha mindent tudunk, akkor irhetó elé egy vfw proxy és akkortól minden lehetséges :D

#128 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 13:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 2:39

Te Moby régebben irkáltál és olybá tűnik, mintha értenél az OLE-hoz. Nekem az a meglátásom, hogy az ateme kodek a NeNDVid.ax nevű. mostmár csak azt kell tudni, milyen iIzéi vannak és hogy registry-n keresztül programzódik, vagy COM-on át. ha mindent tudunk, akkor irhetó elé egy vfw proxy és akkortól minden lehetséges :D

Egen, ez felmerült bennem is amikor szenvedtem a kodekpakk csomagolásával (fel is adtam egyelőre). 2 bökkenő van : örök ellenségem az idő, másrészt tonképp nem értek én semmihez sem olyan szinten ahogy kellene, csak "magad uram..." felkiáltással szoktam nekiugrani a problémáknak, ami eleddig működőképesnek bizonyult, de emiatt igen mélyről kell indulnom, ami nem túl hatékony :) Azért nekiugrom én ennek, csak érzésem szerint a doom9-ről előbb lesz elérhető (legalábbis reménykedem benne).

#129 Felhasználó inaktív   Tommy Carrot 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 17:07

Ha nem szeretitek a Nero-t, és különálló h.264 kodek kell, kipróbálhatjátok az x264-et is (letölthető pl. innen). A minősége egy kicsivel még az Ateme kodekje alatt van, de azért már bőven használható.

Szerkesztette: Tommy Carrot 2005. 01. 27. 17:20 -kor

#130 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 18:20

Idézet: Tommy Carrot - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 17:07

A minősége egy kicsivel még az Ateme kodekje alatt van, de azért már bőven használható.

Nem kicsivel, hanem nagyon. Alapveto dolgokat nem tud az x264, ugymint pl. BVOP. Szubjektiv tesztek alapjan meg az XviD 1.x is leveri azonos bitrate mellet, pedig az XviD csak egy ASP kodek.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 01. 27. 18:21 -kor

#131 Felhasználó inaktív   Tommy Carrot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 18:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 18:20

Nem kicsivel, hanem nagyon. Alapveto dolgokat nem tud az x264, ugymint pl. BVOP. Szubjektiv tesztek alapjan meg az XviD 1.x is leveri azonos bitrate mellet, pedig az XviD csak egy ASP kodek.

Bocs, de kicsit le vagy maradva, az utóbbi hetekben, amióta az xvid egyik fő fejlesztője is beszállt, hatalmasat fejlődött ez a kodek, pl. támogatja az említett BVOP-okat is. Szerintem most már bőven jobb a minősége az xvid-nél, és tényleg nincs messze Ateme kodektől, ha sikerül jól eltalálni a beállításokat.

Szerkesztette: Tommy Carrot 2005. 01. 27. 18:30 -kor

#132 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 18:40

Idézet: Tommy Carrot - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 18:27

Bocs, de kicsit le vagy maradva, az utóbbi hetekben, amióta az xvid egyik fő fejlesztője is beszállt, hatalmasat fejlődött ez a kodek, pl. támogatja az említett BVOP-okat is. Szerintem most már bőven jobb a minősége az xvid-nél, és tényleg nincs messze Ateme kodektől, ha sikerül jól eltalálni a beállításokat.

na megnezem mit muzsikal a handbrake

#133 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 21:33

veszett fejsze nyele, halott ugy:
contrib/libavcodec/i386/dsputil_mmx.c: In function `h263_h_loop_filter_mmx':
contrib/libavcodec/i386/dsputil_mmx.c:634: error: can't find a register in class `GENERAL_REGS' while reloading `asm'

#134 Felhasználó inaktív   Tommy Carrot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 22:55

Miért szenvedsz a handbrake-el? Azon az oldalon amit belinkeltem, X264VFW.exe néven megtalálhatod a legújabb VFW verzió installerét, azzal minden flottul megy. Igaz, hogy AVI-ba lehet vele menteni a videót, de ez engem pl. nem zavar, és az MP4-be átmuxolás sem megoldhatatlan.

Szerkesztette: Tommy Carrot 2005. 01. 27. 22:56 -kor

#135 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 00:31

Idézet: Tommy Carrot - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 22:55

Miért szenvedsz a handbrake-el? Azon az oldalon amit belinkeltem, X264VFW.exe néven megtalálhatod a legújabb VFW verzió installerét, azzal minden flottul megy. Igaz, hogy AVI-ba lehet vele menteni a videót, de ez engem pl. nem zavar, és az MP4-be átmuxolás sem megoldhatatlan.

nemtom mi bajod van a handbrake-kel.. Momentan linux alatt valagyok, nem fogok a kedveder' atbootolni :D amugy megheggesztettem a hujegyerek Jamfile-jat, mostmar osszefordult. teszteles allatt.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 01. 28. 00:32 -kor

#136 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 01:52

changelog. kiprobaltam az X264VFW-t is. zsenialis darab. dekoder nincs hozza, beirja magat h264 fourcc-vel, ezek utan nincs az az isten aki lejatszana az avi-t. nah most megprobalom vegigreszelni avc1-es fourcc-vel is.

#137 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 13:25

final words: a buzgeraszott avimat vindoz nem tudja lejaccani, mplayer igen. kuzdelmezes helyett jobb a hardbrake de azzal csak 1-pass encoding csinalhato es azis csak dvdripbol. a 2-pass vdubmod-os csodarol elmondhato, hogy az x.264 lathatoan javult, megkozeliti az xvid minoseget, de meg nem eri el. Azt a minoseget kapod 1Mbiten mint amit az ateme 384kbiten produkal lasd az elozo oldalon linkelt videomat.

#138 Felhasználó inaktív   Tommy Carrot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 13:42

Rakd föl a legújabb ffdshow-t, szintén arról az oldalról amit belinkeltem, az simán gond nélkül lejátssza. A másik meg, a beállítások fontosak, egy rossz beállítással könnyen el lehet baszni az egészet. Én ezekkel elég jó eredményeket kapok:
Kép

Szerkesztette: Tommy Carrot 2005. 01. 28. 13:43 -kor

#139 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 14:22

Idézet: Tommy Carrot - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 13:42

Rakd föl a legújabb ffdshow-t, szintén arról az oldalról amit belinkeltem, az simán gond nélkül lejátssza. A másik meg, a beállítások fontosak, egy rossz beállítással könnyen el lehet baszni az egészet. Én ezekkel elég jó eredményeket kapok:
Kép

a beallitasok ilyenek voltak kb. ffdshow no thanks, on the other hand az mplayerben ugyanaz az ffmpeg engine van mint az ffdshow-ban.

#140 Felhasználó inaktív   Tommy Carrot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 14:47

Nézd, nem akarlak mindenáron meggyőzni, mindössze annyit akartam elmondani, hogy nekem pozitív tapasztalataim vannak az x264-gyel kapcsolatban. Például itt van egy rövidke teszt a nero AVC, VP6, x264 és xvid 1.1 részvételével, és szerintem az x264 videónak jobb a minősége mint az xvidnek, tehát a lényeg az, hogy _képes_ a jó minőség elérésére.

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.