Lenne egy (valószínűleg) teljesen

kérdésem:
Mi a jófenével lehet lejátszani az H.264 kódolású .mkv kiterjesztésű (720p-s HDTV) fájlokat? Pontosabban mivel lehet normálisan (szaggatás és a hang csúszása nélkül) lejátszani?
Az utóbbi két oldalon linkelt codec-eket (ffdshow, CoreAVC, és még Isten tudja milyeneket) kipróbáltam, de ugyanúgy szaggat. Azaz, hogy csak Nero ShowTime-mal tudom őket lejátszani normálisan. Csakhogy a Nero csak a kis ~35MB-os sample-ket játsza le, ha a tényleges, ~4,5 GB-os filmet szeretném lejátszani, akkor nemes egyszerűséggel kifagy. (bár a sample-t is elég sokáig tölti, nem beszélva a konstans 85-90%-os CPU-használatról) Próbáltam még BSPlayerrel, MPlayerrel (ami le se akarja játszani :confused: ), Windows Media Player Classic-kal, WMP 10-zel és 11 beta-val; VLC Playerrel.
Általános jelenség, hogy csúszik a hang (érdekes módon előre), viszont folyamatos! BSPlayer-rel lejátszva lassú a kép, ezáltal folyamatosan távolodik a kép és a hang. WMP C, 10 és 11 esetében pedig szaggat a kép, néha viszont 1-5 mp-re rendesen megy (ilyenkor a kép és a hang is szinkronban van). VLC Player-nél pedig totál szétesik a kép, gyakorlatilag 10 mp-enként ugrik csak, de akkor is teli van lila és zöld kis kockákkal.
Ezeken felül még K-Lite codec pack (v2.71) van a gépen (tudom, tudom pfúj codec pack, de nekem eddig tökéletesen bevállt). XviD-del tömörített, illetve .wmv formátumú (pl azokat a sample-ket, amiket a Microsoft honlapjáról le lehet tölteni) videókat (legyen az 720p, vagy 1080i) tökéletesen lejátszik.
Ahogy olvasgattam, nem minden gépen lehet tökéletesen lejátszani az ilyen videókat, de azért nagyon remélem, hogy nem a gép (ami az aláírásomban is van) a szűk keresztmetszet.
Előre is köszönöm a segítséget, és elnézés, ha valami nagyon láma dolgot kérdeztem.
ui: haverom gépén (2,8 GHz-es Prescott, 2* 256MB RAM, Radeon 9600XT; bár nem tudom ez mennyire számít) régebbi K-Lite codec pack és WMP Classic kombóval teljesen folyamatos a kép, habár nálla meg hang nincs. :Đ
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>