HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 13. 18:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 21:52

pillanatok alatt csinálok neked olyan full mpeg4 asp compilant xvidet amitől az összes asztali összefossa magát. ha viszont azt x264 kimenetét mp4 konténerbe teszed, akkor az avc-t tudó minden playa lejácca.
Ilyet én is tudok csinálni.  ;)

Egyébként ma jártam egy euro. -ban itt nálunk 6-7 különböző lejátszó volt kapható.
Mindegyik vitte a leirás szerint a DivX-XviD avi filmeket. Persze nem tudhatom mik azok a kódolási  beállítások amik mellett ez igaz.
Viszont egyik lejátszón sem láttam olyat, hogy mp4 formátumot vagy bármi-féle h264-et kezelne.

Egyébként beállítottam az XviD-et a fentebb már említett játékvideora, a lehetséges legjobb beállításokkal amit ismerek.
Az eredmény:
első menet: 2 perc; második menet: 12 perc
Szóval a második menet kétszer annyi ideig tartott mint az a beállítás amivel először csináltam a kódolást, viszont ez az eredményen nem igazán látszik, vagy ha igen akkor nem vettem eddig észre.
:hemuveg:
Majd kiváncsi lettem, mi van, ha az x264-et probáljuk kicsit gyorsabbá tenni igy a jelenleg probált High Quality-Slowest profil után kiprobáltam a HQ-slower és a HQ-slow profilokat is, az időeredmények igy alakultak.
HQ-slow:
első menet: 2p 5mp; második menet: 8p 26mp
HQ-slower:
első menet: 2p 8 mp; második menet: 14p 8mp
HQ-slowest:
első menet: 2p 11mp; második menet: 28p 45mp

Érdekes, hogy alacsonyabb bitrátán a slowest tömörítés második menete pár perccel kevesebb lett, mint pár napja magasabb bitrátán, mivel azt vártam, hogy több lesz.

A minőség összehasonlítása elég szubjektiv, picit még mindig az x264-et látom szebbnek.
Azt hiszem a slower profil ami megfelel majd az elvárásaimnak.

Prociterhelésre, az xvid + media player classic 10-15% között mozgott a lejátszás alatt.
A kétféle XviD beállítás visszajátszásában a prociterhelést figyelembe véve nem vettem észre különbséget.
Az x264 (coreAVC és matroska hali splitter van fenn lejátszásra) + MPC
A HQ-slow lejátszásakor 12-20% között volt a prociterhelés viszont a betöltés kicsit tovább tartott.
Majd a slower és a slowest profillal kódolt filmeknél 2-3%-al ment feljebb a prociterhelés.
Ha mplayer for windows lejátszót használtam ami belső ffmpeg (FFmpeg H.264) kódeket használ a prociterhelés 2-18% között mozgott, a lejátszás észrevehetően gyorsabban betöltödött, valamint nem igazán tudtam a különdöző profillal kódolt filmek között terhelési különbséget tenni.

Mindenesetre tervbe vettem még egy dvd-rip tömörítési tesztet is, mivel ez igy nem teljesen fejezi ki a két kódek teljes tudását, mivel ez egy játékból felvett 1p 45 mp hosszú video.
Egy teljes 2 órás dvd film rippjét megcsinálom, az majd kiadja a két kódek különbségét.
Ott jön ki igazán a bitek eloszlása, helyezkedése egy teljes filmre.
Gyaníthatóan ott nem lesz ennyire látható a különbség a két kodek között.
Remélem valamelyikteket érdekel ez annyira, hogy nem totál feleslegesen irkálok itt.  :cool: :)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#322 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 20:01

Hy

Ugyan még nem csináltam meg amit igértem elöző hozzászólásomban, de kérdeznék.  :cool:
Szerintetek melyik konténert érdemesebb használni?
Matroska amihez MKVToolnix progit probáltam eddig vagy MP4 konténert amihez a YAMB-ot néztem, de elég egyszerűnek tünik a matroskához képest.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#323 Felhasználó inaktív   aspirin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 30. 16:14

Idézet: szabi - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 18:34

Remélem valamelyikteket érdekel ez annyira, hogy nem totál feleslegesen irkálok itt.  :cool: :)

Üdv
szabi

Nyugi! Tanulságos! :)

Én éppen a tévéből felvett anyagaimat (~4Mbps, interlaced mpeg2, picit zajos) szeretném "jobb időkre" eltenni, kezd szűkös lenni a hely.
Az interlace miatt alapvetően xvid/divx jöhet szóba, de erősen gombokozom a deinterlace + x264-en is. Kár, hogy tegnap a szombati SGA az avidemux-ot kétszer is megfektette, mindkétszer a második pass végén, éppen csak annyira, hogy a kapott mp4 használhatatlan legyen... :(  (ja, x264-ről van szó)
...na majd valami másik verzió hátha jobb lesz...

...szóval fel a fejjel! :)

üdv

a
- nincs aláírás :) -

#324 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 18:53

Köszi a biztatást.  ;)
Az avidemux-ot még sosem probáltam, x264 kódolásra meGUI amivel probálkozom.
Csináltam már vele interlace cuccot, field deinterlace volt használatban avisynth-en keresztül.
Az megcsinálta.  :)
A dvd teszt x264-el még várat magára van egy kis helyhiány gondom a gépen.  :cool:

Hogy előző kérdésemre visszakanyarodjak picit, miért az mp4 konténert használod?

off:
ilyen régi reggel ilyen kevés hozzászólás ez igazán ritka dolog.  ;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#325 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 09:09

Tegnap elfelejtettem kérdezni, "undot" filtert szoktál használni?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#326 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 12:10

Nah még egy kérdést elfelejtettem.
Az x264-et te konfigurálod vagy profilokat használsz?

Mint fentebb említettem és profilt használok innen szedtem egy profilgyüjteményt és ezek közül a HQ-slower profilt használom.

Erről érdekelne SFIJ, blash, max-pain illetve a többiek véleménye is. Jó választás?

SZERK: Konténerre, filterre senki?  :smoker:

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2007. 05. 04. 12:11 -kor

BF2 / Kép / BF3

#327 Felhasználó inaktív   aspirin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 19:53

Naaszongya sorrendben:

Idézet

Köszi a biztatást.  ;)

Hááát, szívesen!  ;)

Idézet

Az avidemux-ot még sosem probáltam, x264 kódolásra meGUI amivel probálkozom.
Csináltam már vele interlace cuccot, field deinterlace volt használatban avisynth-en keresztül.
Az megcsinálta.  :)
A dvd teszt x264-el még várat magára van egy kis helyhiány gondom a gépen.  :cool:

Én VirtualDubbal nyomultam évekig, és IMÁDOM, viszont az utóbbi időben Solarisozok desktopon (is), így a VDubról le kell mondanom... (Ha Win megy, még mindig az az ász nálam!) - persze x264-re a VDub nem jó...
Szóval az AVIDemux-ot találtam helyette, ami nagyjából hasonló tudású és keresztbe-kasul platformos :) (és ráadásul free is) de Solaris alatt még nem sikerült lefordítanom (na majd ma este talán... :) )
Nem beszélve arról, hogy az aláírásomban szerepő 1-es gépen fut(na); kíváncsi lennék, hogy különböző compilerekkel, meg azok különböző kapcsolóival milyen sebesség-különbségeket lehetne mérni.
Windows alatt is csak most ismerkedek vele, úgyhogy egyelőre nem sok oksat tudok mondani/mutatni...

Idézet

Hogy előző kérdésemre visszakanyarodjak picit, miért az mp4 konténert használod?

...hogy mér is mp4? Azérmercsak  :D
Gondoltam kipróbálom, ahogy olvasgattam ezt-azt az utóbbi időben, úgy tűnt inkább ez, mint az avi. Márminthogy x264-gyel párosítva.

Idézet

off:
ilyen régi reggel ilyen kevés hozzászólás ez igazán ritka dolog.  ;)

Üdv
szabi

off:
  Hááát igen, sok fórumra irkálok, igazság szerint ide inkább olvasgatni járok - tök jó a társaság (elég kevés az anyázás, legalábbis az általam gyakran olvasott totyikokban), meg sok infót lehet "begyűjteni", elég jók, - hogymongyam - tartalmasak a topikok, sokmindenre választ találok :)
Ja, meg van még egy ok: IDŐHIÁNY... :/
De mondok jobbat: 2001-ben újra kellett regisztrálnom, mert a régi fórumról a regeket nem hozták át - ott/addig azért több hozzászólásom volt, kevesebb idő alatt... :D

üdv
a

#328 Felhasználó inaktív   aspirin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 19:58

Idézet: szabi - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 9:09

Tegnap elfelejtettem kérdezni, "undot" filtert szoktál használni?

Üdv
szabi

Nem.
Mingyá megnézem, kellett volna-e eddig... :)
Ja igen... nem rossz! HA be lehet izzítani _nem_ AVS alá, akkor lehet, hogy kipróbálom. (Egy időben szórakoztam az AVS-sel, de valahogy nem állt kézre - frameservelni meg a VDub is tud... :) )

#329 Felhasználó inaktív   aspirin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 20:00

Idézet: szabi - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 12:10

Nah még egy kérdést elfelejtettem.
Az x264-et te konfigurálod vagy profilokat használsz?

Mint fentebb említettem és profilt használok innen szedtem egy profilgyüjteményt és ezek közül a HQ-slower profilt használom.

Erről érdekelne SFIJ, blash, max-pain illetve a többiek véleménye is. Jó választás?

SZERK: Konténerre, filterre senki?  :smoker:

Üdv
szabi

"Használni" nem szokok eddig semmit :)
A múlt héten találtam valahun egy leírást (mekkell néznem honnan túrtam, most a másik gépen vagyok), az alapján kattogtattam össze, de ugye beledöglött, háromszor is... Eddig ennyi tapasztalatom van az x264-gyel... :D
Viszont köszi a linket, megnézem!

#330 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 09:00

Idézet

Én VirtualDubbal nyomultam évekig, és IMÁDOM, viszont az utóbbi időben Solarisozok desktopon (is), így a VDubról le kell mondanom... (Ha Win megy, még mindig az az ász nálam!) - persze x264-re a VDub nem jó...
Nos én gknot-vdub-xvid triót használom a gknot addig kell amig beállítok mindent és elmentem az avisynth filet-t. Onnan vdub.
Először az x264-et is a vdub-bal akartam, hiába szokás hatalma, de sajna nem lehet.  :)
Akkor keresgéltem és jutottam el az meGUI-hoz.
Nem szeretem annyira, de nem találtam jobb megoldást.
Túl sok mindenre egyébként sem használom, mert az avisynth file-t még mindig gknot-tal gyártom le.
Erre a gknot jobb szerintem.
Az meGUI csak kiadja a kódolási paramétereket a HQ-slower profilnak megfelelően és kijön egy csak videosávot tartalmazó mkv.
Ezt utána MKVtoolnix-el rakom készre.

Azért is kérdeztem, melyik konténer, mert nekem az mkv jobban tetszik, de úgy tünik az mp4 lesz a divatosabb.
Pedig szerintem nem olyan jó mint az mkv.

Az undot filtert a gknot állandóan belerakja az avisynth-be azért kérdeztem használod e?
Érdemes e használni?

Sajna az x264 paraméterezéséhez nem sokat értek ezért örültem, mikor megláttam, hogy a doom9-en valaki (a hozzászólások alapján úgy tünik ért hozzá) összeállított ilyen profilokat.
Erre vártam volna amit korábbi hozzászólásomban kérdeztem is hozzáértők véleményét erről a profilokról, de eddig nem sok.  :( 

Idézet

off:
Hááát igen, sok fórumra irkálok, igazság szerint ide inkább olvasgatni járok - tök jó a társaság (elég kevés az anyázás, legalábbis az általam gyakran olvasott totyikokban), meg sok infót lehet "begyűjteni", elég jók, - hogymongyam - tartalmasak a topikok, sokmindenre választ találok  :)
off:
régebben a dvd-rip topicban mikor az divx-xvid párossal hasonló helyzetben jártam mint most az x264-el sokkal aktivabb volt az a topic. Sokkal több infót lehetett összeszedni és több segítséget is kaptam.
Leginkább úgy fogalmaznék, hogy pörgött a topic.
Ahhoz képest ez a topic jóval passzivabb az elmúlt egy hónap alatt te és én vagyunk azok akik ide irtak.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#331 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 05. 05. 10:06

ayee, én olvasom szorgalmasan, h ha majd egyszer arra kerül a sor, ne a semmiből kelljen építkezni.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#332 Felhasználó inaktív   LR621W 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 19:39

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene!

DV-kameráról szeretnék kazikat direktben Xvidbe letenni. Jó lenne egy lépésben deinterlace-lni, körbevágni, és a 720X576-ról 640X480-ba rakni. Van elég erős gépem hozzá (3.8GHz-es HT-s proc, 1GBRAM, stb.), de nem találok (free) progikat amivel meg lehetne csinálni. A Virtualdub nem kap hangot és más probléma is van vele. A VirtuaVCR egyáltalán nem működik, stb. Tudtok ilyen programot ajánlani? Illetve azt szeretném kérni, hogy mondjátok el ti hogyan csináljátok? A többlépéses módszereket köszönöm, úgy én is tudom, de ahhoz most sok az anyagom és kevés az időm. Eddig a legjobban a CaptureFlux jött be, de az sem tud mindent amire szükségem lenne. (Például nem tud körbevágni.) Segítsetek légyszi!

Előre is köszi a válaszokat!  :respect:

#333 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 07. 19:41

Me' akarod elkurni a keparanyt? Meg me' akarsz mindent egy lepesben? Meg me' ebbe a topikba irtad?

Szerkesztette: blash 2007. 05. 07. 19:42 -kor

#334 Felhasználó inaktív   LR621W 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 21:03

Idézet: blash - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 19:41

Me' akarod elkurni a keparanyt? Meg me' akarsz mindent egy lepesben? Meg me' ebbe a topikba irtad?

Szia!

Nézzük sorban:

"Me' akarod elkurni a keparanyt?"

Ponthogy a normális 4:3 arányt szeretném visszaállítani a PC-képernyőjén. A 720X576 ugyanis nem 4:3 arányú képet rejt, miközben maga nem az. Érted?

"Meg me' akarsz mindent egy lepesben?"

Mert kevés a gépidőm. Szeretek mást is csinálni rajta, nem csak renderelni. És mert nagyon nagy teljesítményű gépem van, meg tudja csinálni egy lépésben is. Akkor meg miért is ne, -nemigaz? És végül, mert 120 darab MiniDV-kazettáról van szó. Ha több lépésben csinálom, még jövő Karácsonykor is ezen fogok sz@rakodni.

"Meg me' ebbe a topikba irtad?"

Mert itt foglalkoztok MPEG4-el, én meg "véletlenül" pont abban szeretnék tanácsot kérni tőletek.

És most én is kérdezek tőled valamit: Segíteni is tudsz, vagy csak kekeckedni?  :think:

#335 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 21:13

LR621W. mamár egy DVD recorder valami 35-40 ezer. a legtöbbnek van DV in-je. A DVD szabványos, kezelése egyszerű, mindenhol működik, nem kell reszeltetni a gépen.  Nem kell szarakodnod a deinterlésszel és a resize-zal sem.

ha mindenképpen szopni akarsz akkor
1) Windows media encoder (benne a ringyózban) mondjuk ekkor wmv-t kapsz
2) keresel egy proggit, ami tud type2 DV-AVIt rögzíteni tüzesdrótról.
itten ne ez a kezedtleges avs script, amin meg reszelhecc:
-------------------------------------------
DirectshowSource("kepcsörfile.avi")
LeakKernelDeint(order=0)
LanczosResize(640,480)
--------------------------------------

Szerkesztette: SFIJ 2007. 05. 07. 21:25 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#336 Felhasználó inaktív   LR621W 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 21:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 21:13

LR621W. mamár egy DVD recorder valami 35-40 ezer. a legtöbbnek van DV in-je. A DVD szabványos, kezelése egyszerű, mindenhol működik, nem kell reszeltetni a gépen.  Nem kell szarakodnod a deinterlésszel és a resize-zal sem.

Köszi de kifejezetten PC-re kell az anyag. Nem kell a DVD-korong. Xvid kell, kötbevágva, deinterlace-szelve, zajszűrve, stb. Tudsz benne segíteni?

#337 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 21:26

Idézet: LR621W - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 21:22

Köszi de kifejezetten PC-re kell az anyag. Nem kell a DVD-korong. Xvid kell, kötbevágva, deinterlace-szelve, zajszűrve, stb. Tudsz benne segíteni?

bővítettema post-ot :)

#338 Felhasználó inaktív   LR621W 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 22:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 21:26

bővítettema post-ot :)

Mit akartál mondani?

#339 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 14:45

Idézet: LR621W - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 22:07

Mit akartál mondani?

hol?

#340 Felhasználó inaktív   LR621W 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 15:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 14:45

hol?

Ez: "bővítettema post-ot" mit jelent nálad? Erre kérdeztem rá.

Egyébként feladtam a dolgot, mert sehol sem kapok rá választ és közel 300 program (és kodek) kipróbálása után nagyon beleuntam a dologba. Szóval marad a bevált kétlépéses módszer...

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.