HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 15:25

Azért nincs rá kényelmes egylépéses módszer, mert értelmetlen dolgokra nem szoktak célszoftvert írni.  :D

#342 Felhasználó inaktív   LR621W 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 16:13

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 15:25

Azért nincs rá kényelmes egylépéses módszer, mert értelmetlen dolgokra nem szoktak célszoftvert írni.  :D

Értelmetleeen? Ez majdnem egyenértékű a lehülyézésemmel. Tudom, nagy ember vagy te itt, de ezt még tőled sem nézem el! Kikérem magamnak!

És nem, egyáltalán nem volt értelmetlen, mert nekem most pont ez a feladatom. Kénytelen vagyok két lépésnem csináli azt amit a gépem teljesítménye egy lépésben is megengedne. Többszörösét pepecselem így a dologgal, mint amit kellene. Na-eeez egy értelmetlen dolog! Világos nagyember? Hülyeséget beszéltél!

:mad:

#343 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 08. 16:20

Még egyeszer leírom: értelmetlenséget akarsz csinálni, ezért nem találsz rá célszoftvert és egylépéses megoldást.  :D  Mókás vagy, hogy még neked áll feljebb.  :D

#344 Felhasználó inaktív   LR621W 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 16:38

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 16:20

Még egyeszer leírom: értelmetlenséget akarsz csinálni, ezért nem találsz rá célszoftvert és egylépéses megoldást.  :D  Mókás vagy, hogy még neked áll feljebb.  :D

Még egyszer leírom: Hülyeséget beszélsz és oktalanul sértő vagy!

Miért kellene valamit két lépésben és többször annyi bíbelődéssel elvégezni, ha egyszer a gép teljesítménye bírná az egy lépésben való munkát is? Én tegyek a gép kedvére? Én dolgozzam fölöslegesen helyette? Hát nem a gép van értem? Vagy mi van itt akkor a kutyafáját neki?!

Vagy azt tartod értelmetlennek, amit csinálnom kell? Ahhoz mi közöd van jóember? Honnan a bátorság, hogy leértelmetlenezd mások feladatát, -munkáját?

Szállj már magadba ember! Bocsánatkérést vártam volna, nem pedig papagáj módjára történő visszaszájalást. Nőlj már fel Péterke! Így nem tudod kiharcolni a tisztetelet a büdös életben sohasem, ha ilyen szemtelen és oktalan dolgot művelsz, segítőkész megnyilvánulások és kedvesség helyett.  :(

Három lépésed van:

1./ Bocsánatot kérsz az oktalan sértő viselkedésed miatt.

2./ Visszaolvasol, hogy mit is szeretnék csinálni valójában.

3./ összeszeded a sütnivalódat és megpróbálsz érdemben válaszolni, segíteni.

...ha így teszel, megköszönöm. Ha pedig nem, akkor elküldlek a pics@ba. Pont.

#345 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 17:21

A következő személyeskedésnél elküldelek egy hónapra pihenőre. Még egyszer ismétlem: teljesen értelmetlen feladatra nehezen fogsz célszoftvert találni. Ezt neked kellene belátni és magadba szállni, nem nekem. Én ugyanis nem akarok értelmetlenséget csinálni - persze lehet, hogy ebben némileg az is szerepet játszik, hogy idestova 10 éve foglalkozom digitális videotechnikával. Ráadásul ez a topik nem is a megfelelő hely a kérdésed, problémád megvitatásra, szóval fejezd be, amíg van rá módod.

#346 Felhasználó inaktív   LR621W 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 17:32

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 17:21

A következő személyeskedésnél elküldelek egy hónapra pihenőre. Még egyszer ismétlem: teljesen értelmetlen feladatra nehezen fogsz célszoftvert találni. Ezt neked kellene belátni és magadba szállni, nem nekem. Én ugyanis nem akarok értelmetlenséget csinálni - persze lehet, hogy ebben némileg az is szerepet játszik, hogy idestova 10 éve foglalkozom digitális videotechnikával. Ráadásul ez a topik nem is a megfelelő hely a kérdésed, problémád megvitatásra, szóval fejezd be, amíg van rá módod.

Megígértem, íme:

Kedves Péter, elmész te a pics@ba!

Egyébként találtam célszoftver tucatszám, csak egyik sem tudja mindazt, -pontosan azt, ami nekem kell. Ennyi. Pont.

...és egyáltalán nem érdekel az erőfitogtatásod. Tedd amit jónak látsz, de gondolj bele, hogy nem pont azzal húzod-e majd alá saját bunkóságodat. Jobban jártál volna ha követed azt a három pontot amit tőlem kaptál...

Szevasztok!

#347 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 17:40

Viszlát máskor!  :)

#348 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 18:39

egyszeruen nem birom megerteni, hogy szamara a DVD rekorder mertnem megfelelo. trivialis, egyszeru, bevalt, nagymertekben kompatibilis, raadasul a rekorderek 6MBps-es 1menetes mpeg2 kodekjei mamar remek minoseget produkalnak. mindezek mellett a merevlemezen a tarolasi koltseg 64 Ft/GByte, mig DVDn. 20Ft/GByte.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 05. 08. 18:43 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#349 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 13:30

Samsung 500Gb-nál már csak 54Ft./Gbyte Br. :) számlásan.
Lassan tényleg tök mindegy egy két Giga...

A NERO féle  AVC mennyire számÍt jóminőségünek? (betömöritési és kitömöritési időtől függetlenül)

Szerkesztette: TEST11 2007. 05. 09. 13:31 -kor

#350 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 11:25

Elnézést ha  lámát kérdezek vagy olyat ami másnak teljesen egyértelmű de van itt valami ami nekem nem világos. Most megszerereztem a Deja Vu című filmet 720p .mkv-ben , x.264, 1280x720 felbontás, 8600 körüli átlag bitráta. A heroes sorozat epizódjait is 1280x720-as felbontásban szoktam megszerezni. Na a problémám az, hogy míg a Heroes epizódok csak egy-egy vékony csíkot hagynak alul és felül a 16:10 arányú monitoromon, szinte teljesen kitöltve azt, addig a Deja Vu sokkal durvább csíkot hagy, majdnem olyan mintha egy 4:3-as arányú monitoron nézném, pedig a felbontása ugyanaz mint a Heroes epizódoknak. Mindez hogyan lehetséges? Miért van ez így? Egyébként Zoom Playert használok de ennek nem hiszem hogy van jelentősége. Próbáltam az aspect rationál mindenfélét állítgatni de sehogy sem lett igazán jobb.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#351 Felhasználó inaktív   krutyifix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 12:20

Idézet: LR621W - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 15:16

Egyébként feladtam a dolgot, mert sehol sem kapok rá választ és közel 300 program (és kodek) kipróbálása után nagyon beleuntam a dologba. Szóval marad a bevált kétlépéses módszer...

1.1 lépéses módszert tudnék ajánlani, én így szoktam:

kameráról capture HDVSplit http://strony.aster.pl/paviko/
mondjuk egymásután 10 kazit, majd bedobod a nyers fájlokat a super c -be

encoder progi: SUPER © http://www.erightsoft.com/SUPER.html
xvid, h264 -re szerintem ez az egyik legjobb ingyenes, tud deinterlace-t és átméretezést is

adobe cuccok szoktak tudni amutomatizálást talán a premiere-val meg lehet oldani az 1 lépésben mindent

#352 Felhasználó inaktív   dobolan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 19:23

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 11:25

Elnézést ha  lámát kérdezek vagy olyat ami másnak teljesen egyértelmű de van itt valami ami nekem nem világos. Most megszerereztem a Deja Vu című filmet 720p .mkv-ben , x.264, 1280x720 felbontás, 8600 körüli átlag bitráta. A heroes sorozat epizódjait is 1280x720-as felbontásban szoktam megszerezni. Na a problémám az, hogy míg a Heroes epizódok csak egy-egy vékony csíkot hagynak alul és felül a 16:10 arányú monitoromon, szinte teljesen kitöltve azt, addig a Deja Vu sokkal durvább csíkot hagy, majdnem olyan mintha egy 4:3-as arányú monitoron nézném, pedig a felbontása ugyanaz mint a Heroes epizódoknak. Mindez hogyan lehetséges? Miért van ez így? Egyébként Zoom Playert használok de ennek nem hiszem hogy van jelentősége. Próbáltam az aspect rationál mindenfélét állítgatni de sehogy sem lett igazán jobb.

Nem tudom melyik verziója az a Deja.Vu-nak, de szvsz az a film cinema scope arányú (2.35:1), nem 16:9, mint a Heroes. Úgyhogy normális az alul felül fekete csík. Nézd meg egyébként a felbontását is. Nem 1280x536 ????  :)

Szerkesztette: dobolan 2007. 05. 12. 19:23 -kor

#353 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 06:12

Idézet: dobolan - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 20:23

Nem tudom melyik verziója az a Deja.Vu-nak, de szvsz az a film cinema scope arányú (2.35:1), nem 16:9, mint a Heroes. Úgyhogy normális az alul felül fekete csík. Nézd meg egyébként a felbontását is. Nem 1280x536 ????  :)

Ha nem volt crop(alul-felül sávot is kódolták), akkor lehet 1280*720as..(sztem)

#354 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 06:16

Idézet: dobolan - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 20:23

Így igaz. :) Ezért vannak a fekete csíkok, McElroy.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#355 Felhasználó inaktív   XZoli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 07:56

Idézet: LR621W - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 17:32

Megígértem, íme:

Kedves Péter, elmész te a pics@ba!

Egyébként találtam célszoftver tucatszám, csak egyik sem tudja mindazt, -pontosan azt, ami nekem kell. Ennyi. Pont.

...és egyáltalán nem érdekel az erőfitogtatásod. Tedd amit jónak látsz, de gondolj bele, hogy nem pont azzal húzod-e majd alá saját bunkóságodat. Jobban jártál volna ha követed azt a három pontot amit tőlem kaptál...

Szevasztok!

Igaz Ez nem freeware, de megtudja csinálni.
Nero Vision
Szia Zoli

#356 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 16:58

- Language: English (change language)
Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Finnish French
German Greek  Hungarian Italian Korean Norwegian Polish Portuguese Portuguese (Brazil)
Russian Slovak Slovenian Spanish Spanish (South America) Swedish Thai Turkish 
- Current version: 7.9.6.0
- Release Date: May 21st, 2007
- Filesize:  171,99 MB (180.351.392 bytes)

#357 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 17:03

nero  ;)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#358 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 05. 25. 13:39

a még felszínen lévő hd-s témák közül talán ide illeszthető be legjobban a kérdésem:
adott egy hd-dvd struktúrájú evos (meg látok ilyeneket, h map, bup) anyag. ezt kellene vmi olyan konténerbe helyezni, h pl. az mpc külső kodekekkel megjelenítve lejácca, illetve .srt feliratot is pakoljon mellé. lehetőleg ingyéres v share progikkal, kodekekkel, mindenféle félnapokig tartó konvertálás nélkül,- az egyetlen, amit meg tudnék csinálni ebből jelenleg az esetleges feliratidőzítés hozzá :D.
szóval lehetséges-e egyáltalán ilyen? igazából nem nekem kéne, és időm meg kedvem most alig van ilyesmivel foglalkozni (még arra sem tudtam rászánni magam, h a vinyóra helyezzem az "anyagot"), alap gúglizás megvolt, tippeket látok, de azért 20 gigákkal mókázni, szívni... szóval ha valaki tud tuti móccerről, az ne tarcsa magába' :D köszi.

Szerkesztette: avman 2007. 05. 25. 13:40 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#359 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 13:46

Idézet: avman - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 13:39

a még felszínen lévő hd-s témák közül talán ide illeszthető be legjobban a kérdésem:
adott egy hd-dvd struktúrájú evos (meg látok ilyeneket, h map, bup) anyag. ezt kellene vmi olyan konténerbe helyezni, h pl. az mpc külső kodekekkel megjelenítve lejácca, illetve .srt feliratot is pakoljon mellé. lehetőleg ingyéres v share progikkal, kodekekkel, mindenféle félnapokig tartó konvertálás nélkül,- az egyetlen, amit meg tudnék csinálni ebből jelenleg az esetleges feliratidőzítés hozzá :D.
szóval lehetséges-e egyáltalán ilyen? igazából nem nekem kéne, és időm meg kedvem most alig van ilyesmivel foglalkozni (még arra sem tudtam rászánni magam, h a vinyóra helyezzem az "anyagot"), alap gúglizás megvolt, tippeket látok, de azért 20 gigákkal mókázni, szívni... szóval ha valaki tud tuti móccerről, az ne tarcsa magába' :D köszi.

vécéegy vagy avécé? ha AVC akkorcsinalsz TTXT subot es keppel hanggal beteszed mpeg4 kontenerbe...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#360 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 17:17

Hy

Készítettem két teszt videot.
A megcélzott méret mindkét esetben 30MB volt.
Az egyik XviD (Xvid-1.1.2-01112006 _Final Release_) a másik x264 (r655) kódekkel készült.
Nem szeretném befolyásolni senki véleményét ezért nem is kommentálnám, csak nézzétek meg, majd kiváncsi lennék a véleményetekre.
A forrásanyag egy játékból fraps-sal felvett video.
Amire felhivnám a figyelmet, messze menő következtetéseket nem lehet levonni, mindössze annyit, hogy ezen körülmények között melyik milyen.
Teljesen más eredmény is előfordulhat ha egy teljes filmre készül a kódolás és a bitek úgy kerülnek eloszlásra a teljes film hosszán, mint igy ilyen rövidebb felvételen, ráadásul ott a forrásanyag más. Nem FRAPS avi.

Szóval ha a tárhely is úgy akarja akkor innen letöltehető: XviD vs x264:D

Várom a véleményeket.  :cool:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16