HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 13:02

Sziasztok!
Elkezdtem visszaolvasni a topicot de egyelore nem talaltam valaszt.

Szeretnem nagymereto 8-9Gb vagy annal nagyobb filmjeimet feldarabolni, egyszoval siman kettevagni, lehetoleg anelkul hogy a videot ujbol kene encodolni. Van ra megoldas?

Guglizva en csak az MKVMERGE-et talaltam ami tudtommal ujbol tomoriti a filmet. Atnezve a helpjet a --split parancsot kene hasznalnom de a szintaxis nem tiszta szamomra (bemeno filenev es a 2 kimeno filenev). Van esetleg valami GUI ehhez a csodahoz?

koszi!
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#482 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 13:23

nem neztem vegig, csak beleneztem, de azota mar elvben lattam h.264-et is. a Troya 960x540, 1400kbps (azaz nagyjabol egy szokvanyos 2 cd-s avi tomoritese, igaz nagyobb felbontasban). szep, szep, de oszinten nem latok benne semmi kulonoset. persze bizonyara en is lehetek vak mindezekre. (irni is csak azert irom, mert kifogasoltatok az empiria nelkuli velemenyemet!)

de amiert irok az mas. kerdezni szeretnek. a kerdes altalanossagban, hogy mennyi is a szamitasiigenye egy full hd filmnek. (h.264 ovkorz.) mekkora proci kell hozza? tovabba mennyit tud segiteni ebben egy modern videokartya?

keresztkerdes. itten ez a link:
http://mobilnegyed.p...y.php?sid=10638

es konkretan mi a velemenyetek a fenti linken is szereplo termekrol, ami ez itten:
http://www.on2.com/i...439&news_id=597

tenyleg tud ilyen kis teljesitmenyu (beagyazott rendszer) eszkoz is full hd-t lejatszani, ha adva van ala a megfelelo hardware?

es a masodik kerdes, az Intel hamarosan debutalo Menlow platformja (Silverthorne in order cpu, 64bit, sse4 -- az Intel szerint eleri a PentiumM teljesitmenyet) kaphat olyan tamogatast videokartya oldalarol, hogy le tudjon jatszani ilyet? mi a velemenyetek?

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 11. 13:25 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#483 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 13:47

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 13:02

Sziasztok!
Elkezdtem visszaolvasni a topicot de egyelore nem talaltam valaszt.

Szeretnem nagymereto 8-9Gb vagy annal nagyobb filmjeimet feldarabolni, egyszoval siman kettevagni, lehetoleg anelkul hogy a videot ujbol kene encodolni. Van ra megoldas?

Guglizva en csak az MKVMERGE-et talaltam ami tudtommal ujbol tomoriti a filmet. Atnezve a helpjet a --split parancsot kene hasznalnom de a szintaxis nem tiszta szamomra (bemeno filenev es a 2 kimeno filenev). Van esetleg valami GUI ehhez a csodahoz?

koszi!

mkvmerge -o out.mkv in.mkv --split 4g

ekkor kozel 4GByteos fileokat keszit, ilyen nevvel:
out-001.mkv
out-002.mkv

masik lehetoseg

mkvmerge -o out.mkv in.mkv --split timecodes:hh:mm:ss

ekkor lesz
out-001.mkv
out-002.mkv

es az altalad megadott ora, perc, masodperc erteknel vagja kette.

nasmost a vagas a videosav alapjan tortenik es igysem tokeletes. vagyis az elso resz vegen veszithetsz lejatszaskor nehany kepkockat, meg a masodik resz elejen is. AC3 hangot 'AS' faktor szerint vagja, igy hasonloan a reszek hataran lehet gliccs a hangban. feliratokkal ritkan szokott problema lenni.

ami viszont fontos. ha van a file-ban attachment (alatalaban van, truetype fontokat szokas betenni a felirat megjelenitesehez amit nehany lejatszo figyelembe vesz vagy epp figyelmen kivul hagy) azt elveszited. isten igazabol a fontok a hw-es lejatszoknal fontosak, mert a hw-es a mellekelt fonttal fog probalkozni - ennek hijan fallbackel a sajatjara es nem biztos hogy a sajatja a filmben levo kodlap szerinti.

a lehetoseg ellenere azt javasolanm, hogy inkabb ne darabold, hanem ird ki DVD-9re UDF file rencer mellet (igy fogsz vele a jovoben a legkevesebbet szivni)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 11. 13:51 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#484 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 13:52

csak tudnam minek mobiltelfonokra (full)HD amig a kepernyonek a felbontasa toredeke a videofelbontasnak...
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#485 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 14:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 14:47

a lehetoseg ellenere azt javasolanm, hogy inkabb ne darabold, hanem ird ki DVD-9re UDF file rencer mellet (igy fogsz vele a jovoben a legkevesebbet szivni)

Koszi a segitseget, tippeket.
Igazsag szerint meg azon is gondolkozom hogy mivel ugysem szoktam egyenesen lemezrol filmet nezni  (mindig felmasolom elotte a szamitogepre), talan a legegyszerubb ha siman kettevagom a filet erre alkalmas progival, pl asszem mar a Total Commander is tud ilyet. Hatranya h nem lesz nezheto amig a 2 file ossze nem lesz rakva.
Sajnos jo minosegu DL lemez ara (Verbatim) nalunk meg mindig 550-600 forint korul mozog, mig a noname lemezek ara 350 forint korul
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#486 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 14:20

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 13:52

csak tudnam minek mobiltelfonokra (full)HD amig a kepernyonek a felbontasa toredeke a videofelbontasnak...

ezen en is merengtem egy kicsit, de hat mindegy. a hir ezt mondja, es kesz.

(amugy mondjuk beepitett projector/tv out eseten lehetne ertelme..)

azt az 5-600 Ft-ot meg sajnalod arra a filmre? mert ha igen, akkor inkabb kodold at masfel gigara! ;)
a forum ma:

#487 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 14:27

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 14:02

Sajnos jo minosegu DL lemez ara (Verbatim) nalunk meg mindig 550-600 forint korul mozog, mig a noname lemezek ara 350 forint korul

bocs de szerintem ez mar nem a megfizethetetlen kategoria :D

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 14:20

azt az 5-600 Ft-ot meg sajnalod arra a filmre? mert ha igen, akkor inkabb kodold at masfel gigara! ;)

:up: de persze azis igaz, hogyha az ember sajnalja ra, akkor lehet, hogy nemis annyira ertekes/kedves a szamara hogy archivalodjon.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 11. 14:29 -kor

#488 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 14:35

SFIJ: a kerdesemre toled is varom a szakertoi valaszt!
a forum ma:

#489 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 14:35

SFIJ: a kerdesemre toled is varom a szakertoi valaszt!

bogdan ha kovetted a topikaot meg amit beszeltunk akkor nem kerulte volna el a figyelmedet hogy a Sigma Designs SoC-n alapulo popcorn houe NMT A-100 tipusu ilyen celu keszulek mar magyarorszagon is kaphato. (link)

ami a menlow-t illeti, valszeg lesz benne olyan vga aramkor, ami tamogatni fogja a wmv hd-t, esetleg a br lemezen levo h264-et is. az hogy a netes matroskak/avik tamogatasa VGA oldalrol milyen lesz - vagyis csak a nagy dvd lejatszo szoftverek altal hozzaferheto lesz vagy sem,  az egy masik kerdes. persze megheggeszteni sokmindent meglehet...

#490 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:34

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 14:02

Vegyel vinyot. De komolyan, amit kiirsz azt ugyse veszed mar tobbet elo.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#491 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:38

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:34

Samott

Ez igaz. :)

Bár a DL lemezeknél jelenleg amugyis jobb a GB-onkénti ára a hdd-nek (400,500,750 GB).

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 03. 11. 15:40 -kor

#492 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:39

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:34

Samott

csak johetne mar ide is az ajapanban arult USBs sata bolcso :)

#493 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:39

csak johetne mar ide is az ajapanban arult USBs sata bolcso :)

Erre gondolsz? Tenyleg jopofa cucc, bar en inkabb olcso NAS-eket varnek... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#494 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:51

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:46

Erre gondolsz? Tenyleg jopofa cucc, bar en inkabb olcso NAS-eket varnek... ;)

Samott

ezen a nas dolgon sokat gondolkozok en is. ugye ez arrol szolna hogy egy valag nagykapac HDD allandoan online, akar aktualisan hasznalod, akar nem. egyfelol mamar 10enwattokrol beszelunk per HDD, huteni is kell a modern lemezeket, satobbi. nekem ez a bolcsos dolog nagyon tetszik, mert isten igazabol nekem a kompaktsag es az olcsosag meg a kapacitas fontos, valojaban nem akarok egyfolytaban terrabajtok felett diszponalni :)

Kép
Kép
Kép

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 11. 16:02 -kor

#495 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:51

ezen a nas dolgon sokat gondolkozok en is. ugye ez arrol szolna hogy egy valag nagykapac HDD allandoan online, akar aktualisan hasznalod, akar nem. egyfelol mamar 10envattokrol beszelunk per HDD, huteni is kell a modern lemezeket, satobbi. nekem ez a bolcsos dolog nagyon tetszik, mert isten igazabol neked a kompaktsag es az olcsosag meg a kapacitas fontos, valojaban nem akarsz te egyfolytaban terabajtok felett diszponalni :)

Nalunk most ugy van, hogy van egy "szerver" a legkisebb core2-es procival (mert ugye csak az tud orajelet/ feszultseget -> fogyasztast csokkenteni), azt este bekapcsoljuk, ejjel 2-kor pedig lekapcsolja magat. Van benne vagy 4 vinyo, azok is lekapcsolnak fel ora inaktivitas utan...

Samott

#496 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:12

:offtopic:

Az a nagy harci helyzet hogy anno tobb szaz filmemet arhivaltam CD-re, aztan kesobb ugyanez tortent a DVD-vel... aztan rajottem hogy nagyreszet soha elo nem vettem hogy megegyszer megnezzem. Az is lehet h mire legkozelebb elovennem mar BR-t fogunk hasznalni akkor meg mar megint folosleges RIP-et nezni...
Ja es az 5-600 forintos lemez ar melle azt is hozza kell venni hogy itt a minimalber nem 60k huf hanem 30k :D (na jo, ez inkabb szomoru mint vicces)

Edit: kicsit utanaszamoltam az arhivalas koltsegeinek.

DL DVD 600huf/db  = 75huf/ Gb
DVD+R   67huf/db = 17 huf/ Gb
HDD 320GB   48 huf / Gb

(valoszinuleg Mo-n olcsobb, de az arany kb hasonlo lehet)

Tehat tisztan arhivalasi szemszogbol nezve DL lemez a legrosszabb valasztas, meg egy HDD vasarlasa is koltseghatekonyabb megoldas. Arrol nem is beszelve hogy en szemelyesen nem bizok a DL lemezek elettartamaban, szerintem kevesebbet fognak elni mint a normal DVD-k, es serulekenyebbek/erzekenyebbek a serulesekre. Ja es a HDD torolheto/olvashato :)

Egy szo mint szaz nekem ezek a filmek arhivalni kellenek es ebbol a szempontbol a koltseghatekonysagot nezem. Ugyan igaz hogy 2 DVD-re bontva vagy DL-DVD-re masolva a film mar a lemezrol is nezheto de egyreszt sosem fogok asztali lejatszot venni ilyesmihez, masreszt mindig elobb felmasolom HDD-re a filmeket, szal ebbol a szempontbol kb tokmind1, hogy min van tarolva.

Bocsi az OFF-ert, tudom h ez nem kapcsolodik a topic temajahoz.

Szerkesztette: Vortex07 2008. 03. 11. 16:49 -kor

-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#497 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:37

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:12

Az a nagy harci helyzet hogy anno tobb szaz filmemet arhivaltam CD-re, aztan kesobb ugyanez tortent a DVD-vel... aztan rajottem hogy nagyreszet soha elo nem vettem hogy megegyszer megnezzem. Az is lehet h mire legkozelebb elovennem mar BR-t fogunk hasznalni akkor meg mar megint folosleges RIP-et nezni...
Ja es az 5-600 forintos lemez ar melle azt is hozza kell venni hogy itt a minimalber nem 60k huf hanem 30k :D (na jo, ez inkabb szomoru mint vicces)

vortex07 mondom nem kell mindent archivalni. en manapsag mar a dolgok nagyreszet nezem es torlom... tehat olyat nem erdemes learchivalni amit tobbet nem veszel elo, mert kidobott penz...

#498 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:48

igen,erre en is rajottem. mondjuk pl a Gyuruk Ura is megvan bovitett rendezoi valtozatban mind a harom resz, es annak ellenere hogy egyik kedvenc filmem azota sem vettem elo. amugy ezert is sajnalom ra egy kicsit az extra penzt.

PS: szerkesztettem az elo hozzaszolasomat,kukk meg :)
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#499 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 17:15

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:12

Egy szo mint szaz nekem ezek a filmek arhivalni kellenek es ebbol a szempontbol a koltseghatekonysagot nezem. Ugyan igaz hogy 2 DVD-re bontva vagy DL-DVD-re masolva a film mar a lemezrol is nezheto de egyreszt sosem fogok asztali lejatszot venni ilyesmihez, masreszt mindig elobb felmasolom HDD-re a filmeket, szal ebbol a szempontbol kb tokmind1, hogy min van tarolva.

:offtopic:
Akkor neked a legjobb, ha tömörítessz 50-100 megás fájlokba és azt kiírod 2 db DVD-re felosztva. Kitömörítés meg mehet már a DVD-ről is akár. :)

#500 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 15:13

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:48

igen,erre en is rajottem. mondjuk pl a Gyuruk Ura is megvan bovitett rendezoi valtozatban mind a harom resz, es annak ellenere hogy egyik kedvenc filmem azota sem vettem elo. amugy ezert is sajnalom ra egy kicsit az extra penzt.

PS: szerkesztettem az elo hozzaszolasomat,kukk meg :)

hat vortex akkor lehet hogy neked egy backup szoft lenne a jobb? az eleve kezeli a multivolume-t, katalogizalja hogy mi hol van. stb...

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »