HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 14:02

Idézet: szabi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 13:51

Túl sok nyomkorászás nincs, lehet váltani waveform és multitrack view között.
A két nézetnek eltér az effect menüje.
Szóval nem tudom miképp hoztad össze mert igy nem lehet.
Szálanként viszont nem tud a foobar szétszedni AC3-at.
Biztos igy csináltad?

Üdv
szabi

igen. de trackenkent csinaltam meg a sztreccset majd minden csatit kiraktam mono wav-ba, mert a surcode/aften/sonic foundry ugy szeresse
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#462 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 14:10

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 13:44

:respect:
de sok kicsi sokra megy. igazából nem is itt van  gond, hanem köll a halálnak ennyi korong, már meglátok egy dvd-t, kiütést kapok, alig látszom már ki a korongokból.  ált. darabolni szoktam dvd5-re és összehegesztem a vinyóra, ha kell.
olyan nem megtartós cuccok, ellenben nem tudom, mikor tudok sort keríteni rá... felirat függvénye. (képtelen vagyok ázsiai filmet eredeti hanggal és angol felirattal nézni, nekem az már nagyon skizo)  vettem vinyót. lassan kifogyok onnan is a helyből.
2500 kb/s-al már mehetnek a fentiek? eredetileg úgy terveztem, h csak lemetélem a hangsávokat, muxolok, a dts/ac3 hangok kapnak 320/256 stereo ogg vorbist, de aztán rájöttem, ha már pöcsölnöm kell, akkor nem tart tovább, ha kódolóba is belegyűröm.
szerk: és egy pass-ban mehet így?

nos en az osszes anime-t azsiai hanngal es angol subbal nezem. masfelol ha annyira nem szived csucskek ezek az opusok akkor meg egyszeruen torold :D tudom, hogy az emberben mindig lakik egy kis horcsog. de mondjuk a hdd egy valoban kompakt egyseg. par honapja a hwsw es a porhardver is bemutatott egy usb bolcsot amibe egyszeruen be lehet szurni sata HDD-ket :)
az altalad megadott proggiban sajnos nem tudok segiteni mert a mencoder-t vagy az x264-et hasznalom es azokban megcsak hasonlo parameterek sincsenek.

:offtopic: ez a szegeny nelly furtado most, hogymar nem annyira trendi, kezd +tecceni :)

#463 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 19. 14:22

készítek 10 perces sample-ket 3 fajta filmből. oszt este majd jól megkukkolom. 3 filmen már spórolok 4-6 gigát.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#464 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 12:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 14:02

igen. de trackenkent csinaltam meg a sztreccset majd minden csatit kiraktam mono wav-ba, mert a surcode/aften/sonic foundry ugy szeresse

Leszedtem az audition v3.0-t.
Sajnos ez sem akar 5.1-es wavot stretch-elni egyben.

Ezt a sávonkénti dolgot hogy csináltad?
Elkerülendő, hogy összekeveredjenek a csatornák.
Sehol nem irja a progi melyik az bal első-hátsó, jobb első-hátsó ... stb.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#465 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 14:47

Idézet: szabi - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 12:38

Leszedtem az audition v3.0-t.
Sajnos ez sem akar 5.1-es wavot stretch-elni egyben.

Ezt a sávonkénti dolgot hogy csináltad?
Elkerülendő, hogy összekeveredjenek a csatornák.
Sehol nem irja a progi melyik az bal első-hátsó, jobb első-hátsó ... stb.

Üdv
szabi

van egy hivatalos track order a wav-okban nemtom mar hol lovastam az msdn-ben:

#1 Front Left
#2 Front Right
#3 Center
#4 LFE
#4 Rear Left Surround
#5 Rear Righ Surround
#7 Mid Left Surround
#8 Mid right Surround
#9 Ceiling surround
#10 Floor surround

a lista meg 16-ig tart, de az en kicsi fejem itt mar besokallt :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 21. 14:48 -kor

#466 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 11:11

innen gyüttem. https://forum.hwsw.h...ic=97010&st=240

Idézet

az mindenesetre elgondolkodtato, hogy ha az a siras-rivas, hogy a h.264-et (nincs ennek valami ertelmesebb neve, mint az xvid?) a picit regebbi gepek nem jatszak le, kozben az xvid-et meg tok jol, akkor miert is szorul vissza az xvid?

most szigorúan ripekről lesz szó.
tán mert a 720p már egy 2500+ barton alatt is ment, 1080p-re meg egy belépő 2 magos proci elég. főleg ha megvan támogatva egy vga-val (ati alsó kategóriában is elérhető hd sorozata). az a réteg,  aki valóban ki akarja használni a nagyobb felbontás előnyeit, ennek többszörösét költi megjelenítőre.

Idézet

amugy tipikusan milyen meretu 1 ora HD h.264-ben

egy 720p film dvd5/6.5 giga/dvd9 ált. 1080p scene dvd9, internal 3 dvd5/ 13 giga.

Idézet

Planet Earht resz 1 ora, 2,8G, de a felbontasa majdnem a 4x-ese, azaz 1440x1080.

x264 720p olyan 2 giga, 1080p dvd5. megeszem a kalapom, ha az xvided az én belépő 720p vetítőmön nem produkál több hibát, mint a bármelyik másik. tekintve, h az esir 720p képminőségével is elégedetlen voltam,  és volt szerencsém látni az eredeti hddvd-s vc1-et is.

Idézet

mi is az xvid szabvanyos felbontasa? (irtad anno, hogy az HD-ban nem szabvany..) segitek! van elore definialt felbontasa, ennek a maximuma 1408x1152, es van szabadon allithato felbontasa, ennek a maximuma 2048x1152. ez akkor miert is nem szabvanyos HD-ban?

nem mondta, h nem szabványos. annyit írt:
40-es sorfelbontásig (SD) nagyon hatékony és bevált cucc.
nem véletlenül nem jön ki, 720p xvid rilíz se scene, se internal. fogadd el, h az xvid-nél hatékonyabb. mert az. ez tény, amivel felesleges vitatkozni. az, h ki milyen megjelenítőn és mekkora felületen látja, vagy nem, az megint megér egy vitát. minél nagyobb, annál jobb.  :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 02. 25. 11:20 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#467 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 11:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 8:49

(ha mar ekezettel, akkor legyen Bogdán!) milyen rugkapalasrol beszelsz, draga SFIJ? ne keserits el, hogy nem birsz megkulonboztetni ket kerdest egy vitazastol!! en kerdeseket tettem fel, tudod azert van kerdojel a vegen.
nem. azer se!  :p

egyszer meg kene nezni azt a jobb kepminoseget..
igen meg kene.

en mindenesetre nem lattam problemat az xvid-en, pedig az mpeg2-on latom, hogy miben jobb.
tenyleg meg kene nezened a jobb kepminoseget a fuzfafilologia helyett.

no de ez az en bajom, tudom. hogy 720 felett es 8MBps folott elveszik az elonye az mpeg2-hoz kepest?? Te mirol beszelsz?
tapasztalati tenyekrol, meresi eredmenyekrol. a h263 es az mpeg2 hasonlo technologiai alapokon nyugszik. az xvid altal nyujtott fejlett(ebb) kvanatlasi eljarasok kis kepmeret es alacsony bitrata mellett elonyt jelentenek. nagy kepmeret/magas bitrata mellett a tomoritesben mar nem a kvantalas lesz a donto, hanem a transzformalt taromanyban hasznalt huffman kodolo hatekonysaga. ez a ket kodekre nezve ugyan az. Csak megjegyeznem, mivel ugy latom a szabvanyok elso par oldalan nem jutottal tul, hogy a h264 ujdonsaga pont a transzformalt tartomanyban levo binek kodolasa menten jelentkezik. huffman kodolas helyett kontextus adaptiv binaris aritmetikai kodolast (CABAC) hasznal. ez az algebrai kodolas okozza egyebkent azt is hogy mind az enkodolas mind pedig a dekodolas roppant szamitasigenyes.

egy dvd (nem foglalkozom dvd-kkel, de alapveto szamolast azert el tudok vegezni) ugye kb. 4G es 2 ora. ergo 1 ora 2G, es ez ugye 720x576. az altalam hivatkozott Planet Earht resz 1 ora, 2,8G, de a felbontasa majdnem a 4x-ese, azaz 1440x1080. szoval nem kene szerintem az mpeg2-vel jonni, mert ha azt tultomorited, na akkor valoban csuf lesz.
kedves bogdan, leven hogy sokat foglalkozol DSLR kamerakkal is, nyilvan tudod hogy a jpeg es a raw kimenet informaciotartalma nem azonos. ezek a video kodolok a jpeg-re is hasonlitanak sokban, az intra kepkockaik gyakoraltilag jpeg kepkockak. mpeg eseteben annyival bonyasabb a helyzet, hogy akepkozka 'informacio tartalma' fug attol is, milyen 'mozgalmas' a filmre vett folyamat. tehat elmondhato, hogy a negyszeres bontas a gaykorlatban nem biztos hogy teljesul, sot!

tipikus.. milyen segitseg is ez? hogy tudom meg ebbol, hogy mi a ketto kozotti kulonbseg? hogy MENNYIVEL, es MIBEN jobb az egyik a masiknal?
a szabvanyokat elolvasva megtudod mi a kozos bennuk es miben ternek el.

az azert abszolut vicces, amikor valaki komoly szakirodalommal dobalozik, es perceken belul kiderul, hogy o maga nem csak, hogy nem olvasta, de meg csak nem is tudja, hogy mi van benne.. :p

mi is az xvid szabvanyos felbontasa? (irtad anno, hogy az HD-ban nem szabvany..) segitek! van elore definialt felbontasa, ennek a maximuma 1408x1152, es van szabadon allithato felbontasa, ennek a maximuma 2048x1152. ez akkor miert is nem szabvanyos HD-ban? :think:
meg hogy youtube-ra lett kifejlesztve!  :omg:
en olyat, hogy az xvid 'szabvanyos felbontasa' felbontasa nem irtam. teljesen folosleges ez a rugkapalo csusztatas. mellesleg az mpeg-1 kepkockak merete maximun 2048x2048 lehet, ez nem jelent semmit. egyebkent a videotechnikaban szabvanyosnak tekintjuk a CIF, QCIF, 720x576 (CCIR601/PAL), 720x480 (CCIR601/NTSC), 720p, 1080p, 1440p felbontasokat. az mpeg4/asp gyakrolatilag szabad kezet ad (legyen a pixelszam minden dimenzio iranyaban 16-tal oszthato) es megadtad a szabvanyban definialt apparatus altal abrazolhato maximalis kepmeretet. ha a fenti listatol eltersz akkor azonnal unrestricted profilt hasznalsz. az unrestricted profil-t nem kell tudnia tamogatnia egy egyebkent az mpeg4/asp szabvanynak eleget tevo eszkoznek.

Persze erolkodhetsz tovabb, a HD technologiak szabvanycsomagjaban 3 fele videokdek szerepel. az mpeg2, a h264 es a microsoft fele VC-1. ertsd keplemezek, musorszoras.

persze senki sem gatol teged meg abban, hogy az 1920x1080-as kemperetu moziaidat akar mpeg-1-be is bekodold (lehetoseg van ra) ahogy xvid-re is van lehtoseg. de amig nem lattad a kulonbseget azonos forrasbol szrmazo  6-8MBps-es 720p-s xvid es h264 kozott szerintem objektive nem vagy abban a helyzetben hogy velemenyt alkoss. de minek utana helyzetbe hozod magad, a tovabbi vitazast is okafogyottnak fogod tekniteni a temakorben.

P.S.: Mostanaban tortent meg az a csufsag, hogy mar a HRHD rilizek eseteben is 960x540, 45 perc, 1CD meret (700MByte) is attert a scene h264-re az xvid-rol, igaz az avi fileformatum ittmeg megmaradt.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 25. 12:18 -kor

#468 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 12:06

Belétek meg mi ütött.  :think:
Honnan ezek az idézetek?  :smoker:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#469 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 12:11

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 11:11

aki valóban ki akarja használni a nagyobb felbontás előnyeit, ennek többszörösét költi megjelenítőre.
:respect: teljesen igazad van! ez egy igen korrekt erv.

Idézet

megeszem a kalapom, ha az xvided az én belépő 720p vetítőmön nem produkál több hibát, mint a bármelyik másik.
nem tudom, milyen hibakat kene latni, en nem nagyon vettem eszre. persze lehetek en is vaksi. mindenesetre a merete 2.9G megfelel annak, hogy a 4x-es felbontas 4x-es savszelesseget kap egy 700M-as normal felbontasu divx-hez kepest (1 orarol van ugye szo), igy erzesre azt kell, hogy mondjam, annal nem lehet rosszabb. (sot, jobb a tomoritesek elvei miatt.) annal jobb minoseget varunk el?

Idézet

nem mondta, h nem szabványos.
hat most mit tegyek, ha mondta:

Idézet: SFIJ

az xvid unrestricted profil, az sajnos kilóg a h.263/ASP-ből ami hivatalosan max 720x576 lehet
itt: https://forum.hwsw.h...c=136090&st=142

Idézet

nem véletlenül nem jön ki, 720p xvid rilíz se scene, se internal.
miaza release es internal? es hogy aranylik ehhez az eMule-on letoltheto Planet Earth sorozat?

Idézet

fogadd el, h az xvid-nél hatékonyabb. mert az. ez tény, amivel felesleges vitatkozni. az, h ki milyen megjelenítőn és mekkora felületen látja, vagy nem, az megint megér egy vitát. minél nagyobb, annál jobb.
szerintem soha nem vitattam a hatekonysagot. amire ugrottam az az "el kell felejteni az xvidet, ha HD-rol beszelunk" es hasonlo kijelentesek, amelyek hatso tartalmat probalom megfejteni. az, hogy minel nagyobb a jobb, az trivialis. szerintyem is jobb 2 meteren egy 640x480, mint 17 inchen akar a HD.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#470 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 12:18

Idézet: szabi - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 12:06

Belétek meg mi ütött.  :think:
Honnan ezek az idézetek?  :smoker:

Üdv
szabi

Idézet

#471 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 12:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 11:53

kedves bogdan, leven hogy sokat foglalkozol DSLR kamerakkal is, nyilvan tudod hogy a jpeg es a raw kimenet informaciotartalma nem azonos. ezek a video kodolok a jpeg-re is hasonlitanak sokban, az intra kepkockaik gyakoraltilag jpeg kepkockak. mpeg eseteben annyival bonyasabb a helyzet, hogy akepkozka 'informacio tartalma' fug attol is, milyen 'mozgalmas' a filmre vett folyamat. tehat elmondhato, hogy a negyszeres bontas a gaykorlatban nem biztos hogy teljesul, sot!
persze, hogy tudom. szoval akkor mpeg2-be nyugodtan be lehet tomoriteni a dvd-nel negyszer nagyobb felbontast 1.4x tobb helyre? mert ugye ez volt a kerdes..

Idézet

a szabvanyokat elolvasva megtudod mi a kozos bennuk es miben ternek el.
hat az szep. de hogy effektive, empirikusan es percepcionalisan mi a kulonbseg, azt ugye nem ebbol kene kiolvasnom? ;)

Idézet

en olyat, hogy az xvid 'szabvanyos felbontasa' felbontasa nem irtam. teljesen folosleges ez a rugkapalo csusztatasa.
gyonyoru! most mond, en tehetek rola, hogy 12 napos idotavlatba mar nem emlekszel jol arra, hogy mit irtal? ;) szep kis rugkapalas, mit ne mondjak..

Idézet

Persze erolkodhetsz tovabb, a HD technologiak szabvanycsomagjaban 3 fele videokdek szerepel. az mpeg2, a h264 es a microsoft fele VC-1. ertsd keplemezek, musorszoras.
en tovabbra sem latok erolkodest, de most mit tegyek veled? amugy ez a "szabvanycsomag" mi is, hol is, micsoda? elhiszem en szivesen, csak ennel erthetobben kene ramutatnod. amugy persze tok jo erv lesz, ha meglesz.

Idézet

de amig nem lattad a kulonbseget azonos forrasbol szrmazo  6-8MBps-es 720p-s xvid es h264 kozott szerintem objektive nem vagy abban a helyzetben hogy velemenyt alkoss.
nem 720, hanem 1080. es attol, hogy ranezesre igazad van, meg nem biztos, hogy helyes az allitas. ha ugyanis az xvid-en nem lattam kifogasolnivalot, akkor nehezen fogok latni kulonbseget a ketto kozott a h.264 iranyaba, nemdebar? (persze nem kizart, de hat ezt is figyelembe kene venni, mint erv. meg persze nem art azt sem vegiggondolni, hogy a gepem jelenleg alkalmatlan a full HD h.264 lejatszasara, igy nem tudom osszevetni a kettot. mashol meg jobban fog zavarni a megjelenito, ahhoz kepest itton barmi jobb lesz.. szoval elvi szinten is problemas az osszevetes a szamomra! a vonaglo ;) shakiradat meg mar hadd ne kelljen a planet earth-el osszevetni! :p)
a forum ma:

#472 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 12:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 12:11

miaza release es internal? es hogy aranylik ehhez az eMule-on letoltheto Planet Earth sorozat?

nos, kb. 20 milljó féle planet earth van itt-ott.
az első verzió:
van egy sokgigás hdtv stream, amit rögzítenek 1080i mpeg2-be. ez jobbára internal és nem scene, azaz egy adott, aránylag szűk site-ra, közösséghez kerülnek fel, nem csúcsftp-kre.
ebből a streamből csinálnak kisebb csapatok további internal releaseket (szabályok nélküli kiadás, azaz release, csak fonetikusan írom), amik továbbra sem kerültek top ftp-kre.
aztán a scene is rákapott a HD-re, főleg mióta bd-t hddvd-t (isten nyugtassa) lehet rippelni. megjelentek az olyan scene csapatok, mint septic, hv, sinners, akiknek a cuccai szépen bararolva felkerülenk a topftp-kre. igazából olyan írott/íratlan szabályai még nincsenek, mint az mp3/xvid dvdripeknek, illetve dvd5-re kódolt dvd9-eknek.
mellette meg ott vannak a nem scene kiadások, akik elsődlegesen egy-egy site-hoz, közösséghez juttatják el a cuccot.
az emule tényleg nem  erre a nagy file-ok megosztására való  :Đ, egy igazi vegyesfelvágott, ami nagyon jó dolog, de a torrent direkt nagy file-ok gyors megosztására jött létre, ami ezekkel a meghívásos alapon működő, zárt, de több tízezres tagsággal rendelkező torrentsite-okkal megfejelve 1000x hatékonyabb forma. persze ebből is lehet hitvitát csinálni.  :D

Idézet

szerintem soha nem vitattam a hatekonysagot. amire ugrottam az az "el kell felejteni az xvidet, ha HD-rol beszelunk" es hasonlo kijelentesek, amelyek hatso tartalmat probalom megfejteni. az, hogy minel nagyobb a jobb, az trivialis. szerintyem is jobb 2 meteren egy 640x480, mint 17 inchen akar a HD..

a nagy felület hátulütője, h bizonyos hibákat jobban kihoz  :(

Szerkesztette: avman 2008. 02. 25. 12:37 -kor

#473 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 12:44

koszonom a felvilagositast, igy mar sok minden jobban ertheto! kulon koszonom az emule velemenyezeset ebbol a szempontbol.

nagy felulet: na ja. nekem is valtozott a nezopontom, miota egyel nagyobbra csereltem a monitorom, a felbontast meg masfelszeresere. kegyetlen, igy igaz. de akkor is jobb a nagy! ;)
a forum ma:

#474 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 13:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 12:44

koszonom a felvilagositast, igy mar sok minden jobban ertheto! kulon koszonom az emule velemenyezeset ebbol a szempontbol.

még mindig áll a meghívó. csak persze itt azért vissza kell osztani legalább a felét, úgyhogy sztem 50-60 kbs up alatt nem is érdemes ebben gondolkodni. de egyéb esetekre is van megoldás, csak annak anyagi vonzata van (seedbox).

#475 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 13:08

egyfelol pont ezek miatt nem kivanok reszt venni ebben. (maradi bolond vagyok, tudom..)
masfelol a gepem alkalmatlan a h.264 lejatszasara HD-ban, igy semmi, de semmi ertelme nem lenne kiserletezni. (2500-as AthlonXP.. evvan.)
de koszonom a lehetoseget, meg ha nem is tudok elni vele!
a forum ma:

#476 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 13:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 12:33

nem 720, hanem 1080. es attol, hogy ranezesre igazad van, meg nem biztos, hogy helyes az allitas. ha ugyanis az xvid-en nem lattam kifogasolnivalot, akkor nehezen fogok latni kulonbseget a ketto kozott a h.264 iranyaba, nemdebar?

kicsit visszakanyarodva.
már a scene is áttért az x264-re, innentől kezdve egyébként is tökmindegy látod-e vagy sem a különbséget, mert más meglátta, és nem lesz már xvid a hd szférában, egtyik rétegében sem. egyszerűen kiszorult, mert van helyette jobb. múlt idő. ilyen az evolúció.

#477 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 13:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 13:08

masfelol a gepem alkalmatlan a h.264 lejatszasara HD-ban, igy semmi, de semmi ertelme nem lenne kiserletezni. (2500-as AthlonXP.. evvan.)

már semennyire nem emlékszem a cpu evolúcióra, ez mennyivel rosszabb, vagy jobb mint a 2500+ barton? mert a mainstream 720p-re bőven elég, és már az  is minőségi váltás az sd-hez képest. 1080p a rilízek 10-15%-át ha adják jelenleg.

Szerkesztette: avman 2008. 02. 25. 13:15 -kor

#478 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 13:21

persze, hogy tudom. szoval akkor mpeg2-be nyugodtan be lehet tomoriteni a dvd-nel negyszer nagyobb felbontast 1.4x tobb helyre? mert ugye ez volt a kerdes..
be lehet. esha ertesz is hozza, jo az enkodered, magyaran tudod mik az mpeg2 sajatossagai, akkor meg szubjektive kb ugyanolyan szar is lesz mint az xvid. masfel-2 eve homoritottam ebbe a topikba egy 640x360-as 1MBps-es mpeg2 peldat xvid-del szemben. csak a scene change-eken bukott el az xvid-del szemben. (ez nagyon szep teljesitmeny volt az mpeg2-tol mert ilyen alacsony bitratan a kodolasi semaja a mukodokepeesege hataran van) persze mindketto ocsmany volt, csak maskepp. :) az mpeg2 szeretett inkabb blokksodni az xvid meg szerette foltosra elkenni a neki nem fekvo reszeket.

hat az szep. de hogy effektive, empirikusan es percepcionalisan mi a kulonbseg, azt ugye nem ebbol kene kiolvasnom? ;)
parszor javasoltuk, hogy sajat szemeddel vesd ossze, az az egyszerubb. a szabvanyok mogott allo muszaki/matematikai/jelelemeleti apparatusbol is kiderul, csak ugy elmelyultebb tudast igenyel :)

gyonyoru! most mond, en tehetek rola, hogy 12 napos idotavlatba mar nem emlekszel jol arra, hogy mit irtal? ;) szep kis rugkapalas, mit ne mondjak..

en tovabbra sem latok erolkodest, de most mit tegyek veled? amugy ez a "szabvanycsomag" mi is, hol is, micsoda? elhiszem en szivesen, csak ennel erthetobben kene ramutatnod. amugy persze tok jo erv lesz, ha meglesz.
ha nem kotekednel szorszalhasogato modon olyan temaban amiben hianyosak az ismereteid akkor nem lennek ilyen dilemmaid. szerintem jo exhas vitastilus helyett utananezhetnel mindennek es ezzel mindkettonk szamara idot takaritanal meg. a kontextusbol kiragadas, szandekos kiforgatas amugy sem egy hatekony vitastilus.

nem 720, hanem 1080. es attol, hogy ranezesre igazad van, meg nem biztos, hogy helyes az allitas. ha ugyanis az xvid-en nem lattam kifogasolnivalot, akkor nehezen fogok latni kulonbseget a ketto kozott a h.264 iranyaba, nemdebar?
az emberek 25 evig elveztek a VHS-t es nem lattak erdemi kifogasolnivalot benne. miutan hazavittek az elso DVD korongjaikat es osszevetettek tapasztalataikat nagon lesuljto elmeny volt az amit a VHS produkalt.

(persze nem kizart, de hat ezt is figyelembe kene venni, mint erv. meg persze nem art azt sem vegiggondolni, hogy a gepem jelenleg alkalmatlan a full HD h.264 lejatszasara, igy nem tudom osszevetni a kettot. mashol meg jobban fog zavarni a megjelenito, ahhoz kepest itton barmi jobb lesz.. szoval elvi szinten is problemas az osszevetes a szamomra! a vonaglo ;) shakiradat meg mar hadd ne kelljen a planet earth-el osszevetni! :p)
mar 720p eseten, azonos bitrata mellett is nagyon latszik az xvid es a h264 kozti minosegbeli kulonbseg. az ember szeme az evek soran 'raall' az xvid-re a nyugjei folott szinte elsiklik. de amikor van osszevetesi alap, azonnal kibukjik a szog a zsakbol.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 25. 13:26 -kor

#479 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 13:24

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 13:15

már semennyire nem emlékszem a cpu evolúcióra, ez mennyivel rosszabb, vagy jobb mint a 2500+ barton? mert a mainstream 720p-re bőven elég, és már az  is minőségi váltás az sd-hez képest. 1080p a rilízek 10-15%-át ha adják jelenleg.

kisebb meretu keselyu memoriaval rendelkezik. teljesen jol lejatszik neki 720p-t a coreavc.

#480 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 13:25

ize.. szerintem amugy hibasan mutatja a linux (picit overclockolt), es inkabb 2100+ -os. a 2500+ -os Barthonhoz kepest picit lassabb (1750 vs 1866MHz), es fele annyi a cache.

hogy mennyire minosegi valtas? oszinten szolva engem a felbontas nem izgat annyira, mint mondjuk a szinhuseg vagy a meret.. az elmenyrol (azaz a tartalomrol) nem is beszelve!

persze bizonyara lassacskan cserelni kell majd a gepet, es az ujabb mar le fog tudni "rendes" HD-t is jatszani, ranezesre pont addigra, mire az mainstream lesz.. ;)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »