HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 25. 13:31

Idézet: macil - Dátum: 2010. jan. 25., hétfő - 10:33

...Továbbá szeretnék kísérletezni a 720x576 felbontású DV AVI felkonvertálásávak 1280x... vagy 1920x... felbontásba remélve egy kissé jobb  minőséget.   A  végtermék  Xvid (AVI)  vagy  X(H).264 (MKV) lenne. Érdemes, illetve lehetséges ?

Átméretezésről vannak itt képek (is): http://lsmaker.uw.hu/g_dvdivx_h.html

#762 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 26. 09:34

Idézet: Signal - Dátum: 2010. jan. 25., hétfő - 14:31

Átméretezésről vannak itt képek (is): http://lsmaker.uw.hu/g_dvdivx_h.html

Koszi a választ, megnéztem a linket, de nem sokat léptem előre... Majd keresgélek még, de azt hiszem a felkonvertálás nem fogja javítani a minőséget.

Üdv.

István

#763 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 11:49

Felkonvertálásnak semmi értelmét nem látom, inkább valami szűrőhasználattal tudnál minőséget javítani. pl zaj, banding, stb "ellen" vannak egész használhatóak.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#764 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 12:46

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2010. jan. 26., kedd - 12:49

Felkonvertálásnak semmi értelmét nem látom, inkább valami szűrőhasználattal tudnál minőséget javítani. pl zaj, banding, stb "ellen" vannak egész használhatóak.

Igen, a zajszűrés miatt is akartam a Megui-val próbálkozni, de nem tudom vele megetetni a DV AVI-t. Valószínűleg valami codec probléma lehet. először a Vdub sem komálta csak miután feltettem a Panasonic DV codec-et.

Na, hogy ne csak OFF legyek : eddig a családi videókból DV - DVD átalakítást végeztem (CCE Basic ~6 Mbit/s) és 70 cm-es CRT TV-n penge volt a kép. Most ugyanaz a felvétel 40" FullHD LCD-n szemcsés, zajos, rossz ( na nem annyira, de szemre sokkal rosszabb a minősége amint a régi TV-n). A DVD lejátszóm csak SCART kimenettel rendelkezik, talán ez is okozhatja ezt a minőségbeli eltérést.
Azért akartam DV - MKV (H.264) - esetleg XviD - konvertálással kísérletezni, mert ettől minőségbeli javulást vártam volna, így jutott eszembe a felkonvertálás is, de már máshol is olvastam, hogy ez önmagában halott ötlet.

Esetleg van valakinet valami ötlete, tanácsa arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet jó minőségben DV - MKV (H.264) - esetleg XviD - konvertálást csinálni ami minimalizálja az ilyen "szuper" TV-n (már megbántam, hogy megvettem :-( ) jelentkező hibákat? 

#765 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 14:12

Nem tudom, az ArcSoft SimHD-vel nem lehetne-e valamit kezdened... Bár ez online-ban dolgozik, ha jól látom...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#766 Felhasználó inaktív   macil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 08:42

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. jan. 26., kedd - 15:12

Nem tudom, az ArcSoft SimHD-vel nem lehetne-e valamit kezdened... Bár ez online-ban dolgozik, ha jól látom...

Köszi, megnéztem, de erre külön pénzt nem szántam... Meg ATI Radeon kártyám van. :-) Bár, ha jól értelmeztem a leírást legfeljebb a sebességben veszítenék.

#767 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 06:53

Eddig a MediaPlayerClassic-ba aktivalhato DXVA-t hasznaltam H264-es videok lejatszasara, de foleg az nagy kontrasztu eleknel illetve a homogen teruleteken ilyen bithibanak tuno kockak jelennek meg az ujabb release-eknel. Van valami megoldas a DXVA frissitesere, vagy ezek a release-k nem felelnek meg a szabvanynak. A VLC player native dekodolasa joval zajosabbnak tunik a DXVA-nal. Vagy milyen Cuda alapu codec-et erdemes kiprobalni?

#768 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 06. 13:52

Talaltam egy smart renderinges h264-es vagoprogit, Smart Cutter for DV and DVB (a portable verzio kiprobalhato, vizjelezi az eredmenyt, de tesztelni jo), viszont nem vagyok teljesen kibekulve az eredmenyevel. Maga a ts jol sikerul, nezheto, de ha mkv-t csinalnek belole akkor szetcsuszik az eredmeny: 1:02 ora hosszu video es szinten 1:02 hosszu ac3 osszefuzesebol 1:54 hosszu mkv lesz... mkvtoolnix-el. Mivel erdemes meg probalkozni?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#769 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 13:35

Hi

Video kódolásnál az alapanyagot avisynth-en keresztül adom megui-nak.
Nemrég ráakadtam erre a madVR nevű filter-re amiről szakik azt állítják ez a legjobb minőségű.
Szeretném beállítani preferált filternek de meg sem jelenik a listán.

Kép

Van rá valami egyéb mód, hogy ez legyen a dekódoláshoz használt filter?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#770 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 19:30

Szerintem az a baj, hogy a madVR az egy video renderer, nem pedig codec. Tehát pl egy video kódolásnál nincs is használatban szvsz. Csak az utolsó lépésnél számít a használata, tehát arra jó, hogy a kész videódat megjelenítse, lehetőleg minél jobb minőségben.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#771 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 20:55

Helló Pietrosz!

Avisynth-el "DirectShowSource" olvastatom be az átkódolni kívánt anyagot, így DS filterek közül válogat "kedvére".
Nah én ezt szeretném befolyásolni, ne kedvére válogasson, hanem én adjam meg neki melyiket használja.
Hiszen madVR is DS filter.

Ha már lejátszás is szóba került, madVR mellett még betöltődik haali media splitter és ffdshow video renderer (amennyiben h264 libavcodec-re van állítva).
Amennyiben disabled-re teszem akkor DivX h264 decoder töltődik be.
Nem értem MadVR mellett mi szükség van DivX vagy ffdshow decoderre?

SZERK: megvan a 4000 hozzászólásom. :cool2:

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2010. 09. 13. 20:56 -kor

BF2 / Kép / BF3

#772 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 21:21

Ezek a video rendererek:
http://img819.images...62/renderer.png
Ez még magában nem elég, kellenek kodekek is.
ffdshow, coreavc, xvid, divx, stb.
Aztán lehet hogy nem, de nekem így logikus.

Grat a 4K-hoz! :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#773 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 21:56

Jah van nálam némi képzavar splitter, decoder, renderer, filter, codec .. stb ügyben.

Végül is sok választásom nincs ha kikapcsolom ffdshow-t és divx-et akkor nem játssza le a filmet. :cool2:

Köszi. ;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#774 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 18:09

Felhozom megint, mert meg mindig nincs tokeletes workaround az ilyen allomanyok kezelesere... legalabbis en meg nem talaltam ra.

Szilveszterkor volt egy HD szinhazi kozvetites az m1-en, szerencsere sikerult hiba nelkul felvennem, VideoReDo-val megvagtam, a kesz ts/m2ts-t a gep hibatlanul lejatsza... na ebbol csinalnek mkv-t, es sehogy sem sikerul hibatlant osszeraknom. Eac3to-val demuxolom a streameket (ket menetben, mert csinal gap fajlt es csak igy lesz az eredmeny szinkronban), a h264 es ac3 streameket viszont kesz szenvedes mkv-ba muxolni, mkvmerge-el a 2:12 hosszu videobol 4:20 hosszu video lesz, a haali muxerevel lehet csak normalis sebessegu eredmenyt kicsikarni. Viszont az eac3to logjaban van egy megjegyzes:

Video overlaps for 50 frames at playtime 2:12:01 - ha ts a forras akkor 7 ilyen (ugyanarra az idopontra) ha m2ts akkor csak ketto.

Ennel a resznel megugrik a kep... hogy lehet ezt javitani? Ha a ts/m2ts-t nezem nincs kephiba... minden progibol a legfrissebb verziot hasznalom.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#775 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 10:23

Használd ezt a programot,mert azon túl, hogy átrakja az anyagodat MKV-ba, még az 50fps-t is átkonvertálja 25-re :
XviD4PSP

#776 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: fanatik - Dátum: 2011. 01. 04. 10:23

Használd ezt a programot,mert azon túl, hogy átrakja az anyagodat MKV-ba, még az 50fps-t is átkonvertálja 25-re :XviD4PSP

De en nem akarom ujratomoriteni... en csak kontenert akarok valtani.

Samott

#777 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 10:41

Ha a forrásod megfelel a HD előirásainak, akkor nem fog konvertálni, csak konténert vált, a te esetedben az 50fps-t mindenképpen át kell rakni 25-re, mert ez okozza a problémát, (ez nem számit konvertálásnak, és nem jár minőségromlással sem)

Szerkesztette: fanatik 2011. 01. 04. 10:43 -kor

#778 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 13:59

Hat, elmeletileg csak masol, gyakorlatilag viszont rohadt lassu, szoval valamit csinal a hatterben... copy-t valaszottam az audional es a videonal is, ez mas progiban percek kerdese, ezt fel ora utan lelottem.

Samott

#779 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 16:05

Lehet hogy lassú, de ne feledd, hogy 1080i 50fps-t kell 1080p 25 fps-re konvertálni!
(Gondolom a rögzitésnél szúrtad el, már akkor 25 fps-el kellett volna felvenni)
Vágjál ki egy rövid részletet az anyagból,(TsMuxer-rel) és azon kisérletezz.
Ui:(copy-t hiába választasz, mert át kell alakitani az egész anyagot 1080i 50fps-ről, 1080p 25fps-re)

Szerkesztette: fanatik 2011. 01. 04. 16:08 -kor

#780 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 16:45

En nem szurtam el semmit... :) a nyers, szabadon foghato (dvb-t) stream-et hasznalom. Miert kellene atalakitani az 50i-t 25p-re? Pont az lenne a lenyege, hogy nem modositom, nem tomoritem ujra az anyagot. MKV kontenerben is lehet 50i tartalom...

Samott

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.