HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 09:33

Idézet: miNimAL - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 10:06

Háj!

Hozzávetőlegesen kevés használat mellett úgy mennyi a miniDV kamerák élettartama?

mi az a hozzávetőlegesen kevés használat? szerintem néhány ezer órát illene menniük hiba nélkül :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1162 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 09:46

Idézet: miNimAL - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 10:06

Háj!

Hozzávetőlegesen kevés használat mellett úgy mennyi a miniDV kamerák élettartama?

Az élettartam nagymértékben függ attól, hogy milyen körülmények között használod. pld. nyaralások alkalmával a párás levegő, a tenger, óceán azaz a sós víz párolgása, homokfúvás, por, stb. stb.
A miniDV kamera is  ugyanolyan mechanikai szerkezet mint a VHS videomagnó, kamkorder azaz van benne forgó fejdob, mozgó alkatrészek a szalagpályán melyek érzékenyek a párára, porra, hidegre, magas hőmérsékletre.

Szerk:
A szalag is érzékeny azaz árt neki a hideg, meleg (főleg a gyors hőmérséklet változás), pára, és mivel a rögzítés mágneses elven működik ezért a szalagon lévő információra nézve minden káros mely képes befolyásolni ezt.

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 04. 10:19 -kor

#1163 Felhasználó inaktív   Mikul@s 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 11:09

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 14:22

A gyorsindítás funkció bekapcsolásakor megjegyzi az utolsó felvétel paramétereit. (WB, blende, zársebesség). Indításkor, ha nem változtak meg nagyon a felvétel körülményei akkor rövidebb idő alatt bekalibrálja magát.

Fej = Portré
A mélységélességet lecsökkenti ezáltal kiemeli az alakot a háttérből.

köszi

és mit jelent a "negyed recés kör" ikon?

#1164 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:41

Idézet: Mikul@s - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 12:09

és mit jelent a "negyed recés kör" ikon?

Ha erre gondolsz akkor ellenfény kompenzáció.
Ha szemben van a fényforrás és a téma nagyon besötétedik, akkor a táma árnyékos részeit kivilágosítja. Cserébe a fényforrás beég.

Csatolt fájl:

Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#1165 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 15:16

Idézet

A leírtak alapján RCA-ra tippelek.

és akkor mi van?

olyan nehéz belőletek értelmes választ kihúzni. :-(((
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1166 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 15:25

Idézet: kun - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 16:16

és akkor mi van?

Ott a kép is amit Zsigabá berakott. Ha a videomagnódon hosszú (21 érintkezőt tartalmazó) csatlakozó van akkor olyan kábel kell mint amit Zsigabá említett csak az egyik végén ez a 21 érintkezős csatlakozó (SCART) van.

Kép
SCART csatlakozó. Ez szokott a videomagnók és a TV-k hátulján lenni.

Ha PC-hez szeretnéd csatlakoztatni akkor először venned kell a PC-be egy digitalizáló kártyát.

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 04. 15:32 -kor

#1167 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 16:30

Idézet: kun - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 16:16

és akkor mi van?

Gondoltam lépésről-lépésre megyünk végig a kérdéseken és válaszokon.

Az már kiderült, hogy a kábel amit javasoltam jó-e ?

Ha igen, akkor a továbbiakban attól függ mit akarsz csinálni.

Ha sima VHS magnóra akarod átjátszani, akkor két eset lehetséges.
A magnón (TV-n) is van RCA, akkor elég a bemutatott kábel.
A magnón (TV-n) csak 21 lábú van, akkor javasolt az RCA-SCART átalakító beszerzése is, mert később a digitalizáló eszközön csak RCA lesz, tehát a kábel mindkét végén RCA dugónak kell lennie. ( Az S-Video most számodra nem érdekes. )

A számítógépes feldolgozásról:
2 eset lehetséges:
Rögzítés AVI-ban.
Rögzítés közvetlenül MPG-ben.

Mindkét esetben a hardveres megoldást javaslom, tehát valamilyen digitalizáló eszközt kell venned.
Ez lehet kártya vagy külső (USB-s, FireWie-os) eszköz is.

Az AVI tulajdonságai:
Képkockánként tömörít, könnyen szerkeszthető, a szerkesztés szoftveresen jól támogatott, az AVI állomány feldolgozásának kicsi az erőforrás igénye.
Nagyméretű állományokat kell kezelni. ( Nagy vinyó kell. )
Ha DVD-re akarod kiírni, akkor szoftveres MPG-be konvertálásnak nagy az erőforrás igénye. (Erős proci kell.)
Cserébe jó minőségű MPG-et lehet készíteni.

Az MPG tulajdonságai:
A képkockákat csoportosan kezeli (GOP), nehezebben szerkeszthető, a szerkesztés szoftveresen kevésbé támogatott, jó programmal kicsi az erőforrás igénye, mert csak a belenyúlások környékét kódolja újra.
Jóval kisebb állományokat kell kezelni.
Könnyű DVD-re kiírni, mert már eleve MPG-ben van.
Viszont a képminőség már a digitalizálás során eldől. Nagyon sok múlik a digitalizáló eszköz minőségén, mert röptében kell MPG-et csinálnia.

???
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

#1168 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 19:39

A Pana NV-GS35 vagy a NV-GS37 az újabb? Mert Pana oldalán a 37-es, máshol meg a 35-öst is láttam már.

Ja, és olyan 100.000-es árban milyen más kamerákat ajánlotok ami esetleg jobb lenne, mint a Pana? Persze tudom, szinte mindenkinek más a jó meg a rossz :)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1169 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 07:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 16:25

Ott a kép is amit Zsigabá berakott. Ha a videomagnódon hosszú (21 érintkezőt tartalmazó) csatlakozó van akkor olyan kábel kell mint amit Zsigabá említett csak az egyik végén ez a 21 érintkezős csatlakozó (SCART) van.

Kép
SCART csatlakozó. Ez szokott a videomagnók és a TV-k hátulján lenni.

Ha PC-hez szeretnéd csatlakoztatni akkor először venned kell a PC-be egy digitalizáló kártyát.

Idézet

nincs videomagnóm, a képen tényleg ilyen 21 csatlakozó van a 3 kábel másik végén, de valami monitorhoz csatlakoztatva.

Idézet

na, langyosodik, tehát szerinted kell valami kütyü a pc-be, a kamerát pedig videomagnóval lehet összekötni. Még mindig nem tudom, hogy hogyan megy át a kamera kazettájáról a film a pc-be.
Kun Pál

#1170 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 08:06

Idézet

Az már kiderült, hogy a kábel amit javasoltam jó-e ?

Mihez? Amint irtam, van egy 3-as csatlakozó kábel, ami a másik végén egy hosszú téglalap csatlakozó révén egy monitorba csatlakozik.
Engem viszont az érdekel, hogy a kamera kazettájára rögzitett felvételeket hogyan tudom áttenni a pc-be, és hogyan lesz belőle avi vagy mpg, vagy mpeg2, stb. formátum?

Idézet

A számítógépes feldolgozásról: 2 eset lehetséges:Rögzítés AVI-ban. Rögzítés közvetlenül MPG-ben.

Nagyon jó, de hogyan? A kamerában egy kazettám van, van egy felvétel gombom. ezek szerint kell lennie egy menünek, hogy avi-ba vagy mpg-be rögzitse a kazettára a filmet? Ezek szerint már a felvételkor eldöl az avi vagy mpg formátum, utána csak át kell játszani pc-re?

Idézet

Mindkét esetben a hardveres megoldást javaslom, tehát valamilyen digitalizáló eszközt kell venned. Ez lehet kártya vagy külső (USB-s, FireWie-os) eszköz is.

Most elvesztettem a fonalat.  :rolleyes:

Na jó, térjünk vissza a lépésről-lépésre módszerhez, de ha lehet úgy, hogy tényleg lépésről lépésre haladjunk.

Kiindulásnak van egy darab kamerám, amibe bedugsz 3 kábelt, aminek a másik végén vagy 3 dugó, vagy egy hosszúkás téglalap csatlakozó van. Hova csatlakoznak a dugók és a csatlakozók ahhoz, hogy az eredmény a pc-men avi fájl legyen?
Kun Pál

#1171 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 11:20

Idézet: kun - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 8:53

nincs videomagnóm, a képen tényleg ilyen 21 csatlakozó van a 3 kábel másik végén, de valami monitorhoz csatlakoztatva.

A képen a monitor a TV-t reprezentálja.  :)

Idézet

na, langyosodik, tehát szerinted kell valami kütyü a pc-be, a kamerát pedig videomagnóval lehet összekötni. Még mindig nem tudom, hogy hogyan megy át a kamera kazettájáról a film a pc-be.

Ha a PC-dbe nincs digitalizáló kártya akkor be kell szerezned egyet (a PC-ben alapesetben csak kimenet van azaz a videó bejuttatásához külön erre a célra készült eszköz kell melynek a neve digitalizáló). A digitalizáló kártya ára kb. 20.000Ft-tól indul és a határ a csillagos ég. Az, hogy milyen kell azt az igényeid döntik el. Ha kiváló minőségű digitális videót szeretnél akkor 60.000Ft alatt nem kapsz eszközt.
Ha megvetted a digitalizálót akkor tudod csak összedugni a kamerával a PC-t és a digitalizálóhoz adott programmal rögzíteni.

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 05. 11:24 -kor

#1172 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 15:46

Idézet

Ha megvetted a digitalizálót akkor tudod csak összedugni a kamerával a PC-t és a digitalizálóhoz adott programmal rögzíteni.

Akkor megismétlem, hogy ellenőrizzem, hogy jól értettem-e:

1. Vennem kell egy olyan digitalizáló kártyát, amin legalább 3 olyan bemenet van, ami a video kamera kimneteihez passzol

2. Ezek után valami kell - gondolom, valami program - aminek révén a kamera által a kazettára rögzített felvételt átjátsza a pc merevlemezére. (Vagy ez a digitalizáló kártya beépített szolgáltatása?)

3. Gondolom, elsődleges korlát az, hogy a digitalizáló kártya sebességének és a merevlemezre írás segességének nagyobbnak kell lennie, mint a video kamera lejátszási sebessége.

mostmárcsak az a kérdés, hogy milyen paraméterekre kell figyelni?
gondolom, nem a 20 ezer és a 60 ezer ár a fontos, hanem ezek mögött olyan tartalom - átjátszási sebesség, felbontás, stb. - van, ami ezeket az árakat eredményezi.

Legalábbis azt feltételezem, hogy nem úgy megy egy profi videos bevásárolni, hogy "60 ezres kártyát kérek, mert az a jó a kamerámhoz", hanem valami normális indokot mond az eladónak.  :respect:
Kun Pál

#1173 Felhasználó inaktív   aramis00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 18:48

Hali mindenki!

Tudom hogy ez a miniDV fórum, de ejtsetek légyszi pár szót a DVD lemezre rögzítő kamerákról!
Említés szintjén valaki már bepróbálkozott, de nem jött válasz a kérésére, arra, hogy ezeket érdemes-e megvenni, és ha igen melyiket.
Az én kérdésemim is erre irányulnak:
1. nagy falat: miniDV vs. DVD, (már ha valaki bevállalkozik rá, és ezt össze lehet röviden foglalni)
2. Ha DVD-s, melyiket érdemes, ha 130-150KHUF van rá.
Elképzelés Sony DCR-DVD202/203 1MPixel... vagy Pana  VDR-D150.
3. Kérdés még, hogy Hitachi kamerákról mi a vélemény? Ahogy figyeltem nem láttam ilyenről sem említést, sem infót...

Sajnos gyorsan kell választanom (1-2nap áll rendelkezésemre), kérlek segítsetek!

#1174 Felhasználó inaktív   aramis00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 19:19

Ami még eszembe jutott:

Természetesen végignéztem a DVD-s kamerákat már élőben is. Kb tudom milyen szolgáltatásokat kínálnak, csak összehasonlítani nem tudom ezt a miniDV-k tudásávan, mert azokat egyáltalán nem ismerem.
néhány kérdés, infó még:
1.Az ár amit rá tudok szánni bruttóban értendő.
2.Senki fia, media markt, metró, tesco, e-word nem tudta megmondani és az általam átnézett sony termékek leírása sem tartalmazta, hogy a dvd lemezre milyen formátumban rögzít a kamera (mi a kiterjesztés, ha megnyitod pc-n). (Ez azért vicc, nem?). 1-2 típusnál, mint pl. a Sony DVD202-nél ott van, hogy mpeg2 opció. Ez kell? Használható, vagy felejtsem el?
3.HDD-s kamerákról sem esett sok szó. Ha valaki otthon van a témában, szívesen meghallgatnám.

Elképesztő, hogy a kifejezetten ilyen szórakoztató/munka elektronikai eszközöket forgalmazó nagy cégek eladói gyakorlatilag haszontalan információkkal tudnak ellátni.---vagy még azzal sem soxor--- nem tudom kinek mi a véleménye erről, de érdemes lenne ez ellen valamilyen módon fellépni.
Lehet hogy sok olyan ember van, akinek nem nagy durranás 1-200 eFt, de én szeretem megnézni mit veszek ennyiért. Nem fél évre szánom a kiadást, hanem inkább 4-5 évre. Esetleg többre... ha már annyira elavult lesz, lecserélem.
Az utóbbi most a kulcsszó, vagyis arra törexem, hogy lehetőleg ne legyen holnap után elavult a termék, amit megveszek. Bár pl. a dvd lemezek nem mostanában fognak kihalni szerintem, ellenben a szalagos megoldásokkal... (Lehet h rosszul gondolom, majd kiokosítotok...)

Üdv.

#1175 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 06:11

Idézet: aramis00 - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 19:48

3. Kérdés még, hogy Hitachi kamerákról mi a vélemény? Ahogy figyeltem nem láttam ilyenről sem említést, sem infót...

Az oldalamon talász egy csomó filmet, köztük Hitachi-t is.

#1176 Felhasználó inaktív   Mikul@s 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 10. 07:25

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 15:41

Ha erre gondolsz akkor ellenfény kompenzáció.
Ha szemben van a fényforrás és a téma nagyon besötétedik, akkor a táma árnyékos részeit kivilágosítja. Cserébe a fényforrás beég.

köszi, pontosan erre gondoltam!

#1177 Felhasználó inaktív   aramis00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 09:48

Zsigabá!

Köszi. Megnézem.
A többi kérdésre tudsz valamit mondani esetleg?
Főleg az érdekel, hogy van-e értelme beruházni most a DVD-s/HDD-s kamerákba, vagy ez egyelőre az újdonság hatása miatt kerül majd 2x annyiba, mint a miniDV-k?

Üdv.

#1178 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 09:58

kérdés, hogy akarsz-e vágni a felvett anyagból valamit? ha igen, akkor minidv, ha nem, akkor lehet gondolkodni a többin :) egyébként a dvd-s kamera dvd-video formátumban rögzít, esetleg dvd-vrben, ebben nem vagyok biztos, de mindkettő mpeg2. hddsnél konkrétan milyen típusra gondolsz? ezek legnagyobb hátránya szerintem az, ha megtelnek, akkor ugyanis nem vehetsz 600 forintért egy újabb órányi felvételi lehetőséget...

az árkülönbségnél biztos, hogy nagy szerepe van annak, hogy a minidv már jó pár éve a piacon van, de nem is félteném még jó néhány évig :)

Szerkesztette: qnadam 2006. 04. 10. 09:59 -kor

#1179 Felhasználó inaktív   aramis00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 11:17

Köszi az infókat.
Szerkeszteni nem hiszem hogy fogok.
A hdd-s változat ami szóbajöhet, JVC-GZ M40. 1,33Mpixel
Ezt csak 20GB-os HDDvel szállítják, de erre is tud min. 4,5 órát mpeg2ben, a max felbontásban a gyári adat szerint !!! (Felbontás 720x576, 8,5Mbit/s, dolby digital hanggal) Ami nem áll össze nekem, az az, hogy a 720x576-ból hogy lesz 1,33 Mpixel? Vagy ez a fotós tudása? Mert azt is tud, bár ez nem érdekel, mert a telefonom is jobb annál... :)
Ha már a felbontásnál tartunk... a DVD-re rögzített felvételek (DVD kamerára gondolok) milyen felbontásban  történnek, ha 800KPIXeles a kamera?

Üdv.

#1180 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 13:35

a videó mindenképp 720x576 lesz, a megapixelek a fényképeknél játszanak.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »