HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:35

Idézet: aramis00 - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 12:17

Ami nem áll össze nekem, az az, hogy a 720x576-ból hogy lesz 1,33 Mpixel?

Sehogy.
Videó rögzítésnél 690.000 pixel van csak.
Teljes CCD felbontás csak fényképezés esetén van.

#1182 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 10:25

Idézet: kun - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 16:46

Akkor megismétlem, hogy ellenőrizzem, hogy jól értettem-e:

1. Vennem kell egy olyan digitalizáló kártyát, amin legalább 3 olyan bemenet van, ami a video kamera kimneteihez passzol

2. Ezek után valami kell - gondolom, valami program - aminek révén a kamera által a kazettára rögzített felvételt átjátsza a pc merevlemezére. (Vagy ez a digitalizáló kártya beépített szolgáltatása?)

3. Gondolom, elsődleges korlát az, hogy a digitalizáló kártya sebességének és a merevlemezre írás segességének nagyobbnak kell lennie, mint a video kamera lejátszási sebessége.

mostmárcsak az a kérdés, hogy milyen paraméterekre kell figyelni?
gondolom, nem a 20 ezer és a 60 ezer ár a fontos, hanem ezek mögött olyan tartalom - átjátszási sebesség, felbontás, stb. - van, ami ezeket az árakat eredményezi.

Legalábbis azt feltételezem, hogy nem úgy megy egy profi videos bevásárolni, hogy "60 ezres kártyát kérek, mert az a jó a kamerámhoz", hanem valami normális indokot mond az eladónak.  :respect:

Nem válaszoltatok, mostjó sz összefoglaló, vagy nem?

Közben kiderült, hogy a kamerába legfeljebb 45 perces EC kazettát lehet tenni, tehát DV-hez sincs sok köze. :-((
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1183 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 19:17

Ez számunkra világos volt, mert egyébként nem kellene digitalizáló kártya.
A három kimenet a kamerádon meg kép, MÓNÓ hang és valószínűleg rádiófrekvenciás TV kimenet.
( Ha jól emlékszem RF Out-ot írtál )

Olyan digitalizáló kártya vagy külső doboz kellene, ami együtt kezeli a képet és a hangot. Az nem egészséges megoldás, hogy a kép megy a digire a hang meg a hangkártyára. ( Elcsúszhat a kép és a hang )

Program mindenképp kell.  A kártyákhoz, dobozokhoz szoktak adni.

A 3. pontban eléggé zavaros amit írtál. A lényeg, hogy a kártya felbontása 720X576 vagy 768x576 legyen 25 kép/sec mellett. Az első a jobb, mert később nem kell átméretezni a filmet. A DV avi másodpercenként 3,5 Mb anyagot tesz le a HDD-re. Legalább ennyit kell tudnia a kártyának vagy doboznak is. De ha több az jobb. Ebből adódik, hogy a HDD is tudjon ennyit, ill még jóval többet is.
Az újabb HDD-kkel nam szokott gond lenni. A HDD kapacitását meg ki tudod számolni.
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#1184 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:02

Idézet

Program mindenképp kell.  A kártyákhoz, dobozokhoz szoktak adni.

ez nekem nem volt egyértelmü.

Idézet

A 3. pontban eléggé zavaros amit írtál. A lényeg, hogy a kártya felbontása 720X576 vagy 768x576 legyen 25 kép/sec mellett.

Ez akkor 11 Megabájt/sec rögzítési sebességet igényel, ami ismereteim szerint meghaladja a jelenlegi PC-k teljesítményét. Kapacitás szerint pedig percenként 670 MB, óránkénti felvételhez 40 GB kell.
Akkor ti mire és hogyan rögzítitek a tv képet?
Nem kellene talán inkább valós adatokat megadni, és nem engem hülyíteni teljesíthetetlen követelményekkel? :reklamacio:
Kun Pál

#1185 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 23:55

Idézet: kun - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 21:02

Ez akkor 11 Megabájt/sec rögzítési sebességet igényel, ami ismereteim szerint meghaladja a jelenlegi PC-k teljesítményét. Kapacitás szerint pedig percenként 670 MB, óránkénti felvételhez 40 GB kell.
Akkor ti mire és hogyan rögzítitek a tv képet?
Nem kellene talán inkább valós adatokat megadni, és nem engem hülyíteni teljesíthetetlen követelményekkel? :reklamacio:

Látom nagyon mélyen bent vagy az erdőbe.  :)
Az, hogy mekkora adatátviteli sebesség kell az attól függ, hogy mivel és milyen formátumban rögzítesz. Az a 11MB/sec nem is olyan sok hiszen ma egy editálásra összeállított P4 gyors HDD-vel simán megeszi a 21MB/sec (YUV 4:2:2 színmintavételezésű) tömörítetlen videót ami percenként 1260MB helyet foglal és így 1 óra rögzítéséhez közel 74GB HDD terület kell.
Viszont ekkora adatmennyiségre nem lesz szükséged mert a digitalizáló eszközök hardware-esen tömörítenek ami azt jelenti, hogy az eszközből DV (3.6MB/sec) vagy MPEG2 (500KB/sec - 1.25MB/sec) fog tárolódni a PC-n ami DV esetében közel 13GB/óra, MPEG2 esetében pedig függ a beállított bitrátától de maximum 4.3GB/óra lesz a helyigény.

Én egyébként többféle formátumot is használok (DV, MPEG2 és MJPEG).
Szóval nem hülyít senki.

#1186 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 00:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 0:55

Viszont ekkora adatmennyiségre nem lesz szükséged mert a digitalizáló eszközök hardware-esen tömörítenek ami azt jelenti, hogy az eszközből DV (3.6MB/sec) vagy MPEG2 (500KB/sec - 1.25MB/sec) fog tárolódni a PC-n ami DV esetében közel 13GB/óra, MPEG2 esetében pedig függ a beállított bitrátától de maximum 4.3GB/óra lesz a helyigény.

Én egyébként többféle formátumot is használok (DV, MPEG2 és MJPEG).
Szóval nem hülyít senki.

Idézet

Látom nagyon mélyen bent vagy az erdőbe.  :)

inkább csak próbálom megérteni, amit összezagyváltok.

Idézet

Az a 11MB/sec nem is olyan sok hiszen ma egy editálásra összeállított P4 gyors HDD-vel simán megeszi a 21MB/sec (YUV 4:2:2 színmintavételezésű) tömörítetlen videót ami percenként 1260MB helyet foglal és így 1 óra rögzítéséhez közel 74GB HDD terület kell.

Tökéletes, nekem van egy PIII 1,2 GHz-es gépem 30 GB-os hdd-vel, amire a teszt program 12-22 msec-es sebességet ír, és 100 MB/sec puffertárat. Akkor ez most mire is jó?
Kun Pál

#1187 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:06

Idézet: kun - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 1:24

erre inkább nem mondok semmit.

Idézet

Tökéletes, nekem van egy PIII 1,2 GHz-es gépem 30 GB-os hdd-vel, amire a teszt program 12-22 msec-es sebességet ír, és 100 MB/sec puffertárat. Akkor ez most mire is jó?

utóbbi érték erősen elméleti jelentőségű :)  viszont másodpercenként 11 MB azért egy korszerű vinyóval simán elérhető. én speciel ha digitalizálnék, akkor dv-be tenném (13GB/óra), esetleg ha nagyon nagyok az igényeim, akkor veszteségmentes huffyuvba.

szerk: ennek a témának van egy szaktopikja a multimédia részben, itt már erősen off ám :)

Szerkesztette: qnadam 2006. 04. 20. 09:07 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1188 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:20

Idézet: kun - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 1:24

Abban az esetben ha hardware-es digitalizáló eszközt veszel azaz olyan belső PCI buszos vagy külső digitalizálót veszel melynek van saját tömörítő processzora akkor a PIII elég lesz. Ilyen hardware-es digitalizálók általában DV ill. MPEG2 formátumokat állítanak elő.
Viszont kell a gépedbe még egy HDD mivel az a HDD amin maga a Windows van nem igazán alkalmas rögzítésre mivel az op. rendszer állandóan ír/olvas a rendszerlemezről (temp, swap, stb.) és mivel a digitalizálás folyamán folyamatos adatáramlás van a HDD-felé (szekvenciális írás) ezért ha a rendszer HDD-re rögzítesz és a Winodws swap-el, temp-et ír vagy éppen ürít, stb. akkor képeldobás (frame dropp) lesz.

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 20. 09:22 -kor

#1189 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 21:22

Idézet

erre inkább nem mondok semmit.

igazad van, erös volt.
szóval, próbálom megérteni, amitnem irtok le, mert olyanok a válaszaitok, mintha minden harmadik mondatot irnátok csak le, a többit ki kell találnom. :-(

Idézet

viszont másodpercenként 11 MB azért egy korszerű vinyóval simán elérhető.

megint nem tudom, mit akarsz irni, mi az, hogy "korszerü".:-(
amint irtam, nekem egy 30 GB-os "vinyom" van, ami 12-22 msec-es hozzáférésü idejü.

Idézet

én speciel ha digitalizálnék, akkor dv-be tenném (13GB/óra), esetleg ha nagyon nagyok az igényeim, akkor veszteségmentes huffyuvba.

ezt megint nem értem.:-(
amint irtam, EC 30 vagy EC 45 kazettára tudom a videofilmet rögziteni.
Addig jutottunk, hogy a felvett felvételt úgy tudom átjátszani pc-re, hogy a kábeleket összedugom az általatok "20 eFt, de 60 eFt a legjobb" kártyába, ami Zsigabá szerint mpeg vagy egyéb formátumba rögziti a filmet a "vinyom"-ra.
Még mindig nem tudom, hogy lesz belöle dv, és miért jobb, mint a mpeg. :-(

Jó lenne valami leirás, hogymi miért van és mire jó, mert úgy látom, ti csipöböl vágjátok és piszokul rühellitek azt, aki ezeket nem ismeri. :-((

Idézet

szerk: ennek a témának van egy szaktopikja a multimédia részben, itt már erősen off ám :)

milyen topik és milyen értelemben off ez itt?
Kun Pál

#1190 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 23:01

Idézet

Abban az esetben ha hardware-es digitalizáló eszközt veszel azaz olyan belső PCI buszos vagy külső digitalizálót veszel melynek van saját tömörítő processzora akkor a PIII elég lesz. Ilyen hardware-es digitalizálók általában DV ill. MPEG2 formátumokat állítanak elő.

Nagyon köszönöm, végre kezdem érteni.  :up:

Idézet

Viszont kell a gépedbe még egy HDD

Jó tudni ezt is.
Hát ez akkor problémás lehet, de majd megoldom.

Köszönöm!  :respect:  :kocc:
Kun Pál

#1191 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 06:09

Nekem volt egy Pinnacle DC10+ digitalizáló kártyám. A Celeron 333-mas gépben simán ment. 2 db HDD volt a gépemben az elöbb említett okok miatt. Egy 20 gigás az oprendszernek és egy 30 gigás a filmeknek.

A DC10-es kártya hardveresen tömörített. Az alsó értékre már nem emlékszem potosan ( talán 1 MB/sec ) a felső érték 6 MB/sec volt. Tehát majdnem kétszerese a DV szabványnak. Én 3-4 MB/sec között használtam.

A HDD teszteléséhez meg olyan programot keress, ami egyszuszra legalább 50-100 megát ír a HDD-re, mert pillanatok alatt teleírja a puffert utána már valós értéket kapsz.
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#1192 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 20:20

Idézet: kun - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 22:22

megint nem tudom, mit akarsz irni, mi az, hogy "korszerü".:-(
amint irtam, nekem egy 30 GB-os "vinyom" van, ami 12-22 msec-es hozzáférésü idejü.

szerintem nem lesz vele probléma, de ha mégis, azt úgyis észre fogod venni :)

Idézet

ezt megint nem értem.:-(
amint irtam, EC 30 vagy EC 45 kazettára tudom a videofilmet rögziteni.
Addig jutottunk, hogy a felvett felvételt úgy tudom átjátszani pc-re, hogy a kábeleket összedugom az általatok "20 eFt, de 60 eFt a legjobb" kártyába, ami Zsigabá szerint mpeg vagy egyéb formátumba rögziti a filmet a "vinyom"-ra.
Még mindig nem tudom, hogy lesz belöle dv, és miért jobb, mint a mpeg. :-(

az mpeggel az a baj, hogyha vágni akarod, akkor néhzkes meg macerás, és nagyobb a gépigénye is. a dv az a formátum, amiben a minidv kamerák is rögzítenek, egy elterjedt és jól vágható formátum, óránként 13GB helyfoglalással, ilyenformán a kész anyagot érdemes tömöríteni, akár mpeg2be is, ami már csak azért is praktikus, mert a dvdk tartalma is mpeg2.

Idézet

Jó lenne valami leirás, hogymi miért van és mire jó, mert úgy látom, ti csipöböl vágjátok és piszokul rühellitek azt, aki ezeket nem ismeri. :-((

szerintem szó nincs piszokul rühellésről, de ha az a kívánság, hogy írjunk le mindent, akkor az nem olyan könnyű ám. de ez egy fórum, valaki mond valamit, ha másvalaki nem érti, visszakérdez, ideális esetben megmagyarázzák a nem értett részt... de ez nem hiszem, hogy probléma.

Idézet

milyen topik és milyen értelemben off ez itt?

azért off, mert ez a topik a minidv kamerákról szól elsősorban, te viszont videót akarsz digitalizálni ;)

erre a szaktopikra gondoltam: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1193 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 22:43

Vettem egy Pana NV GS37-est és nincsen még FireWire kártyám... Milyet kellene vennem ami jó lenne ehhez? Mert nem nagyon merültem bele még a témába, csak annyit tudok, hogy vannak valahányszor valahány portos kártyák pl., de honnan tudnám meg, hogy nekem milyen lenne a jó? :) Vagyis a kamerának.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1194 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 01:18

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 23:43

csak annyit tudok, hogy vannak valahányszor valahány portos kártyák pl., de honnan tudnám meg, hogy nekem milyen lenne a jó? :)

Első sarkon veszel valamit, ami mondjuk nem via, hanem legjobb a NEC chipes, de dobozos jó drága Pinnacle kártyák is kiválóak.
Make love not Wor.

#1195 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:59

Sziasztok!

Szeretnék venni egy videokamerát. Olvasgattam a fórumot. Ez alapján 3 jelöltem maradt.
Max. 100e Ft lenne a kamerára pótaksival, firewire kártyával, hordtáskával együtt, tehát az alsóbb szegmensben nézelődtem.
A jelöltek:

1. Sony DCR-HC14

2. Sony DCR-HC23

3. Panasonic NV-GS17

A 2. és a 3. a mostani legújabb, legolcsóbb modell a két gyártónál.
A DSC-HC14 egy régebbi Sony modell. Ezen "csak" 10X optikai zoom van, bár ez nekem nem hátrány, mert ahogy olvasom úgysem tudnám kézben megtartani, más különbséget nem látok, talán a webkamera funkciót az új modelleken, ill. az új Sony(hc23) kisebb fogyasztását. Ezen a CCD viszont 1/4"-os, ami a képminőségnél jelentkezik is, ahogy ezt Vertigo korábban kifejtette. Azért ódzkodom tőle mégis, mert egy megmaradt kiállított darab itt Győrben az Euronics-ban. Ki tudja mióta áll ott, ill. mióta működtetik...

Az árak:
1. 75e 2. 85 az edigitalnál 3. 67800 ugyanitt.

Szívem szerint az 1.-t venném meg, de fenntartásaim vannak a fentiek miatt. Ti mit tanácsoltok?

#1196 Felhasználó inaktív   Cif 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 13:13

Szia!
NV-GS17 van a közelemben. Nekem nem tetszik a képstabilizátora meg a kijelzője (sony-hoz képest) de amúgy szerintem jó kamera.HC14 havernak van és nem panaszkodott rá.Nekem HC17 van de abban nem tetszik, hogy kevés fénynél nehezen tud fókuszálni.HC23-ról elég rossz teszteket olvastam (bár kitudja mennyire voltak megkenve) illetve hátránya még az, hogy egyelőre nem lehet hozzá működő utángyártott akksit kapni az eredeti meg nagyon drága. Szombaton a camponai electroworldben viszont lesz 50000-ért samsung vpd-351 (20x optikai zoom és van éjszakai módja nemúgy mint a Panának) bár elég igénytelen műanyagnak tűnt meg kevés fénynél állítólag zajos, de lehet hogy nemrossz.

üdv.

#1197 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 13:29

Idézet: Cif - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:13

Szia!
NV-GS17 van a közelemben. Nekem nem tetszik a képstabilizátora meg a kijelzője (sony-hoz képest) de amúgy szerintem jó kamera.HC14 havernak van és nem panaszkodott rá.Nekem HC17 van de abban nem tetszik, hogy kevés fénynél nehezen tud fókuszálni.HC23-ról elég rossz teszteket olvastam (bár kitudja mennyire voltak megkenve) illetve hátránya még az, hogy egyelőre nem lehet hozzá működő utángyártott akksit kapni az eredeti meg nagyon drága. Szombaton a camponai electroworldben viszont lesz 50000-ért samsung vpd-351 (20x optikai zoom és van éjszakai módja nemúgy mint a Panának) bár elég igénytelen műanyagnak tűnt meg kevés fénynél állítólag zajos, de lehet hogy nemrossz.

üdv.

Hello!
Samsungokról eddig csak rosszat olvastam, de azért köszi.

#1198 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 13:40

Idézet: zolnagy - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 13:59

Sziasztok!

Szeretnék venni egy videokamerát. Olvasgattam a fórumot. Ez alapján 3 jelöltem maradt.
Max. 100e Ft lenne a kamerára pótaksival, firewire kártyával, hordtáskával együtt, tehát az alsóbb szegmensben nézelődtem.
A jelöltek:

1. Sony DCR-HC14

2. Sony DCR-HC23

3. Panasonic NV-GS17

A 2. és a 3. a mostani legújabb, legolcsóbb modell a két gyártónál.
A DSC-HC14 egy régebbi Sony modell. Ezen "csak" 10X optikai zoom van, bár ez nekem nem hátrány, mert ahogy olvasom úgysem tudnám kézben megtartani, más különbséget nem látok, talán a webkamera funkciót az új modelleken, ill. az új Sony(hc23) kisebb fogyasztását. Ezen a CCD viszont 1/4"-os, ami a képminőségnél jelentkezik is, ahogy ezt Vertigo korábban kifejtette. Azért ódzkodom tőle mégis, mert egy megmaradt kiállított darab itt Győrben az Euronics-ban. Ki tudja mióta áll ott, ill. mióta működtetik...

Az árak:
1. 75e 2. 85 az edigitalnál 3. 67800 ugyanitt.

Szívem szerint az 1.-t venném meg, de fenntartásaim vannak a fentiek miatt. Ti mit tanácsoltok?

Hali!

HC-14 mar nem mai darab, ellenben a kb fel evel ezelotti korbenezesem alapjan szerintem ami mar kimondottan szebb jobb kepet csinal (na meg persze rengeteg plusz funkcio van benne) az a hc-90 sony fronton (avagy gondolom az ennek megfelelo utoda), panabol az 1 ccd -sek felejtosek, erosen sargasba tolodik a kepuk, hamar zajosodnak, viszont a 3ccd -sek meglepoen szepen dolgoznak... Havernak immaron fel eves a gs75 -ose (igaz 1x mar volt szervizben feheregyensuly, es AF hibaval), de a problemak elott, es a javitas utan nagyon szepen dolgozik, es asszem ezekbol is jottek ujabb tipusok... (..ha ra tudnal szanni picit tobbet ajanlanam ezeket a 3ccd -s panakat, hogy nezd meg oket). Amugy meg vigyel kazit a boltba, es veszegessel fel a kamcsikkal!

u.i.
Kiallitasi daraboktol ovakodj!

Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 03. 13:42 -kor

#1199 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 15:31

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:40

Hali!

HC-14 mar nem mai darab, ellenben a kb fel evel ezelotti korbenezesem alapjan szerintem ami mar kimondottan szebb jobb kepet csinal (na meg persze rengeteg plusz funkcio van benne) az a hc-90 sony fronton (avagy gondolom az ennek megfelelo utoda), panabol az 1 ccd -sek felejtosek, erosen sargasba tolodik a kepuk, hamar zajosodnak, viszont a 3ccd -sek meglepoen szepen dolgoznak... Havernak immaron fel eves a gs75 -ose (igaz 1x mar volt szervizben feheregyensuly, es AF hibaval), de a problemak elott, es a javitas utan nagyon szepen dolgozik, es asszem ezekbol is jottek ujabb tipusok... (..ha ra tudnal szanni picit tobbet ajanlanam ezeket a 3ccd -s panakat, hogy nezd meg oket). Amugy meg vigyel kazit a boltba, es veszegessel fel a kamcsikkal!

u.i.
Kiallitasi daraboktol ovakodj!

Hello!

Köszi a kimerítő választ!  :respect:  Tehát akkor a kiállított HC14 kilőve, a Pana szintén. Lehet, hogy alszom még rá egyet-kettőt, mert nem sürgős a dolog.
Amúgy a 3CCD-s GS75-t én is néztem, kb 1 hónapja volt kb. 125 körül, ami már nem is olyan rossz ár, de én nem szántam rá annyit.

#1200 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:30

Eeee... itt a Panasonic.hu-n a kamera GYIK-ban olyasmit blabláznak, hogy ha USB2.0 HájSszpíd csatim van akkor nem kell a Fájörwájör...

Idézet

Ha videokamerája ún. High Speed USB 2.0 (HS mód) csatlakozóval és Video Class* kompatibilitással rendelkezik, akkor nem csak állóképeket, hanem mozgóképet (videót) is át tud tölteni vele számítógépére (feltéve, hogy az képes fogadni az adatokat). Ilyen esetekben Firewire csatlakozóra és -kábelre nincsen szükség. Az USB csak ebben az esetben képes AVI vagy - DVD kamkorderek esetén - MPEG2 formátumban rögzített videofelvételek továbbítására a számítógépre!

Most ez így igaz vagy azért jobb lesz nekem ha mégis veszek Fájörwájört?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62