HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:17

Elerkezett a nap, de meg mindig bizonytalan vagyok. Panasonic GS150 vagy GS280 :(
Kerestem cikkeket, teszteket, de ugy tunik, edesmindegy, melyiket valasztom. a GS280-nak nagyobb lcd-je van es a kamera is kicsit nagyobb (elenyeszo).
250-et nem nagyon talalok, hasznaltat nem vehetek, ugyhogy nem is neztem. Kicsit gyanusak ezek az GSx80-ak, feltunt mar regebben is ez a fura tipusszamozasi szisztema egyes gyartok termekeinel. Pl ugy tunik, hogy a GS180 egy benabb tipus, nem Leica objektiv van rajta. Lehet, hogy a 280 is egy ilyen benabb vonalat jelent? Megneztem a panasonic.hu osszehasonlito tablicskuit, de nem igazan hasznalhatoak.
Csak a 250-esen van dvin/avin, ami nekem nem kell, viszont joval dragabb, mint a 280. Perszea  250-esen van fokuszgyuru, ami jo lenne, de hat ha nincs, az sem a vilagvege...
A lenyeg, hogy egyaltalan nem tudtam kideriteni, hogy mi az a sarkalatos pont, amiben mas a GS280 es a GS150.

Mint emlitettem amatorfilmezesre kell, nem utazashoz, tehat aki veszi a faradtsagot es tanacsot ad nekem, ezt vegye figyelembe, es annak nagyon halas lennek.
Koszonom az eddigieket Vertigo. A HD-ben egyelore nem hiszek, ahhoz infrastruktura is kell ;) (pl HD-anyagokat feldolgozni kepes szamitogep, elegendo tarhely, TV, stb.)
A Sony-k valamiert nem szimpatikusak, pedig eddig kizarolag Sony (pl egy nagy VHS, Hi-8-as) kameram volt, de mostmar nem is kene foglalkoznom veluk, kulonben kifutok az idobol, igy is egy napig szukitettem a kort erre a ket panara - foleg a 3CCD miatt... ami lehet, hogy hulyeseg volt.

#1222 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:44

Ja vegre valami info. A 2xx-szeriaban mar optikai kepstabilizator van, az 1xx szeriaban pedig elektronikus. A 280 egyebkent ugyanaz, mint a GS300, csak nincs benne dv-in.
Megyek vasarolni! Koszonet mindenkinek.

#1223 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:25

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 7:44

...ha megtudod milyen bitrate -vel dolgozik, utanna Te is egyszeruen ki tudod szamolni, de amig ezt nem ismert, csak az fogja tudni megmondani aki mar kiprobalta (nem lesz "sok" ilyen ember)...

Köszke, nos a gazdája szerint, az 1GB-os Memory Stick Pro duo-ra 25 perc felvételt tud rögzíteni a kamera.Érdekes, hogy ha belegondol az ember, hogy egy 700MB-os cd-re akár 1,5órás film is felfér.
Lehetséges, hogy más tömörítést használ, mikor szalagra rögzít, és megint mást, mikor memóriakártyára?
És ez a típus tudja a MPEG4-et állítólag.  :think:

#1224 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:55

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 18:25

Köszke, nos a gazdája szerint, az 1GB-os Memory Stick Pro duo-ra 25 perc felvételt tud rögzíteni a kamera.Érdekes, hogy ha belegondol az ember, hogy egy 700MB-os cd-re akár 1,5órás film is felfér.
Lehetséges, hogy más tömörítést használ, mikor szalagra rögzít, és megint mást, mikor memóriakártyára?
És ez a típus tudja a MPEG4-et állítólag.  :think:

Nem akarok sok hulyeseget mondani, mert en is csak nemreg folytam bele a temaba (egyebkent a Panasonic kamera mar itt van az asztalomon), de arra az 1GB-os Stick-re, amit emlitettel mpeg2 anyag kerul, ha jol tudom, ami vesztesegmentes tomoritest jelent, nehezebb megvagni, de mint ebben a topikban olvashato, az mpeg2 anyagot is lehet ugyan vagni, csak nem olyan hatekonyan, mint a vesztesegmentesen tomoritett videokat (DV-AVI, Huffyav kodek).

A 700MByte-os CD-kre kerulo anyag, ami raadasul 1,5 oras, az nem lehet mpeg2, hanem joval gyengebb minosegu peldaul DiVX vagy XViD kodekkel tomoritett. CD-bol is lehet (mpeg2-es tomoritesu) VideoCD-t  csinalni szamitogepen, de arra nagyon keves jominosegu anyag (azt hiszem, 15-20percnyi) fer.

A szalagra vesztesegmentesen tomoritett anyag kerul, igy egy 60 perces kazettara durvan (talan/tippelek) 10GB-nyi adatnal tobb fer (elvileg masfel oranyi sima DV-AVI 18-20 GByte helyet foglal a szamitogepen).

#1225 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:49

Köszönöm szépen a válaszodat, nagyon sokat segítettél vele, én ugyanis nem látok bele ennyire a dolgokba. Akkor ezek szerint abszolut normális dolog a 25 perc.  :respect:

#1226 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 22:04

Nekem samsung minidv kamerám van!  VP-D105i
Pont az Mpeg4 miatt vettem meg ez döntötte a javára a mérleg nyelvét
Meg igazából annó (14hónapja) jó árban volt a tudásához képest és adtak hozzá pótakut+táskát+kazit.
Sokan szidják a samsungokat, de nem igazán ismeri senki. Az eladó azt mondta nekem, hogy sony a belseje.Késöbb rájöttem, hogy lehet benne vmi, erre utal a Memory Stick kártya és az iLink elnevezés a leirásban.
A tudása nem rossz: Szines keresö, beépitett lámpa, külsö mikrofon csatlakoztatási lehetöség,Analóg ki/be,iLink ki/be, Távirányitó, USB-s kapcsolat is, Manuális fókusz stb.. >>Link<<
Itt a linkje de a müszaki adatok táblázat tele van elirásokkal a 103-as tipus táblája a korrekt. >>Link<<
A 105i nem sokban tér el a 103i -töl asszem csak a multi memória slot-ban.

Amugy nem lenne rossz, csak legyen fény..
Az Mpeg4-el meg átvert az eladó, mert csak Mpeg4 klip-et tud felvenni ami azt jelenti, hogy 25mp-et de azt annyit amennyi a kártyára fér. Az Mpeg4 amugy asf formátumú és elég gyatra minöségü szinte nézhetetlen.

Üdv.

#1227 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 12:05

Üdv. emberek!

Ez a topicot találtam a legalkalmasabbra a kérdésre..

Szóval adott két Samsung kamera.

VP-D351
VP-D352

Mi a különbség?
Néztem a Samsung honlapján, de nem igazán találtam különbséget. Viszont árban van majdnem egy 10-es. Áltagosan.

Gondoltam a profik tudnak tanácsot adni.

Amúgy mi a vélemény a Samsung kamerákról?

Előre is köszi    :respect:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1228 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 13:09

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 13:05

Üdv. emberek!

Ez a topicot találtam a legalkalmasabbra a kérdésre..

Szóval adott két Samsung kamera.

VP-D351
VP-D352

Mi a különbség?
Néztem a Samsung honlapján, de nem igazán találtam különbséget. Viszont árban van majdnem egy 10-es. Áltagosan.

Gondoltam a profik tudnak tanácsot adni.

Azt hiszem a 352-esben van manualis fokusz lehetoseg, mig a 351-esben nincs.
Ezekbol gondolom:
http://www.samsung.com/uk/products/camcord...=Specifications
http://www.samsung.com/uk/products/camcord...=Specifications

#1229 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 13:16

ahogy nézem, a 35es táblázata el van csúszva egy sorral a Light sor után, a Mechanism után meg még eggyel, aztán az Others után helyreáll.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1230 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 15:25

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 11:05

Üdv. emberek!

Mint irtam nem sokan ismerik a Samu kamerákat, föleg olyanok nem akik értenének is hozzá.
Mert akik vágják a témát és tudnának tanácsot adni azok nem vesznek samsung kamerát.
Én az enyémmel meg vagyok elégedve, csak kell neki fény de fél éve próbálgattam egy Sony-t (nem tudom a tipusát) az is ugyanugy meghasalt félhomályban.
Szal nem tudom mennyire jók a samsungok nincs viszonyitási alapom de nekem megfelel a tudása.
Sajnos a Pio DVD iróm nem tudja vezérelni a DV porton keresztül.  :down:
Ha kitöltöd a hozzá adott termékregisztrációs kártyát és visszaküldöd(dijmentes) akkor kapsz ajándékba +2 hónap garit. A neten is lehet regisztrálni.  :up:

Üdv.

#1231 Felhasználó inaktív   dvdmester 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 08. 19:11

Samsung tulajdonosok figyelem!

Van nekem egy Samsung VP-D20-as kamerám, 2 éves lesz nyáron, így már nem garis.

A probléma vele az, hogy amikor bekapcsolom rögzítés módba, teljesen fekete képet ad.
Lejátszás működik, bár a tavaly felvett nyaralási videokat már néhány hónap után elkezdte gyűrni, magyarán a mechanikája egy kalap sz@r.
Ezek alapján elkezdtem kutakodni a neten, és ebben a fórumban is és még sok más helyen találtam
utalásokat arra hogy 2002-2004 között gyártott kamerákba fo5talicska CCD chipet raktak amik tönkremennek maguktól.
Több gyártó is elismerte a hibát és MINDEN MAGÁRA VALAMIT IS ADÓ gyártó garanciaidőn túl is
ingyen kicseréli a chipet.
KIVÉVE A SAMSUNG !!!
Felháborodott Samsung tulajok írtak pl. erre a fórumra:

http://www.camcorder...bs/t121739.html
http://www.camcorder...bs/t114921.html

Egy részlet:

"Every camera company except Samsung has fessed up to this CCD problem, and is repairing the problem for free (including shipping) regardless of warranty status. It is a defect from the company that made the CCDs for all these other brands. I am calling Samsung hopefully this coming Monday to lay this all into them. If they still refuse to take care of this issue, I WILL help put together a class action lawsuit againt them. This CCD issue is THEIR problem, end of story. Their compitetors have made that clear already."

Magyarán a Samsung le sem sz@rja hogy egy 130 ezerért vett kamera két év után magától bedöglik.
Ezek után megpróbálom megjavíttatni a Samsung szerviznél és ha nem hajlandóak, a következőt fogom tenni:
-Bemegyek a szervizbe, szétverem a kamerát a pulton jó hangosan és mindezt felveszem az új SONY, JVC, Panasonic vagy bármi más típusú kamerával és felrakom a netre, hogy mindenki megtanulja, SAMSUNGOT SOHA NE VEGYEN !!!

#1232 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 19:44

OK!

Amugy amig müködött milyen volt? Irhatnál róla pár sort.

Üdv.

#1233 Felhasználó inaktív   seldd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 19:55

Hello!

Adott egy Canon MV800-as miniDV-s kamera, és sehogyan sem bírunk rájönni, hogyan kell áttölteni a felvételeket a gépre. FireWire port van, fel is ismerte a gép. Szoftver nincs a cucchoz, van egy DV Messenger, de ezzel nem úgy néz ki, mintha vmit is lehetne kezdeni. Van ötlet?

#1234 Felhasználó inaktív   dvdmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 20:17

Idézet: pet - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 20:44

OK!

Amugy amig müködött milyen volt? Irhatnál róla pár sort.

Üdv.

Kültéren egész szép felvételeket lehetett vele csinálni, beltéren már gyengébb volt, főleg kis fényben.
Semmi probléma nem volt vele, a 10x-es zoom is elég volt nekem, annál nagyobb zoomnál már nagyon beremegett volna a kép.
Na de nem két évre vesz az ember ilyen cuccot hogy tönkremenjen...
Az meg hogy gyűri a szalagot csak hab a tortán. Most ott áll 10 kazetta amit nem merek lejátszani benne hogy legalább DVDre kiírjam...

#1235 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 21:10

Idézet: seldd - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 20:55

Hello!

Adott egy Canon MV800-as miniDV-s kamera, és sehogyan sem bírunk rájönni, hogyan kell áttölteni a felvételeket a gépre. FireWire port van, fel is ismerte a gép. Szoftver nincs a cucchoz, van egy DV Messenger, de ezzel nem úgy néz ki, mintha vmit is lehetne kezdeni. Van ötlet?

Nekem MVX200i van, feltettem azokat, ami a CD-n volt (de szerintem nekem is csak az a Messenger volt), és a gép bekapcsolásakor feljött valami ablak, ami felkínálta, hogy felveszi a műsort, behozta a windows movie makert vagy mit, ami az XP-ben van.

A saját gépemen Linux van, itt meg a Kino megy rendesen vele.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1236 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 05:52

Pet !

Írtam privátot. Olvastad ?

Szerkesztette: Zsigabá 2006. 05. 09. 05:55 -kor

Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#1237 Felhasználó inaktív   roloci 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 11. 10:45

Sziasztok!

Sony DCRHC-23-as mini Dv kamerát szeretnék vásárolni, várnám e termékrôl a véleményeket, tapasztalatokat....

Köszönettel: Rolo

http://www.edigital.hu/product.php?product...cat=275&page=1#

#1238 Felhasználó inaktív   Gaben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 21:28

Üdv Mindenkinek!

Olvasgattam itt a hozzászólásokat, de nem igazán bírtam kihámozni belőle semmit, és szeretnék venni mostanában valamilyen kamerát. Kb. 250e HUF-ig mennék el. Jó lenne ha szürkületben, vagy gyengén megvilágított szobában nem szemcsés képet készítene. Ha jól vettem ki a hozzászólásokból akkor mini dv kellene, mert én mindíg utólag vágom a filmet, és a belső HDD-s kameráknál ez nem lehetséges(?).
Mi a véleményetek a Pana. NV-GS300/500-ról, mert ezeket viszonylag jó árban tudnám beszerezni?
Esetleg a Sony DCR-HC39/94? A Zsigabá honlapjáról megnéztem pár videot ezekről a gépekről, de személyes tapasztalatok is érdekelnek.

Várom a véleményeteket, előre is köszi.

Szerkesztette: Gaben 2006. 05. 15. 21:34 -kor

#1239 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 11:07

Sziasztok!

Vettem egy Panasonic NV-GS17-es miniDV kamerát. Ehhez szeretnék venni egy nagyobb kapacitású akksit. A CGA-DU21-es az majdnem 22.000Ft, ennek a helyettesítő változata 10.000FT. Mennyire rizikos venni ilyen helyettesítőt? Helyettesitö akksi

#1240 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:04

Idézet: Pacal - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 10:07

Sziasztok!

Vettem egy Panasonic NV-GS17-es miniDV kamerát. Ehhez szeretnék venni egy nagyobb kapacitású akksit. A CGA-DU21-es az majdnem 22.000Ft, ennek a helyettesítő változata 10.000FT. Mennyire rizikos venni ilyen helyettesítőt? Helyettesitö akksi

Általában a feleannyiba kerülő helyetesítő aksik legalább feleannyit tudnak,de lehet hogy
ugyanannyit mint az eredeti. Igy szinte csak nyerni tudsz rajt.

Viszont érdemes szakboltban venni a tipusnak erősen megfelelőt...
amiről azért tudni valamit, hogy honnan jöt. + gari + visszavihető ha rossz stb.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.