HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   truthw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 06. 13:25

Idézet

esetleg digital8? van ilyen kazi:

http://img97.imagesh.../7025031sf3.jpg

igaz nem olcsó, de annyira rossz sem lehet lpben, ha a hosszabb idő van ráírva nagy betűkkel :)

Tehát hogy olyan kamerát vegyen, amibe Digital8-as kazi megy? Miért jobb az? Talán megbízhatóbb az LP, hiszen nagyobb a kazetta?

Idézet

a miséket egészben adják le?

Igen.

Idézet

ha tévé, akkor szerintem nem fognak túlzottan örülni mindenféle mpeg2nek, bár nem tudom, milyen technikájuk van. viszont nem lesz kevés egy olcsóbb kamera képminősége oda?

Ez ott így van kitalálva, valamennyire saját adó, tehát jó. A kérdés nem ezen van  ;)

Hahó:
        Péter

#1362 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 06. 13:38

a digi8nak annyi előnye mindenképp van, hogy lpben van nagyjából akkora szalagsebessége, mint a minidvnek spben. viszont kérdés még, hogy milyen technikával megy a tv, mert esetleg lehet fantázia (szigorúan szvsz) egy komolyabb svhs kamerában is, főleg egy kevésbé világos helyen, ahol a rendes optika is sokat számít. vagy esetleg lehet olyat csinálni, hogy a kamera nem szalagra rögzít, hanem ha van egy pc (vagy akár egy notebook), akkor a felvétel firewire-n rögtön mehet vinyóra, és ilyenkor csak a szabad hely korlátoz - ~13gb/óra
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1363 Felhasználó inaktív   BadBull 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 00:27

re ..... kéne egy kis help sony tulajoktól .... én végül a sony dcr-hc22e -nél kötöttem ki "sajna" dv i/o miatt.
magával a kamera rögzítőképességével semmi bajom de ott kezdődik a gond mikor arra szeretném használni amiért is dv outos tipust vettem ..... install utánn usb vel semmi gáz de a gyári pdf manualban jönnek a "kisbetűs" részek : usb gyenge adatátvitel s max 320*240 es ill max vcd rögzítés ... írják hogy dv outra "jobb" (ami gyakorlatban kizárólagot jelent) az ieee1394 ..ok de gyárilag nincs ilyen kábel hozzá .. emlegetnek i.link kábelt ami kb +~10eHuf .... ügyfélszolgálatnál s a kézikönyvben nincs tisztázva hogy 4/6 v 4/4 pines ... vettem egy OHCI -is videoszerkesztő kártyát 6 pines inputtal ..... kábel cstlakoztat majd előírás szerint kamerán "dv in" felirat de a szgépre nem ad infót hogy dv eszközként regisztrálja magát az eszközkezelőben s emiatt nincs lehetőség dv -t mozgatni gép/kamera között eddig általam próbált vagy 10 progival.
irnak "i.link képes" (clik dvd v mi) szoftverről ami csak szggéppel "együtt" kapható ......
másik lehetőség egy 4pin inputos dv adapter ne de ez megint csak 50eHuf környékén kezdődik ha van ..
csak az a baj h nem vagyok benne biztos hogy valami gáz lehet a kamerával vagy tényleg egy ilyen nagy "átb....ás" ez a dv -s kamera s max 2 szer annyiból tudsz vele csak kezdeni valamit ?
Aki meg tudná magyarázni a technikai (de szerintem inkább üzleti) talányt annak írását szívesen olvasnám .. thx!
(ja és nem bennem van valszeg a hiba mint ahogy az ügyfélszolgálat/ok próbált lerázni papagájkánt mint a manuálban "huzd ki indítsd újra dugd be ...." ..mert annyira azért értek a telepítésekhez s a "dugdosásokhoz" )

#1364 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 04:31

Idézet: BadBull - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 1:27

re ..... kéne egy kis help sony tulajoktól .... én végül a sony dcr-hc22e -nél kötöttem ki "sajna" dv i/o miatt.
magával a kamera rögzítőképességével semmi bajom de ott kezdődik a gond mikor arra szeretném használni amiért is dv outos tipust vettem ..... install utánn usb vel semmi gáz de a gyári pdf manualban jönnek a "kisbetűs" részek : usb gyenge adatátvitel s max 320*240 es ill max vcd rögzítés ... írják hogy dv outra "jobb" (ami gyakorlatban kizárólagot jelent) az ieee1394 ..ok de gyárilag nincs ilyen kábel hozzá .. emlegetnek i.link kábelt ami kb +~10eHuf .... ügyfélszolgálatnál s a kézikönyvben nincs tisztázva hogy 4/6 v 4/4 pines ... vettem egy OHCI -is videoszerkesztő kártyát 6 pines inputtal ..... kábel cstlakoztat majd előírás szerint kamerán "dv in" felirat de a szgépre nem ad infót hogy dv eszközként regisztrálja magát az eszközkezelőben s emiatt nincs lehetőség dv -t mozgatni gép/kamera között eddig általam próbált vagy 10 progival.
irnak "i.link képes" (clik dvd v mi) szoftverről ami csak szggéppel "együtt" kapható ......
másik lehetőség egy 4pin inputos dv adapter ne de ez megint csak 50eHuf környékén kezdődik ha van ..
csak az a baj h nem vagyok benne biztos hogy valami gáz lehet a kamerával vagy tényleg egy ilyen nagy "átb....ás" ez a dv -s kamera s max 2 szer annyiból tudsz vele csak kezdeni valamit ?
Aki meg tudná magyarázni a technikai (de szerintem inkább üzleti) talányt annak írását szívesen olvasnám .. thx!
(ja és nem bennem van valszeg a hiba mint ahogy az ügyfélszolgálat/ok próbált lerázni papagájkánt mint a manuálban "huzd ki indítsd újra dugd be ...." ..mert annyira azért értek a telepítésekhez s a "dugdosásokhoz" )

Az igencsak furcsa megfogalmazás miatt nem igazán tudom értelmezni amit leírtál  :think:

Az Ilink, firewire, IEEE1394, OHCI mind mind ugyanazt a felületet jelenti. A kamera és a PC közé egy mezei firewire (IEEE1394, Ilink, DV) kábel kell melynek a kamera felöli oldala 4 pines (a kicsi csatlakozó), míg a PC felőli oldala olyan amilyen csatlakozó van a gépedbe azaz 6 pines vagy 4 pines. Egy kb. 1.5m hosszú firewire kábel 1000Ft-3000Ft közötti árban van (nem 10.000Ft). Miután a kártyát beraktad a PC-be meg kell, hogy jelenjel egy IEEE1394 vezérlő az eszközkezelőben. Ha ez ott van akkor összekötöd a kamerávan majd kamera bekapcsol és play üzemmódra rak. Ekkor a Windows felismeri mint DV eszköz. Software-ben pedig bármelyik olyan szerkesztő/capture program használható mely kezeli az IEEE1394 felületet (Adobe Premiere, Vegas, Pinnacle Studio, stb.). Még az XP-be beépített movie maker program is alkalmas erre.
Szóval nem kell semmilyen 10.000Ft-os kábel meg 50.000Ft adapter. Pusztán egy mezei IEEE1394 port kell a PC-n és egy mezei firewire kábel melynek az egyik fele (ami a kamerába megy) 4 pines a PC-be menő vége meg olyan amilyen csatlakozó van a PC-n (6 vagy 4 pines). Ez az egész kártyával együtt max. 5000Ft beruházás.

#1365 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 09:50

Sztem abban a leírásban vmi realtime mpeg2 vagy egyéb tömörítőkártyára vonatkozhatott az ár.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1366 Felhasználó inaktív   BadBull 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 09:59

köszi a választ! de ha ilyen egyszerű volna akkor pl. ide nem írnék  :)
"Az Ilink, firewire, IEEE1394, OHCI mind mind ugyanazt a felületet jelenti."
ez nagyon eldurvított megközelítés de nézzük hogyan is szűkül a kör :)
FireWire : Apple kezde fejleszteni periféria illesztések végett (vinyó...stb.)
IEEE 1394: később beszáll az IBM és a Sony is a fejlesztésbe majd soros buszként az Institute of Electrical and Electronics Engineers támogatásával szabványként tették közzé 1995 végén. A bejegyzés száma 1394.
OHCI: egy további általános szabvány, az Open Host Controller Interface (OHCI) különböző eszközök kommunikációjának protokollját határozza meg, tehát nem csak IEEE1394 eszközökét, hanem egyéb RS vagy USB perifériákét is (tehát pl.: ha egy IEEE1394 kártya nem OHCI szabványú, akkor arra közel nem biztos hogy megfelelően csatlakoztatni tudsz egy másik FireWire perifériát !)
i.Link:  IEEE 1394 másik elnevezése a Sony szóhasználatában az i.Link de hogy ez ne legyen ilyen egyszerű, íme mit is mond a sony hivatalosan erről : "Az i.LINK a Sony védjegye, amely csak azt jelzi, hogy valemely termékünk tartalmaz egy IEEE 1394-es csatakozót. Nem mindegyik i.LINK konnektorral rendelkező termékünknek kell feltétlenül kommunikálnia egy másik i.Link csatlakozóval rendelkezővel. A kompabilítással, működési feltélekkel és a megfelelő kapcsolattal összefüggő kérdésekre választ talál az i.LINK-kel rendelkező termékünk dokumentációjában."
ja hogy ez így van ? hol is olvastam ezt ?a sony boltban vagy a dv eszköz tájékoztatójában ? neeeem sőt még válasz sincs a kamera docjában arról hogy mikkel komunikál .... bocs nem mondok igazat mert az benne van hogy a VIAO -s sony pc -kel komunikál tuti csak vedd meg :D

nemtudom ki hallott róla de pár éve volt egy eset mikor olyan FireWire zsinorok kerültek forgalomba aminek bekötése nem szabványos volt mivel a maga a kábel egy speciális kábel volt csak a kisker adta boldog boldogtalannak csak vigyék mert olcsó :) .... had ne részletezzem hogy a szervízben hirtelen megemelkedtek a meghibásodott perifériák száma ....
szóval van kábel valóban 800ft ér is 4/4 és 4/6 os is de a Sony ezen kábele 9.300,- a Canon -é 17.800,- s (pixmania.com de márkaboltokban is) valóban van 5.000,- ért dv adapter készlet szerkesztőszoftverrel de a sony gyártmánya (EZEDIT) nem ennyi volt s már nem is lehet kapni :p s amit lehet kapni azzal meg nem jó.
a számítógépes adapterrel semmi gáz rendesen megjelenik pl xp -n az eszközkezelőn s más dv eszközt ill. perifériát rendesen fogad de a Sony kamerájára kuka marad s így "nem lesz" sony dv eszközöd a szgépben hogy levedd az adatokat mert nem tudják eltalálni a progik honnan kapják a jelet.
Szóval ezek miatt keresek egy Sony DCR-HC22E tulajt akinek VIAO -s pc nélkül ill >50.000,- ft os kártya nélkül sikerült dgitális adatot leszedni a kameráról pc re .... (más jópár dv kamerával nekem sem volt gondom .....) mert akkor lehetne nagyobb eséllyel döntenem hogy a kamera ill a bölcső -e a roszz vagy csak egy üzleti fogás "áldozata" lettem  :)  mert a dv out -ot másik x tizezerből nem úszom meg.
de azért köszi(!) a segítőkész választ s bárkit szívesen olvasok aki tud hozzátenni valamit ....

#1367 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 14:31

Idézet: truthw - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 14:25

Ez ott így van kitalálva, valamennyire saját adó, tehát jó. A kérdés nem ezen van  ;)

nos, lett valami a dologból? :think:

#1368 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 22:03

Az én gagyi Samsung kamerámon is iLink port van, meg Memory Stick kártya foglalat mivel vmi Sony licensz van a dologban. Ezért is mertem megvenni.
Namármost egy sima mezei 750Ft-os 6-4-es fireWire kábellel a gépre dugva már indult is a Windows Movie Maker és tudtam a gépröl egérrel vezérelni a kamerát.
Mióta megvan a Pioneer 530-as felvevöm azóta nem csatlakoztattam a géphez a kamerát, csak a felvevöhöz, de az már sajnos nem tudja vezérelni. De a másolatok tökéletesek azzokkal nincs baj.

Üdv.

#1369 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:00

Idézet: zserd - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 7:47

Helló!
HELP!!!
Motion DV Studio 5.3 szoftverhez keresek, (ha van) magyar nyelvű leírást, (ha nincs) jó az angol is.
Kösz
javascript:add_smilie(":lama:")
lama.gif

Engem meg maga a szoftver érdekelne, mivel a NV-GS27-hez nem járt (érthető, többek között ezért is olcsóbb, mint a 37-es).

Tudna valaki linket adni, vagy más módon hozzá tudnék jutni?
Előre is köszi.
Gondolkoztál már ma?

#1370 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 09:01

Hello!

Sorry, nem olvastam végig a fórumot, de kérdeznék egy lama-t.

Most vettünk egy Pana NV-GS27-s kamerát, vettünk is fel már kazettára.
A gépembe csak USB port van és nincs firewire.
A szutyok Windows movie maker-l le is tudtam szedni, de valami komolyabb
progival szeretném leszedni, milyen progit ajánlanátok?

(Pinnacle Hollywood FX 6.0 for Studio 10-val próbáltam, de nekem nem szeredte USB-t)

Előre is köszi.
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#1371 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 11:09

vegyél firewire-t

#1372 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 11:27

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 11:09

vegyél firewire-t

:omg:  köszönöm hathatós segítséged...  :rolleyes:
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!

#1373 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 11:35

Idézet: Exemplary - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 12:27

:omg:  köszönöm hathatós segítséged...  :rolleyes:

rendben, akkor szopasd magad usb-vel, csak ne ide járjál nyűglődni vele.

#1374 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 11:40

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 11:35

rendben, akkor szopasd magad usb-vel, csak ne ide járjál nyűglődni vele.

Ugye van elképzelésed, hogy szerintem Te hova járjál tisztelt nagy tudású...  :down:

#1375 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 11:47

Idézet: Exemplary - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 12:40

Ugye van elképzelésed, hogy szerintem Te hova járjál tisztelt nagy tudású...  :down:

:taps:

#1376 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 11:55

Stílus ide, stílus oda, akkor is igaza van.

Nekem is ilyen kamerám van, USB-n csak a webkamera funkciót támogatja.
3.500 Ft-ért tudsz venni FW-kártyát kábellel, jobb helyen.
És onnantól nincs gond vele, hasít ezerrel.
Gondolkoztál már ma?

#1377 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 14:54

Megkaptad az egyetlen olyan tanácsot, amit ha megfogadsz, akkor megkíméled magad a további szopásoktól. (volt már itt a topicban is más, aki USB-vel szívott, elég sokáig, és a problémája csak akkor oldódott meg, amikor áttért firewire-ra. A DV kamera - PC összekötést egyszerűen erre tervezték, nincs értelme sokat rágódni rajta. Egy FW kártya kb. 3000 Ft (bruttó), ha valakinek futja 100ezres kamerára, akkor nehogymár ez legyen a gond.

Szóval IMHO teljesen korrekt segítséget kaptál, nem kéne azt piszkálni, aki adta.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1378 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 19:49

Ha tud valaki eladó Panasonic NV-GS200 vagy NV-GS250 kamerát az dobjon egy privit!
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1379 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 00:37

Az elmúlt 11 napban senki sem reagált rá, ezért megismételném a kérésemet.

Keresnék Motion DV Studio 5.3 progit, amit a Panasonic DV-kamerákhoz adnak. Mivel én a 27-est vettem meg és ahhoz nem adnak szoftvert.

Előre is köszönöm, ha segít valaki egy linkkel, netalán egy feltöltéssel, stb. :)
Gondolkoztál már ma?

#1380 Felhasználó inaktív   georgepaul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 12:11

Sziasztok!

Nekem 1 kis segitsegre lenne szuksegem. Van Nekem 1 mini dvd-s kameram, azt szeretnem vhogy kiirni normal dvd-re. Tobb mini dvd-t 1 normal nagyra kiirni. Neroval probaltam, de nem sikerult vagy En voltam a bena.

Elore is koszi a segitseget.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.