HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 11:24

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 1:49

NAGYON KÖSZÖNÖM!

Várok türelemmel! :)

100 MB-ig jó a www.2big.hu
Afelett meg majd kitalálunk valamit...

Helló!

Van Motion DV 5.3 programom. Ez egy gyári CD, a Panasonic NV-GS35 (miniDV) kamerámhoz járt.
Leírásom nincs hozzá, de rájöttem hogy kell használni. :) Az egész CD 400 MB.
Alkoholizáltam egyet és elkészült az iso belőle. Hova megy fel egyben 400MB? :(

Szerkesztette: topeti 2006. 11. 14. 11:27 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1402 Felhasználó inaktív   hbandi73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 22:21

Üdv kedves fórumlakók!

Két dologban kérek segítséget tőletek.
Eddigi tapasztalataim a p2-es gépem fireware kártyája és egy Sony Hi8-as készüléke köré korlátozódtak Pinnacle Studio 9 progival. Történt azonban, h a szomszéd megkért a saját cuccának "összehangolására". A cucc: Pana gs27, firewire a dell p4-ben, XP (mint nekem) és Pinnacle Studio9 (én adtam neki). A jelenség: a Pinnacle nem látja a kamerát. Van valakinek hasonló tapasztalata? Próbálta már vki a gs27-et fw-n keresztül Pinnacle-lel vezérelni? Ha összekötöm a panát a géppel nem történik semmi, nem talál új hardvert (igaz, nem tudom, hogy kéne-e).
A dolog azért is fontos számomra, mivel én is venni akarok egy kamerát. Kinéztem magamnak a gs27-et és a Sony HC24-et. Hamarosan el kéne döntenem, hogy a gs27 vagy a HC24 modelljét vegyem meg.
Melyik lenne előnyősebb vétel?

Köszönettel:
Halasi Bandi
Karcag

#1403 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 23:22

Idézet: hbandi73 - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 22:21

Üdv kedves fórumlakók!

Két dologban kérek segítséget tőletek.
Eddigi tapasztalataim a p2-es gépem fireware kártyája és egy Sony Hi8-as készüléke köré korlátozódtak Pinnacle Studio 9 progival. Történt azonban, h a szomszéd megkért a saját cuccának "összehangolására". A cucc: Pana gs27, firewire a dell p4-ben, XP (mint nekem) és Pinnacle Studio9 (én adtam neki). A jelenség: a Pinnacle nem látja a kamerát. Van valakinek hasonló tapasztalata? Próbálta már vki a gs27-et fw-n keresztül Pinnacle-lel vezérelni? Ha összekötöm a panát a géppel nem történik semmi, nem talál új hardvert (igaz, nem tudom, hogy kéne-e).
A dolog azért is fontos számomra, mivel én is venni akarok egy kamerát. Kinéztem magamnak a gs27-et és a Sony HC24-et. Hamarosan el kéne döntenem, hogy a gs27 vagy a HC24 modelljét vegyem meg.
Melyik lenne előnyősebb vétel?

Köszönettel:
Halasi Bandi
Karcag

Nocsak, jómagam is karcagi vagyok, igaz, csak születésemtől 14 éves koromig éltem otthon, azóta csak a szüleimet látogato mmeg, a tanulás, később a munka elszólított Debrecenbe, majd Pestre. :)

Nekem GS27-esem van, jó ksi gép, kissé gyenge fényérzékenységgel. A Sony ebben az egyben jobb. A többiben -szerintem a Pana a győztes.
Tehát döntsd el, mennyit fogsz előre láthatólag rosszul megvilágított helyen videózni.
Gondolkoztál már ma?

#1404 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 20:36

Sziasztok
Egy akciós újságban láttam a következőt:
Sony digital8 kamera
DCR TRV 270, SteadyShot kézremegés kompenzáció, 990x digitális zoom, NightShotPlus, usb képátvitel,
i.Link DV kimenet, 8 képi hatás 6 expozíciós program, LP üzemmód(video8 szalagon is), InfoLithium akkumulátor állapot kijelzés, digital 8 formátum. Mindez 40K ért lenne.
Ami aggaszt az a digital8, kapható ilyen szalag? Vagy már kifutóban van ez a technika és ezért adják ilyen olcsón? Az Lp üzemmód video8 szalagon is, azt jelenti hogy normál video8 szalaggal is használható?
A sony oldala szerint kifutó tipus, azaz már nem gyártják.

Szerkesztette: attilav 2006. 11. 24. 20:38 -kor

Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#1405 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 20:41

8as kazi van, bár drágább mint a minidv, egyébként ennyiért nem rossz, nem egy csúcsminőségű broadcast eszköz, de nem rossz szerintem :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1406 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 21:04

Ha jól veszem ki akkor a sony oldala szerint digitális fényképezőként is használható, kézi fókusszal, nem rossz!
De a szalagra fényképezés hogy működik? Amikor DV-n átküldöm az anyagot akkor a capture program állóképként értelmezi? Vagy usb-n keresztül a saját progijával lehet levenni?
Ha már nem gyártják akkor az alkatrész ellátása is kérdéses lehet, ha elromlik akkor nem tudják javítani? Milyen tapasztalataitok vannak ezen a téren?
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#1407 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 21:08

ha jól látom akkor memóriakártyára nem rögzít, akkor a szalagra tesz 5 mp állóképet. saját progija nem tudom, hogy megtalálja, mások nem szokták. de egy 720x576 nem is túl jó minőségű állóképben nincs túl sok köszönet.
alkatrész... passz. szerintem akad, elég sok v8/hi8/d8 kamera van forgalomban.

#1408 Felhasználó inaktív   csisanyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 18:21

Sziasztok. Adótott egy kis problémám. Kaptam kölcsön egy Sony Handycam-et mindenféle leírás nélkül,
és a kamera pontos típusát se én se a gazdája nem ismeri.
Készítettem vele felvételeket, majd egy új firewire kábellel csatlakoztattam a PC-hez. Az első probléma az volt hogy a gép nem észlelte a kamerát.
Gondoltam pihentetem egy kicsit a dolgot, feltöltöttem az aksiját, de a firewire kábelt nem húztam ki.
Másnap kiderült hogy rossz aksi töltőt adott hozzá a tulaj, de az aksi tele volt, viszon felvétel módban
semmilyen képet nem mutat. El nem tudom képzelni, hogy mi lehet vele, mert minden egyéb funkció működik, csak épp semilyen képet nem lehet vele felvenn.
Valakinek van valami ötlete, hogy mi történhetett?

#1409 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 19:22

Idézet: csisanyi - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 18:21

Sziasztok. Adótott egy kis problémám. Kaptam kölcsön egy Sony Handycam-et mindenféle leírás nélkül,
és a kamera pontos típusát se én se a gazdája nem ismeri.
Készítettem vele felvételeket, majd egy új firewire kábellel csatlakoztattam a PC-hez. Az első probléma az volt hogy a gép nem észlelte a kamerát.
Gondoltam pihentetem egy kicsit a dolgot, feltöltöttem az aksiját, de a firewire kábelt nem húztam ki.
Másnap kiderült hogy rossz aksi töltőt adott hozzá a tulaj, de az aksi tele volt, viszon felvétel módban
semmilyen képet nem mutat. El nem tudom képzelni, hogy mi lehet vele, mert minden egyéb funkció működik, csak épp semilyen képet nem lehet vele felvenn.
Valakinek van valami ötlete, hogy mi történhetett?

Ha vagy olyan szerencsétlen, hogy pont fordított polaritású a rádugott töltő, akkor komolyabb gond is lehet.
Gondolkoztál már ma?

#1410 Felhasználó inaktív   Changer79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 16:13

Hali mindenkinek.

Teljesen kezdő vagyok a digitális kamerák világában, viszont szeretnék vásárolni egyet. Családi videózás lenne a fő cél, semmi extra. Rengeteget olvasgattam a neten, és a Sony DCR-HC35E típusú kamera teszett meg.

Akinek van tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban, az legyen szives ossza meg velem.

Segítségeteket előre is köszönöm...

#1411 Felhasználó inaktív   panasony 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 01:18

Sziasztok,
életemben először írok fórumba és most is inkább csak mesélnék. Azért írok ide, mert sok infót kaptam tőletek, gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
6 éve, a lányom születésekor vettünk egy Pana RX-17 VHS-C kamcsit, meg voltunk vele elégedve, de engedelmeskedvén a digit kor hívó szavának kértünk a Jézuskától egy digikamkordert....de milyen legyen? Én egy HDD-s Sonyt akartam, de a feleségem véleménye az volt, hogy ne ragadtassuk el magunkat vegyünk olcsóbbat. Hát igen más helye is lenne annak a száz rongynak amennyivel olcsóbban Pana NV GS-27-esünk lett. Az első felvétel alacsony fénynél történt és kiábrándító volt, grízes, színtelen és életlen. Próbáltam nappal hát akkor is a kép előtt volt egy grizes "bevonat". Különben könnyen kezelhető jó kis gép volt, vettem egy firewire kártyát, a szgép pikkpakk felismerte őket és már lehetett is behúzni a múvit. Viszont ( most durvát írok, ne kövezzetek meg érte ) rosszabb volt a képminősége mint a jó öreg vhsnek...Bújtam a tesztoldalakat és rájöttem, hogy miniDV kell az tuti és Sony kell nekem, sőt a HC96-os, persze nem az a kategória, de úgy éreztem adok érte többet csak szép képe legyen....mégiscsak a saját emlékeimről van szó. Visszavittem a panát, de csak HC90-es volt a boltban, hát elhoztam azt. Na ennek már sokkal szebb volt a beltéri képe is bár ennél is láttam élességi problémákat, úgy tünt mintha kevés fénynél azzal trükközne, hogy kicsit elmossa az éleket, pechemre sérült volt szegénykém, amit csak otthon vettem észre pár próbafelvétel után, olyan volt mintha csavarhúzöval megkarcolták volna, lehet, hogy javított volt. Vissza a boltba, persze nem volt már másik példány, így lett egy pana nv gs-280 a végállomás. Sajna ez már kicsit több mint a duplájába került a 27-esnek, de végre olyan a képminőség ami szerintem minimum lenne elvárható. Szóval jól gondoljátok meg mit vesztek, mert én nem hittem, hogy nem viccelt aki azt írta, hogy 500Wattos reflektorral jár kamerázni. Érdemes megnézni a camcorderinfo.com-ot is bár egy kicsit pana hívők, de aránylag reálisan pontoznak. A manualis beállíthatóságot nagyon preferálják (Panasonic) a touchscreent viszont rühellik (Sony). Ha össze akarnám foglalni - persze kizárólag az én véleményem ez - akkor azt mondanám, hogy Sony=tuti automata üzemmód, jó kevés fényű felvételek, Panasonic=tuti kézi üzemmód, gyönyörű színek napon, persze ezek a 280-asra és a hc96-osra értve. Amúgy azt hiszem he lett volna a boltban hc96 akkor most Sony tulaj lennék és élvezném a touchscreent, mert a hc90-esen is tetszett, ja és örülnék, hogy be tudom digitalizálni vele a vhs felvételeimet és dokkoló állomásom van. Így viszont örülök, hogy SD kártyaslotom van nem pedig MSduopro illetve billegethetem a joystickot és nincs dokkoló állomásom amire rápakolnék az asztalon és mindig akkor felejteném otthon amikor kellenének azok a portok is.
Hát litániát írtam végül pedig csak azt akartam mondani, hogy nehéz a választás, ja majd elfelejtettem a fényképezést....igenis csináljanak a japánok olyan videokamerát amivel versenyképes fényképet lehet csinálni.....miért kellene magammal hurcolni a nyaraláshoz a lakás összes elektronikai termékét!
Mégegyszer köszi, hogy segítettetek a választásban és remélem senkit nem sértettem meg....viszont talán adtam egy nézőpontot, ami hangsúlyozom      a sajátom.

#1412 Felhasználó inaktív   akiresakraf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 18:57

Sziasztok!!!

:)  Örömmel tapasztaltam, hogy él a fórum. Megint segítsére lenne szükségem. Eddig a rokonok szüli névnapi ajándék gyanánt elláttak a kamerába kazival /így van bőven/ de gondoltam ki kellene írni cd-re dvd-re. A számítógépre firewire kábel segítségevel felviszem a cuccost ott különböző formátumot, nagyságot is kipróbálva ki is írtam.  :mad: A PROMLÉMÁM AZ, HOGY A JÉZUSKA HOZOTT EGY DVD VIDEO COMBOT DE SAJNOS AZ NEM ISMERI FEL EGYIK FORMÁTUMOT SEM. VALAMI MEGOLDÁS LÉTEZIK VALAMI KONVERTÁLÓ PROGI VAGY CSAK A SZÁMÍTÓGÉPEN TUDOM LEJÁTSZANI AZ ELMENTETT DOLGAIMAT??????      A SEGÍTSÉGET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

#1413 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 01:23

Idézet: panasony - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 1:18

igenis csináljanak a japánok olyan videokamerát amivel versenyképes fényképet lehet csinálni.....miért kellene magammal hurcolni a nyaraláshoz a lakás összes elektronikai termékét!

Így van, csináljanak olyat!!!
Aztán viszel magaddal olyan vasalót a nyaraláshoz, amivel főzni is lehet (kávét is, ételt is), és olyan tusfürdőt, amivel hajat és fogat is lehet mosni, hiszen mi a francnak külön vinni ennyi mindent?

Tudod, ilyet azok írnak csak le (és kérlek, ne haragudj meg ezért), akiknek fogalmuk sincs, milyen technikai háttér kell egy-egy ilyen készülékhez.
Azok a készülékek, amelyek mindent tudnak, azok mindenből egy kicsit tudnak csak. Az pedig csak a semmire sem jó készülékek számát gyarapítja.

Addig, míg a HDTV (a ma elterjedő új TV-szabvány) 1280x720 pixeles (azaz alig több, mint 0,9 MPixel, de csak ha 16:9-es, 4:3-asan még kevesebb!!!), addig mi a francnak építsenek bele 3-4 MegaPixeles érzékelőt? (És az még mindig semmi a mai megapixelháborúhoz képest, hiszen lassan már kétszámjegyű megapixeles a hűdejó gép!)
És olyan lencserendszert, ami ki tudja szolgálni az ilyen nagy részletgazdagság-igényű berendezéseket?

Ugyan...
Gondolkoztál már ma?

#1414 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 01:25

Idézet: akiresakraf - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 18:57

Sziasztok!!!

:)  Örömmel tapasztaltam, hogy él a fórum. Megint segítsére lenne szükségem. Eddig a rokonok szüli névnapi ajándék gyanánt elláttak a kamerába kazival /így van bőven/ de gondoltam ki kellene írni cd-re dvd-re. A számítógépre firewire kábel segítségevel felviszem a cuccost ott különböző formátumot, nagyságot is kipróbálva ki is írtam.  :mad: A PROMLÉMÁM AZ, HOGY A JÉZUSKA HOZOTT EGY DVD VIDEO COMBOT DE SAJNOS AZ NEM ISMERI FEL EGYIK FORMÁTUMOT SEM. VALAMI MEGOLDÁS LÉTEZIK VALAMI KONVERTÁLÓ PROGI VAGY CSAK A SZÁMÍTÓGÉPEN TUDOM LEJÁTSZANI AZ ELMENTETT DOLGAIMAT??????      A SEGÍTSÉGET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

Igen. A Te barátod a Google lesz.

Keress rá a DV formátumból a DVD-be (MPEG-be) konvertálásra!
A DVD-Video Combo pedig logikusan csak DVD-formátumban tudja olvasni, tehát a Neroval olyat kell írni.
Gondolkoztál már ma?

#1415 Felhasználó inaktív   akko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 15:10

Sziasztok vettem egy Samsung VP-D351 es minivd kamerát, össze kötöttem a géppel egy IEEE1394-es firewire kártyán keresztül.Az eszközkezelő a kártyát felismeri a kábel jó, de a gép nem látja a kamerát. Ha tud valaki segítsen.Köszi,BUÉK!Akko

#1416 Felhasználó inaktív   akiresakraf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 15:13

*Macika*! 
Köszönöm a választ, de eddig nem sok sikerrel jártam. A nero nem tudja vagy Nekem nem sikerült- felhívja a figyelmemet, hogy meg kell hozzá venem valami "kiegészítőt". Marad a keresgélés próbálkozás, de mégegyszer köszi a gyors választ.

#1417 Felhasználó inaktív   Zsirmanc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 15:09

Sziasztok!

SONY DCR-HC94-es kameránál, ha tükör módban megy az LCD, akkor a keresőben látom
a képet?

Köszi

#1418 Felhasználó inaktív   Enrico Palazzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:40

SONY HC-90-nél működik, a HC-94-et nem ismerem, de szerintem ott is működnie kell.

#1419 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 20:53

Idézet: Zsirmanc - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 15:09

Sziasztok!

SONY DCR-HC94-es kameránál, ha tükör módban megy az LCD, akkor a keresőben látom
a képet?

Köszi

99%, hogy tud ilyet. de próbáld ki a boltban :)

#1420 Felhasználó inaktív   lada22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:19

Hali!

Van egy 13 éves Panasonic kameránk, ami már elég öregnek mondható a mai gyorsan fejlődő világban. Épp ezért úgy gondoltuk beújítunk valami újabb kamerával. Hát persze, az öreg is Panasonic, akkor az új is legyen az. Azt hittem, hogy a mai piacon kapható kamerák már legalább annyit (sőt többet) tudnak a régi 13 éves technológiánál, legyen az egy olcsó minidv kamera akár.
Hát óriásit tévedtem...
Ugyanis belefutottunk mi is abba a hibába, hogy Pana NV GS-27-et vettünk. :mad:
Remélem nem fogtok rám haragudni, de szerintem ez a kamera egy rakás sz*r. Addig amíg 7 ágra süt a nap és a kertben kamerázol, semmi probléma nincs vele. Csak akkor veszed észre, hogy itt valami nem frankó, amikor bemész a szobába és ott kamerázol, amikor már (!!) kicsit kevesebb a fény...
Mintha piszkos lenne a lencséje, a kép homályos, zajos, és még a színek is ki vannak fakulva.  Összehasonlítottam a régi 13 éves kamerával, azt hittem eldobom az agyam. Hát a réginek nagyságrendekkel jobb volt a képe, és még olyan (sötétebb) helyeken is tudtam vele kamerázni ahol a GS-27-es semmit sem lát. Úgyhogy a GS-27 ccd érzékenysége elég gyenge.
A legnagyobb poén az az átverés ami a pana oldalán és a gép kézikönyvében van írva. Mégpedig az, hogy a minimális fény 2 lux. Mondjuk oda van írva mellé hogy színes éjszakai üzemmód, de az ember gondolná, hogy akkor lehet vele 2 lux fénynél kamerázni. Lehetni lehet, csak épp 1 frame/sec-kel, autofocus nélkül. Úgyhogy az éjszakai üzemmód nem sok sz*rt ér, akkor inkább viszem a digitális fényképezőmet, ha állóképeket szeretnék készíteni, mert az 1 f/s inkább állóképek sorozata, mint mozgókép....
Úgyhogy asszem ez volt az utolsó Panasonic cucc amit vettünk. Ismerősömnek hasonló árkategóriás Sony minidv kamerája van, sokkal több beállítási paraméterrel, tud 0 lux-ot, szebb a képe is, mondjuk érintőképernyős, meg csak 20x-os optikai zoomot tud. Ja, és a Sonynál a 2 lux az 2 lux, és a 0 lux is 0 lux, a Panasonicnál ez sajnos máshogy van. Úgyhogy asszem ez volt az utolsó Pana cucc amit vettem.

Aki Panasonic kamera vásárlásán gondolkodik, és ráadásul GS-27-est szeretne venni, az jól gondolja át mit és hol szeretne vele kamerázni. Ja, és a GS-37-ben ugyanez a ccd van és az "jóval" többe kerül... :down:  :down:

Szerkesztette: lada22 2007. 01. 06. 13:21 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.