HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   duhaj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 02. 09:05

A mini dv-s lejátszásnál, (ha nem a felvettel játszom le) lehetnek-e problémák azon kivül, hogy vagy lejátsza, vagy nem? Előfordulhat hibás lejátszás is? Találkoztatok valami hasonlóval?
Mert valami olcsóbb kamerát látok megoldásként (lencsehibásról nem tudok sajnos)

#1462 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 02. 22:55

samsunggal? rossz. egy valami csúcnak nevezett modellel volt dolgom, az olyan semmikülönös volt, közepesen kényelmes megoldásokkal, kicsit gyengébb fényviszonyok mellett elég bágyadt autofókusszal, kazetta nem volt benne.
később viszont volt "szerencsém" dógozni egy nemtommilyen típusú alapabb samsunggal, a képminősége világosban semmi különös, kicsit sötétebb helyen elég gyászos. a fő probléma az volt, hogy új kazettánál véletlenszerű pontokon közölte, hogy szalag vége. volt amikor az 5. percnél, volt amikor 50-nél. egyik nap még ment hiba nélkül, másik nap meg csinálta ezt nekem. felvétel közben örültem neki nagyon... szalag előreteker, vissza, és ment tovább. ebből arra következtetek, hogy a mechanikája nem az igazi.

egyébként ebayen az eladó hibás kamerák egyik fele nem kapcsol be, másik fele mechanikahibás, egyéb hibával nagyon kevés van ott, tehát a mechanika a gyenge pont. de ha megy, a fej is tiszta, akkor mindegy mivel húzod át az anyagot, pontosan ugyanaz lesz a pc-n.

de mondok jobbat: keresd meg itt a fórumon didymant, és kérdezd meg az aljzatról, hátha meg tudja gyógyítani.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1463 Felhasználó inaktív   Finidi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 20:18

Sziasztok!Vettem egy használt Panasonic NV-GS27
típusu kamerát de nem kaptam hozzá töltőt,
az előző tulaj azt mondta,hogy bármilyen töltő
jó hozzá,de én még azt sem tudom,hogy
hova kellene dugni a töltőt.
Az electroworldben meg azt mondta az eladó
hogy csak hivatalos panasonic képviseletben
lehet venni ehhez gyárit.
Ebben az ügyben kérném a segítségeteket.
Valamint ha valakinek lenne egy használati
könyve ehhez a típushoz azt megköszönném.

Kszönettel Hidegkuti László

#1464 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 09:27

átvert: messze nem jó "bármilyen", hiszen teljesen egyedi csatlakozói vannak az akkunak, csak ilyen Panasonichoz tervezett használható hozzá
guglizz rá a "Panasonic NV-GS27 charger" kifejezésre - akár Ebay-ről is vehetsz utángyártottat

bármilyen vásárlási papír, doboz, leírás volt hozzá?
a töltő ugyanis nemigen szokott csak úgy elveszni: tipikusan akkor hiányzik, ha lopott a cucc  :(

#1465 Felhasználó inaktív   erika012 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 21:55

Sziasztok!
Tudnátok segíteni ,hogy a Sony HC96-os kamerámról a számítógépre ne aviba mentse le a videót.
Melyik program tud ilyet?
Köszi.Üdv. :confused:

#1466 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 23:25

Idézet: Finidi - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 21:18

Sziasztok!Vettem egy használt Panasonic NV-GS27
típusu kamerát de nem kaptam hozzá töltőt,
az előző tulaj azt mondta,hogy bármilyen töltő
jó hozzá,de én még azt sem tudom,hogy
hova kellene dugni a töltőt.
Az electroworldben meg azt mondta az eladó
hogy csak hivatalos panasonic képviseletben
lehet venni ehhez gyárit.
Ebben az ügyben kérném a segítségeteket.
Valamint ha valakinek lenne egy használati
könyve ehhez a típushoz azt megköszönném.

Kszönettel Hidegkuti László

Szia

Nekem ilyen kamerám van. A gyári akksi (CGR-DU06) 7.2V és 640mAh teljesítményű.
Az adapter/töltőre a köv. feliratok vannak irva.

Tipusa: VSK0651. Megnevezése: VIDEO CAMERA AC ADAPTOR
INPUT: 110V-240V ~ 50/60Hz 19W
OUTPUT: 7.9V = 1.4A (VIDEO CAMERA)
8.4V = 0.65A (CHARGE)

Tehát a töltő része 8.4V és 0.65 Amperes... az adapter része 7.9V és 0.4Amperes.

Jó keresgélést, nekem sajnos nincs infóm, hogy milyen boltban tudnál ilyet beszerezni.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1467 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 13:23

Idézet: erika012 - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 21:55

Sziasztok!
Tudnátok segíteni ,hogy a Sony HC96-os kamerámról a számítógépre ne aviba mentse le a videót.
Melyik program tud ilyet?
Köszi.Üdv. :confused:

Ha nem aviba, akkor mibe szeretnéd?

#1468 Felhasználó inaktív   erika012 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 18:03

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 13:23

Ha nem aviba, akkor mibe szeretnéd?

MPEG-ben szeretném ,mert tudomásom szerint az avi tulzottan tömörített fájl.

#1469 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 19:23

Idézet: erika012 - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:03

:omg:
egyrészt az "avi" még nem mond semmit: az bármilyen kódolást tartalmazhat

mindenesetre ha közvetlenül átjátszottad kameráról, akkor az még mini DV formátumban van
nézd meg mekkora is ez a kameráról átmentett file!
4 percenként 1 GByte, 30 Mbit/s = minden, csak nem erősen tömörített... (egész pontosan a videó csak 1:5 arányban)

ha ezt pl DVD lemezre írod, akkor tipikusan még ötszörösen tovább tömöríted: pl a 6Mb/s egy gyakori, többnyire még jó minőséget és helykihasználást adó érték

#1470 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 19:42

Idézet: erika012 - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 18:03

Ez így nem teljesen igaz állítás. Az AVI formátum nagyon sokféle lehet, akár erősen (veszteségesen) tömörített, akár enyhéb mértékben (veszteségmentesen) tömörített, de akár tömörítetlen is, attól függően, hogy milyen codec-et és milyen beállításokkal használunk.
Ezzel szemben az MPEG pedig egy erősen veszteséges tömörítési eljárás.
Az az avi fájl, amit azután kapsz, hogy áttöltötted a kameráról a videot egy DV formátumú avi fájl, ami enyhén (1:5 arányban) tömörített, de ez a tömörítés már a kamerában megtörténik és így van letárolva az anyag a szalagon. Az áttöltéskor már további tömörítés nem történik, csak egyszerű adatmásolás. 1 órányi felvétel kb 13 GB-nyi helyet foglal majd a PC-n
Azt döntsd el, hogy mit szeretnél kezdeni az áttöltött videoval. Ha tervezed még szerkeszteni, akkor mindenképpen az egyszerű adatmásolás, vagyis a DV avi formátum a javasolt.
Ha viszont szerkesztés nélkül egyből DVD-re írnád, akkor esetleg szóbajöhet az MPEG2 capture, ha megfelelően erős a géped hozzá. Bár eezel is inkább időt spórolhatsz csak, mert ha nem röptében áttöltéskor tömöríted MPEG2-be a felvételt,, hanme később már az aviból készíted el az MPEG-et egy jó minőségű MPEG2 encoderrel, akkor jobb minőséget is elérhetsz.

MPEG capture-t tudnak a Ulead szoftverei és a Caopus Let's Edit2 is.
Egy kis olvasnivaló a témában: http://www.gaia.hu/ (a videoinfonál)

#1471 Felhasználó inaktív   erika012 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 21:05

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:42

Ez így nem teljesen igaz állítás. Az AVI formátum nagyon sokféle lehet, akár erősen (veszteségesen) tömörített, akár enyhéb mértékben (veszteségmentesen) tömörített, de akár tömörítetlen is, attól függően, hogy milyen codec-et és milyen beállításokkal használunk.
Ezzel szemben az MPEG pedig egy erősen veszteséges tömörítési eljárás.
Az az avi fájl, amit azután kapsz, hogy áttöltötted a kameráról a videot egy DV formátumú avi fájl, ami enyhén (1:5 arányban) tömörített, de ez a tömörítés már a kamerában megtörténik és így van letárolva az anyag a szalagon. Az áttöltéskor már további tömörítés nem történik, csak egyszerű adatmásolás. 1 órányi felvétel kb 13 GB-nyi helyet foglal majd a PC-n
Azt döntsd el, hogy mit szeretnél kezdeni az áttöltött videoval. Ha tervezed még szerkeszteni, akkor mindenképpen az egyszerű adatmásolás, vagyis a DV avi formátum a javasolt.
Ha viszont szerkesztés nélkül egyből DVD-re írnád, akkor esetleg szóbajöhet az MPEG2 capture, ha megfelelően erős a géped hozzá. Bár eezel is inkább időt spórolhatsz csak, mert ha nem röptében áttöltéskor tömöríted MPEG2-be a felvételt,, hanme később már az aviból készíted el az MPEG-et egy jó minőségű MPEG2 encoderrel, akkor jobb minőséget is elérhetsz.

MPEG capture-t tudnak a Ulead szoftverei és a Caopus Let's Edit2 is.
Egy kis olvasnivaló a témában: http://www.gaia.hu/ (a videoinfonál)

Köszi a segítséget. Sokat tanultam belőle. :)

#1472 Felhasználó inaktív   erika012 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 21:06

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:23

:omg:
egyrészt az "avi" még nem mond semmit: az bármilyen kódolást tartalmazhat

mindenesetre ha közvetlenül átjátszottad kameráról, akkor az még mini DV formátumban van
nézd meg mekkora is ez a kameráról átmentett file!
4 percenként 1 GByte, 30 Mbit/s = minden, csak nem erősen tömörített... (egész pontosan a videó csak 1:5 arányban)

ha ezt pl DVD lemezre írod, akkor tipikusan még ötszörösen tovább tömöríted: pl a 6Mb/s egy gyakori, többnyire még jó minőséget és helykihasználást adó érték

Köszi a segítséget. :)

#1473 Felhasználó inaktív   gytibi75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 10:49

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Van egy Panasonic NV-GS 75-öm leszedtem USB-n keresztül a kazettáról a filmet avi-ba. Az a problémám, hogy szeretném rátenni azt a futó időt és dátumot, amely a kamerán megjelenik, miközben pl. tv-n lejátszod.

Segítsetek, hogy tudom a problémát megoldani.

Köszi,

gytibi75

#1474 Felhasználó inaktív   Adriccicca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 14:50

sziasztok!
Van egy Panasonic nv-ds60 kameránk és nincs hozzá telepítő lemez és nem tudjuk letölteni a szg-re a felvételeket. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném. SOS :)
cupp

#1475 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 17:34

Idézet: Adriccicca - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 15:50

sziasztok!
Van egy Panasonic nv-ds60 kameránk és nincs hozzá telepítő lemez és nem tudjuk letölteni a szg-re a felvételeket. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném. SOS :)
cupp

A kazettán lévő felvételeket a kamera DV (IEEE1394) kimenetén kell áttölteni a PC-re. Ehhez kell, hogy a PC-d tartalmazzon firewire portot. Ha nincs Firewire kártya a PC-ben akkor kb. 2000-3000Ft-ért vehetsz  aztán ezt össze kell kötni (firewire kábellel) a kamerával (a kábel kb. 500-1000Ft) és kell egy bármilyen szerkesztő program mely képes a firewire portot kezelni. Szerkesztő program pedig lehet a Pinnacle Studio, Ulead, Vegas, stb.

#1476 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 18:55

Sziasztok vélemeényetek szeretném kikérni a JVC GR-D760 miniDV-s kamerával kapcsolatban, tapasztalatok ezzel a tipussal vagy akár a gyártóval kapcsolatban. Vagy ajánlanátok esetleg más kamerát ebben az árkategoriában.
Válaszaitokat előre is köszönöm:)

#1477 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:39

Vagy esetleg a SONY DCR-HC37 jobb választás lenne?

#1478 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 11. 00:24

Idézet: fr3ewar - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 19:55

Sziasztok vélemeényetek szeretném kikérni a JVC GR-D760 miniDV-s kamerával kapcsolatban, tapasztalatok ezzel a tipussal vagy akár a gyártóval kapcsolatban. Vagy ajánlanátok esetleg más kamerát ebben az árkategoriában.
Válaszaitokat előre is köszönöm:)

Családban k. sok JVC elfogyott, occsótól a drágáig, de én JVC buzi lettem. Annyira már nem követem a dolgokat, de 60 rugós JVC kamera a vártnál is jobban teljesített, régebben egy majdnem felsőkategóriás Sonyba meg csak bele bírtam kötni. Stmina cuccokat istenítettem, meg üzemidő, meg a minden, amúgy Pana buzi vagyok, de ez megtérített rendesen...

Fene tudja, nekem meg főleg jól kézreáll, ami nyilván több pontos tényező, mint a színe... Ha valaki kamerát kér, csak JVC-t veszek, nagy baj nem lehet belőle. Doksikat meg nézegethetem reggelig, egyik 19 másik egy híján húsz., de JVCre 2 év gari, működik, előző Sonynál meg belehallatszott ahogy tekeri  szalagot, hádeazmilyenmár, egy életre elvágta magát előttem.
Make love not Wor.

#1479 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 19:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 1:24

JVC buzi lettem

nagyon messzire nem mentél, hiszen a JVC is a Matsushita egyik márkája (pontosabban már csak volt, idén tavaszig), éppúgy mint a Panasonic...

#1480 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 22:18

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 20:47

nagyon messzire nem mentél, hiszen a JVC is a Matsushita egyik márkája (pontosabban már csak volt, idén tavaszig), éppúgy mint a Panasonic...

Mikortól lett egyáltalán a JVC-nek és a Matshushitának köze egymáshoz?
http://www.jvc-victor.co.jp/english/compan...innovative.html

De inkább kérdezek.
Ha ma vehetnék egy kamerát, amivel mozgóképet és állóképet egyaránt tudnék készíteni, és ezt az egészet számítgépre szeretném áttölteni, mi lenne a javaslat?
DV <-> DVD, SD-kártyás? Az ár max. 150, de inkább a fele.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »