miniDV kamera tulajok IDE!
Elküldve: 2007. 05. 02. 09:05
Mert valami olcsóbb kamerát látok megoldásként (lencsehibásról nem tudok sajnos)
Elküldve: 2007. 05. 02. 22:55
később viszont volt "szerencsém" dógozni egy nemtommilyen típusú alapabb samsunggal, a képminősége világosban semmi különös, kicsit sötétebb helyen elég gyászos. a fő probléma az volt, hogy új kazettánál véletlenszerű pontokon közölte, hogy szalag vége. volt amikor az 5. percnél, volt amikor 50-nél. egyik nap még ment hiba nélkül, másik nap meg csinálta ezt nekem. felvétel közben örültem neki nagyon... szalag előreteker, vissza, és ment tovább. ebből arra következtetek, hogy a mechanikája nem az igazi.
egyébként ebayen az eladó hibás kamerák egyik fele nem kapcsol be, másik fele mechanikahibás, egyéb hibával nagyon kevés van ott, tehát a mechanika a gyenge pont. de ha megy, a fej is tiszta, akkor mindegy mivel húzod át az anyagot, pontosan ugyanaz lesz a pc-n.
de mondok jobbat: keresd meg itt a fórumon didymant, és kérdezd meg az aljzatról, hátha meg tudja gyógyítani.
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2007. 05. 04. 20:18
típusu kamerát de nem kaptam hozzá töltőt,
az előző tulaj azt mondta,hogy bármilyen töltő
jó hozzá,de én még azt sem tudom,hogy
hova kellene dugni a töltőt.
Az electroworldben meg azt mondta az eladó
hogy csak hivatalos panasonic képviseletben
lehet venni ehhez gyárit.
Ebben az ügyben kérném a segítségeteket.
Valamint ha valakinek lenne egy használati
könyve ehhez a típushoz azt megköszönném.
Kszönettel Hidegkuti László
Elküldve: 2007. 05. 05. 09:27
guglizz rá a "Panasonic NV-GS27 charger" kifejezésre - akár Ebay-ről is vehetsz utángyártottat
bármilyen vásárlási papír, doboz, leírás volt hozzá?
a töltő ugyanis nemigen szokott csak úgy elveszni: tipikusan akkor hiányzik, ha lopott a cucc
Elküldve: 2007. 05. 09. 21:55
Tudnátok segíteni ,hogy a Sony HC96-os kamerámról a számítógépre ne aviba mentse le a videót.
Melyik program tud ilyet?
Köszi.Üdv. :confused:
Elküldve: 2007. 05. 09. 23:25
Idézet: Finidi - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 21:18
típusu kamerát de nem kaptam hozzá töltőt,
az előző tulaj azt mondta,hogy bármilyen töltő
jó hozzá,de én még azt sem tudom,hogy
hova kellene dugni a töltőt.
Az electroworldben meg azt mondta az eladó
hogy csak hivatalos panasonic képviseletben
lehet venni ehhez gyárit.
Ebben az ügyben kérném a segítségeteket.
Valamint ha valakinek lenne egy használati
könyve ehhez a típushoz azt megköszönném.
Kszönettel Hidegkuti László
Szia
Nekem ilyen kamerám van. A gyári akksi (CGR-DU06) 7.2V és 640mAh teljesítményű.
Az adapter/töltőre a köv. feliratok vannak irva.
Tipusa: VSK0651. Megnevezése: VIDEO CAMERA AC ADAPTOR
INPUT: 110V-240V ~ 50/60Hz 19W
OUTPUT: 7.9V = 1.4A (VIDEO CAMERA)
8.4V = 0.65A (CHARGE)
Tehát a töltő része 8.4V és 0.65 Amperes... az adapter része 7.9V és 0.4Amperes.
Jó keresgélést, nekem sajnos nincs infóm, hogy milyen boltban tudnál ilyet beszerezni.
Elküldve: 2007. 05. 11. 18:03
Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 13:23
MPEG-ben szeretném ,mert tudomásom szerint az avi tulzottan tömörített fájl.
Elküldve: 2007. 05. 11. 19:23
Idézet: erika012 - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:03
egyrészt az "avi" még nem mond semmit: az bármilyen kódolást tartalmazhat
mindenesetre ha közvetlenül átjátszottad kameráról, akkor az még mini DV formátumban van
nézd meg mekkora is ez a kameráról átmentett file!
4 percenként 1 GByte, 30 Mbit/s = minden, csak nem erősen tömörített... (egész pontosan a videó csak 1:5 arányban)
ha ezt pl DVD lemezre írod, akkor tipikusan még ötszörösen tovább tömöríted: pl a 6Mb/s egy gyakori, többnyire még jó minőséget és helykihasználást adó érték
Elküldve: 2007. 05. 11. 19:42
Idézet: erika012 - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 18:03
Ez így nem teljesen igaz állítás. Az AVI formátum nagyon sokféle lehet, akár erősen (veszteségesen) tömörített, akár enyhéb mértékben (veszteségmentesen) tömörített, de akár tömörítetlen is, attól függően, hogy milyen codec-et és milyen beállításokkal használunk.
Ezzel szemben az MPEG pedig egy erősen veszteséges tömörítési eljárás.
Az az avi fájl, amit azután kapsz, hogy áttöltötted a kameráról a videot egy DV formátumú avi fájl, ami enyhén (1:5 arányban) tömörített, de ez a tömörítés már a kamerában megtörténik és így van letárolva az anyag a szalagon. Az áttöltéskor már további tömörítés nem történik, csak egyszerű adatmásolás. 1 órányi felvétel kb 13 GB-nyi helyet foglal majd a PC-n
Azt döntsd el, hogy mit szeretnél kezdeni az áttöltött videoval. Ha tervezed még szerkeszteni, akkor mindenképpen az egyszerű adatmásolás, vagyis a DV avi formátum a javasolt.
Ha viszont szerkesztés nélkül egyből DVD-re írnád, akkor esetleg szóbajöhet az MPEG2 capture, ha megfelelően erős a géped hozzá. Bár eezel is inkább időt spórolhatsz csak, mert ha nem röptében áttöltéskor tömöríted MPEG2-be a felvételt,, hanme később már az aviból készíted el az MPEG-et egy jó minőségű MPEG2 encoderrel, akkor jobb minőséget is elérhetsz.
MPEG capture-t tudnak a Ulead szoftverei és a Caopus Let's Edit2 is.
Egy kis olvasnivaló a témában: http://www.gaia.hu/ (a videoinfonál)
Elküldve: 2007. 05. 11. 21:05
Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:42
Ezzel szemben az MPEG pedig egy erősen veszteséges tömörítési eljárás.
Az az avi fájl, amit azután kapsz, hogy áttöltötted a kameráról a videot egy DV formátumú avi fájl, ami enyhén (1:5 arányban) tömörített, de ez a tömörítés már a kamerában megtörténik és így van letárolva az anyag a szalagon. Az áttöltéskor már további tömörítés nem történik, csak egyszerű adatmásolás. 1 órányi felvétel kb 13 GB-nyi helyet foglal majd a PC-n
Azt döntsd el, hogy mit szeretnél kezdeni az áttöltött videoval. Ha tervezed még szerkeszteni, akkor mindenképpen az egyszerű adatmásolás, vagyis a DV avi formátum a javasolt.
Ha viszont szerkesztés nélkül egyből DVD-re írnád, akkor esetleg szóbajöhet az MPEG2 capture, ha megfelelően erős a géped hozzá. Bár eezel is inkább időt spórolhatsz csak, mert ha nem röptében áttöltéskor tömöríted MPEG2-be a felvételt,, hanme később már az aviból készíted el az MPEG-et egy jó minőségű MPEG2 encoderrel, akkor jobb minőséget is elérhetsz.
MPEG capture-t tudnak a Ulead szoftverei és a Caopus Let's Edit2 is.
Egy kis olvasnivaló a témában: http://www.gaia.hu/ (a videoinfonál)
Köszi a segítséget. Sokat tanultam belőle.
Elküldve: 2007. 05. 11. 21:06
Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 19:23
egyrészt az "avi" még nem mond semmit: az bármilyen kódolást tartalmazhat
mindenesetre ha közvetlenül átjátszottad kameráról, akkor az még mini DV formátumban van
nézd meg mekkora is ez a kameráról átmentett file!
4 percenként 1 GByte, 30 Mbit/s = minden, csak nem erősen tömörített... (egész pontosan a videó csak 1:5 arányban)
ha ezt pl DVD lemezre írod, akkor tipikusan még ötszörösen tovább tömöríted: pl a 6Mb/s egy gyakori, többnyire még jó minőséget és helykihasználást adó érték
Köszi a segítséget.
Elküldve: 2007. 05. 30. 10:49
Lenne egy kis problémám. Van egy Panasonic NV-GS 75-öm leszedtem USB-n keresztül a kazettáról a filmet avi-ba. Az a problémám, hogy szeretném rátenni azt a futó időt és dátumot, amely a kamerán megjelenik, miközben pl. tv-n lejátszod.
Segítsetek, hogy tudom a problémát megoldani.
Köszi,
gytibi75
Elküldve: 2007. 06. 08. 14:50
Van egy Panasonic nv-ds60 kameránk és nincs hozzá telepítő lemez és nem tudjuk letölteni a szg-re a felvételeket. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném. SOS
cupp
Elküldve: 2007. 06. 08. 17:34
Idézet: Adriccicca - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 15:50
Van egy Panasonic nv-ds60 kameránk és nincs hozzá telepítő lemez és nem tudjuk letölteni a szg-re a felvételeket. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném. SOS
cupp
A kazettán lévő felvételeket a kamera DV (IEEE1394) kimenetén kell áttölteni a PC-re. Ehhez kell, hogy a PC-d tartalmazzon firewire portot. Ha nincs Firewire kártya a PC-ben akkor kb. 2000-3000Ft-ért vehetsz aztán ezt össze kell kötni (firewire kábellel) a kamerával (a kábel kb. 500-1000Ft) és kell egy bármilyen szerkesztő program mely képes a firewire portot kezelni. Szerkesztő program pedig lehet a Pinnacle Studio, Ulead, Vegas, stb.
Elküldve: 2007. 06. 10. 18:55
Válaszaitokat előre is köszönöm:)
Elküldve: 2007. 06. 11. 00:24
Idézet: fr3ewar - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 19:55
Válaszaitokat előre is köszönöm:)
Családban k. sok JVC elfogyott, occsótól a drágáig, de én JVC buzi lettem. Annyira már nem követem a dolgokat, de 60 rugós JVC kamera a vártnál is jobban teljesített, régebben egy majdnem felsőkategóriás Sonyba meg csak bele bírtam kötni. Stmina cuccokat istenítettem, meg üzemidő, meg a minden, amúgy Pana buzi vagyok, de ez megtérített rendesen...
Fene tudja, nekem meg főleg jól kézreáll, ami nyilván több pontos tényező, mint a színe... Ha valaki kamerát kér, csak JVC-t veszek, nagy baj nem lehet belőle. Doksikat meg nézegethetem reggelig, egyik 19 másik egy híján húsz., de JVCre 2 év gari, működik, előző Sonynál meg belehallatszott ahogy tekeri szalagot, hádeazmilyenmár, egy életre elvágta magát előttem.
Elküldve: 2007. 06. 11. 19:47
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 1:24
nagyon messzire nem mentél, hiszen a JVC is a Matsushita egyik márkája (pontosabban már csak volt, idén tavaszig), éppúgy mint a Panasonic...
Elküldve: 2007. 06. 16. 22:18
Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 20:47
Mikortól lett egyáltalán a JVC-nek és a Matshushitának köze egymáshoz?
http://www.jvc-victor.co.jp/english/compan...innovative.html
De inkább kérdezek.
Ha ma vehetnék egy kamerát, amivel mozgóképet és állóképet egyaránt tudnék készíteni, és ezt az egészet számítgépre szeretném áttölteni, mi lenne a javaslat?
DV <-> DVD, SD-kártyás? Az ár max. 150, de inkább a fele.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Súgó
A téma zárva.