HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:47

Idézet: lada22 - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:19

Hali!

Van egy 13 éves Panasonic kameránk, ami már elég öregnek mondható a mai gyorsan fejlődő világban. Épp ezért úgy gondoltuk beújítunk valami újabb kamerával. Hát persze, az öreg is Panasonic, akkor az új is legyen az. Azt hittem, hogy a mai piacon kapható kamerák már legalább annyit (sőt többet) tudnak a régi 13 éves technológiánál, legyen az egy olcsó minidv kamera akár.
Hát óriásit tévedtem...
Ugyanis belefutottunk mi is abba a hibába, hogy Pana NV GS-27-et vettünk. :mad:
Remélem nem fogtok rám haragudni, de szerintem ez a kamera egy rakás sz*r. Addig amíg 7 ágra süt a nap és a kertben kamerázol, semmi probléma nincs vele. Csak akkor veszed észre, hogy itt valami nem frankó, amikor bemész a szobába és ott kamerázol, amikor már (!!) kicsit kevesebb a fény...
Mintha piszkos lenne a lencséje, a kép homályos, zajos, és még a színek is ki vannak fakulva.  Összehasonlítottam a régi 13 éves kamerával, azt hittem eldobom az agyam. Hát a réginek nagyságrendekkel jobb volt a képe, és még olyan (sötétebb) helyeken is tudtam vele kamerázni ahol a GS-27-es semmit sem lát. Úgyhogy a GS-27 ccd érzékenysége elég gyenge.
A legnagyobb poén az az átverés ami a pana oldalán és a gép kézikönyvében van írva. Mégpedig az, hogy a minimális fény 2 lux. Mondjuk oda van írva mellé hogy színes éjszakai üzemmód, de az ember gondolná, hogy akkor lehet vele 2 lux fénynél kamerázni. Lehetni lehet, csak épp 1 frame/sec-kel, autofocus nélkül. Úgyhogy az éjszakai üzemmód nem sok sz*rt ér, akkor inkább viszem a digitális fényképezőmet, ha állóképeket szeretnék készíteni, mert az 1 f/s inkább állóképek sorozata, mint mozgókép....
Úgyhogy asszem ez volt az utolsó Panasonic cucc amit vettünk. Ismerősömnek hasonló árkategóriás Sony minidv kamerája van, sokkal több beállítási paraméterrel, tud 0 lux-ot, szebb a képe is, mondjuk érintőképernyős, meg csak 20x-os optikai zoomot tud. Ja, és a Sonynál a 2 lux az 2 lux, és a 0 lux is 0 lux, a Panasonicnál ez sajnos máshogy van. Úgyhogy asszem ez volt az utolsó Pana cucc amit vettem.

Aki Panasonic kamera vásárlásán gondolkodik, és ráadásul GS-27-est szeretne venni, az jól gondolja át mit és hol szeretne vele kamerázni. Ja, és a GS-37-ben ugyanez a ccd van és az "jóval" többe kerül... :down:  :down:

Én óva intenék mindenki attól, hogy egy márkát a lehető LEGolcsóbb, legkommerszebb termékéről ítéljen meg.

Autónál biztos nem tennél így.
Akkor kameránál miért is???

Nagyon jó a GS27-es, csak tisztában kell vele lenni, hogy mennyit tud.
Mellesleg a professzionális kamerák (gondolok itt a broadcast minőségre) sem igazán nagyobb fényérzékenységűek.
Gondolkoztál már ma?

#1422 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 19:45

A belépőszintű amatőr videokamerák képérzékelője nagyon pici. Manapság ebben a kategóriában általánosak az 1/6-os CCD-k. Ennek és a gyenge optikának a következménye a színszegény és zajos felvétel kevés fénynél.
Ha jobb minőséget szeretnénk akkor nagyobb és vagy több képérzékelővel rendelkező kamerát kell választani. Pl Sony-HC94 vagy 96, vagy Pana GS-280 és 300.
Itt vannak tesztvideok mindeféle kamerával: http://www.freeweb.hu/zsigaba/

#1423 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 10:10

Üdv!

Érdeklődni szeretnék, hogy az új HDD-s kamkorderekben (Pl.: JVS Everigo széria) "sima" 2,5"-os wincsi van? Mert esetleg kicserélhetném mondjuk 160 GB-osra... megnövelve a felvételi időt :p :D

THX! :respect:
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1424 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 10:25

Most látom... az Everig-ban pont 1,8"-os HDD-k vannak :(
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1425 Felhasználó inaktív   pityesz. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 14:53

sziasztok!

érdeklődni szeretnék,hogy mi külömbség van a Sony HC90,és a Sony HC94-es mini dv kamera között.
inkább a kazettára felvett képminőség érdekelne,mint a menün belüli tudás külömbség.
előre is köszi!

#1426 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 10:12

Idézet: pityesz. - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 14:53

sziasztok!

érdeklődni szeretnék,hogy mi külömbség van a Sony HC90,és a Sony HC94-es mini dv kamera között.
inkább a kazettára felvett képminőség érdekelne,mint a menün belüli tudás külömbség.
előre is köszi!

A HC90-es a 94/96-os elődje. Ugyanaz a képérzékelő és objektív van rajtuk. Nagy különbség nem lehet.
Teszteket itt találsz róluk: www.camcorderinfo.com

#1427 Felhasználó inaktív   pityesz. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 15:46

ok.köszi szépen Rlaci!

#1428 Felhasználó inaktív   jani77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:24

Sziasztok!
Mini dv kameráról töltöttem át a felvételeket a merevlemezre firewire-n keresztül avi-ba, de a hangminőség nem lett jó.Beszéd közben furcsa zörejt hallani, mint sok másolt dvd esetében.Két anyagot töltöttem át,az elsőnél nincs ez a gond.
Mi lehet ennek az oka?Nero visiont használtam.

#1429 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:28

mutass mintát a furcsa zörejből, így elég nehéz elképzelni.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1430 Felhasználó inaktív   jani77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 10:04

Most nem tudok mintát mutatni,mert betömörítettem egy fájlba a két avi anyagot.Így nem annyira zavaró a zörej.Tovább dolgozom a többi felvételen és azokból biztos tudok majd mellékelni.

#1431 Felhasználó inaktív   jani77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 16:54

Vágtam ki egy részt az egyik felvételből nero visionnel,de nem tudta lejátszani az ncs fájlt sem a nero showtime,sem a media player.Más formátumot meg nem engedett kiválasztani a nero.
Hogy tudok még kivágni részt,hogy megmutassam a zörejt?

#1432 Felhasználó inaktív   jani77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 09:47

qnadam!
Nem tudom megmutatni a kérdéses zörejt,mert akárhogy csinálom mindig több 50 kb-nál.
Hogy csináljam?
Még egy gond:áttöltöm a felvételt a merevlemezre,leállítom, hogy a következő felvétel ami más témájú egy másik fájlba kerüljön.Ezután lassan kezd elindulni a progi(nero is és a movie maker is)majd nem is indul el.A feladatkezelö azt írja,hogy a program nem válaszol.A gond csak újraindítás után szűnik meg.

#1433 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 10:32

próbáld meg windv-vel áthúzni, az szétszedi megállítás nélkül is.
(nero videós cuccait nem ismerem)

#1434 Felhasználó inaktív   jani77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 18:12

A windv-t  megpróbálom letölteni,aztán meglátjuk mi lesz.
Köszi.

#1435 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:39

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. A cégnél ahol dolgozom oktatófilmet kellene forgatni munkavédelemből és különböző eszközök, gépek kezeléséből. A kész anyag kb. 3 órás lesz a tervek szerint. Az ehhez szükséges eszközökhöz állítok össze listát. A kamerával kapcsolatban viszont problémákba ütköztem. Több kiszemeltem is van:

Sony DCR-VX2100E

Panasonic NV-MD10000

Sony HDR-FX7E

Sony HDR-HC3E

Egy ilyen film elkészítéséhez szükség van-e HD minőségre? Otthon egy alap Sony miniDV kamerám van és egyszerűbb klippek készítéséhez nekem megfelel a minősége. Viszont itt ugye kicsit más követelmények vannak. Ha csak DVD-re is kerül a cucc jobb alapanyagból jobb minőséget lehet elérni szerintem. Úgy érzem ez technikailag egy kicsit tartósabb. Ehhet kapcsolódóan: megéri-e ilyen munkákra azt a pluszt az FX7-es. Persze megéri az árát, de nem akarok ágyúval verébre lőni.
Ha viszont szerintetek felesleges a HD akkor milyen kamerát választanátok? Amiket kinéztem miniDV kamerák közül, nekem a Sony felé húz a szívem, de nem tudom megéri-e azt a plusz ráfordítást.

A szoftver az Sony Vegas lesz, mert azzal már rendelkezünk (legal). A másik dolog amikben szívesen fogadnék tanácsokat az állvány. Otthon egy HAMA állványt használok, de az ilyen munkákra nem igazán lenne alkalmas. Mi a tapasztalatotok a belépő szintű Manfrotto illetve egyéb állványokról?

Hassan

#1436 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:37

ha a célközönség 4:3as tévén nézi az eredményt, akkor egyértelműen dv, mert kisebb a felbontása, de nagyobb a képfelülete, mintha szélesvásznú lenne. a pana előnye, hogy vállkamera, ha nem állványról fogjátok használni, akkor ez kifejezetten előny, viszont csak elektronikus a stabilizátora, a vx2100 kézikamera, de elég masszív, stabilan tartható, az fx7 kisebb ennél (mindkettőben optikai stab.), a hc3 szinte szóba sem jön :)

esetleg egy pana ag-dvc62, ami egy komolyabb darab, optikai képstabbal, xlr hangbemenettel, ez árban a vx2100 környékén van (a mikorofonbemenet akkor érdekes, ha helyszíni hanghoz nem a beépítettet akarjátok használni)

de. egy film kedvéért érdemes kamerát venni? nem tudom, milyen hosszú lesz a forgatás, de én inkább bérelnék kamerát, világítást, mikrofonokat...

#1437 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:36

Kösz a tippeket, nem igazán csak egy filmre lenne. Készíteni szoktunk a cégnek egyszerűbb promó filmeket. Ezeket ezekután cégen belül meg tudjuk csinálni, valamint egy van egy pályázat amivel tudunk rá támogatást szerezni.
Megnéztem a Panát nem rossz.

#1438 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 15:47

Egy módja a használatnak:

Én múlt héten vettem egy Sony DCR-HC96-ot és a héten mellé egy mini kamerát.
Így ezt a kettőt összekötve alkalmas extrém videozáshoz.

Azaz a kicsi kamera a kerékpáros sisakomra, a HC96 meg a táskába.

mini kamera: www.minirc.hu  (bár én vezetékeset vettem)

Szerkesztette: XC-biker 2007. 01. 26. 15:48 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1439 Felhasználó inaktív   Aranygyerek1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 05:30

Üdv
Szeretnénk a családba venni egy mini kamerát,most.
Sajnos képtelen vagyok dönteni róla,hogy milyet. Az ár kategória a minnél olcsobb annál jobb,ha lehet 80k alatt.
Nekem elég nagy kezem van igy a Pana joy-os megoldása volt a nyerő.
Még kérdés a 0,8mpixeles gépek helyett érdemes az 1,3-as előnyben részesíteni?Milyen paraméterek döntőek a vásárlásnál?
Köszi
Érdektelen.

#1440 Felhasználó inaktív   rusrog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 14:28

Sziasztok!
Ahogy látom, nem új a probléma, de azért én is megpendítem. Adott egy NV-GS180-as kamera. Minden szép és jó, a DV portjáról tudok asztali felvevőre felvenni, sőt próbaképpen USB-vel PC-re is (tudom, hogy nem ez az igazi!). A PC-hez beszreztem 1 firewire kártyát, beraktam, az XP SP2 látja, és úgy ítéli, hogy jól működik, de a kamkordert már a Windows sem ismeri fel (2 4-6 kábellel is próbálkoztam). Marad a kártya mint hunyó, annak ellenére, hogy az oprendszer nem panaszkodik?
Minden jó ötletet előre is köszönök (ja, és egy másik PC-ben is próbálkoztam - sikertelenül: kártya felismerve, kamkorder nem).

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.