HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 17. 15:00

Idézet: Vivien - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 14:43

Nagyon köszönöm!!Érthető volt.Kicsit tartottam tőle,hogy esetleg van egy szűk keresztmetszet valahol az adatok átvitelében,mert olvastam a FW-el kapcsolatban,hogy elméletben képes 100mb/s -al közvetítenie,csak hitetlen voltam,ennek kb negyedét tudja az usb,ha jól tudom.Ezek szerint nincs probléma , mindkét csatlakozás hozza a DV-ről a maximumot.Köszi mindenkinek! :respect:

Nem a sebességekben van különbség hanem az implementációban. Az IEEE 1394 OHCI-n DV kommunkiációra van kifejlesztve, az USB nem erre van kitalálva. IEEE 1394 felületen minden DV eszköz képes egymással és a PC-vel is kommunikálni, minden software mely tartalmaz OHCI kezelést kezeli az összes DV kamerát. USB-n viszont nem lehet a DV eszközöket összekötni, csak a kamerához adott program képes a kamerát kezelni.
pld. asztali DVD felvevő IEEE 1394 bemenetére rákötsz bármilyen DV kamerát a felvevő kezeli és olvassa is a szalagról a DV-t. A szórakoztatóelektronikában USB felület nyomtatók, háttértárak csatlakoztatására van.

Az IEEE1394 400Mbps, az USB2 450Mbps.

Szerkesztette: wpepi 2009. 02. 17. 15:02 -kor

#2162 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 21:07

Idézet: wpepi - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 14:00

Az IEEE1394 400Mbps, az USB2 450Mbps.

1394a 400Mbps; 1394b 800Mbps, USB2 450Mbps
A 1394b szabványból van kábel ami közvetlenül 1394a csatlakozást csinál. Ez mehet videókamerába is pld.
Tapasztalatom szerint külső HDD-nél míg USB2-n csupán 20mega megy át másodpercenként addig 1394a csatlakozáson 25mega megy át. Pedig az utóbbi a lassabb; szabvány szerint. XP Sp2-höz van egy FireWire driver frissités mert alapból le van korlátozva az adatátviteli sebesség ezen a csatornán.
Aki bele szeretne mélyedni: :)
http://en.wikipedia.org/wiki/FireWire#Fire...EE_1394-1995.29
Elvileg tényleg volt 1394 nature. Ez lehetett az ősszabvány.

#2163 Felhasználó inaktív   hg5oko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 18. 01:04

Sziasztok!

Lenne egy buta kérdésem. Venni szeretnék egy mini DV kamerát, (használtat, ami mechanika hibás) és van rajta firewire kimenet. Az eddig megkérdezett eladók mind azt mondták a kérdésemre, hogy nem tudja a kamera. A kérdés pedig az volt, hogy bekapcsolás után, készenléti állapotban küld-e video képet a firewire porton keresztül a laptop felé. Tehát mintha egy webkamerának akarnám használni a mini DV-t.
Láttam már régebbi tipusú kamerát ami így működött, és nem hiszem el, hogy a 2 éves kamerák ezt nem tudják. Esetleg valami külön drivert kell feltenni a laptopra, hogy felismerje a kamerát?

Köszi előre is a segítséget.

Üdv: Ottó

#2164 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 18. 15:24

Idézet: hg5oko - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 1:04

Az eddig megkérdezett eladók mind azt mondták a kérdésemre, hogy nem tudja a kamera. A kérdés pedig az volt, hogy bekapcsolás után, készenléti állapotban küld-e video képet a firewire porton keresztül a laptop felé. Tehát mintha egy webkamerának akarnám használni a mini DV-t.

Laptopba bedugod, és megy. Bekapcsolás után ha kamera üzemmódja működik, akkor küld képet, mi is elég gyakran szalag nélkül használjuk, mert gépre rögzít, vagy nem is kell rögzíteni, csak élő képet mutatni. Én inkább olyat nem láttam, ami ezt nem tudja, bár biztos előfordulhat.
Make love not Wor.

#2165 Felhasználó inaktív   tourer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 01:05

Sziasztok!

Négy nap alatt végigolvastam az egész topikot!
Érdekes volt, pár dolgot tanultam belőle. Például azt, hogy hiába mondasz el valakinek valamit, két hozzászólással később úgy is megkérdezi más....
Próbálok olyanokat kérdezni, amit mé más nem kérdezett.

Azért volt ez a nagy olvasási kényszer, mert turkáltam a vaterán egy LCD szalagkábel szakadt HC19E Sony kamerát.
Úti filmhez lesz másodkamerának szánom, motorra felszerelve. A Long Way Round-hoz hasonló filmet szeretnénk, a magunk szórakoztatására.

Ezek a kis tömegű kamerák mennyire bírják a vibrációt felvétel közben? Nem a kép remegése érdekel, hanem, hogy a mechanika stabilan továbbítja-e a szalagot a magyar utakon?

A vákuummal tapadó kameraállványokkal van valakinek tapasztalata?

Nem csinált a Sony visszahívást ezeknek a kameráknak? Jó lett volna garancián túl is ingyen kicseréltetni a kábelt. Az sem nagy baj, ha nem cserélik ki, mert kapható 5000HUF-ért itthon is. Bár egyéb kiegészítőre is tudtam volna költeni azt a pénzt pl.: napellenző, szűrőátalakító, szűrők.
Rendelt már valaki ehhez a sorozathoz utángyártot cuccot az eBay-en?

Pár oldallal korábban repkedtek az 500W-ok és a halogén égők. Próbált már valaki diffúz, gömbszerű világítást használni interjúhoz, vagy közeli tárgyfelvételhez? Kép
Ilyesmire gondoltam, csak sokkal kisebben, ledes megvilágítással.

Üdv.: Gyula

#2166 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 09:14

Idézet: tourer - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 1:05

Sziasztok!

Érdekes volt, pár dolgot tanultam belőle. Például azt, hogy hiába mondasz el valakinek valamit, két hozzászólással később úgy is megkérdezi más....
Próbálok olyanokat kérdezni, amit mé más nem kérdezett.

Azért volt ez a nagy olvasási kényszer, mert turkáltam a vaterán egy LCD szalagkábel szakadt HC19E Sony kamerát.
Úti filmhez lesz másodkamerának szánom, motorra felszerelve. A Long Way Round-hoz hasonló filmet szeretnénk, a magunk szórakoztatására.

Pár oldallal korábban repkedtek az 500W-ok és a halogén égők. Próbált már valaki diffúz, gömbszerű világítást használni interjúhoz, vagy közeli tárgyfelvételhez? http://2.bp.blogspot.com/_Bf48JKOl5HQ/SR4E...00/lanterns.jpg
Ilyesmire gondoltam, csak sokkal kisebben, ledes megvilágítással.

Üdv.: Gyula

szia,

végre valaki olvas is :up:

az ilyen visszahívás nem jellemző, bár vannak ccdhibás géepk, amiket garanciaidő után is javítanak, igaz azt nem tudom, hogy a sony hogyan kezeli a kérdést. esetleg ebayen meg lehet próbálni keríteni egy ilyen fóliát vagy kameraromot, és kicserélni. fólia nélkül nehéz lesz használni az érintőképernyő miatt.

szerintem a szalagos kamerák elég jól bírják a rázást, probléma inkább a merevlemezesekkel és a dvdsekkel lenne :)

lehet kisebbet, de minek? ez a rizslámpa így is elég sok fényt szétszór :) viszont filmesek meg tévések is szoktak ilyen gömböket használni, nem rossz megoldás.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2167 Felhasználó inaktív   tourer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 20:02

Szervusztok!

Rengeteg kábelszakadt sony kamerával találkoztam. Végül is emellett döntöttem. Az ára is jónak mondható 18K HUF, és +táskával, minden gyári tartozékával számlával, garijeggyel.
A kábelre az asvo katalógusban találtam. Szerintem jó minden kamerához 17-22ig, vagy még tovább is.
Euras Shop
Ahogy hallottam a sony 18ezerért javítja. Nem kell hozzá más csak egy csillagcsavarhúzó, meg egy tiszta asztal, illetve az 5800Forintos kábel. Szívesen beszerelem bárkinek, ha megveszi a kábelt és nincs hozzá kézügyessége, vagy bátorsága.

más.

Ha veszek egy asztali dvd írót, aminek van DV bemenete, akkora bemenetre tett eszköz megjelenik a tv-n? Olyan, mintha egy sima kompozit bemenet lenne, vagy a tv tuner egyik csatornája? Vagy csak rögzítéskor látható, körberakva menüvel?
PC-ről küldhető ki DV-n jel, hogy megjelenítse az asztali író?

más.

Szélesvásznú módban hogyan módosul az oszlop és a sorfelbontás? Ahogy visszaemlékszem, talán két éve valaki morfondírozott azon, hogy ugyanannyi képpont. De ott sem volt leírva, hogy hány X hány.

Szerkesztette: tourer 2009. 02. 19. 20:14 -kor

#2168 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 20:19

Idézet: tourer - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 20:02

Ha veszek egy asztali dvd írót, aminek van DV bemenete, akkora bemenetre tett eszköz megjelenik a tv-n? Olyan, mintha egy sima kompozit bemenet lenne, vagy a tv tuner egyik csatornája? Vagy csak rögzítéskor látható, körberakva menüvel?
PC-ről küldhető ki DV-n jel, hogy megjelenítse az asztali író?

más.

Szélesvásznú módban hogyan módosul az oszlop és a sorfelbontás? Ahogy visszaemlékszem, talán két éve valaki morfondírozott azon, hogy ugyanannyi képpont. De ott sem volt leírva, hogy hány X hány.

megjelenik, a dv egy bemenet a sok közül, és csak a felvett kép látszik. ha szeretnéd az időkódot stb látni, akkor kompozitot vagy s-videot kell használnod, és a kamera menüjében is be kell állítanod, hogy ezeket a kimenetre is küldje ki.

pcről elvileg küldhető dv stream, de érdemes kipróbálni előtte, mert találkoztam már olyan lg íróval, ami ragaszkodott hozzá, hogy ő irányítsa a rádugott kamerát, amit a pcvel nem tudott megtenni, így kép sem jelent meg.

szélesvászon... mindkét esetben 720x576 képpontot rögzít, csak szélesvászonnál szélesebb pixelek lesznek (~1,42:1 oldalarányúak), 4:3nál viszont majdnem négyzet alakúak. a felhasznált képpontoknál pedig inkább az számít, hogy az érzékelő 4:3 vagy 16:9 arányú-e, többnyire az előbbi, de nem szokott ebből minőségi probléma lenni, használd azt, amit a mű meg a kompozíció meg a mittudoménmi megkövetel :D

#2169 Felhasználó inaktív   tourer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 20:45

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 20:19

szélesvászon... mindkét esetben 720x576 képpontot rögzít, csak szélesvászonnál szélesebb pixelek lesznek (~1,42:1 oldalarányúak), 4:3nál viszont majdnem négyzet alakúak. a felhasznált képpontoknál pedig inkább az számít, hogy az érzékelő 4:3 vagy 16:9 arányú-e, többnyire az előbbi, de nem szokott ebből minőségi probléma lenni, használd azt, amit a mű meg a kompozíció meg a mittudoménmi megkövetel :D

Azt használom, amit a monitorom, a leendő tv-m és az ismerőseim jelenlegi tv-i megkövetelnek.
Egy normális méretű lcd, vagy plazma tv-n, két, tenyérnyi széles fekete csík van jobb- és baloldalt, ha 4:3-ban van a műsor.
Ahogy olvastam, a plazmáknál nem is szerencsés, ha nincs kitöltve a teljes képernyő...

A szélesvásznú kísérletekkel még várok, mert nem tudok belemenni a menübe. Amúgy szép, zajmentes felvételeket készít. Még szerencse, hogy előző gazdája nem 12bites hangon hagyta és LP-n. Most még használni sem nagyon tudnám kábel nélkül.

Amúgy láttad a kettővel fentebb említett sorozatot? Abból is a második szériát a Long Way Down-t?
Több kamerával vették egyszerre az eseményeket. Amikor váltogatnak a kamerák között, ég és föld a különbség. Főleg, ha alkonyatkor vették fel.

#2170 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 21:35

Idézet: tourer - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 20:45

Amúgy láttad a kettővel fentebb említett sorozatot? Abból is a második szériát a Long Way Down-t?
Több kamerával vették egyszerre az eseményeket. Amikor váltogatnak a kamerák között, ég és föld a különbség. Főleg, ha alkonyatkor vették fel.

nem láttam, adsz egy linket?

#2171 Felhasználó inaktív   tourer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 21:42

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 21:35

nem láttam, adsz egy linket?

Torrentet szabad? vagy csak YouTube-ot?

#2172 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 22:49

Bocs ha rossz helyen kérdem. A Sony Vegas Platinum 9.0-val szenvedek. Szeretnék egy sötét csíkot a videó aljára tenni, hogy oda írhassak feliratot. (Meglévő felirat eltakarása céljából). Hogy kell csinálni?
thundermix

#2173 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 23:21

Idézet: tourer - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 21:42

Torrentet szabad? vagy csak YouTube-ot?

a téma annyira nem izgat, szóval megelégszem a jútúbbal, de felőlem lehet torrent is, gondolom ez nem egy 20thcenturyfox játékfilm :D

#2174 Felhasználó inaktív   tourer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 08:24

Háát nem pont játékfilm.... 6x1 órás dokumentumsorozat.
Youtube link

#2175 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 02:20

Idézet: thundermix - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 22:49

Bocs ha rossz helyen kérdem. A Sony Vegas Platinum 9.0-val szenvedek. Szeretnék egy sötét csíkot a videó aljára tenni, hogy oda írhassak feliratot. (Meglévő felirat eltakarása céljából). Hogy kell csinálni?

Nem ismerem nagyon a vegast, de a legtöbb szerkesztő programban így, egyszerűen tudod megoldani:
egy másik videósávra teszel egy üres fekete lapot (képet) amit a megfelelő méretre igazítasz, majd olyan időhosszúságúra állítod be amennyi szükséges. Majd ugyan erre a videósávra ráteszed a saját feliratod.

#2176 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 18:22

Idézet: wpepi - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 13:53

Mezei marketing duma.

Nem, valami Citrix vagy hasonló cégnek van egy firefire csatlakozós külső tárolója, a kamera erre rögzit, nem szalagra. Csakhogy a hozzá adott gyári firewire kábellel nem müködött, mással igen.

#2177 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 18:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 15:24

Én inkább olyat nem láttam, ami ezt nem tudja, bár biztos előfordulhat.

Akkor nálam a kivétel, a kamera közli, hogy tegyünk be kazettát, nem inditja a felvételt és a leirás szerint a kamera csak a szalagra rögzitett felvételt játssza át pc-re. :-(
Lehet, hogy valamilyen sw-et kell elinditani a pc-n, amivel vezérelni kell a kamerát?

#2178 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 18:34

Idézet: tourer - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 1:05

Minden elismerésem, nem túl felhazsnálóbarát a felület.  :(
Különösen ilyen sok bejegyzésü topicnál nehéz végiglapozni.

#2179 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 18:42

Idézet: druppa - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 18:32

Akkor nálam a kivétel, a kamera közli, hogy tegyünk be kazettát, nem inditja a felvételt és a leirás szerint a kamera csak a szalagra rögzitett felvételt játssza át pc-re. :-(
Lehet, hogy valamilyen sw-et kell elinditani a pc-n, amivel vezérelni kell a kamerát?

mivel próbáltad?

#2180 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 22. 19:05

Idézet: druppa - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 18:32

Nem is kell felvételt nyomni, bekapcsolod, van kép. Ezt PC nélkül is látod a keresőben.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.