Idézet: ShoT - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 19:10
Én ugy gondolom ezek még nagyon gyerekcipőbe járnak, bár innen nem tudom, hova tudnak fejlődni...
Illetve, hogy annyival szebb-e a képük csupán, hogy nagyobb a felbontásuk?
(ha HD akkor a Canon HF200-as szimpatikusabb nekem)
Már lassan 3 napja csak kamerákat nézegetek teszteket olvasok, de már halvány boci fingom sincs melyik lenne a jobb!
Ahogy a VHS rendszert váltotta a DVD (SD), most a DVD-t váltja HD. Persze a mai napig lehet még VHS cuccokat kapni, pont úgy ahogy 10 év múlva is lesznek még DVD lemezek és lejátszók. A váltás nem egyik napról a másikra történik, de egyértelműen kijelenthető, cirka 2 évvel ez előtt megindult a piac átállása a HD irányába. Ennek a legnagyobb löketet az otthoni felhasználásra szánt HD minőségű kamerák és LCD TV-k adták. Néhány éve már nem csak csillagászati összegekért vehet bárki magának HD minőségű kamerát, tévét. Innen nézve a kérdésedre egyszerű a válasz, igen megéri, sőt most már csak a HD kamerát éri meg megvenni. A DVD (SD) minőség már a tegnapé, még ha nincs olyan távol, de már a tegnapé.
HD kamerákon belül egyre szélesebb a kínálat. Azt kell mérlegelned, hogy a te felhasználási igényeidnek melyik felel meg a legjobban. El kell döntened hogy érdemes-e megvenned méreg drágán egy fél/profi kamerát csak azért hogy a lepkéket meg a kutyust a kertben lefilmezd? Viszont fordítva is igaz, megfelel-e egy olcsóbb megoldás, annak ellenére hogy esetleg komolyabb szándékaid vannak, megkockáztatva, hogy az éppen kiválasztott olcsóbb kamera nem elég jó minőségű?
Három nap...én három hónapig bújtam a netet és minden lehető információt felkutattam, mikor megvettem a kamerámat.
Szerkesztette: kapopsx 2009. 04. 09. 14:26 -kor

Súgó
A téma zárva.