HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 16. 19:12

esküvőn mondjuk hajlamosak kis kézikamerák vállkamera formájú dobozba csomagolt verzióit használni.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2302 Felhasználó inaktív   Enrico Palazzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 24. 11:59

Helló Mindenkinek!

Problémám a következő:  adott egy SONY HC90, egy kommersz PC VIA chipes 1394 kártyával.
Az a gond, hogy az istennek nem hajlandó felismerni a kamerát a PC. A legbosszantóbb az, hogy régen tökéletesen működött, azóta semmi hardver vagy nagyobb szoftverváltozás nem volt a gépen.
Az USB-s kapcsolat tökéletes, de hát azt tudjuk milyen.

Próbáltam másik kábellel is, de semmi.

Meghalt volna a Firewire a kamerában?

A furcsa, hogy a kamera bekapcsolásakor a Zonealarm aktivitást mutat, de semmi nem történik. A hálózati kapcsolatokban azt mutatja a win, hogy nem érhető el a TPC/IP ill. nincs IP cím. (Ilyen kapcsolatkor kell egyáltalán?)

Sok külföldi fórumban olvastam, és nagyon sok emberkének ugyanaz a problémája (nem csak SONY kamerákkal), de megoldás sehol nincs.

Kezdem feladni. Lassan marad a digitalizálás analóg kimentről.

HELP!!!

Előre is köszi.

(XP prof SP1 van a gépen, a gyári SONY driver fenn van, a 1394 kártyához csak az XP-s driver van)

#2303 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 12:05

tcp/ip nem játszik ilyenkor, zonealarm gyanús. kikapcsolva sem működik?

próbáld ki másik gépen, vagy másik kamerával.

#2304 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 24. 12:15

Idézet: Enrico Palazzo - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 11:59

(XP prof SP1 van a gépen, a gyári SONY driver fenn van, a 1394 kártyához csak az XP-s driver van)

1. SP3nál tartunk
2. nem kell Sony driver

Mellékesen még sok más, azon kívül, hogy a VIÁt sosem szerettem.
Make love not Wor.

#2305 Felhasználó inaktív   Enrico Palazzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 12:22

De eddig miért működött?

ZA kikapcsolva, akkor se működik. A ZA-t csak azért írtam, mert mutat aktivitást, tehát száguldoznak a bitek.

Sose volt szükségem se SP2-re se SP3-ra, de lehet, hogy frissíteni fogok. (bár biztos vagyok benne, hogy nem fogja megoldani a problémát)

Sajna nem volt választék, csak VIA-s kártyát tudtam venni.

A próbálkozás másik kamerával még hátravan.

#2306 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 12:54

Idézet: Enrico Palazzo - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 12:22

Sose volt szükségem se SP2-re se SP3-ra, de lehet, hogy frissíteni fogok. (bár biztos vagyok benne, hogy nem fogja megoldani a problémát)

Honna vagy benne biztos? SP kötelező, főleg ha ennyire nem értesz hozzá. Esetleg akármi.
SP3ban biztos volt javítás, mert volt olyan patch, amitől lassult a firewire, így kiadtak patchet, meg a nagy SPben benne volt. De azt a párezert javítást elhiszem, hogy kell és kész, nagyon ritkány nyálazom egyenként.
Make love not Wor.

#2307 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 20:55

Sziasztok,

Kis segítséget kérnék a hozzáértőktől. A helyzet a következő: Beszerzésre került egy Panasonic HDC-SD20-as kamera. Próbaképpen, mint full láma (minden auto-n... :) ), csináltam pár felvételt, de olyan kockás és zajos lett, mint egy jobbfajta mozis felvétel. Annyi azért lejött nekem is, hogy belépőszintnél nincs jófajta optika, az auto beállításokat el lehet felejtenem. Kérdés, hogy mit állítsak? Ja igen. A felvételek egytől-egyig zárt térben, nem ideális fényviszonyok között készültek, természetes fénynél még nincs referenciám, de remélem, nem az optikával van baj.
Nem annyira sürgős a dolog, de a gyerek vasárnap lesz 1 éves és az asszony a tökömre lép, ha a telefonja különb videót csinál, mint az említett cuccos.  :D
Hálás köszönetem már előre is.

J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#2308 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 21:04

Idézet: Jcage - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 20:55

Ja igen. A felvételek egytől-egyig zárt térben, nem ideális fényviszonyok között készültek,

Ennyi, ezek ilyenek. Azért nappal utcán próbáld meg minél előbb.
Make love not Wor.

#2309 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 16:10

Idézet: Enrico Palazzo - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 12:59

...

Nem lett semmi sem telepítve? Nincs letiltva a 1394-es kapcsolat? Nem lett módosítva esetleg?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2310 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 28. 12:03

A legfontosabb, ha nem jutsz 1-ről  a kettőre, tisztázd, hol a probléma!

Fogd a kamerád és vidd el egy haverodhoz, teszteld! Ha ott se sikerül felismertetni, na akkor onnantól lehet aggódni...  Fordítva is megpróbálhatod, próbálj egy biztosan működő kamerát a gépedre csatlakoztatni. Ha az se működik, akkor a PC-nél kell keresni a hibát. Ez lenne a legfontosabb, hogy tudd hol a hiba.
Ezt követően talán mi is könnyebben tudunk segíteni.

#2311 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 28. 16:49

Idézet: Jcage - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 20:55

Sziasztok,

Kis segítséget kérnék a hozzáértőktől. A helyzet a következő: Beszerzésre került egy Panasonic HDC-SD20-as kamera. Próbaképpen, mint full láma (minden auto-n... :) ), csináltam pár felvételt, de olyan kockás és zajos lett, mint egy jobbfajta mozis felvétel.

Nem annyira sürgős a dolog, de a gyerek vasárnap lesz 1 éves és az asszony a tökömre lép, ha a telefonja különb videót csinál, mint az említett cuccos.  :D
Hálás köszönetem már előre is.

J

Még sosem kameráztam, de fényképezni szoktam. Szerintem fontos a jó világítás. Félhomályban pocsék lesz az eredmény kis kamerák esetében, érdemes erre gyanakodni.

Nézd meg, hogy az autofocus nincs-e kikapcsolva vagy valami hasonló triviális hiba. De szerintem a kulcs a fény lesz. Ha a születésnapi zsúron kell filmezni, akkor legyen valami lámpa, ami világít. Nem kell szegény lurkót telibe reflektorozni, de azért ne csak a gyertyák legyenek.

És nézd át a beállításokat hogy nincs-e valami beltéri beállítás.

Remélem ez segít.
Boldog születésnapot a lurkónak  :up:

Üdv!
.
.
.

#2312 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 28. 19:20

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. nov. 28., szombat - 16:49

Még sosem kameráztam, de fényképezni szoktam. Szerintem fontos a jó világítás. Félhomályban pocsék lesz az eredmény kis kamerák esetében, érdemes erre gyanakodni.

Ez így van, amúgy erről a kameráról van szó - ha jól értem:
http://panasonic.hu/...product&id=1616

Annyira azért nem lehet rossz, mivel kb. 130 ezer Ft-ba kerülő HD-kameráról van szó amúgy.

De a leírásból kiderül: 9 lux a minimális fényigénye "1/25-ös záridejű kevés fény" módban.
Ami tényleg nem egy világverő érték...

Szerkesztette: Kory 2009. 11. 28. 19:20 -kor

#2313 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 28. 20:55

Köszönöm a tippeket, igyekszem megtalálni az optimális beállításokat.
Üdv,
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#2314 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 07:53

Idézet: Kory - Dátum: 2009. nov. 28., szombat - 19:20

Annyira azért nem lehet rossz, mivel kb. 130 ezer Ft-ba kerülő HD-kameráról van szó amúgy.

De a leírásból kiderül: 9 lux a minimális fényigénye "1/25-ös záridejű kevés fény" módban.

ez a minimális fényigény alapvetően egy marhaság, annyit jelent összesen, hogy mennyi fény kell ahhoz, hogy kicsit világosabb zajt lehessen leszedni az érzékelőről... a ténylegesen használható érzékenységről keveset mond.

#2315 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 21:25

Idézet: Kory - Dátum: 2009. nov. 28., szombat - 19:20

loool...

akkor vesézgessük kicsit a hivatalos weboldalon található adatokat:

"Képérzékelő:    1/6"-os MOS,
Teljes képpontszám: 1,47 MP,
Effektív képpontszám:
Mozgókép: 1,17 MP [16:9],"

Az érzékelő (1db) mérete kicsi, és az állítólagos 1920x1080-as full HD felbontáshoz 1,17Mp Pofátlanul kevés és alacsony!
Én büntetném a gyártót, ha ez valós adat, a vásárló megtévesztéséért és átveréséért!

Amúgy itt lehet a kutya elásva, mert simán  a képünkbe dörgöli:

Minimális megvilágítási igény:    1400 lx,
9 lx (1/25 Kevés fény mód),
1 lx (Színes éjszakai felvétel)

Hát ezzel az érzékelővel el is hiszem, hogy 1400 lux kell egy nézhető, élvezhető felvétel elkészítéséhez!

A 9 meg 1(!!!) luxos ilyen-olyan felvétel készítése, mindig is "paraszt vakítás" volt, ezt nem szabad komolyan venni.
Nagyjából annyit jelent, ennyi lux fényerőre van szükség ahhoz, hogy valami kivehető forma megjelenjen felvételkor.

Népiesen, csak hasonlításként 1lux fényerő nagyjából 1 szál gyertya fényerejét jelenti.

Hát nagyon megnézném, hogy ez vagy bármelyik kamera milyen felvételt készít 1 lux fényerőnél! :D

Szerkesztette: kapopsx 2009. 12. 03. 21:28 -kor

#2316 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 21:07

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. dec. 3., csütörtök - 21:25

Hát nagyon megnézném, hogy ez vagy bármelyik kamera milyen felvételt készít 1 lux fényerőnél!   :D

azért a bármelyik dologgal óvatosan :) egy érzékenyebb film, meg valami zeiss master prime optika azért nagy varázslatokra képes együtt ;)

#2317 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 08:10

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 21:07

azért a bármelyik dologgal óvatosan :) egy érzékenyebb film, meg valami zeiss master prime optika azért nagy varázslatokra képes együtt ;)

Lassan ott tartunk, hogy egy egy hozzászólást mielőtt elküldi az ember, át kell nézetnie ügyvéddel...

Nagyon jól tudod, hogy DIGITÁLIS kameráról beszélek, mivel ez a topic témája  ;) tehát nem értem miért kell a filmes cuccokat ide keverni :)

A profi cuccokat megint csak nem ebben a topicban szoktuk elemezni...

Ha pedig ezt a két tényezőt kizárjuk, mivel semmi közük ehhez a témához, akkor már is igaz a fentebb tett állításom :) 

ufff én beszéltem....

Szerkesztette: kapopsx 2009. 12. 05. 08:12 -kor

#2318 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 06. 22:24

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 8:10

Lassan ott tartunk, hogy egy egy hozzászólást mielőtt elküldi az ember, át kell nézetnie ügyvéddel...

Nagyon jól tudod, hogy DIGITÁLIS kameráról beszélek, mivel ez a topic témája  ;) tehát nem értem miért kell a filmes cuccokat ide keverni :)

A profi cuccokat megint csak nem ebben a topicban szoktuk elemezni...

Ha pedig ezt a két tényezőt kizárjuk, mivel semmi közük ehhez a témához, akkor már is igaz a fentebb tett állításom :) 

ufff én beszéltem....

nem értek egyet. jó, a 35mm kicsit erős valóban, de szükség esetén nem megfizethetetlen dolog profi kamerát bérelni, ha évente kétszer van rá szükség, akkor még olcsóbb is lehet összességében.

#2319 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 15:16

Kipróbáltam egy DV kameráról a felvételt, meglepödtem, mert windows movie maker wmv formátuma simán müködött, de amikor avi-t választottam, azt nem lehetett lejátszani, csak a programban lehet megnyitni és megnézni. Pedig a végén a pc-re irás müveletet is végrehajtottam. Lehet, hogy rossz avi formátumot csinál a program?
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#2320 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 17:24

Idézet: tanulgat - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 15:16

Kipróbáltam egy DV kameráról a felvételt, meglepödtem, mert windows movie maker wmv formátuma simán müködött, de amikor avi-t választottam, azt nem lehetett lejátszani, csak a programban lehet megnyitni és megnézni.

WinDV nevzetű proggival másold be kameráról. Kb. 13 giga/óra, az tömörítés nélküli és fullosan szabványos lesz.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.