HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 10. 20:20

Idézet: dettoboy - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 20:52

Nem jár errefelé senki már 1 hete? Vagy nem tudja senki mi baja a gépemnek?

Műszaki hibára gyanakszom  :think:
Make love not Wor.

#2262 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 10. 21:07

Akkor kampec? marad szalag vissza tekercselésre. Szervízbe nem látom sok értelmét küldeni. Azért köszi.

#2263 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 15:55

Idézet: dettoboy - Dátum: 2009. aug. 10., hétfő - 21:07

Akkor kampec? marad szalag vissza tekercselésre. Szervízbe nem látom sok értelmét küldeni. Azért köszi.

Elég összetettnek tűnik a probléma...
Azért ne mondj le róla, szerintem egy próbát megérne a szerviben. Talán tudnak valami okosat mondani.

#2264 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 00:09

Bonyolult kérdésem lesz, már szopok vele lassan 1 hete.

Samsung kameráról mentettek nekem felvételeket. Kamera típusát nem tudom, valszínű memóriakártyás. Ellenben nincs hang.

Fórumokat végig túrtam, Samsung supportnál is olvastam, hogy a CDről feltétlenül telepítsük fel a "video codec" alkalmazást, mert az kell.

Szóval egyedi hülye kodekre gyanakszom, oszt szopok miatta. Valaki tudna rá okosat mondani? Típust nyilván megpróbálom kideríteni, de egyelőre félhomályban tapogatózom, én is úgy kaptam meg a felvételeket, hogy USBvel szomszéd gépére rámásolták, oszt mentem érte külső HDDvel. Most meg DVD kellene belőle.
Make love not Wor.

#2265 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 0:09

Bonyolult kérdésem lesz, már szopok vele lassan 1 hete.

Samsung kameráról mentettek nekem felvételeket. Kamera típusát nem tudom, valszínű memóriakártyás. Ellenben nincs hang.

Fórumokat végig túrtam, Samsung supportnál is olvastam, hogy a CDről feltétlenül telepítsük fel a "video codec" alkalmazást, mert az kell.

Szóval egyedi hülye kodekre gyanakszom, oszt szopok miatta. Valaki tudna rá okosat mondani? Típust nyilván megpróbálom kideríteni, de egyelőre félhomályban tapogatózom, én is úgy kaptam meg a felvételeket, hogy USBvel szomszéd gépére rámásolták, oszt mentem érte külső HDDvel. Most meg DVD kellene belőle.

Hühhhh.... ez nekem még elég homályos így kicsit. Jó lenne tudni milyen formátumban van a cucc, illetve hogyan másolták fel (sima adatot húztak át) vagy milyen programot használtak, akkor talán jobban lehetne ötletelni. Azért lenne jó tudni a formátumot, mert lehetséges, hogy kepcsörölésnél, mikor feltolták a szomszéd gépére a cuccot, már eleve konvertáltak. Ebben az esetben könnyen meglehet, hogy rosszul állították be az opciókat és eleve nincs is hang a filmen!

Mondok egy példát.

Én premire pro 2.0-val dolgozom. HDV anyagot rögzitek, ezt tolom fel a gépre. Kepcsöröléskor a jó öreg mpeg2 formátum kerül fel, vágás után, mivel DVD-re kell a végeredmény, átkonvertálom DV-re, amiből második lépésben megcsinálom a DVD-t.

Nos, mikor konvertálok HDV-ből DV-re, alapból a multiplexelésnél NEM DVD formátum van beállítva, nem azt ajánlja fel a program! Ha nem állítanám át DVD-re a multiplexelést, akkor a konvertáláskor a kép és a hang külön file-ba kerül!

Elképzelhetőnek tartom, hogy valami hasonló jelenség léphetett fel nálad is.

#2266 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:46

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 16:35

Hühhhh.... ez nekem még elég homályos így kicsit. Jó lenne tudni milyen formátumban van a cucc, illetve hogyan másolták fel

Közben csúnyán megreszeltem, de én sem értem a végeredményt. Eredeti meg semmi capture, USBről áthúzták a filét, oszt kész, eredeti filenév/számozás. Már majdnem beugattam, hogy legközelebb ne némítsa el a kamera mikrofonját :-D
Make love not Wor.

#2267 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 08:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 15:46

Közben csúnyán megreszeltem, de én sem értem a végeredményt. Eredeti meg semmi capture, USBről áthúzták a filét, oszt kész, eredeti filenév/számozás. Már majdnem beugattam, hogy legközelebb ne némítsa el a kamera mikrofonját :-D

Na és milyen kiterjesztése van a file-nak? A merevlemezes kamerák, ha jól tudom valami speckó kiterjesztést használnak, amit alapból a PC nem is kezel, hanem mondjuk az a szerkesztő program, amit a kamerához ad a gyártó, illetve a fejlettebb, újabb vágó programok.
Ha olyan kierjesztése van, akkor tényleg codec probléma lesz csak. Akkor van ott hangsáv, csak kell az a codec ami felismeri. A kamerához biztos adtak lemezt, amivel megoldható ez a probléma.

#2268 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 16:03

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 9:16

Na és milyen kiterjesztése van a file-nak?

Ha olyan kierjesztése van, akkor tényleg codec probléma lesz csak. Akkor van ott hangsáv, csak kell az a codec ami felismeri. A kamerához biztos adtak lemezt, amivel megoldható ez a probléma.

.avi

Ellenben írtam:

"Fórumokat végig túrtam, Samsung supportnál is olvastam, hogy a CDről feltétlenül telepítsük fel a "video codec" alkalmazást, mert az kell."
Make love not Wor.

#2269 Felhasználó inaktív   uno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 03. 20:33

Sziasztok!
A következővel szivok már egy hete.
adott:
Notebook + pcmcia firewire kártya(noname- mást nem kaptam)- hozzá kapott kábel - jvc dv kamera..

Első körben annyi volt csak az életjel hogy jelezte a gép hogy csatlakoztatva lett a kamera de eldobálta a kapcsolatot 10 mp múlva aztán a leírásában olvasom ha mindent ugy csinaltam ahogy ott le van irva és még akkor sem működik akkor frissitsem fel a rendszerem naprakészre.
-Ez is meg volt. Most ott tartok hogy csak kb 1 perc után dobja el a kapcsolatot mikor a kamera stand-by ba vált. viszont azon 1 perc alatt is csak max elinditani sikerül a gépről a lejátszást de kép hang akkor sem jön át csak a szalag időt veszi át a gépről. Természetesen a Kamera kodekjét is feltelepítettem.

Ötletek? egy kétségbeestett usernek? Ennek nem ugy kellene mennie hogy bedugok mindent meg feltelepítem a hozzá kapot lemezeket és akkor mennie kell?
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a
szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

#2270 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 21:05

elvileg de. próbáld ki másik kábellel, másik kamerával, másik számítőgéppel
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2271 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 22:37

Idézet: uno - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 21:33

Ötletek? egy kétségbeestett usernek? Ennek nem ugy kellene mennie hogy bedugok mindent meg feltelepítem a hozzá kapot lemezeket és akkor mennie kell?

Másik kábel, mert DVnél még telepíteni sem kell a hozzá kapott lemezeket, különösen kodeket nem, abból csak a baj van. Lásd fentebb  :Đ
Make love not Wor.

#2272 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 18:32

Idézet: uno - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 20:33

Sziasztok!
adott:
Notebook + pcmcia firewire kártya(noname- mást nem kaptam)- hozzá kapott kábel - jvc dv kamera..

Első körben annyi volt csak az életjel hogy jelezte a gép hogy csatlakoztatva lett a kamera de eldobálta a kapcsolatot 10 mp múlva aztán a leírásában olvasom ha mindent ugy csinaltam ahogy ott le van irva és még akkor sem működik akkor frissitsem fel a rendszerem naprakészre.
-Ez is meg volt. Most ott tartok hogy csak kb 1 perc után dobja el a kapcsolatot mikor a kamera stand-by ba vált. viszont azon 1 perc alatt is csak max elinditani sikerül a gépről a lejátszást de kép hang akkor sem jön át csak a szalag időt veszi át a gépről. Természetesen a Kamera kodekjét is feltelepítettem.

Az normális, ha eldobja a kapcsolatot stand-by állapot létrejöttekor.

Mivel próbálkoztál? A számítógépen akartad nézni a felvett anyagot a kameráról lejátszva úgy, hogy a note bookról vezérelted a kamerát? Vagy megpróbáltad feltenni a gépre az anyagot?

Kellene még néhány info, hogy jobban kizárhatóak legyenek a hiba lehetőségek.

1. Írd meg mit akartál csinálni konkrétan, akár lépésről lépésre leírva, mert még az sem mindegy mit mikor kapcsolsz be.
2. Milyen "izmos" a note book-od? Egy kisebb teljesítményű gép könnyen elvérezhet a "röptében" lejátszáskor, de ez inkább szoftveres probléma szokott lenni.
3. Milyen programmal próbálkoztál, amikor tesztelted a cuccot és nem jött össze?

Szerkesztette: kapopsx 2009. 09. 06. 18:35 -kor

#2273 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 08:42

Idézet: uno - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 19:33

Sziasztok!
adott:

Első körben annyi volt csak az életjel hogy jelezte a gép hogy csatlakoztatva lett a kamera de eldobálta a kapcsolatot 10 mp múlva

Vannak olyan Notebook-ok amelyek nem kezelik rendesen a FireWire portot. Ez főleg a régebbi őslényekre vonatkozik. Próbáltam az alaplapi kimenettel,a PCMCIA-val és spontán véletlenszerűen ledobja az eszközt. Nem jöttem rá mitől lehet. Szerintem valami konstrukciós vagy software akadás lehet. SZERINTEM KÁR RÁ IDŐT PAZAROLNI! Kell szerezni egy mostani működő gépet...

#2274 Felhasználó inaktív   fede94 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 20:23

sziasztok,
canon MV 600i hez keresek objektívsapkát . 30,5-ös. tudnátok segíteni hol lelek ilyet?
Köszönöm.

#2275 Felhasználó inaktív   KarnEvil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 23:51

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy Canon MD205 miniDV kamerát,

és sehogy sem sikerül összekötnöm a PC-vel (WinXP Pro SP3) hogy átmásoljam a felvételeimet. A Windows egyszerűen észre sem veszi a kamerát. A PC-m vadonatúj, de próbáltam másik géppel és 2 különböző FW-kábellel is. Vigyem vissza a boltba a kamerát, vagy van erre valami megoldás?

Előre is köszönöm a segítséget!

Szerkesztette: KarnEvil 2009. 10. 07. 23:54 -kor

#2276 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 22:14

Idézet: KarnEvil - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 22:51

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy Canon MD205 miniDV kamerát,
és sehogy sem sikerül összekötnöm a PC-vel (WinXP Pro SP3) hogy átmásoljam a felvételeimet. A Windows egyszerűen észre sem veszi a kamerát. A PC-m vadonatúj, de próbáltam másik géppel és 2 különböző FW-kábellel is. Vigyem vissza a boltba a kamerát, vagy van erre valami megoldás?

Szerintem tök egyszerű! Összedugod és az a minimum, hogy felismerje a windows. Mivel nem ismeri fel a kamerát ezért feltehetően nem jó a csatlakozó. Én visszavinném a boltba, hogy a kedves eladó demonstrálja a kamera használatának eme részét. Ha webáruházas, akkor nehezebb a helyzet...
Esetleg próbáld ki ugyanazon a gépen, ugyanazzal a kábellel egy működő kamerával... biztos ami biztos.

#2277 Felhasználó inaktív   KarnEvil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 00:12

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 22:14

Szerintem tök egyszerű! Összedugod és az a minimum, hogy felismerje a windows. Mivel nem ismeri fel a kamerát ezért feltehetően nem jó a csatlakozó. Én visszavinném a boltba, hogy a kedves eladó demonstrálja a kamera használatának eme részét. Ha webáruházas, akkor nehezebb a helyzet...
Esetleg próbáld ki ugyanazon a gépen, ugyanazzal a kábellel egy működő kamerával... biztos ami biztos.

Köszi a választ,

pontosan, ilyen egyszerű, de mégsem ismeri fel. Visszavittem a boltba, kicserélték egy másikra, de ezzel is ugyanaz a helyzet. Próbáltam másik PC-vel, másik rendszerrel is (Vista) és másik kábellel is. Semmi... Nagyon fura.

#2278 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 00:14

Idézet: KarnEvil - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 1:12

pontosan, ilyen egyszerű, de mégsem ismeri fel. Visszavittem a boltba, kicserélték egy másikra, de ezzel is ugyanaz a helyzet. Próbáltam másik PC-vel, másik rendszerrel is (Vista) és másik kábellel is. Semmi... Nagyon fura.

Ugye nem véletlenül egy előlapi bekötetlen DV portba dugod be?
Make love not Wor.

#2279 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 23:32

Idézet: KarnEvil - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 0:12

Köszi a választ,

Ha van olyan ismerősöd, akinél van működő rendszer, akinek működik a PC-vel a kamerája, vidd el te kamerás hozzá, dugjátok rá az ő gépére. Ha jó a kamera fel fogja ismerni. Azt nem tartom valószínűnek, hogy 2/2 rossz kamerát fogtál volna ki. Az üzletben nem próbáltattad ki az eladóval?

Jahno észrevétele is nagyon jó, banális, de könnyen meglehet, hogy ez a probléma!  :eek: :omg:

#2280 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 12:21

Sziasztok!

Most egy kicsit úgy érzem magam, mint azok, akik kompaktot akarnak venni a Digitális fényképezés topicban. :) Szóval szeretnék venni egy kamerát, minél olcsóbban (akár használtan). Ami nekem fontos lenne: FW vagy USB csatlakozón keresztül toljon ki digitális videójelet, amit megfelelő alkalmazással számítógépen rögzíteni lehet. HD felbontás, milliószoros zoom, kutyafüle nem igazán fontos, a lényeg a rögzíthető és képernyőn nézhető hangosfilm, kicsivel több szabadsággal, mint egy kompakt fényképezőgép videomódja. :) Ilyen feltételekkel milyen holmikat ajánlanátok? Egyáltalán van különbség ebben az árkategóriában márka és márka között, vagy azt vegyem, ami olcsóbb?

Szerkesztette: debaj 2009. 10. 29. 12:22 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.