HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 23:21

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 17:12

Az öreg Vickers szimpla V-vel írta a nevét ! :D

Ja igen, ez az amit mindig összekeverek, mivel pont hiányoztam a suliból, amikor a W betűt tanultuk.  :cool:

#802 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 23:30

Korábban irtatok sokféle videoszerkesztő programról, az Adobe Premiere Pro megvan, de a haversrác szerint az picit bonyolult és szerinte a Vegas az amit célszerű a kezdőknek használni.
Igazából, most még nem akarok mindenféle trükkös dolgokat gyártani, 1szerűen annak örülnék, ha a felháboritó kamerázgatásaimat  :D  vhogy átrángatnám a szalagról a DVD-re, és mindezt oly módon, hogy később azt jó minőségben meg tudjam nézni pl. asztali DVD olvasón vagy meg tudjam editálni, ha ahhoz lesz majd kedvem.
Van vmi javaslat, ötlet, link, tutorial, how-to, ... ?

Azért szeretném ezt mielőbb mert kb. 1 hónap múlva megyek Nepálba és Indiába 1 körutazásra és szeretnék addig sokmindent megtanulni... :respect:

#803 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 07:02

Idézet: Luigi.hu - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 0:30

Korábban irtatok sokféle videoszerkesztő programról, az Adobe Premiere Pro megvan, de a haversrác szerint az picit bonyolult és szerinte a Vegas az amit célszerű a kezdőknek használni.
Igazából, most még nem akarok mindenféle trükkös dolgokat gyártani, 1szerűen annak örülnék, ha a felháboritó kamerázgatásaimat  :D  vhogy átrángatnám a szalagról a DVD-re, és mindezt oly módon, hogy később azt jó minőségben meg tudjam nézni pl. asztali DVD olvasón vagy meg tudjam editálni, ha ahhoz lesz majd kedvem.
Van vmi javaslat, ötlet, link, tutorial, how-to, ... ?

Azért szeretném ezt mielőbb mert kb. 1 hónap múlva megyek Nepálba és Indiába 1 körutazásra és szeretnék addig sokmindent megtanulni... :respect:

A DVD-hez az MPEG2 tömörítés és a szerkesztés két külön dolog. Ahhoz, hogy DV-ből kiváló MPEG2 készüljön kiváló MPEG2 tömörítő programok kell használni. Ilyen pld. a Canopus Procoder, Cinema Craft MPEG encoder, stb.
Szerkesztéshez pedig bármilyen program alkalmas mely képes DV állományt megnyitni. Az, hogy mennyire bonyolult programot használnál ill. kell e NL rendszerű editálás azt az igényeid döntik el. Ha igényes átmeneteket szeretnél (3D, sokféle wipe, stb.) vagy szeretnél feliratozást (pld. címek) esetleg lehessen effektezni a feliratokat (beúszó, berepülő, stb.), szeretnél javítani a képminőségen különféle speciális szűrökkel (pld. fehér egyensúly, színek, stb.) és még sorolhatnám azokat a funkciókat melyekkel pld. egy utazási felvételből igen látványos utifilm varázsolható akkor célszerű bonyolult sok funkcióval rendelkező NL rendszerű szerkesztő programot használni. Ha viszont nem szeretnél semmi mást csak egyszerűen kivágni azokat a jeleneteket amik nem kellenek akkor erre még az XP movi makerje is megfelel.

Szóval a szerkesztéshez használatos program bonyolultsági foka függ az igényeidtől ill. attól, hogy mennyire szeretnél elmélyedni az NL editálás rejtelmeibe. DV anyagot vágni bármilyen (akár ingyenes) programmal is lehet de komolyabb utómunkához már kellenek az Adobe Premiere, Canopus Edius, stb. programok magas fokú szolgáltatásai.
A DVD-hez pedig nem kell más csak egy korrekt MPEG2 tömörítő program mely kiváló tömörítési tulajdonságokkal rendelkezik.
Az meg, hogy milyen legyen a DVD-VIDEO tartalma azaz menü, jelenetválasztás, stb. meg a használt DVD authoring (DVD tartalomszerkesztő) program tulajdonságaitól függ. Ez is igény szerint van.

Szerkesztette: wpepi 2005. 09. 14. 07:03 -kor

#804 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 14:59

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 8:02

A DVD-hez az MPEG2 tömörítés és a szerkesztés két külön dolog. Ahhoz, hogy DV-ből kiváló MPEG2 készüljön kiváló MPEG2 tömörítő programok kell használni.
...

Ez jól esett, köszi. :up:
Azt hiszem, most annyit teszek, hogy csak gyűjtöm kazettákon a felvételeket, és nem törlöm le azokat. Amit nagyon meg akarok osztani másokkal azt áthúzom a gépre, esetleg vmi 1szerűen kezelhető programmal egymás mellé pakolom a kívánt jeleneteket, majd a megadott programok vmelyikével betömörítem és kiírom DVD-re.
Ha már annyira okos leszek, hogy el tudok boldogulni 1 komolyabb programmal, akkor majd azzal játszadozok. Egyébként előbb editálok, effektezek és csak a legvégén tömörítek a DVD íráshoz ugye?

Esetleg tucc vmi oldalt, ahol rám ragadhatna az a bizonyos infomácijó?

#805 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:09

Idézet: Luigi.hu - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 15:59

Egyébként előbb editálok, effektezek és csak a legvégén tömörítek a DVD íráshoz ugye?

Ja !
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#806 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 15:25

Idézet: Luigi.hu - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 15:59

Ez jól esett, köszi. :up:
Azt hiszem, most annyit teszek, hogy csak gyűjtöm kazettákon a felvételeket, és nem törlöm le azokat.

Arra viszont figyelj, hogy a miniDV kazettán is mágnesen elven tárolódik a DV ami azt jelenti, hogy a kazetta tárolása ugyanúgy történik mint a többi mágneses hordozó esetén azaz kerüld az elektromágneses és egyéb a szalag demagnetizálódását elősegítő környezetet.

Idézet

Egyébként előbb editálok, effektezek és csak a legvégén tömörítek a DVD íráshoz ugye?

Mivel a DV csak kulcskockákból áll ezért egyszerűbb azt szerkeszteni mint a GOP struktúrás MPEG2 állományokat.

Idézet

Esetleg tucc vmi oldalt, ahol rám ragadhatna az a bizonyos infomácijó?

Kifejezetten ezzel foglalkozó oldalakat nem tudok. Digitális videózással kapcsolatos szaklapokat, könyveket javaslok. Ilyen szaklap pld. a Videopraktika mely kéthavonta jelenik meg. Van online oldala is: http://www.videopraktika.hu/

#807 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:06

Üdv!
Induljunk ki abból az alapvetésből, hogy a későbbi utómunkákhoz (DVD-re írás főleg) a legfontosabb a kiváló alapanyag. Akkor mennyiben éri meg a plussz suskát egy 3CCD-s gépezet? Konkrétan az alábbi típusra gondolok, amely a legjobb áron van ma kis hazánkban jelenleg a 3CCD-sek közül:
Panasonic NV-GS75
Arra gondoltam, ebbe beruháznék, ennyit rászánnék.
De ha valaki tud valami nyűgjét, ami ellene szólna, kérem ne halgassa el! :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#808 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:21

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 12:26

belső térben nagyon jól tud jönni, én is tervezem, hogy veszek egyet

Feltettem az oldalamra egy-két újabb jelenetet a Canon-ról !
Van közte előtétlencsés zoom-mal, meg A-D átalakítás is analóg bemenetről.

A flevételen jól látszik, hogy az előtétlencse nem tűri a zoom-ot. Az élességet nem tudja utánahúzni.

Érdekes, hogy átalakításnál az ADVC-100 és a Canon ugyanott hibázott, de amíg az ADVC-100-nál 1 kockán csak 1-2 sorral feljebb ugrik a kép a hibahelynél addig a Canon-nál 4 képkockán keresztül kiesik a szín !
Viszont a Canon jobban elnyomja az analóg felvétel zaját.
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

#809 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 20:56

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 20:21

A flevételen jól látszik, hogy az előtétlencse nem tűri a zoom-ot. Az élességet nem tudja utánahúzni.

lencse és kamerafüggő, nekünk régen egy analóg 8as sonyn volt ilyen lencse, azzal nem volt ilyen probléma. gondolom nem túl jóminőségű szegény konverter, és belenagyítva sehol sem éles a kép, ezért nem tud mit kezdeni vele az autofókusz.

ha hülyeséget írtam esetleg, akkor szóljatok, ez csak ilyen egyéni következtetés volt :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#810 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 07:50

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 21:56

belenagyítva sehol sem éles a kép, ezért nem tud mit kezdeni vele az autofókusz.

Csak az a bibi, hogy a 750i beltérben előtét nélkül is életlen, elmosódott képeket tud produkálni. :mad:

#811 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 08:01

akkor meg nincs min csodálkozni...

#812 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 15:00

Sziasztok!

Most jutottam el oda, hogy van elég helyen a vinyón, és időm, hogy a nyaralást DV-aviba rögzitsem.
Milyen szoftverrel tegyem ezt meg? Bármelyik jó hozzá (a gyárilag adott Motion DV Studio 5.3 LE
is alkalmas rá) vagy ehhez is valami spéci programot használjak
(pl. Ulead Video Studio vagy Ulead DVD WorkShop)?

Üdv!
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#813 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 23:13

Idézet: topeti - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 16:00

Sziasztok!

Most jutottam el oda, hogy van elég helyen a vinyón, és időm, hogy a nyaralást DV-aviba rögzitsem.
Milyen szoftverrel tegyem ezt meg? Bármelyik jó hozzá (a gyárilag adott Motion DV Studio 5.3 LE
is alkalmas rá) vagy ehhez is valami spéci programot használjak
(pl. Ulead Video Studio vagy Ulead DVD WorkShop)?

Üdv!

Szerintem én vagyok a legkevésbé kompetens ebben a kérdésben, mert még kevés tapasztalatom volt ezen a téren, de az Adobe Premiere Pro, Win Movie Maker, Sony Vegas és Intervideo WinDVD creator programokat sikerült már eddig nyüstölni.
Ha csak 1szerűen át szeretném húzni AVI-ba az anyagot, akkor szinte mindegy volt, hogy melyiket használom, ha már vmi kifinomultabb dolgot szerettem volna, pl. 1 jelenet halálpontosan az adott pozicióból berángatni, akkor ahhoz már az okosabb program kellett. Mondjuk ha utólag megvágod, akkor ennek kevés jelentősége van.
Szerintem vannak itt sokkal tapasztalatabb emberek is, hagyjuk őket is szóhoz jutni...  ;)

#814 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 23:30

csak áttölteni az anyagot bármelyik jó (bár a jelenetenként új fájl nyitása c. produkciót lehet nem mindegyik tudja), mert az csak egy sima másolás, az adat nem változik - ha dv-be captureölsz :)

#815 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 23:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 16:25

Arra viszont figyelj, hogy a miniDV kazettán is mágnesen elven tárolódik a DV ami azt jelenti, hogy a kazetta tárolása ugyanúgy történik mint a többi mágneses hordozó esetén azaz kerüld az elektromágneses és egyéb a szalag demagnetizálódását elősegítő környezetet.

Eddig a monitoron tároltam őket és rendszeresen izzitottam a demag tekercset a Degauss funkcióval. ;)
Ha nem ökörködnék, akkor azt kérdezném meg, hogy a természetes lemágneseződés miatt vajon  mennyi ideig tartják meg a kazetták eredeti minőségben az adatot? Tudom, digitálisan tárolja az infot és ez máshogyan jelentkezik, mint mondjuk a VHS-nél, de van vami elvi vagy tapasztalati adat erre vonatkozólag?
Vajon mennyire függ ez a kazettától? Igyekszem nem a legolcsóbbat megvenni, de a többezer Ft-os Sony szalagokat meghagyom másnak. :-)

#816 Felhasználó inaktív   Luigi.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 00:23

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 8:50

Csak az a bibi, hogy a 750i beltérben előtét nélkül is életlen, elmosódott képeket tud produkálni. :mad:

Amióta megvettem tesztelem a cuccost, és mindenki okulására szeretnék küldeni néhány felvételt a weboldaladra, de elég nehéz egzaktul egymáshoz mérni a felvételeket, mert mindegyik más környezetben és megvilágitásban készült.
Mit értesz azon, hogy beltérben, melyik esetről van szó, mert megeshet, hogy kinntről jön be a napfény vagy benn világit 1 lámpa...
Lehet, nagyon láma a kérdés, akkor sorry.  :respect:

#817 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 14:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 0:30

csak áttölteni az anyagot bármelyik jó (bár a jelenetenként új fájl nyitása c. produkciót lehet nem mindegyik tudja), mert az csak egy sima másolás, az adat nem változik - ha dv-be captureölsz :)

Szia!

Igen igen, pont ez érdekel, hogy minden új jelenetet külön fájlba rögzítsen.
Elég nehézkes lesz utólag megkeresni a vágásokat... vagyis sokkal egyszerübb lenne nekem,
ha már eleve úgy rögzítené a vinyóra, hogy minden egyes váltást új fájlba.

Milyen szoftver tudja ezt? Ha netán nem tudja, az sem tragédia, megkeresem manuálisan a vágást.
Jah, kipróbáltam a Motion DV-t. Az a bajom vele, hogye lőbb kell a lejátszás gombra klikkelni és
csak aztán lesz aktív a capture gomb.

Melyik szoftver tud rögtön a Capture gomb megnyomásával kamerát inditani és vinyora rögziteni egyszerre?

Nehezen sikerült megfogalmazni, de szerintem értitek a lényeget.
Üdv!
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#818 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 16:38

a premiere az tud olyat, hogy be van ikszelve a scene detect, akkor jelenetekre is vág, és ha megnyomod a tape gombot, akkor lehúzza az egész kazit

#819 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 16:46

Magix VideoDeLuxe a record gomb megnyomasara inditja a kazit es rogzit. Counter formaban lehet pozicionalni, stb. :up:
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#820 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:15

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 17:38

a premiere az tud olyat, hogy be van ikszelve a scene detect, akkor jelenetekre is vág, és ha megnyomod a tape gombot, akkor lehúzza az egész kazit

Szia qnadam
Melyik premiere képes erre? :) Bármelyik? vagy pl. az 1.5-ös pro igen de a pro nélküli 7-es nem... ?
Amúgy ez már nagyon tetszik :)

Mégvalami, ha már megvannak a capture fájlok, mivel tudok belőlük képet kiszedni,
hogy majd azokra a képekre kattintva (tehát menüje lesz a DVD-nek)
a megadott képkockához ugorjon és onnantól játssza le a filmet a DVD-játékos?
Gondolom ezt valami Authoring progi csinálja.

üdv

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.