Jajj, ne b@xatok mar szerencsetlen fejet tele, hogy vegyen 4e -ert kartyat, meg 1e -ert kabelt... (csak vegso esetbe vegye meg ha, muszaj)
Eloszor nezd meg hogy a kamcsid tudja e a usb2 -n a DV adatatvitelt ( emlekeim szerint gs-11 -tol felfele, mintha mindegyik tudna )
Aztan, hogy a gepeden van a usb2 -es port...
Nezd meg a kamcsi szamlajat, hogy hol vetted, hivd fel oket, es kerd el a hozza tartozo CD -t, amin fent van tobbek kozott az
Motion DV Studio LE mellyel nem FW forrasbol (hanem USB2 -bol) is le lehet szedni DV anyagot!
...ha vegkepp nem akarnak adni, esetleg a panasonic magyarorszagnal is probalkozhatsz, ha Ok sem, akkor keress ra neten, es probald meg igy leszedni!
Elvileg USB kabelt kellett, hogy kapjal a cucchoz, szoval ha megvan a CD kene mennie a capture -nek...
Igaz abban is lehet vagni, de eleg nehezkes, ha megvan az anyag utanna raersz gondolkodni milyen programmal tudsz kenyelmesen ugykodni rajta (windows moviemaker, ulead videostudio, sony vegas, adbe premier, pinacle liquid, avid express, ezek a legismertebbek a legegyszerubbtol a legkomolyabbakig... legegyszerubb eszkoznek a vegas tunik, en premierhez szoktam, de vegas ele eloszor leulve is teljesen jol tudtam vele ugykodni, leven haverom abba dolgozik, es picit belekontarkodtam a melojaba

liquid, meg az avid mar picit bonyolultabb, azokat akkor nezd at, ha nagyon komolyan akarsz foglalkozni evvel, akkor esetleg erdemes kihagyni az egyszerubbeket, es rogton node -os rendszert megtanulni, legalabb is en eleg bamba fejjel ultem elotte lineris rendszerhez szokva)
Szerkesztette: Vertigo 2005. 10. 24. 13:10 -kor