HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 27. 16:55

Bocs, a webcam-re vonatkozo sor ugytunik elkerulte a figyelmem :)
Egyebkent ez a funkcio szinte biztos, hogy csak USB-n megy....

#22 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 17:04

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 17:55

Bocs, a webcam-re vonatkozo sor ugytunik elkerulte a figyelmem :)
Egyebkent ez a funkcio szinte biztos, hogy csak USB-n megy....

NA ettől féltem.

Amugy micsoda hülyeség hogy a webcam nem megy firewire-n, az átjátszás meg USB-n... MInek ennyi zsinor hozzá  :reklamacio:  :reklamacio:

Köszi :respect:  :respect:

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#23 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 17:08

Sziasztok! Tudna valaki segíteni Sony HC17E mini dv kamera magyar nyelvű leírásával kapcsolatban?
Sajnos ezt nem kaptam hozzá :(
Előre is köszönöm az esetleges segítséget.
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#24 Felhasználó inaktív   ekg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 21:54

Idézet: axer - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 16:08

Sziasztok! Tudna valaki segíteni Sony HC17E mini dv kamera magyar nyelvű leírásával kapcsolatban?
Sajnos ezt nem kaptam hozzá :(
Előre is köszönöm az esetleges segítséget.

hello,
nem pont az a kamera, de hasonló típus fent van a neten:
HC15E:
http://www.sonydigital-link.com/Shared/ASP.../3089851212.pdf
HC20E:
http://www.sonydigital-link.com/Shared/ASP.../3088338311.pdf

Valószínű, hogy a HC17 a 15-ös továbbfejlesztett változata, sok különbség nem lehet köztük.

#25 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 22:20

Idézet: ekg - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 21:54

hello,
nem pont az a kamera, de hasonló típus fent van a neten:
HC15E:
http://www.sonydigital-link.com/Shared/ASP.../3089851212.pdf
HC20E:
http://www.sonydigital-link.com/Shared/ASP.../3088338311.pdf

Valószínű, hogy a HC17 a 15-ös továbbfejlesztett változata, sok különbség nem lehet köztük.

Nagyon szépen köszönöm :)
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#26 Felhasználó inaktív   2XP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 22:40

Nem igazán értek a kamerákhoz, de egy barátom megkért, h keressek neki egy olyan programot, amivel fel tudna venni gépre videókat az usb-n csatlakoztatott sony nem digitális kamerájáról, mert a gyári program nagyon rossz minőségű felvételt produkál. Tudtok vmi ilyesmiről?
[ 10100000 10110000 11001000 ]

#27 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 09:45

Analog kamerarol "jo" minosegben valamilyen capture eszkozzel tudsz bevinni videot (pl tunner kartya).

Amennyiben baratod kameraja kepes webcam -kent mukodni, es ugy probalta beszedni a videot, akkor sajnos az joval rosszabb minosegu (eleve a felbontas is talan 320x240ben van maximalva, habar nincs kizarva hogy 640x480 -ra is allithato, de PAL 720x576 -ra sajna nem szokott)...

Szoval USB -n nagy valoszinuseggel csak webcam modban tovabbitott vediot tud majd csak felvenni, ha az jo neki, akkor a virtualdub nevu kis program altalaban kepes kezelni ezeket, van egy rakas szuro is hozza, tudsz vagni is vele, erdemes kiprobalni...

Amennyiben jobb minoseg kellene Neki, szerezzen be egy tunner, avagy ha komolyabban gondolja digitalizalo kartyat (ezutobbi akkor kel el, ha sokat vagdos, es szukseges a vagoprogram gyorsitasa, habar nem tartom valoszinunek, hogy ilyen komolyan ondolna az ismerosod )...

#28 Felhasználó inaktív   2XP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 13:31

Köszi! A tunnert én is mondtam neki, de még az is túl sok neki. Holnap megemlítem a többi dolgot is. A sony programjában elvileg szépen látja a képet, csak mikor menteni akar, akkor válik rosszabbá.
[ 10100000 10110000 11001000 ]

#29 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 17:39

Idézet: 2XP - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 14:31

Köszi! A tunnert én is mondtam neki, de még az is túl sok neki. Holnap megemlítem a többi dolgot is. A sony programjában elvileg szépen látja a képet, csak mikor menteni akar, akkor válik rosszabbá.

Amenyiben eloben jonak tunik a kep, eloszor probalja meg uncompressed aviba leszedni, majd utolag betomoriteni valamilyen neki tetszo tobb menetes formatumba (mpeg2, divx, xvid, wmv, stb...), mert valos idoben nem tul jo, rosszabb lesza  minoseg...

Szerkesztette: Vertigo 2005. 04. 05. 17:40 -kor

#30 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 17:49

sony hc30 volt kezemben két darab is már (egyik ráadásul japánul kommunikált csak :D ), egész használható remegésgátló van benne, persze bringával filmezéshez... inkább vegyél olyat, amin be tudsz állítani rövid záridőt, és abból utólag is lehet szűrni a remegést

aztán majd kérünk mutiba ilyen videót :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#31 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 17:50

hupsz most látom, az eredeti probléma nem egy mostani felvetés :omg:

#32 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 21:28

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 18:49

sony hc30 volt kezemben két darab is már (egyik ráadásul japánul kommunikált csak :D ), egész használható remegésgátló van benne, persze bringával filmezéshez... inkább vegyél olyat, amin be tudsz állítani rövid záridőt, és abból utólag is lehet szűrni a remegést

aztán majd kérünk mutiba ilyen videót :)

hehe.. és itt mosolyog az a szemét kamera az asztalon.. a japánabbik :D
amúgy egy tech kérdés, hátha valaki tud valami okosat mondani..
van 1 egyszerű fw kártya a gépben, (kb mintha alaplapi lenne, csak a pcibe van dugva), van a kamera meg a drót. mindent összedug, kamera bekapcs, lejátszóüzemmód megkeres (különben webkamera lesz belőle..), majd vár. win felismeri sony dcr-hc30 digitális videóeszköz, juppíí.. autoplay menü (???), tikk a vegas/premiere/w.moviemakerre (mindent próbáltam már, mindig uaz volt), bejön, látja a kamerát.. rányomok hogy a teljes kazit kérem felmásolni, scene detect. előreteker, megáll, vár, kimegy a jel a kamerának hogy play, és utána kiesik a hardver a rendszerből. ilyenkor mi van ? mi a szar?
néha spontán is csinál ilyet.. már agygörcsöt kapok tőle

T.
Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#33 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 10:00

Idézet

tudsz bevinni videot (pl tunner kartya).

Idézet

A tunnert én is mondtam neki,

TUNER

Szerkesztette: EV6 2005. 04. 08. 10:01 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#34 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 20:49

Hi

Sony digitális kameráról usb-n keresztül leszedhető a felvett anyag, vagy csak IEEE 1394 -n keresztül, vagy tunerrel? A legjobb lenne, ha usb-n keresztül menne. Tudtok mondani progit, amivel működne?
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#35 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 07:50

bocsanat, hogy itt kerdezem meg, de mi a velemenyetek a dvd-re iros kamerakrol? mert en is mostanaban vennek kamerat, csak kerdes, hogy minidv, vagy dvd-st..
Per Aspera Ad Astra

#36 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 08:08

Idézet: Joke - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 21:49

Hi

Sony digitális kameráról usb-n keresztül leszedhető a felvett anyag, vagy csak IEEE 1394 -n keresztül, vagy tunerrel? A legjobb lenne, ha usb-n keresztül menne. Tudtok mondani progit, amivel működne?

1394, az erre való. tunerrel is lehet, csak nincs értelme... usb-t legjobb volna elfelejteni

#37 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 08:10

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 8:50

bocsanat, hogy itt kerdezem meg, de mi a velemenyetek a dvd-re iros kamerakrol? mert en is mostanaban vennek kamerat, csak kerdes, hogy minidv, vagy dvd-st..

ha vágni akarsz belőle, akkor érdemes a dv-nél maradni, ha jó ahogy van, akkor a dvd is jó lehet :) szvsz a dv rugalmasabb

#38 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 08:19

Idézet

Hi

Miért akarod annyira USB-n leszedni? Jóval gyengébb minőségű képet produkál, mint az IEEE 1394... Eddig én csak IEEE-n szedtem le anyagot a kameráról, jó a minőség, igaz egy deinterlace-t rá kell ereszteni, mielőtt dvd-re írom, de a minősége nagyon jó. Az USB-nek talán annyi az előnye, hogy deinterlace-lni nem kell, mert a gyenge minőség miatt úgyse látszik :). (mostanában nem tájékozódtam, de létezik deinterlace-s miniDV kamera? az egyik haverom büszkén újságolta, hogy vette egy ilyet, átmentem hozzá, néztem a vágóprogival, és kiderült, hogy mégsem tud deinterlace-t a kamerája...) Progi: valójában akármelyik vágóprogrammal tudsz digitalizálni. Eddig volt szerencsém találkozni a Pinnacle DV studio-val (könnyű kezelhetőség, sokmindent meg lehet csinálni, családi videók szerkesztésére tökéletes, kártyához ingyen adták :) ); Adobe Premiere Pro (profi vágóprogi, mindent meg tudsz vele csinálni (pölö blue-box) DE elég drága).

Idézet

Jó kérdés. Én miniDV-t használok. Felveszem, digitalizálom, vágom, dvd-re írom. (igaz nyersen elég nagy: 17perc kb 4GB). A DVD-s kamerákat annyira nem ismerem, de gondolom újraírható dvd-re írnak, mert annak lenne valójában értelme. Így szerintem ki tudod kerülni a digitalizálást, de kérdés, hogy milyen minőségben (milyen tömörítéssel) rögzíti az anyagot. Az tuti, hogy nem nyers avi-ban, mert akkor 1dvd-re 17 perc férne, az meg nem jó móka :D. De ismétlem ezeket a kamerákat nem nagyon nézegettem, így lehet, hogy butaságokat beszéltem eddig, bár remélem nem :think: .

#39 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 08:25

Idézet: SzaSza1980 - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 9:19

Eddig én csak IEEE-n szedtem le anyagot a kameráról, jó a minőség, igaz egy deinterlace-t rá kell ereszteni, mielőtt dvd-re írom, de a minősége nagyon jó. Az USB-nek talán annyi az előnye, hogy deinterlace-lni nem kell, mert a gyenge minőség miatt úgyse látszik :). (mostanában nem tájékozódtam, de létezik deinterlace-s miniDV kamera? az egyik haverom büszkén újságolta, hogy vette egy ilyet, átmentem hozzá, néztem a vágóprogival, és kiderült, hogy mégsem tud deinterlace-t a kamerája...) Progi: valójában akármelyik vágóprogrammal tudsz digitalizálni.

valóban van olyan kamera, ami progresszív kéet vesz fel, de az nem otthoni árkategória :)

viszont. nem kell deinterlace-elni dvdre írás előtt, minthogy a tévé úgyis váltottsorosan dolgozik, kár megfelezni a felbontást... jól beállított vágóprogival s mpeg tömörítővel ökéletes éles kép lesz a végeredmény a dvdn, deinterlace nékül.

(ja és amikor áthúzod az anyagot a kaziról, az nem digitalizálás, mert már a kazin is digitális anyag van, az adatokat egyszerűen csak átmásolod)

#40 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 08:35

Idézet

valóban van olyan kamera, ami progresszív kéet vesz fel, de az nem otthoni árkategória

viszont. nem kell deinterlace-elni dvdre írás előtt, minthogy a tévé úgyis váltottsorosan dolgozik, kár megfelezni a felbontást... jól beállított vágóprogival s mpeg tömörítővel ökéletes éles kép lesz a végeredmény a dvdn, deinterlace nékül.

(ja és amikor áthúzod az anyagot a kaziról, az nem digitalizálás, mert már a kazin is digitális anyag van, az adatokat egyszerűen csak átmásolod)

Ühüm. Jó tudni ezeket a dolgokat :D.

Kipróbálom ezt a deinterlace nélküli dvd-re írást. Bár, ha számítógépen is vissza szeretném nézni, akkor nem árt a deinterlace, ugye? :) Úgy elbizonytalanodtam.  :rolleyes: 

(és akkor: digitalizálás helyett legyen capture :) )

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó