Idézet: Lipton - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 12:30
Lenne pár gyors kérdésem.
1. Mindenképpen interlace legyen az mpeg amit az aviból csinálok? A sima filmeket nem interlace-re szoktam csinálni és semmi gond velük.
2. A lementett DV avi hangja milyen? 16 bites, stereo wav?
3. A kimentett felvételen nem írja ki az időt, de a kaera képernyőjén ott van. Be lehet kapcsolni valahol, hogy az is a felvételre kerüljön? (Panasonic NV-GS17)
Amikor a kamerát bekapcsolom, akkor magától bejön az MS Movie Maker. Ezzel csinálom most a capture-t. A default settings 30 fps NTSC, és nem lehet kiválasztani PAL 25 fps-t. Miért?
1. szerintem attol fugg min akarod majd visszanezni, ha TV -n, akkor celszeru, ha szamitogepen akkor nyugodtan deinterlace -elheto
2. altaban 16bit stereo (ha be van kapcsolva a narratorosdi akkor asszem csak 14 bit, vagy 12? nem emlexem pontosan, de nekem evvel akadtak gondok, mikor a hangot mp3 -ba konvertaltam recsegett, 16 bit -en nem volt gond, meg ugy sem szoktam rapofazni a felvetelre utolag, ha megis az vagaskor is megoldhto), amugy asszem pcm wav (legalabb is mintha ugy tarolna, d nem veszek ra merget)
3. passz, esetleg vago programba amikor beteszed latod, hogy hol jar az ido, szerintem valamilyen pluginnal az kirakhato ra (konkretat sajna nem tok)
4. gondolom a teruleti beallitasok miatt (nehany progi amcsi beallitas alapjan automatikusan azt feltetelezi, hogy ott van az ember, es nem enged PAL -t, stb...), de celszeru valami epkezlab sw -t hasznalni, leginkabb vegas -t, meg premier -t szoktak, de ha komolyabban erdekel a dolog, es idod is van, akkor inkabb nezd meg a liquid, vagy avid xpress -t (jobb ha azt szokod meg, en hulet kaptam toluk amikor lattam, mert a linerishoz szoktam, csak csorgott a nyalam milyen jopofak, csak kezelni nehezkes az "egyszeruek" utan)
Szerkesztette: Vertigo 2005. 08. 15. 09:40 -kor