HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 28. 16:36

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 20:56

dvdlab az dvdt tud készíteni kész video és hanganyagból

Kipróbáltam, elsőre kicsit bonyi, de a logikája ReelDVD-hez kicsit hasonlít. ( Az nálam fagyott mint gesztipüre a frigóban. )
Úgy érzem meg fogom szeretni. :respect:
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#722 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 16:58

Idézet

Írtam is, hogy mivel 8000 volt, ezért gondoltam, hogy ennyi a max, de ezek szerint nem, ezért kár kötekedni. :) Többen is írták már, hogy 9800.

Nem kötöszködök, csak mondtam, hogy összeesn 9.8, nem 8 :p

Idézet

Egy sima TV-n nézve nem hiszem, hogy látni lehet bármilyen különbséget. A TV műsor is tömörített anyagból megy 90%-ban, mégse panaszkodnak az emberek. :)

Amivel a Tv-kben tömörítenek még azoknak a szabványoknak is jobb a színmintavezérlése (vagy mije  :cool: ) mint a minidv-nek.

Idézet

Ez nem hit kérdése. Azt ne mond, hogy egy VBR 4-6000-es anyag jobb mint egy CBR 8000. Képtelenség. A VBR néha ugrik fel 8000-re, a CBR-nél meg folyamatosan 8000 a bitráta. Miért lenne jobb szerinted a VBR?
Tényelg nagyon jó a VBR, én is sokat használom ha fimeket írok DVD-re, de csak azért mert olyankor az átlagos bitráta 4000 körül van. Ha rövid az anyag mint jelen esetben, akkor sokkal jobb és gyorsabb a lehető legmagasabb bitrátás CBR.

Mondtam én, hogy VBR 4-6000? Te azt mondod, hogy a CBR 8000 a legjobb. Viszon egy 3 pass VBR 7-8mbit/s nagy valószínűséggel jobb lesz nálla.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#723 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 18:17

Idézet

OK, de írtam, hogy miért gondoltam, hogy annyi. :)

Idézet

Amivel a Tv-kben tömörítenek még azoknak a szabványoknak is jobb a színmintavezérlése (vagy mije  :cool: ) mint a minidv-nek.

Nem tudom milyen cuccokat használnak a TV-ben, de én otthon a kis Sony TV-n semmi olyat nem látok a képen amibe beleköthetnék. Se szín, se élesség, se kockásodás, se semmi.

Idézet

Mondtam én, hogy VBR 4-6000? Te azt mondod, hogy a CBR 8000 a legjobb. Viszon egy 3 pass VBR 7-8mbit/s nagy valószínűséggel jobb lesz nálla.

Hát ennél a példánál amit írtál, se lesz jobb a VBR. A példa szerint akkor a bitrate ugrál 7-8000 kbps között. CBR-nél viszont fixen 8000 kbps, tehát nem lesz olyan pillanat amikor leesik 7000-re ami mindenképpen rosszabb minőség, mégha ezt nem is látod a képen.
Amúgy ezek szerint a 9800 kbps CBR a legjobb. Megnézem majd, hogy a TMPEGEnc miért nem akar 8000 fölé menni.

#724 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 18:32

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 19:17

tehát nem lesz olyan pillanat amikor leesik 7000-re ami mindenképpen rosszabb minőség, mégha ezt nem is látod a képen.

Az MPG lényege nagyon durván, hogy az egymást követő képkockákat összehasonlítja, és az azonos részleteknek csak az elmozdulásvektorát tárolja le. Lehet, hogy 4-5 akár 10 képkockán keresztül egy részlet nem változik. Ilyenkor az elmozdulásvektorok a legelső I ( kulcs ) kocka azonos részletére mutogatnak viszza. Ilyenkor a bitráta akár 2000 alá is lemehet, a képminőség pedig nem romlik még matematikailag sem ! Ezért nehéz MPG-t szerkeszteni, mert minden vágásnál és átmenetnél vissza kell követni az előzményeket, és legrosszabb esetben ez akár 12-15 képkocka is lehet.
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

#725 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 18:44

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 19:32

Az MPG lényege nagyon durván, hogy az egymást követő képkockákat összehasonlítja, és az azonos részleteknek csak az elmozdulásvektorát tárolja le. Lehet, hogy 4-5 akár 10 képkockán keresztül egy részlet nem változik. Ilyenkor az elmozdulásvektorok a legelső   I   ( kulcs ) kocka azonos részletére mutogatnak viszza. Ilyenkor a bitráta akár 2000 alá is lemehet, a képminőség pedig nem romlik még matematikailag sem ! Ezért nehéz MPG-t szerkeszteni, mert minden vágásnál és átmenetnél vissza kell követni az előzményeket, és legrosszabb esetben ez akár 12-15 képkocka is lehet.

Ezt tudom, de egy ilyen kamerás felvételnél, ahol a kezedben van a kamera, általában folyamatosan mozog a kép. Szóval nem árt a magas bitrate, de tényleg mindenki úgy csinálja ahogy neki a legszimpatikusabb. Nekem egy lemez/egy óra jött be. :) Ezen nem spórolok.

#726 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 20:06

Oks. Mindenki azt használja ami bevált. De nem azt írtam, hogy 7-8 között, hanem mondjuk 8 az átlag. Mondjuk homevideónál nem sokat számít, de én állványról videózok.

A színekről megy annyit, hogy amikt tv-ben használnak azoknak más a színmintavezérlése (lehet nem így hívják ;)) Most olvastam pedig egy jó cikket, hogy mi a külömbség a 4:0:0 4:2:2 4:2:0, stb között. Ha jűl tudom ez a minidv-nél 4:2:0

#727 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 20:34

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 19:17

Nem tudom milyen cuccokat használnak a TV-ben, de én otthon a kis Sony TV-n semmi olyat nem látok a képen amibe beleköthetnék. Se szín, se élesség, se kockásodás, se semmi.

A DV YUV 4:2:0 színmintavételezést használ viszont a professzionális rendszereknél YUV 4:4:4 (tömörítetlen) valamint YUV 4:2:2 a színmintavételezés. Csak megjegyzem, hogy az MPEG2 is YUV 4:2:0.
Ebben a topicban egy régebbi hozzászólásomban belinkeltem a színmintavételezésről ábrákat. ha azt megnézed megérted.

#728 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 20:34

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 17:58

Nem összesen. Csak a videó.
Egy kicsit pontosítanám mert látom eléggé eltérnek itt a vélemények. A DVD-VIDEO szabványban rögzített MPEG2 videó maximális bitráta 9800Kbps. Ez csak a videó azaz ehhez jön még a hangsáv. Tehát akár VBR akár CBR kódolást használunk a maximális bitráta 9800Kbps. Ezt az értéket lehet használni CBR esetén is  (ezt hívják DVD maximumon történő tömörítésnek).

Az aki ebben kételkedik azaz nem hiszi, hogy a 9800Kbps csak a videó maximális bitrátája az vegye a fáradságot és nézze meg a DVD-VIDEO technikai dokumentációját amit megtalál az mpeg.org oldalon valamint a DVD konzorcium technikai referenciái között.  :)

Szerkesztette: wpepi 2005. 08. 28. 21:02 -kor

#729 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 23:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 20:34

A DV YUV 4:2:0 színmintavételezést használ viszont a professzionális rendszereknél YUV 4:4:4 (tömörítetlen) valamint YUV 4:2:2 a színmintavételezés. Csak megjegyzem, hogy az MPEG2 is YUV 4:2:0.
Ebben a topicban egy régebbi hozzászólásomban belinkeltem a színmintavételezésről ábrákat. ha azt megnézed megérted.

:rolleyes: Nah, pont erre gondoltam!

#730 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 23:41

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 20:34

Nem összesen. Csak a videó.
Egy kicsit pontosítanám mert látom eléggé eltérnek itt a vélemények. A DVD-VIDEO szabványban rögzített MPEG2 videó maximális bitráta 9800Kbps. Ez csak a videó azaz ehhez jön még a hangsáv.

Oks. Akkor ezt kevertem a 9346 már nem tudom ezt a számot hol olvastam, de úgy látszik rosszul.

#731 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:40

Van valakinek közelebbi tapasztalata a Sony HC42-es miniDV kamerájával, ilyet tervezünk venni ismerőssel?

Legalábbis én úgy szűrtem le, hogy az ami nekünk fontos tudja. (fontos a ki-bemenetek száma, S-video és DV bemenet is van). 150 ezer Ft. Akkumulátora vajon?

Még a Panasonic GS75-ös jönne szóba, mert ugye 3CCD-s, viszont nincs bemenet rajta.

Valakinek még egyéb ötlete 150-160 ezerig bezárólag?

JVC? :think:

Érdemes belevágni DVD-RAM-R-es kamerába? (Hitachi-Sony)?

Hirtelen ennyi.  :respect:

#732 Felhasználó inaktív   Jozi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 14:53

Hi

Kory én tegnap rendeltem meg a Sony HC42-est
Szombaton megyek érte. Majd megírom milyen.
Majd két hónap forumolvasás után döntöttem úgy, hogy nekem ez kb a megfelelő.
Pár nap és kiderül.

A DVD-s kamerákról már jópáran leirták a hátrányait-előnyeit.

Üdv : Jozi

#733 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:05

Idézet: Jozi - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 15:53

Hi

Kory én tegnap rendeltem meg a Sony HC42-est
Szombaton megyek érte. Majd megírom milyen.
Majd két hónap forumolvasás után döntöttem úgy, hogy nekem ez kb a megfelelő.
Pár nap és kiderül.

A DVD-s kamerákról már jópáran leirták a hátrányait-előnyeit.

Üdv : Jozi

Szia!

Köszi! Úgy néz ki van itt helyben (zala) csupán 1 darab belőle egy áruházban, el kéne hozni pár napon belül, de végülis ráér (ha esetleg elvinnék 1-2 hét mire szereznek egy újat).

Igen közben olvastam a topic eleje felé a DVD-s kamerákról, inkább kiejtettem őket.

Ha esetleg előbb meglesz én írok :) A bruttó 150e jó ár?

Van itt még ez a JVC (gr-d 50): http://www.edigital.hu/eshop/termek_adat.p...ermek_szam=4222

Igaz hogy sokkal olcsóbb kategória, de ezen tényleg van bemenet ennyiért?  Feltűnően jó árú.

Szerkesztette: Kory 2005. 08. 30. 15:08 -kor

#734 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 18:42

Összeütöttem egy oldalt. Szeretném bővíteni, és pofozgatni.

http://www.freeweb.hu/zsigaba/

Ha valakinek van 5lete, és kedve mindent szívesen fogadok a témában !

#735 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 19:20

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 19:42

Összeütöttem egy oldalt. Szeretném bővíteni, és pofozgatni.

Ja ! Azt nem írtam, hogy mintafelvételek vannak ( lesznek ) feltéve !

#736 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 06:35

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 20:20

Ja ! Azt nem írtam, hogy mintafelvételek vannak ( lesznek ) feltéve !

A linkek hibásak, pedig a fájlok ott vannak, a link végén a canonmv750i után, a fájlnévnél nem "/" hanem backslash van ("\").

Pl. egy helyes link : http://www.freeweb.hu/zsigaba/filmek_canon...fatyolfelho.mpg

Szerkesztette: Kory 2005. 08. 31. 06:36 -kor

#737 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 10:48

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 7:35

A linkek hibásak, pedig a fájlok ott vannak, a link végén a canonmv750i után, a fájlnévnél nem "/" hanem backslash van ("\").

Az én keresőm rendesen megnyitja, a kereső alsó sorában úgy írja ahogy Te ajánlottad !
A munkahelyemen próbáltam, ott is ment !
Most ítr egy ismerősöm, hogy ő is megnézte a lapot és a filmeket.

IEXP 6-ot használunk.

#738 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 10:52

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 11:48

Az én keresőm rendesen megnyitja, a kereső alsó sorában úgy írja ahogy Te ajánlottad !

Ezt a link megnyitása után a Win MP-ből olloztam ki:

http://www.freeweb.hu/zsigaba/filmek_canon...yol_vizpart.mpg

Egyébként az 5tletet életreevalónak találod ?

#739 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 11:35

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 11:09

qnadam !

Gugliztam egyet Adobe ügyben. Egyenlőre csak Pro 7-et láttam. Mi a külömbség a Pro 7 és a Pro 1.5 között ?

ha nem nevezték volna pro nak az új premiere t, akkor azt 7.0nak hívnák, de így pro 1.0 lett. ezt azóta még fejlszetették, ezt hívják pro 1.5nek (gondolom amúgy 7.5 lenne)

Idézet: Lipton

Képtelenségnek tartom, hogy ezt valaki szemre megmondja, lehetetlen. Nagyon szép színe lett midnennek amit felvettünk, harsány, élénk, teljesen jó.

én csak annyit látok, hogy egy házi minidv felvétel szép meg minden, de mégsem teljesen broadcast minőségű, valami mintha hiányozna belőle

Idézet: Zsigabá

Az ember televesz egy kazit. 60 perc. Vágás közben kidobál úgy 10-15 percet. Marad 45-50.

nálam ez pont fordítva szokott lenni :)

Szerkesztette: qnadam 2005. 08. 31. 11:37 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#740 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:40

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 7:35

Forrást megnéztem, javítottam ! :respect:
Már a Microsoft-ban sem bízhat az ember ?

Ha lesz kamera lesz mit feltennem ?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.