HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1721 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 27. 21:02

Uleadnak ha jól tudom van olyan program csomagja, amivel rögzítheted cam-ról, megvághatod, és menüs dvd-t csinálkhatsz belőle.
Én az Ulead progiját szeretm, de ez csak az én véleményem. Sokan a Pinnacle-re szavaznak, és a tesztekben is ő győz.

Hirtelen felindulásra: http://www.makrotex....?productid=3679
Ez kell a gépedbe.
Am milyen a konfiguráció?

Magyar verzió nem sláger, az említett programok fizetősek, tehát meg kell venni (máshogy is beszerezheted, de az nem passzolna a fórumhoz). VirtualDub ingyenes, bár szerintem nem tök kezdőknek való. A Windows-ban meg van valami video vágó szoftvernek mondott valami, ami muvi méker néven fut.
Szoftverek:
http://szoftver.hwsw.hu/index.php?main_pag...sort=20a&page=1
http://szoftver.hwsw.hu/index.php?main_pag...sort=20a&page=2

A webshopban megtalálható szoftverek közül nem lehet rosszul választani. Próbálj ki egy demo verziót, és dönts te.

Szerkesztette: Primary 2008. 01. 27. 21:12 -kor

#1722 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 12:15

Szevasztok!

Lenne egy gyors kerdesem!

Sony felvevonel mi a fejpiszkolodas tunete?

Csak azert erdeklodnek, mert visszajatszaskor kameracskam 4 nagy szurke csikot tesz a kepre (olyan mintha 8 sorbol allna az interlace, es minden 2. sor szurke, csak hat 1 csik van vagy 50-60pixel magassagu, ja LP felvetelrol van szo, es a hang is nyekli neha)

Jol sejtem, hogy ez fejpiszkolodas (ki is irt most tisztitokazi uzenetet), ugye nem valami egyeb hiba?!?!

Ahogy latom mostansag pana tisztitokazik vannak az uzletekben, gondolom nem gaz, ha azt teszem bele?!

Szerkesztette: Vertigo 2008. 01. 28. 12:16 -kor

#1723 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 14:41

vagy koszos a fej, vagy az adott kazit túl sokat használtad.

jó lesz a pana tisztító is.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1724 Felhasználó inaktív   silentkenny 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 28. 17:51

Sziasztok!

Én két kérdéssel fordulnék hozzátok:
1. Haverokkal össze akarunk dobni egy kamerára, hogy azt adjuk oda szülinapi ajándékként egy másik havernak. Olyan 40-50.000 Ft-ot szántunk rá.
Természetesen engem jelöltek ki ,hogy nézzek utána. Utána is néztem, irány egy elektronikai bolt, 1 órás kipróbálás.Végül nekem a Panasonic kamerák tetszettek meg, mert szerintem nagyon szép képet csináltak.
De ez persze az én szubjektív véleményem. Érdekelne a ti véleményetek is, hogy ilyen árfekvésben melyik kamera lehet a legjobb.
2.Magamnak is akarok egy kamerát venni.természetesen miniDv-set és lehetőleg uilyen árfekvésben. A panasonic NV-GS80-as kameráját néztem ki. Próbáltam utánakeresni guglin, hogy van-e valahol valami értékelés,de semmi. Ezért örülnék, ha valaki megírná (külön jó lenne, ha olyasvalaki írná meg,akinek van ilyen kamerája :)), hogy jó-e szerinte az ár/érték aránya. És egy utolsó kérdés: mivel nem feltétlenül családi célokra kívánom felhasználni, hanem inkább amatőr filmezésre (főleg külső felvételek), így azt is szeretném megtudni,hogy ilyen célre alkalmas-e (mondom, nem egy Mátrix 4-et akarok forgatni:)), mert tudom a Panasonic NV-GS230 és NV-GS320 kamerák 3 CCD-sek, de vajon megérné még 100.000-t rákölteni? (Természetesen utóbbi két kamerát nem tudom megvenni, de azért érdekel a kérdés)
Válaszokat előre is köszi és sorry a nagy terjedelemért.:)

#1725 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 18:21

Nagy terjedelem nem gond.
Megéri 3ccd-sre költeni.
Sony-t érdemes megnézni, bailamo is mondta, hogy nagyobb az érzékenysége.
Szerintem ne akarjál ennyi pénzért (50k) kamerát venni, inkább vegyél mást belőle (saját véleményem). Én azt vallom, ha veszek valamit akkor jót vegyek, ne veszem meg azért, hogy nekem is legyen!

#1726 Felhasználó inaktív   silentkenny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 18:40

Köszönöm a választ.
Sajnos most nincs pénzem 3CCD-sre és én is alapvetően a te véleményeden vagyok Primary,csak a szakdolgaztomhoz fim kell, a suli nem ad ki kamerát és 2 hónap van hátra addig. másra meg nem akarok akaszkodni, csak mert van egy jó kamerája.Ráadásul még elég kezdő vagyok és sztem gyakorlásnak megteszi.
Mégegyszer köszi és ha valaki még tanáccsal akar ellátni, ne fojtsa vissza.;)

Szerkesztette: silentkenny 2008. 01. 28. 18:43 -kor

#1727 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 18:56

Ez visztont más helyzet. Ez tipikus szükség helyzet, amikor fel kell dobni az elveket.
Használtban nem vagyok otthon (nem tudom megérie), de érdemes lehet szétnézni. Ilyen téren abszolút nem tudom járható út-e a használt beszerzése. Max ha később nem kell eladod.

#1728 Felhasználó inaktív   silentkenny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 19:03

Jaja...sajnos ez tényleg szükséghelyzet. Mindenesetre van aki Canonra esküszik van aki(ahogy az ábra mutatja) Sonyra, nekem meg a pana jött be élőben...szal ez a krízis:)
Mindenesetre ha majd nagy leszek és gazdag és bilibe lóg majd a kezem akkro veszek egy komolyabb kamerát. De most köbö 50ért olyat akarok venni ami jó.Mert amikor fényképezőgépet vettem anno, erősködtem, hogy én értek hozzá és ne segítsen senki, meg is lett az eredménye: vettem egy samsungot, ami az árához képest is sz*r volt (köbö 40 volt 2 éve...akkoriban csak azé kellett hogy házibuli fotókat csinálhassak), szal ezért is érdeklődöm ilyen széleskörűen:)

Szerkesztette: silentkenny 2008. 01. 28. 19:04 -kor

#1729 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 19:11

Én mindig is panasonic kamerát használtam. De szerintem a sony-k sem rosszak, és a specifikációk alapján a canonse lehet rossz. Érdemes picit visszább olvasni, mert most nem rég kérdezett a kollega hasonlót.

#1730 Felhasználó inaktív   silentkenny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 19:18

oks...akkor végiglapozom a topicot. thx az infókért

#1731 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 19:35

vegyél használtat :)

#1732 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 22:50

Meg tudná nekem nézni valaki, hogy HV20 kamera kikapcsolva vagy bekapcsolva elég rendesen kotyog e az optika körül valami? Érezni is lehet és halható is annál ami nálam van(kis ütődések)
Most vettük, de szerintem visszaslasszogok a boltba vele...

#1733 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 23:10

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 15:41

vagy koszos a fej, vagy az adott kazit túl sokat használtad.

jó lesz a pana tisztító is.

THX!

Kozeljovoben megejtem asszem...

Gyorsan betettem egy zsiruj kazit, vettem ra, lejatszottam az is csikos volt, majd vissza az elozo, lejatszas jo felvetelt, az meg jo, igy maradt meg annyi benne hogy felvegyem azt a nehany perces anyagot es atnyomjam gepre... (kozbe irt egy tiszitokazis uzit)

Szoval egyelor sikerult szetkennem a koszt...

#1734 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 23:24

nem biztos, hogy jó taktika a többi kazi összekoszolása ;)

#1735 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 08:36

Tudnátok segiteni véleményekkel, hogy az eddig használt Sony SR1 bevált de már nincs nálam.
Most vennék egy SR7 vagy hasonlót. De nem tudom mire számíthatok.
Mennyit számíthat(gyakorlatban) sötétebb helyen, hogy az SR1 min.5lux gyárilag az SR7 min.2lux?
A másik ami zavaros , hogy a tizes alatti tipusok külső LCD pixelszáma 211ezer, de az újjakéhoz 900ezret írnak gyárilag.

Más: tud e valaki olyan HDD-s kamerát; amelyik beleégeti felvételkor az aktuális óra(dátum) idejét. Lehet SD vagy HD(AVCHD) kamera. Kazettások alapból tudják...
Köszönöm a segítséget!

Szerkesztette: TEST11 2008. 01. 30. 09:24 -kor

#1736 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 12:15

a sötétben felvétel gyakorlatilag mindegy, valószínűleg se 2, se 7 luxnál nem ad értékelhető képet :D

az lcd - ha lehet hinni a számoknak - sokkal szebb, élőben nem láttam még.

beleégetés... minidvnél sem láttam ilyet :eek:

#1737 Felhasználó inaktív   silentkenny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 18:57

Nah...nem volt könnyű, de végigolvastam a fórumot és ahogy az lenni szokott drágább gépet fogok venni :s:D Egy pana nv-gs320at,szerintem ez eléggé jó. Csakhogy lenne azért pár kérdésem amire itt nem találtam választ (vagy figyelmetlen voltam, fene se tudja:))
1.Ugye pana 320-ashoz van sd kártyás megoldás is. Szerintetek az kifizetődőbb, mint egy minidv kazetta? Azt sem vágom, hogy egy sd kártyára egyáltalán mennyi filmet lehet felvenni. Minőségromlást jelenthet-e, ha SD kártyára veszem fel a filmet?
2.Tudom-tudom, hogy a handycamek nem igazán jók sötétben.De volna egy konkrét kérdésem: (ezt konkrétan fel akarom venni:))
Este az Astoriánál a kereszteződésben az autókat akarom felvenni, ahogy megállnak és felgyorsulnak (mindezt utómunkával 2szeres-3szoros gyorsaságra felgyorsítva persze )
Nah most ez a snitt mennyire lesz gagyi? a baleváros éjszakai kivilágítása elegendő egy handycamnek?
3.Valakitől azt hallottam, hogy a panák elég érzékenyek (szennyeződésre, hidegre....) és könnyen elromlanak. Több generációs pana tulajok és régi panások véleménye érdekelne erről:)
4.ez ugyan kicsit külön téma, de hátha tudtok segíteni...állványt is akarok venni.Voltam több múszaki boltban, áruházban, de látszólag ugyanazok voltak, csak a márkájuk és az áruk nem. A kérdés: Mire kell odafigyelni állvány vásárlásánál? Mi mehet egyáltalán tönkre? Mi lehet a rossz egy állványban?
Nah ennyi lenne,tudom, hogy sok, de remélem, hogy valaki válaszol majd rá!;)

#1738 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 19:38

1. vmit nagyon elnéztél: SD kártyára csak képeket tud készíteni, videót nem! Ezek kb egy jobb mobiltelefon minőségével vetekszenek, így nem is érdemes ilyen kártyára költeni

2. a mini kamerák általában sem remekelnek kevés fényben, de az ilyen 3 CCD-s Panák különösen rosszul teljesítenek olyankor (valszeg a prizma okozta fényveszteség, és nagyon apró CCD-k miatt). Felejtős ötlet, de majd meglátod az első próbád után

#1739 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 19:42

Idézet: silentkenny - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 19:57

Nah...nem volt könnyű, de végigolvastam a fórumot és ahogy az lenni szokott drágább gépet fogok venni :s:D Egy pana nv-gs320at,szerintem ez eléggé jó. Csakhogy lenne azért pár kérdésem amire itt nem találtam választ (vagy figyelmetlen voltam, fene se tudja:))
1.Ugye pana 320-ashoz van sd kártyás megoldás is. Szerintetek az kifizetődőbb, mint egy minidv kazetta? Azt sem vágom, hogy egy sd kártyára egyáltalán mennyi filmet lehet felvenni. Minőségromlást jelenthet-e, ha SD kártyára veszem fel a filmet?
2.Tudom-tudom, hogy a handycamek nem igazán jók sötétben.De volna egy konkrét kérdésem: (ezt konkrétan fel akarom venni:))
Este az Astoriánál a kereszteződésben az autókat akarom felvenni, ahogy megállnak és felgyorsulnak (mindezt utómunkával 2szeres-3szoros gyorsaságra felgyorsítva persze )
Nah most ez a snitt mennyire lesz gagyi? a baleváros éjszakai kivilágítása elegendő egy handycamnek?
3.Valakitől azt hallottam, hogy a panák elég érzékenyek (szennyeződésre, hidegre....) és könnyen elromlanak. Több generációs pana tulajok és régi panások véleménye érdekelne erről:)
4.ez ugyan kicsit külön téma, de hátha tudtok segíteni...állványt is akarok venni.Voltam több múszaki boltban, áruházban, de látszólag ugyanazok voltak, csak a márkájuk és az áruk nem. A kérdés: Mire kell odafigyelni állvány vásárlásánál? Mi mehet egyáltalán tönkre? Mi lehet a rossz egy állványban?
Nah ennyi lenne,tudom, hogy sok, de remélem, hogy valaki válaszol majd rá!;)

1. Semennyit, fényképeket lehet rá készíteni!
3. Nem tapasztaltam ilyet.

#1740 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 19:44

2. kérdés, lehet-e hosszítani a záridőt, mert ha igen, azzal szebb kép lesz, gyorsításnál pedig még jobb is, mint simán.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »