HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#2601 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 24. 14:21

A szerkesztővel nincs baj, fordíthatod, ahogy akarod, a szinkron oda lesz (persze ez nem minden témánál jön ki észrevehetően)
A poén az volt anno, hogy mire kitisztáztam és megmutattam az ürgének, azt mondta, hogy ő észre sem vette az első verziónál.. :angry:
De legalább én tanultam belőle, kerülöm az inhomogén forrásokat, ha van rá lehetőség.
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2602 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 24. 14:44

az inhomogén forrással egyetértek, de nem csúszhat el.

csináltam már videót amiben volt dv forrás meg más félképsorrendű is, és nem volt vele gond.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2603 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 10:44

Megtörtént a felvétel, de sajna a próbák alatt az egyik miniDV kamera megmurdelt, így maradt 1 miniDV 1 HDD-vel.
Próbálom összehozni a színeket, de nem egyszerű.
Közösítettem a WB-ot, saturációs csúszkával korrigáltam a HDD-s túlvezérelt színeit, fényerőt is megpróbáltam összerázni, de valahogy ha képkockánként léptetek, vágásnál látszik a különböző forrás.
Gondoltam, hogy feldobok 1-1 screenshotot egy filmkészítős témában,hátha valaki észreveszi, hogy mit felejtettem el, de a látva a múltkori "keresztféléves cukrász-manikűrös oktatófilmes" screenshotjaidat, jobbnak éreztem passzolni a dolgot.
Ezek szigorúan handy kamerák sd-ben. Ráadásul professzionális világításként csak felkapcsolták a villanyt (se a munkahelyen, sem nekem nincs videós fényforrásom) és esti rendezvény miatt természetes fény se volt.
Pár éve egy másik emberke csinálta ezeket a felvételeket két 1000e-vel.Emléxem, hogy még ő is köpködött a fények miatt.
A terem lámpáinál pedig a helyi szatócsnál kapható, színeit tekintve random-szerűen a neon sárgától a jégkékig minden megtalálható volt.

Lehet, hogy DVD-n hagyományos TV-n nem is észrevehető a különbség, de nem adom fel. :banghead:

Szerkesztette: stephan_derrick 2013. 02. 12. 10:45 -kor

#2604 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 13:46

rgb görbékkel kb mindent meg lehet oldani, de két tök különböző karakterisztikájú kamerával nem lesz egyszerű. még az is megeshet, hogy még meg is van a legkisebb közös többszörös, de az annyira randa, hogy inkább különbözzön a kettő :D

a vegyes fény szar ügy, olyankor saját fénnyel túl kell világítani :) az is lehet, hogy amire az egyik kamera néz, arra pont másféle fény jut, mint a másiknak, azzal meg nem nagyon tudsz mit kezdeni. oktatófilmre nem emlékszem :)

#2605 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 02. 12. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2013. 02. 12. 10:44

Próbálom összehozni a színeket, de nem egyszerű.

Ezek szigorúan handy kamerák sd-ben. Ráadásul professzionális világításként csak felkapcsolták a villanyt (se a munkahelyen, sem nekem nincs videós fényforrásom) és esti rendezvény miatt természetes fény se volt.

Szerintem meg ne szopj vele, nekem így kicsiben elvileg 2 egyforma kamerának nincs egyforma színe. Ami nem kalibrálható, kicsi otthoni cucc, az ilyen. Úgyis húzogatja a gaint meg mindent összevissza, automatára lököd és kész, utómunkával se szopolj.

Ráadásul én most fotót bizgeráltam, asszony mondja is, hogy jajj de pirosan vakít az egész, ronda. Arréb fordítottam a notesz kijelzőjét, erer értelmes színek lettek, tök jó selymes, satöbbi. Ennyit jelent a kijelző és a betekintési szög is.
Make love not Wor.

#2606 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 15:04

Köszi, annak az rgb görbének majd utána nézek, most nem ülök "olyan" gép előtt.

Jahno, nekem otthon azt mondták, hogy ne tőlük vegyem el az időt olyan szívocsonkkal, amivel ha megbírkózok akkor sem veregetik meg a vállamat és lehet, hogy észre sem veszik...

#2607 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 02. 12. 14:16

Ráadásul én most fotót bizgeráltam, asszony mondja is, hogy jajj de pirosan vakít az egész, ronda. Arréb fordítottam a notesz kijelzőjét, erer értelmes színek lettek, tök jó selymes, satöbbi. Ennyit jelent a kijelző és a betekintési szög is.

tn-film panelen képszerkeszteni bátor vállalkozás :) bár mintha már kezdenének lenni használható darabok is belőle

#2608 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 02. 12. 18:00

tn-film panelen képszerkeszteni bátor vállalkozás :) bár mintha már kezdenének lenni használható darabok is belőle

Elsőre a képszerkesztést sem gondoltam komolyan, aztán majd kiderül. Annyiszor jön fel ez a Portrait Professional rekálm, hogy minnyá azt is megveszem :-D
Make love not Wor.

#2609 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 19:59

nem próbáltam, de a képek alapján ne vedd meg :)

#2610 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 02. 12. 19:59

nem próbáltam, de a képek alapján ne vedd meg :)

Na ez a bajom, lehet meglesem a trialt, de ha pár beépített effekt, meg alap hülyeség van és lehet fényeket bazirgálni, akkor már jó lehet. Csak félek, hogy tényleg portréhoz jó, automata nyom gomb, oszt heló, mindenkiből műembert gyárt, ha kell, ha nem. PhotoScape-t nyomkodom, az arra jó, hogy valami legyen, kis kontraszt vagy valami, vignyettálás, ilyesmik.
Make love not Wor.

#2611 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 20:25

amit írtak róla, az valami olyasmi, hogy portréra jó, ha ügyesen maszkol előtte az ember, vagy használ több réteget, akkor lehet vele szépet csinálni, de a nem hivatalos képek sem győztek meg. akkor inkább tanuld meg a gimpet, az legalább ingyen van :)

#2612 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 20:29

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 02. 12. 20:25

amit írtak róla, az valami olyasmi, hogy portréra jó, ha ügyesen maszkol előtte az ember, vagy használ több réteget, akkor lehet vele szépet csinálni, de a nem hivatalos képek sem győztek meg. akkor inkább tanuld meg a gimpet, az legalább ingyen van :)

Gimppel sok éve örök ellenséget fogadtunk egymásnak és kész. Lightroom felé kacsingattam, aztán találtam egy tonna ingyeneset, csak próbálgatja a fene, oszt Google gondolom tudja, hogy mi kell nekem. Asszony is hamar kiszúrta, eddgi Teveklubon sárkányok meg miazmások voltak a bannereken, utána hajós utak, most fotós cuccok és Barcelona :-)
Make love not Wor.

#2613 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 12. 21:33

rawtherapee?!
Most kóstolgatom. Mivel free és megy linux alatt is és van rendes 64-bites támogatása=>gyors egyre közelebb áll a szívemhez :)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó