HWSW Informatikai Kerekasztal: Onkyo hangkártya - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Onkyo hangkártya

#181 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 14:42

a foobar nem clippingel... vagy valamit nem jol neztem?  :think:

hol lehet kulon megnezni?

csak az b*ssza a csoromet, hogy egy "100%" felvetelnel csokkentek... az ok, de ami halkabb miert kell utanatekerni. en az eredeti felvetelt szeretnem hallani tekergetes nelkul.

#182 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 14:45

...mint egy cdplayernel. ott ki a fene tekergetni a kimeno szinteket. megis jol szol... annyira, amennyire a studioban jo munkat vegeztek. pontosabban hibat itt sem hallok, csak a tokomet jelezget, hogy vmi gebac van.

ezt akarom, semmi mast.

#183 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 15:29

Idézet: arn - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 17:42

a foobar nem clippingel... vagy valamit nem jol neztem?  :think:

hol lehet kulon megnezni?

csak az b*ssza a csoromet, hogy egy "100%" felvetelnel csokkentek... az ok, de ami halkabb miert kell utanatekerni. en az eredeti felvetelt szeretnem hallani tekergetes nelkul.

Nekem eddig, ha jol emlekszem egy CD-nel sem clippingelt, mp3-aknal van ahol igen, de ott a veszteseges tomorites miatt ez a legutolso dolog, aminek a minosegre gyakorolt hatasat hallani fogod (nem veletlen, hogy ugyanarrol a trackrol innen-onnan osszeszedett kulonbozo mp3-ak sokszor nem ugyanolyan hangerejuek, mivel nemelyek hasznalanak normalizalast tomorites kozben, masok nem).Ha most clippingel az elozo hangkartyaddal is azt tette legfeljebb nem tudtad.Ape-eknel meg asszem nem botlottam clippingbe (elmeletileg nem is szabadna), szoval engem nem bosszant a dolog annyira.Azt a par esetet meg tulelem.
Whiskey

#184 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 11:32

no megneztem en is... :)

0dbnel tenyleg neha csinalja... -2,5on nem. a foobar replay gainjet hasznalom.

az igyis ugyis def... igy legalabb nem kell a hangeroszabalyzo.

#185 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:20

mikor lesz 64bites drv... se az a2hoz, se az emuhoz nincs :(

win64 alatt annyit mondott a telepito, hogy nincs hangkartya a rendszerben...

#186 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 15:42

Idézet: arn - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 13:20

Mar hozzaferheto a final 64 dozer vagy ez meg egy beta?
Mi a helyzet a tobbi cuccal (CPU, VGA )?Stabilitas?Teljesitmeny?Milyen alapveto applikaciok vannak mar portolva 64 bit-re?Ismerve a M$-t asszem megvarom az SP1-t.
Whiskey

#187 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 18:11

Idézet: arn - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 10:20

van hozzá 64 bites driver ha jól tom...
google rulez! ezittaz
firefox+foobar+mplayerc

#188 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 11:41

Idézet: whiskey - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 16:42

Mar hozzaferheto a final 64 dozer vagy ez meg egy beta?
Mi a helyzet a tobbi cuccal (CPU, VGA )?Stabilitas?Teljesitmeny?Milyen alapveto applikaciok vannak mar portolva 64 bit-re?Ismerve a M$-t asszem megvarom az SP1-t.

final. roviden? minden lassabb 32biten, 64bit ala meg szinte semmi sincs (legalabbis amit en hasznalok).

valami meg el sem indul. semmit sem tudok elonykent felsorolni perpill.

Szerkesztette: arn 2005. 04. 07. 11:43 -kor

#189 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 11:42

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 19:11

van hozzá 64 bites driver ha jól tom...
google rulez! ezittaz

koszi  :respect:

az egyik particion fennhagytam, "nyalogatni"... kiprobalom, mit tud.

#190 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 15:56

Idézet: arn - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 14:41

final. roviden? minden lassabb 32biten, 64bit ala meg szinte semmi sincs (legalabbis amit en hasznalok).

valami meg el sem indul. semmit sem tudok elonykent felsorolni perpill.

Valahogy pont ez volt a gyanum  :( .Szerintem minimum fel evig nem lesz ertelme valtani 64 bit-re.
Whiskey

#191 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 10:40

no megneztem a 64bites drvt... mukodik. ugy latszik, hogy "egybe" mindent drv, mert az emut es a a2t is korrektul felismerte.

az mas kerdes, hogy a patchmix ugyan felment, es telepites utan amig nem klikkeltem ra, meg szolt is, de a kov inditas utan mar nem indult el, igy a kartya se mukkant meg.

egyebkent patchmix nelkul is szolhatna igazan... en egyszer belovom, utana meg mindek zabalja a memoriat?

#192 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 08:48

nevezze mar az vki a topikot emusra :)

Drivers / Firmware

E-MU® Digital Audio System/Emulator® X Driver patch V1.8
Date: 6/15/2005
Size: 13.9 MB
This driver patch contains enhancements and fixes to improve the performance of your E-MU Digital Audio System / Emulator X Desktop Sampling System / Proteus X Desktop Sound Module.

Note: We highly recommend that users also download and install the PatchMix DSP Application patch 1.71a. 

#193 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 11:18

Idézet: arn - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 11:48

nevezze mar az vki a topikot emusra :)

Drivers / Firmware

E-MU® Digital Audio System/Emulator® X Driver patch V1.8
Date: 6/15/2005
Size: 13.9 MB
This driver patch contains enhancements and fixes to improve the performance of your E-MU Digital Audio System / Emulator X Desktop Sampling System / Proteus X Desktop Sound Module.

Note: We highly recommend that users also download and install the PatchMix DSP Application patch 1.71a. 

Mit bir?Probaltad mar?
Whiskey

#194 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 11:23

bugfixeket tartalmaz... a honlapon le van irva. en csak foobarhoz hasznalom, ahhoz eddig is jo volt. az a2 ugyanugy megy vele  ;)

Szerkesztette: arn 2005. 07. 01. 11:23 -kor

#195 Felhasználó inaktív   VincentX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 18. 18:54

A következő lenne a problémám:

"Vettem a egy Sennheiser RS 140 típusú fejhallgatót.
Egyenlőre én számítógépen hallgatok elég jó minőségű *.ape fájlokat egy nem túl jó hangkártyán, de kipróbáltam a fejhallgatót a haverom Samsung házi mozi rendszerén is eredeti koncert DVD-vel is, egyik esetben sem kapcsoltam be a bemenő jel erősítését (később úgy is kipróbáltam), és a 24 órás töltést után probáltam, de mindkét esetben felmerült a következő két probléma:

- Hiába állítom a csatornákat és nyomogatom a tune gombot, ha a fejhallgató kicsit nagyobb hangerőre van állítva(nem teljes hangerő), igen nagy és zavaró alapzaj hallgató a fejhallgatóban, ami zenehallgatás közben is jelen van. Olyasmi hangja van mint amikor nem lehet rendesen befogni a rádió állomást. Az összes elektronikai készüléket kihúztam az áramforrásból, de a helyzet, akkor sem változott. Sőt, ha kihúzom az adót a hangforrásból, akkor is hallgató ugyanolyan mértékben ez az alapzaj.
Mit lehet ilyenkor tenni?

- Ha teljes hangerőre állítom a fejhallgatót, akkor egyrészt nagyon hallható a zenében az előbb leírt alapzaj(különösen vocal közben), másrész a mélyebb hangok torzan szólalnak meg. Olyasmi hangja van, mint amikor egy autóba gyenge minőségű mélynyomó van installálva vagy ha nincs rendesen instalálva és berezeg tőle az autó. Kisebb hangerőn úgy ahogy jól szól, de szerintem nem így kéne hangzania egy 44900 Ft-os fejhallgatónak... Illetve egy Sennheiser nem így kéne szólnia!
Van egy Sennheiser PMX 60 típusu füllhallgatóm is, amit ha rákötök ugyan ezekre a rendszerekre, akkor összehasonlíthatatlanul jobban szól még jóval magasabb hangerőn is és nem sistereg."

Előre is köszi mindenkinek a segítséget!

#196 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 20:03

----

Szerkesztette: happy_harry 2005. 07. 18. 20:45 -kor

firefox+foobar+mplayerc

#197 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 20:15

Idézet: VincentX - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 19:54

Olyasmi hangja van mint amikor nem lehet rendesen befogni a rádió állomást. Az összes elektronikai készüléket kihúztam az áramforrásból, de a helyzet, akkor sem változott. Sőt, ha kihúzom az adót a hangforrásból, akkor is hallgató ugyanolyan mértékben ez az alapzaj.
Mit lehet ilyenkor tenni?

Messze kerulni a radios fuleseket...

#198 Felhasználó inaktív   VincentX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 12:45

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 21:15

Messze kerulni a radios fuleseket...

Hát úgylátszik ezt nagyon elrontottam.

Most egy HD 595-őn gondolkozom.
Ti mit javasolnátok max. 50e forintig electronikus zene hallgatásához (techno, hardtechno, hardstyla, trance, vocalhouse).

Van egy Sennhesiser PMX 60 tipusú fejhallgatóm is, amivel nagyon meg vagyok elégedve.
Eszméletlenűl jól szól föleg a mély tartományokba, de kicsit túl sok magasat ad.

A PMX 60 122dB hangnyomással szól. A HD 595 viszont csak 112dB.
A PMX 60 18.....21000 Hz tud megszólaltatni. A HD 595 viszont 12.....38500 Hz.

A 122db miatt érzem ennyire erőteljesnek a basszusokat vagy a 18Hz miatt?
Tehát a HD 595 esetében kevésbé érezném, mert csak 115dB túd vagy pedig jobban érezném, mert 10Hz-et tud?

Az RS 140 esetében semmi erőteljes basszust nem éreztem... az 110dB és 18.....21000 Hz.

Mi a véleményetek, mit javasolnátok?

#199 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 16:23

Idézet: VincentX - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 15:45

Most egy HD 595-őn gondolkozom.

Nekem is hd 595-om van.

Idézet

Ti mit javasolnátok max. 50e forintig electronikus zene hallgatásához (techno, hardtechno, hardstyla, trance, vocalhouse).

Ez csak a te preferenciaidtol fugg.Az ilyen stilusu zenek kedveloi altalaban nem a Sennheiser hangzast szoktak kedvelni.Ezeknek a fejeseknek (most a Sennheiser audiophile kategoriajarol van szo, >40000 Ft) a hangjara szoktak mondani, hogy udvarias.Olyan, mintha egy koncertet nem az elso sorbol hallgatnal, hanem kozeptajrol.Ez nem kedvez a hard stilusu zeneknek.Szerintem neked inkabb a Grado-k kozott kene szetnezned (pl: sr225 es tarsai).Azok tipikusan 'bele az arcodba' jelleguek.Ha viszont maradsz a Sennheisernel, akkor ehhez a zenei stilushoz szerintem egyertelmuen a hd 595 a legjobb.Kicsit "Grado-s" a hangzasa, kevesbe visszafogott, mint a hd 600, bar nem is annyira reszletezo.Sennheiser fanatikusok keshegyre meno vitakat folytatnak melyik szol jobban.Egy biztos modszer van csak: hallgasd meg a sajat fuleddel, altalad vitt zenevel mielott megveszed, es dontsd el te.

Idézet

A 122db miatt érzem ennyire erőteljesnek a basszusokat vagy a 18Hz miatt?

Egyik sem.Azert, mert a kozepbasszus tulsagosan ki van emelve.Ez jellemzo sok olcso fulesre.Egy minosegi fejhallgato sokkal kiegyensulyozottabban szol.Lehet, hogy nem hallod olyan dominansnak a basszust, de az nem azert van, mert keves, vagy gyenge, hanem azert, mert annyi melyet hallassz, amennyit kell es nem tobbet.Amugy a hd 595-nek a 600-ashoz kepest erezhetoen kevesebb a melye.A Grado itt is jobban bejohet neked.

Idézet

Tehát a HD 595 esetében kevésbé érezném, mert csak 115dB túd vagy pedig jobban érezném, mert 10Hz-et tud?

Ennek viszonylag keves a basszusa (de mely) az 580-ashoz vagy a 600-ashoz kepest.Ez van akit zavar, van aki szereti emiatt.
Whiskey

#200 Felhasználó inaktív   VincentX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 16:36

Idézet: whiskey - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 17:23

Nekem is hd 595-om van.

Ez csak a te preferenciaidtol fugg.Az ilyen stilusu zenek kedveloi altalaban nem a Sennheiser hangzast szoktak kedvelni.Ezeknek a fejeseknek (most a Sennheiser audiophile kategoriajarol van szo, >40000 Ft) a hangjara szoktak mondani, hogy udvarias.Olyan, mintha egy koncertet nem az elso sorbol hallgatnal, hanem kozeptajrol.Ez nem kedvez a hard stilusu zeneknek.Szerintem neked inkabb a Grado-k kozott kene szetnezned (pl: sr225 es tarsai).Azok tipikusan 'bele az arcodba' jelleguek.Ha viszont maradsz a Sennheisernel, akkor ehhez a zenei stilushoz szerintem egyertelmuen a hd 595 a legjobb.Kicsit "Grado-s" a hangzasa, kevesbe visszafogott, mint a hd 600, bar nem is annyira reszletezo.Sennheiser fanatikusok keshegyre meno vitakat folytatnak melyik szol jobban.Egy biztos modszer van csak: hallgasd meg a sajat fuleddel, altalad vitt zenevel mielott megveszed, es dontsd el te.

Egyik sem.Azert, mert a kozepbasszus tulsagosan ki van emelve.Ez jellemzo sok olcso fulesre.Egy minosegi fejhallgato sokkal kiegyensulyozottabban szol.Lehet, hogy nem hallod olyan dominansnak a basszust, de az nem azert van, mert keves, vagy gyenge, hanem azert, mert annyi melyet hallassz, amennyit kell es nem tobbet.Amugy a hd 595-nek a 600-ashoz kepest erezhetoen kevesebb a melye.A Grado itt is jobban bejohet neked.

Ennek viszonylag keves a basszusa (de mely) az 580-ashoz vagy a 600-ashoz kepest.Ez van akit zavar, van aki szereti emiatt.

De ezek a basszus dolgok amiket mondasz. Ezt Te úgy érted, hogy alapból enyit adnak, mert szép egyenletesen szólnak, de ez nem aszt jelenti, hogy csak ennyit tudnak?
Tehát ha én hard zenét hallgatok és feltolom az equalizeren a mélyet, akkor több mély lesz benne és még véletlenül sem fog torzítani.
Viszont, ha valami "normális" zenét hallgatok, akkor beállitom alapra és tökéletesen egyenletesen fog szolni.
Jól gondolom?

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.