HWSW Informatikai Kerekasztal: Onkyo hangkártya - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Onkyo hangkártya

#201 Felhasználó inaktív   VincentX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 22. 18:03

Idézet: whiskey - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 17:23

Nekem is hd 595-om van.

Ez csak a te preferenciaidtol fugg.Az ilyen stilusu zenek kedveloi altalaban nem a Sennheiser hangzast szoktak kedvelni.Ezeknek a fejeseknek (most a Sennheiser audiophile kategoriajarol van szo, >40000 Ft) a hangjara szoktak mondani, hogy udvarias.Olyan, mintha egy koncertet nem az elso sorbol hallgatnal, hanem kozeptajrol.Ez nem kedvez a hard stilusu zeneknek.Szerintem neked inkabb a Grado-k kozott kene szetnezned (pl: sr225 es tarsai).Azok tipikusan 'bele az arcodba' jelleguek.Ha viszont maradsz a Sennheisernel, akkor ehhez a zenei stilushoz szerintem egyertelmuen a hd 595 a legjobb.Kicsit "Grado-s" a hangzasa, kevesbe visszafogott, mint a hd 600, bar nem is annyira reszletezo.Sennheiser fanatikusok keshegyre meno vitakat folytatnak melyik szol jobban.Egy biztos modszer van csak: hallgasd meg a sajat fuleddel, altalad vitt zenevel mielott megveszed, es dontsd el te.

Egyik sem.Azert, mert a kozepbasszus tulsagosan ki van emelve.Ez jellemzo sok olcso fulesre.Egy minosegi fejhallgato sokkal kiegyensulyozottabban szol.Lehet, hogy nem hallod olyan dominansnak a basszust, de az nem azert van, mert keves, vagy gyenge, hanem azert, mert annyi melyet hallassz, amennyit kell es nem tobbet.Amugy a hd 595-nek a 600-ashoz kepest erezhetoen kevesebb a melye.A Grado itt is jobban bejohet neked.

Ennek viszonylag keves a basszusa (de mely) az 580-ashoz vagy a 600-ashoz kepest.Ez van akit zavar, van aki szereti emiatt.

És mi a véleményed a HD 280Pro-ról?
Contact Presure 6N
8...25000Hz...

#202 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 25. 11:05

volt nekem is szerencsem par fuleshez, de nem az en mufajom (hangfalnal maradok) :)

nekem spec a gradok tetszettek... aztan a beyer, majd a sennheiser. persze altalanositva par tipusbol (20-80e huf). de az elektronikus zenek jo resze 100hz koruli melyekre van gyurva, mert nem szolna sehogy egy "muzikcenteren". nem attol lesz tobb mely rajta, hogy milyen melyre megy. szvsz olcsobb darabokbol is ki lehet olyanokat huzni, ami fekudne neked - ezek a stilusok egyaltalan nem igenylik a linearitast, sem a nagy felbontast es dinamikat.

#203 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 15:06

Idézet: VincentX - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 19:36

Ezt Te úgy érted, hogy alapból enyit adnak, mert szép egyenletesen szólnak, de ez nem aszt jelenti, hogy csak ennyit tudnak?
Tehát ha én hard zenét hallgatok és feltolom az equalizeren a mélyet, akkor több mély lesz benne és még véletlenül sem fog torzítani.
Viszont, ha valami "normális" zenét hallgatok, akkor beállitom alapra és tökéletesen egyenletesen fog szolni.

Alapvetoen ennyit tudnak.Feltolhatod az eq-t, es akkor valoban eloterbe kerul a mely, de ha tulzasba viszed bizony be fog torzitani.Ha te a dongolos zenekre mesz ra olyan fejes kell neked, ami a mely tartomanyra lett kihegyezve.
Sajna nem letezik "uberfejes", ami minden stilusra egyarant ugyanugy tokeletes.Ennek egyszeru fizikai okai vannak.Tehat, ha a leheto legjobb zenei elmenyre vagysz, azt csak ugy kaphatod meg, hogy elmesz a megfelelo boltokba es a sajat fuleddel meghallgatod a lehetseges jelolteket a magaddal vitt cd-kkel.Amelyik a legjobban tetszik az kell neked.Senki mas nem tudhatja biztosan, hogy neked milyen hangzas az idealis csak a sajat fuleid.
A groove-osabb dongolesekhez szinte tuti, hogy nem a Sennheiser-ek lesznek a legjobbak.
Whiskey

#204 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 15:12

Idézet: VincentX - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 21:03

És mi a véleményed a HD 280Pro-ról?
Contact Presure 6N
8...25000Hz...

Az, ha jol tudom zart fejes, es nem is a felso kategoriaba tartozik, de ahogy kiveszem a szavaidbol neked nincs is szukseged egy audiophile fejesre.A head-fi-n paran studiozasra is ajanlottak, es ahogy hallom baratsagos melyei vannak az ararol nem is beszelve ;).Akar ez is lehet az egyik eselyes.
Whiskey

#205 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 17:54

http://preview.creat...mu/default.aspx

#206 Felhasználó inaktív   VincentX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 14:19

Én már eléggé elbizonytalanodtam.

A Sennheiser RS 140 elméletileg hibás.
Ma viszem a szervízbe...
Ha szerencsém van, akkor csere utaványt adnak majd és akkor vehetek valami rendeset. Én már nem bizom az RS 140-ben, akkor sem ha ez a hibássága miatt szól szarul...

Igazából nagyon nem értek a fülesekhez és még a márkákat sem igazán ismerem...
Ezért még mindig nem tudom, hogy mit kéne vennem helyette!
Föleg hard zenéket szeretnék vele hallgatni (Techno, HardSytle és néha Trance)
Szóval azt akarom, hogy ne finomkodjon, hanem "rakja bele az arcomba"!:) Úgy igazán!
Igények:
- Max. 45eHUF
- Lehetőleg meg tudjam hajtani egy EMU E0404-ről.
- Jó átvitel minden tartományban.
- Ne csak halljam, hanem érezzem is az a mélyet.
- Bírja a nagy hangerőt és a legkevésbé se torzítson be!
- nem árt, ha kényelmes, de nem ez az elsődleges szempont. (Csak nagyon kényelmetlen ne legyen!)

Eddigi jelöltek:
1. Technics RPDJ 1200 http://www.zaj.hu/pa...mek.php?id=1049
2. Sennheiser HD 595 http://www.sennheise...nsf/root/05343#
3. Sennheiser HD 590 http://www.sennheise...nsf/root/04486#
4. Sennheiser HD 280 Pro http://www.sennheise...nsf/root/04974#
5. Grado ???
Tényleg nem tudom...

Előre is köszi a segítséget!

Ja és jó lenne, ha olyan helyeket is mondanátok ahol meg tudom hallgatni az ajánlott fülest, mert látatlanba, illetve hallatlanba többet nem vásárolok!

Szerkesztette: VincentX 2005. 08. 12. 14:28 -kor

#207 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 15:48

a gradoknak meleg, dogos hangja van, a beyereknek meg preciz. nekem a grado jobban bejott. de szvsz hallgasd meg mind.

amugy kozvetlenul szeretnel a 0404rol zenet hallgatni? mert az eleg gaz lesz... egyreszt a csatlakozok miatt, masresz meg nem szabad a digitalis kimeno szintet csokkenteni, mert akkor oda a dinamika.

kellene hozza erosito. tobben azt hallottam, hogy tampra kotik... nekem hangfalon szivem csucske, de fejhallgaton a magas impedancia miatt nemtom milyen. a headfin olvass utana.

#208 Felhasználó inaktív   VincentX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 16:56

Idézet: arn - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 16:48

a gradoknak meleg, dogos hangja van, a beyereknek meg preciz. nekem a grado jobban bejott. de szvsz hallgasd meg mind.

amugy kozvetlenul szeretnel a 0404rol zenet hallgatni? mert az eleg gaz lesz... egyreszt a csatlakozok miatt, masresz meg nem szabad a digitalis kimeno szintet csokkenteni, mert akkor oda a dinamika.

kellene hozza erosito. tobben azt hallottam, hogy tampra kotik... nekem hangfalon szivem csucske, de fejhallgaton a magas impedancia miatt nemtom milyen. a headfin olvass utana.

Na jó. Nem feltétlenül muszály nekem közvetlenül hallgatni, de kurvára nincs 50-80e forintom valami fejhallgató erősítőre... Még 20-ba esetleg benne lennék...
Lehet/van értelme ebben az árban valamti söszehozni?

Te aszem már a 3. vagy aki a Grado-t ajánlja, de hol tudnék én ilyet meghallgatni/megvenni, mert sehol nem láttam még...
Technics RPDJ 1200 http://www.zaj.hu/pa...mek.php?id=1049 mi a véleményed?? Többiek?

Headfi: Angolul nem tudok...

#209 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:13

a gradokkal az a gond itthon (ha jol tudom), hogy aki importalja az eleg combos arakat ker... itt van egy srac (faszi) gyorben, akinek van jopar fulese (en is ott hallgattam).

#210 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 20:57

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy az előző oldalon említett hangkarit be lehet e valahol szerezni. Már régen olvastam róla, de a neten nem nagyon találtam semmit. Van egy régebbi Orion HIFIm és ahhoz jól jönne. Gondolom jól szólhat. Ha valaki tud róla valamit az írja meg, vagy MSN ben szóljon. Köszönöm szépen.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó