Globalizáció 2.0
#-8
Elküldve: 2004. 12. 10. 16:04
Idézet
Biztosan nem ilyen hozzászólást vártál, de a fenti idézet - szerintem - téves. Ha jól tévedek, akkor a magyar gdp olyan 20-25 mrd.
#-7
Elküldve: 2004. 12. 10. 17:54
#-6
Elküldve: 2004. 12. 10. 18:15
Idézet: Enolagay - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 17:54
Tényleg annyi. Bocsesz
#-4
Elküldve: 2004. 12. 10. 23:36
[quote]Az trend[/quote]
Ez valószínűleg elütés lehetett.
[quote]oly' [...] épp'[/quote]
Írott szövegben így nem rövidítünk.
[quote]A játékgép gyártását és a boltokig érő teljes logisztikáját megszervező Flextronics 2001 végén kezdte meg hazánkban, Sárváron.[/quote]
"boltokig érő?" - csak nekem fura ez a szószerkezet?
Mit is kezdett meg a Flextronics?
[quote]okohozhatnak[/quote]
ohó... hohó... hull a hó...
[quote]A világszerte is tapasztalható etnocentrikus gondolkodás a világban betöltött sokszor szerepünk túlértékelésére késztet.[/quote]
Világszerte is? Miért, még hol lehetne tapasztalni? A világűrben?
"sokszor szerepünk" - itt szerintem megkavarodtak a szavak, valószínűleg azt akartad írni, hogy "sokszor a világban betöltött szerepünk..."
[quote] Egy tengerentúli csapat akkor is dolgozhat egy probléma megoldásán, miközben az ügyfélnél éjszaka van, így reggelre megszülethet a megoldás.[/quote]
Inkább "mialatt az ügyfélnél".
[quote]Sajnos azonban tudás alapú társadalom építésének rögös útján[/quote]
Kimaradt egy névelő.
[quote]hogy hazánkban az egyik legalacsonyabb informatikai végzettségűek aránya a felsőoktatásban[/quote]
Ismét kimaradt egy névelő, így egészen mást jelent ez a tagmondat (nem mindegy, hogy az informatikusok aránya alacsony, vagy a végzettségük szintje).
[quote]az közép- és felsőoktatásban[/quote]
már megint ez a fránya névelő...
[quote]folyamatainak egy részért[/quote]
részét.
[quote]és a tömegszerű, sztenderd IT-szolgáltatások igénybe vételére még rengeteget várnunk.[/quote]
kimaradt egy "kell".
[quote]A feltáratlan vizeken való navigálás nehézségekkel, a kockázattal jár[/quote]
Feltáratlan vizek? Hajózatlan földek? Képzavar...
Hopp, megvan az egyik névelő! Itt felesleges, jobban érezné magát néhány sorral feljebb.
[quote]szerződés lejára[/quote]
"lejárta"
[quote]Addig a többnyire nagyvállalatok mindkét oldalról úttörő szerepet vállalnak[/quote]
Inkább így: "Addig pedig többnyire a nagyvállalatok vállalnak úttörő szerepet - mindkét oldalon."
Semmi baj, néha én is összeszavakom a kevereket.
Ez a lista nem a cseszegetés szándékával készült (lásd smiley-k!), ráadásul nem is teljes, mert pl. vesszőhibákból is lehetett volna válogatni. Egyszerűen bosszant, ha egy érdekes és jó cikket ilyen bagatell hibák elcsúfítanak. Tudom, hogy gyakran szorít a leadási határidő, a főnök, egy jó film
#-3
Elküldve: 2004. 12. 10. 23:46
Szerkesztette: Miki2 2004. 12. 10. 23:50 -kor
#-2
Elküldve: 2004. 12. 11. 11:41
Idézet
Lesznek buktatók dögivel
Egy pályakezdő ismerősöm mesélte, hogy jelentkezett egy álláshirdetésre, call-centeres munkakörbe. Megtudta, hogy a megbízó cég (valami hatalmas amerikai telekom szolgáltató) mintegy 100-150 fős központot szeretne létrehozni MO-n, a javadalmazást pedig olyan 100 ezer forintra gondolja.
PERFEKT nyelvtudással, főleg éjszaka, ezrével fogadni az USÁ-ból érkező hívásokat, problémákat!!!
#-1
Elküldve: 2004. 12. 11. 11:48
Idézet: zako - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 23:36
mindig elfelejtem névelőt :Đ
Egy érdekes kérdés felétek:
a múltkor olvastam, hogy már a '70-es évektől évi 10-12%-ot növekszik Kína GDPje. Azt ugye tudjuk, hogy mennyi mindent állítanak elő ott. Nem érzitek a gazdasági veszélyét, hogy egyszer megunja a világ előállítója megtisztelő címet? Mi lesz, ha a Kistigrisek után jön a Nagytigris/ vagy panda:)? Egy tizenhárom éves csüangháji lány fizetése meg a mienk között van némi különbség.
Szerkesztette: Ghilette 2004. 12. 11. 12:12 -kor
Elküldve: 2004. 12. 11. 12:20
Idézet: zako - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 23:36
Zako, ezer köszönet. Azzal együtt is kissé értetlenül állok ennyi hiba előtt, hogy figyelmetlen szoktam lenni. Elvileg többen is átolvasták...korrektor is van, csak nem mindig működik.
Elküldve: 2004. 12. 11. 12:41
Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 12:20
Azt hiszem, majdnem minden általad említett dolgot javítottam. Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradságot! A világszerte maradt, szerintem értelmes.
Elküldve: 2004. 12. 11. 14:17
Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 11:48
Egy érdekes kérdés felétek:
a múltkor olvastam, hogy már a '70-es évektől évi 10-12%-ot növekszik Kína GDPje. Azt ugye tudjuk, hogy mennyi mindent állítanak elő ott. Nem érzitek a gazdasági veszélyét, hogy egyszer megunja a világ előállítója megtisztelő címet? Mi lesz, ha a Kistigrisek után jön a Nagytigris/ vagy panda:)? Egy tizenhárom éves csüangháji lány fizetése meg a mienk között van némi különbség.
Addig maradnak a gyártók, amig Huan Nghia Phong 'fizetése' egy zsák megvarrásáért, meg egy nike címke ragasztásért annyira elég neki, hogy ne haljon éhen és a Nike is tud belőle elég sokat marketingre költeni, hogy emelje a márka értékét, valamint senki ne azzal foglalkozzon, hogy a fogukkal varják a labdát Kínában.
Senkit nem érdekel, hogy mi van a Coca Colában, vagy hol és merre készül, meg miből, csak a feeling a lényeg. Már most is a márka a lényeg, nem a made in felirat.
Elküldve: 2004. 12. 11. 14:45
Elküldve: 2004. 12. 11. 18:50
Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 13:41
Én köszönöm, hogy figyelembe vetted a javításaimat. Ez a remek cikk megérdemelt ennyit!
Elküldve: 2004. 12. 12. 02:52
Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 0:46
(OFF)
Csodálkozni fogsz, de ez nem outsourcing
(ON)
Az IT outsourcing szerintem nem mindenképpen rossz vagy felesleges dolog, de csak akkor, ha sikerül színvonalban is valamit elérni.
Elküldve: 2004. 12. 12. 12:13
Idézet: tntzero - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 2:52
Mini outsourcing
Egyébként a fogalom feltételez valami földrajzi távolságot? :confused:
Elküldve: 2004. 12. 12. 13:02
Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 12:13
Nem, de ez outsourcing kb. azt jelenti, hogy más vállalkozásnak helyezi ki a teljes tevékenységet, tehát az adott tevékenység egész adminisztrációját átadja, ő csak a "véterméket" veszi át, ami ez esetben persze egy szolgáltatás. Ha ugyanaz a vállalat végzi a tevékenységet egy kihelyezett telephelyen, az nem outsourcing.
Elküldve: 2004. 12. 12. 13:02
Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 12:13
Tudtommal az outsourcing nem földrajzi értelemben, hanem logikailag válik el a cégtől: kint azt jelenti, hogy egy másik cég kap kihelyezett belső munkát. Tehát a matávos példa sántít. De ha nyíregyházán kiadná a Nyíri Callos Kft-nek, akkor már igazi OS lenne
BBence volt a gyorsabb
Szerkesztette: Ghilette 2004. 12. 12. 13:03 -kor
Elküldve: 2004. 12. 12. 16:49
Elküldve: 2004. 12. 12. 17:09
Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 16:49
Akkor az meg franchise, nem outsourcing.

Súgó
A téma zárva.