HWSW Informatikai Kerekasztal: Globalizáció - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Globalizáció 2.0 Értékeld a témát: -----

#-9 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 10. 14:24

A Globalizáció 2.0 című cikkünk hozzászólásait ide várjuk.

Köszönjük

#-8 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 16:04

Idézet

ami 133 milliárd dollárt meghaladó értéket jelent. Ez megközelítőleg Magyarország 2003-as GDP-je

Biztosan nem ilyen hozzászólást vártál, de a fenti idézet - szerintem - téves. Ha jól tévedek, akkor a magyar gdp olyan 20-25 mrd.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#-7 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 10. 17:54

javitjuk, bar ksh adatok szerint, tavalyi dollar arfolyamon 89 milliard usd.
free élettér service for addicts

#-6 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 18:15

Idézet: Enolagay - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 17:54

javitjuk, bar ksh adatok szerint, tavalyi dollar arfolyamon 89 milliard usd.

Tényleg annyi. Bocsesz  :respect:

#-5 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 22:25

Akkor port azért mégsem kevert, mint a telefonban hallottam, de: a 133 milliárd purchasing power parityvel van átszámolva. Igaz, hogy oda kellett volna akkor írni, de az körülményes. Hibáztam.

#-4 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 23:36

Nagyon fontos és érdekfeszítő dolgokról olvashatunk ebben a cikkben, éppen (és nem épp'!) ezért zavaróak az elírások, nyelvhelyességi és egyéb hibák:

[quote]Az trend[/quote]

Ez valószínűleg elütés lehetett.

[quote]oly' [...] épp'[/quote]

Írott szövegben így nem rövidítünk.

[quote]A játékgép gyártását és a boltokig érő teljes logisztikáját megszervező Flextronics 2001 végén kezdte meg hazánkban, Sárváron.[/quote]

"boltokig érő?" - csak nekem fura ez a szószerkezet?
Mit is kezdett meg a Flextronics?  :think:

[quote]okohozhatnak[/quote]

ohó... hohó... hull a hó... :)

[quote]A világszerte is tapasztalható etnocentrikus gondolkodás a világban betöltött sokszor szerepünk túlértékelésére késztet.[/quote]

Világszerte is? Miért, még hol lehetne tapasztalni? A világűrben? :)
"sokszor szerepünk" - itt szerintem megkavarodtak a szavak, valószínűleg azt akartad írni, hogy "sokszor a világban betöltött szerepünk..."

[quote] Egy tengerentúli csapat akkor is dolgozhat egy probléma megoldásán, miközben az ügyfélnél éjszaka van, így reggelre megszülethet a megoldás.[/quote]

Inkább "mialatt az ügyfélnél".

[quote]Sajnos azonban tudás alapú társadalom építésének rögös útján[/quote]

Kimaradt egy névelő.

[quote]hogy hazánkban az egyik legalacsonyabb informatikai végzettségűek aránya a felsőoktatásban[/quote]

Ismét kimaradt egy névelő, így egészen mást jelent ez a tagmondat (nem mindegy, hogy az informatikusok aránya alacsony, vagy a végzettségük szintje).

[quote]az közép- és felsőoktatásban[/quote]

már megint ez a fránya névelő...

[quote]folyamatainak egy részért[/quote]

részét.

[quote]és a tömegszerű, sztenderd IT-szolgáltatások igénybe vételére még rengeteget várnunk.[/quote]

kimaradt egy "kell".

[quote]A feltáratlan vizeken való navigálás nehézségekkel, a kockázattal jár[/quote]

Feltáratlan vizek? Hajózatlan földek? Képzavar...

Hopp, megvan az egyik névelő! Itt felesleges, jobban érezné magát néhány sorral feljebb. :)

[quote]szerződés lejára[/quote]

"lejárta"

[quote]Addig a többnyire nagyvállalatok mindkét oldalról úttörő szerepet vállalnak[/quote]

Inkább így: "Addig pedig többnyire a nagyvállalatok vállalnak úttörő szerepet - mindkét oldalon."
Semmi baj, néha én is összeszavakom a kevereket. :rolleyes:

Ez a lista nem a cseszegetés szándékával készült (lásd smiley-k!), ráadásul nem is teljes, mert pl. vesszőhibákból is lehetett volna válogatni. Egyszerűen bosszant, ha egy érdekes és jó cikket ilyen bagatell hibák elcsúfítanak. Tudom, hogy gyakran szorít a leadási határidő, a főnök, egy jó film :), de akkor is. Nem muszáj feltétlenül korrektort alkalmazni, aki minden egyes betűt átnéz, de sok esetben az is elég, ha az ember megmutatja egy kívülállónak a munkáját, aki egyből kiszúrja a legnagyobb bakikat, amik fölött a szerző szeme már átsiklik. Amikor ma már ott tartunk, hogy egyes felhasználók hozzászólásai egész egyszerűen olvashatatlanok és értelmezhetetlenek, akkor legalább Ti járjatok elöl jó példával. Nehogy már olyanok legyünk, mint [url="http://index.hu/tech/uzlet/email041209/"]amerikaiak, akik még egy e-mailt sem tudnak megírni.[/url]
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#-3 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 23:46

Szerintem egyes cégek kissé túllihegik (vagy inkább majmolják) az outsourcing-ot. Egy pár hónapja a Matáv 1212-vel volt dolgom, és a beszélgetés során feltűnt az üfsz erős dialektusa. Nehezen értettem meg a beszédét. Nem is foglalkoztam vele, de visszahívtak, és a mobilom kijelzőjén valami 44-es körzetszám jelent meg. Lecsekkoltam, ha jól emlékszem, szabolcs-megyei számról érkezett a hívás. Félreértés ne essék, nincs ezzel semmi bajom, sőt örülök neki. Mindössze annyi dilemmát hagyott bennem az egész történet, hogy egy kb. 10 fős szekció kiszervezése vajon mennyi ráfordítást igényelt és milyen megtérüléssel kecsegtet - egy (hasra ütve) 50 mrd HUF nyereségű, 20 ezres cégtől.

Szerkesztette: Miki2 2004. 12. 10. 23:50 -kor

#-2 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 11:41

Idézet

közeljövőben az IT és telekommunikáció mellett az emberi erőforrás, az ügyfélkapcsolat, a pénzügy és a beszerzés lesznek azok a területek, amelyektől legnagyobb számban fognak a vállalatok megszabadulni.

Lesznek buktatók dögivel  :)
Egy pályakezdő ismerősöm mesélte, hogy jelentkezett egy álláshirdetésre, call-centeres munkakörbe. Megtudta, hogy a megbízó cég (valami hatalmas amerikai telekom szolgáltató) mintegy 100-150 fős központot szeretne létrehozni MO-n, a javadalmazást pedig olyan 100 ezer forintra gondolja.
PERFEKT nyelvtudással, főleg éjszaka, ezrével fogadni az USÁ-ból érkező hívásokat, problémákat!!!

:bolond:

#-1 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 11:48

Idézet: zako - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 23:36

Kimaradt egy névelő.

mindig elfelejtem névelőt

Egy érdekes kérdés felétek:

a múltkor olvastam, hogy már a '70-es évektől évi 10-12%-ot növekszik Kína GDPje. Azt ugye tudjuk, hogy mennyi mindent állítanak elő ott. Nem érzitek a gazdasági veszélyét, hogy egyszer megunja a világ előállítója megtisztelő címet? Mi lesz, ha a Kistigrisek után jön a Nagytigris/ vagy panda:)? Egy tizenhárom éves csüangháji lány fizetése meg a mienk között van némi különbség.

Szerkesztette: Ghilette 2004. 12. 11. 12:12 -kor

. . . a n y t h i n g

#0 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:20

Idézet: zako - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 23:36

Nagyon fontos és érdekfeszítő dolgokról olvashatunk ebben a cikkben, éppen (és nem épp'!) ezért zavaróak az elírások, nyelvhelyességi és egyéb hibák:

Zako, ezer köszönet. Azzal együtt is kissé értetlenül állok ennyi hiba előtt, hogy figyelmetlen szoktam lenni. Elvileg többen is átolvasták...korrektor is van, csak nem mindig működik.:)

#1 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:41

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 12:20

Zako, ezer köszönet. Azzal együtt is kissé értetlenül állok ennyi hiba előtt, hogy figyelmetlen szoktam lenni. Elvileg többen is átolvasták...korrektor is van, csak nem mindig működik.:)

Azt hiszem, majdnem minden általad említett dolgot javítottam. Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradságot! A világszerte maradt, szerintem értelmes.:)

#2 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 14:17

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 11:48

mindig elfelejtem névelőt

Egy érdekes kérdés felétek:

a múltkor olvastam, hogy már a '70-es évektől évi 10-12%-ot növekszik Kína GDPje. Azt ugye tudjuk, hogy mennyi mindent állítanak elő ott. Nem érzitek a gazdasági veszélyét, hogy egyszer megunja a világ előállítója megtisztelő címet? Mi lesz, ha a Kistigrisek után jön a Nagytigris/ vagy panda:)? Egy tizenhárom éves csüangháji lány fizetése meg a mienk között van némi különbség.

Addig maradnak a gyártók, amig Huan Nghia Phong 'fizetése' egy zsák megvarrásáért, meg egy nike címke ragasztásért annyira elég neki, hogy ne haljon éhen és a Nike is tud belőle elég sokat marketingre költeni, hogy emelje a márka értékét, valamint senki ne azzal foglalkozzon, hogy a fogukkal varják a labdát Kínában.
Senkit nem érdekel, hogy mi van a Coca Colában, vagy hol és merre készül, meg miből, csak a feeling a lényeg. Már most is a márka a lényeg, nem a made in felirat.

#3 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 14:45

Klassz cikk, gratula.
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#4 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 18:50

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 13:41

Azt hiszem, majdnem minden általad említett dolgot javítottam. Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradságot! A világszerte maradt, szerintem értelmes.:)

Én köszönöm, hogy figyelembe vetted a javításaimat. Ez a remek cikk megérdemelt ennyit!
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#5 Felhasználó inaktív   tntzero 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 12. 02:52

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 0:46

Szerintem egyes cégek kissé túllihegik (vagy inkább majmolják) az outsourcing-ot. Egy pár hónapja a Matáv 1212-vel volt dolgom, és a beszélgetés során feltűnt az üfsz erős dialektusa. Nehezen értettem meg a beszédét. Nem is foglalkoztam vele, de visszahívtak, és a mobilom kijelzőjén valami 44-es körzetszám jelent meg. Lecsekkoltam, ha jól emlékszem, szabolcs-megyei számról érkezett a hívás. Félreértés ne essék, nincs ezzel semmi bajom, sőt örülök neki. Mindössze annyi dilemmát hagyott bennem az egész történet, hogy egy kb. 10 fős szekció kiszervezése vajon mennyi ráfordítást igényelt és milyen megtérüléssel kecsegtet - egy (hasra ütve) 50 mrd HUF nyereségű, 20 ezres cégtől.

(OFF)
Csodálkozni fogsz, de ez nem outsourcing :) a matávnak 3 helyen van az országban ügyfélszolgálata, de csak a nyíregyházi megy 24 órában (na miért? :( ) és nem 10 fő - ott dolgoznak talán a legtöbben.
(ON)
Az IT outsourcing szerintem nem mindenképpen rossz vagy felesleges dolog, de csak akkor, ha sikerül színvonalban is valamit elérni.

#6 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 12:13

Idézet: tntzero - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 2:52

Csodálkozni fogsz, de ez nem outsourcing :)

Mini outsourcing  :D
Egyébként a fogalom feltételez valami földrajzi távolságot?  :confused:

#7 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:02

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 12:13

Nem, de ez outsourcing kb. azt jelenti, hogy más vállalkozásnak helyezi ki a teljes tevékenységet, tehát az adott tevékenység egész adminisztrációját átadja, ő csak a "véterméket" veszi át, ami ez esetben persze egy szolgáltatás. Ha ugyanaz a vállalat végzi a tevékenységet egy kihelyezett telephelyen, az nem outsourcing.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#8 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:02

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 12:13

Tudtommal az outsourcing nem földrajzi értelemben, hanem logikailag válik el a cégtől: kint azt jelenti, hogy egy másik cég kap kihelyezett belső munkát. Tehát a matávos példa sántít. De ha nyíregyházán kiadná a Nyíri Callos Kft-nek, akkor már igazi OS lenne :D

BBence volt a gyorsabb :cool:

Szerkesztette: Ghilette 2004. 12. 12. 13:03 -kor

. . . a n y t h i n g

#9 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 16:49

Az üfsz-t nem tudom, de a matávpontokat különféle kft-k üzemeltetik.

#10 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 17:09

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 16:49

Az üfsz-t nem tudom, de a matávpontokat különféle kft-k üzemeltetik.

Akkor az meg franchise, nem outsourcing.  :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó