HWSW Informatikai Kerekasztal: Minőségi hangkártyák topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minőségi hangkártyák topicja stereo, és nem sokcsatorna 3d effektek..

#141 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 16:25

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2007. Jan. 25., Thursday - 19:50

Te, ez hulyesegnek hangzik! Mar elnezest....a logot meg ragaszd le ha csak az zavar.... :Đ

Belegondolva nem csak hulyesegnek hangzik, hanem tenyleg hulyeseg.
Igazabol nem a logoval van bajom, hanem szinte mindennel, ami azzal jar, hogy az E-MU kartyak Creative termekek. A driverek evekig teljesen szarok voltak (meg ma is megoszlanak a velemenyek, bar hatarozott javulas lathato). Igazabol maga a kartya kurva jo (maga a hw, es ez az osszes E-MU cuccra vonatkozik), csak a koritessel szemben vannak igen eros fenntartasaim. Meg mondjuk azt is tudnam ertekelni, ha patchmix nelkul is lehetne hasznalni a kartyat. Meg az is kicsit zavaro, hogy szinte az osszes (fel)profi kartyanak max. 3-4 megas (nehanynak alig par szaz kB-os) drivere van, az E-MU-hoz meg egy boszme 40megas dog kell. Mire? Minek? Miert tudta mindenki mas megoldani tized-szazad ekkora meretben? Miert pont a Creative nem tudta megoldani? Miert nem lehetett evekig egyben letolteni a drivert, miert kellett eloszor mindig eredeti cd-rol telepiteni az eredeti drivert, es aztan huszmillio peccset rarakni, es szivni, anyazni, forgalmazotol, ismerostol cd-t lejmolni, ha az eredeti megserult/eltunt?

Amugy mas bajom nincs az E-MU-val.

#142 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:49

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 18:21

Kb. tudom, hogy hol kezdodnek a hangkartyak:)
E-MU-m meg akkor lesz, ha elmegy az eszem, vagy ha lekerul a dobozrol a creative logo. Inkabb valami kreativmentes cuccot, meg akkor is, ha adott esetben rosszabbak a parameterei.

Még jó, hogy a Creative-os fiúk nem szólnak bele, hogy hogyan építsék fel a karit...egyébként az enyémen nincs Creative-os logo :p Egyébként a körítés egyáltalán nem érdekel, ugyanúgy használom ma is a karit, mint 5 évvel ez előtt. Nincs új driver, nics új ez+az. Csak egy dolog frissül néha: a patch-készletem :) Na jó, egy hibája talán van: nem szereti a magyarított Winfost...
"A számítógép nem az akaratod, hanem az utasításaid szerint működik."

#143 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:52

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 10:43

...Különben meg akkor a 0404 tulajok kezdjenek sírni, mert a kártyájuk nem is hangkártya? Ezt se hinném azért (reagálva Big Jimmy hozzászólására)...

Isten Őrizz! :) A 0404-et néztem ki először (leginkább az ára miatt), de aztán győzött a 1212m, mégpedig a jel/zaj-viszonyával, még ha dupla pénzbe is került. :)

#144 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 19:41

sziasztok!

nagyon távol áll még, hogy igazi muzsikát varázsoljak a számítógépből, de szeretnék tisztán látni. egy ilyen Emu 0404-el még csak kimeneteket kapok, kell rá valami erősítő is, ha jól feltételezem.

mehet rá egy sima "hifi" erősítő? mondjuk egy ilyen Denon PMA-500AE. arra pedig bármilyen hangfal vagy fejhallgató.

a nagy álmom az, hogy majd egyszer egy külön szobában lesz a gép, ahol a billentyűzettől elérhető távolságban lenne egy sima sztereó erősítő és az asztal felett a falon vagy az asztal két sarkán egy jobb hangfal pár. nem kell nagy, de legyen valami komolyabb. tehát nem valami műanyag, hanem zenére is jó cucc. mélynyomó nem kell, de ha mondjuk muzsikát hallgatnék a gépen, akkor ne valami gamer jellegű készlet prüntyögjön.

mivel nem szerzek zenét és tudok muzsikát hallgatni máshol, ezért ez erősen a luxus kategóriát súrolja, de azért idővel jó lenne ilyet is.

köszönöm előre is az infót!

üdv!
.
.
.

#145 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 20:24

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. Mar. 19., Monday - 19:41

sziasztok!

nagyon távol áll még, hogy igazi muzsikát varázsoljak a számítógépből, de szeretnék tisztán látni. egy ilyen Emu 0404-el még csak kimeneteket kapok, kell rá valami erősítő is, ha jól feltételezem.

mehet rá egy sima "hifi" erősítő? mondjuk egy ilyen Denon PMA-500AE. arra pedig bármilyen hangfal vagy fejhallgató.

Rakotni ra lehet, de keszulj fel arra, hogy az EMU-k +4dBu szintet adnak le -10dBV helyett:)

#146 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 21:06

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 20:24

Rakotni ra lehet, de keszulj fel arra, hogy az EMU-k +4dBu szintet adnak le -10dBV helyett:)

ez most biztos :lama: lesz. mit jelent mindez? túl erős az erősítőnek vagy éppen túl gyenge? kell még közé valami?
.
.
.

#147 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 21:22

Nagyobb szintet jelent, de igazabol tokmindegy, csak jobban kell vigyazni, mert konnyebben tul lehet vezerelni a vegfokot, es az nem jo. Vagni kezd, ha vag, akkor torzit, ha torzit, akkor meg hullanak a hangszorok.

#148 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 10:13

Akkor valami ilyesmire gondoltam konyhanyelven. Addig értettem, hogy a -10 kisebb, mint a +4, de ezt is csak homályos tanulmányaim alapján (szerencsétlen elektró tanszék mit küzdött velem) és az erősítőm hangerő kijelzőjének az analógiájára sikerül összehoznom.

Ha szoftverből mondjuk közepes hangerőn használja az ember a kártyát, akkor bátran tekergethet az erősítőn. A torzítást kerülném, ez biztos.

Köszönöm az okítást.

Igazából az egész csak akkor realizálódna, ha lenne külön "móka szoba" a számítógépnek, ahol kedvemre tudok játszani rajta, zenét hallgatni mondjuk és lenne hely is a készülékeknek. Szóval ez a távoli jövő, leginkább a nyugdít alighanem :)

Üdv!
.
.
.

#149 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 16:28

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 20:22

Nagyobb szintet jelent, de igazabol tokmindegy, csak jobban kell vigyazni, mert konnyebben tul lehet vezerelni a vegfokot, es az nem jo. Vagni kezd, ha vag, akkor torzit, ha torzit, akkor meg hullanak a hangszorok.

Aztat ménem mondod, hogy be is lehet állítani? :)

#150 Felhasználó inaktív   Ernesto_deT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 23. 14:47

ÜDV!

Segítséget szeretnék kérni! Hangkártyát szeretnék venni  30e körül (max 40). Főként zene hallgatásra lenne főként lossles de van pár AC3, DTS lemezem, persze mind a pc-n és nem is szeretném kiírni őket. Jelenlegi rendszerem 1 usb-s Audgy 2 - koax digit az erősítőbe - Denon AVR-2106 erősítő és Wharfedale diamond 9.6 hangfalak. Igazából az is érdekelne h ennél a rendszernél érdemes e nekem lecserélni a hangkártyát vagy minőségi javulást nem érek el ? E-MU 0404, Maya 44 MKII, M-Audio Audiophile 2496, E-Mu 1212M v2 ezeket a hangkártyákat nézegettem, de teljesen mindegy ki gyártja csak jó legyen,és a megfelelő áron. Olvasgattam az E-MU drivereiről h elég rosszak, ez rémhírkeltés vagy tényleg igaz,valamint ez mennyire érint engem, tehát észreveszek én valami különbséget digitout használata esetén, a "rossz" driverekből ? Magyar XP SP2-m van.

#151 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 10:32

Mivel SPDIF-en keresztül használod, a hangkártya analóg része nem számít ...

Egy dolog viszont ronthat ilyenkor is a minőségen ez a konverziós váltás, amikor feleslegesen átkonvertálja a PC a hangot egy adott mintavételről egy másikra.

#152 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 13:24

Idézet: wassermann - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 16:00

Igazán csak a jó hangzás és a kellő dinamika érdekel,pont ezért tetszett volna. Nem vagyok zenész - sajnos - így nem használok a PC-n kívüli külső forrást, ez tehát nem probléma.

Jelenleg egy ősrégi, Audigy2-re moddolt Audigy1 ketyeg a gépemben, de azt is leginkább SPDIF-en keresztül kicsatolva hallgatom. Ennél a kategóriánál valószínűleg jobb lenne - persze,természetesen az analóg kimeneteket összehasonlítva ...

En is tezsvir, en is! :Đ

PCM, 96Khz, 16bit, S/PDIF, aranyozott csatlakozos 75Ohm koax. Mindenkepp jobb mintaz analog resz es itt mar az erolkodo szamit inkabb. Dinamikaval eshangzassal en tokeletesen meg vagyok elegedve.
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#153 Felhasználó inaktív   Ernesto_deT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 24. 14:35

Hmmmm megpróbáltam értelmezni amit írtatok :) Összefoglalnám az én hozzá nem értő nyelvemen. Tehát ha az analgó részeket viszonyítjuk akkor az én hangkártyám a kazettás magnó, míg amiket említettem pl az E-MU1212m az 1 fullos cd-lejátszó hangminőség. De mivel nem az anaglóg részt használom ezért nekem felesleges ilyen kártya ... nekem arra kell oda figyelni h a hangkártya ha pl ac3 48Khz vagy DTS 96Khz es hangot ne álljon neki 44,1Khz-re konvertálni és úgy kiadni a digit kimenetre. Elvileg a 48at meg a 96ot is tudja ez a kártya. Arra amire nekem kel tökéletesen megfelel ... de viszont olvastam valami olyat, idézném :
"A Creative cuccai (Live-tol Audigy4-ig) belul csak es kizarolag 48 kHz-en mukodnek, vagyis a CD 44.1kHz-es hangjat eloszor atkonvertaljak 48 kHz-re, majd ezt adjak ki. Ez az upsampling nyilvan nem tesz jot a hangnak, ezert ellenjavalt. Vagyis az a baj a Creative kartyakkal, hogy nem az jon ki beloluk, mint ami bemegy."
Tehát ezek szerint nekem valami olyan hangkártyát kellene keresnem ami ilyet nem csinál, tudnátok esetleg valamit ajánlani ? Amennyiben nem igaz az idézet akkor bocs.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó