HWSW Informatikai Kerekasztal: Minőségi hangkártyák topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minőségi hangkártyák topicja stereo, és nem sokcsatorna 3d effektek..

#101 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 13:25

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2007. Jan. 7., Sunday - 12:39

Hát az a 2x128 ill az 512 volt a ROM... :)

Az RAM. Sima 256kx4-es chipek, ilyenek voltak az ISA VGA-kon, nyomtatokban, Amiga500-ban.
Az 512k-s SOJ tokozasu chipek meg a PCI VGA-kon szoktak elofordulni (leszamitva persze a Gravis hangkartyakat:)

Idézet

A GUS PnP Prót 4 MB-osra bővítve használhatóvá vált a 4 MB-os Kurzweil patch-készlet, amelyet valóban a vinyóról töltött be: C:\Gravis\Ultrasnd\Patches\Gsfull4m.dat és Gsfull4m.fff)

GUS PnP-n valoban volt ROM (is), de GF1-rol volt szo.
A PnP-nek alapbol nem is kellett RAM, a PnP Pro-n is csak a GF1 kompatibilitas miatt volt...
BTW a neten talalni leirast 16megas GUS PnP-rol, az mar eleg suti lehet.

#102 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 16:50

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 12:25

BTW a neten talalni leirast 16megas GUS PnP-rol, az mar eleg suti lehet.

Nekem is megvan, de nem volt szívem össze-vissza forrasztani a karit... ;)
"A számítógép nem az akaratod, hanem az utasításaid szerint működik."

#103 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:32

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2007. Jan. 8., Monday - 16:50

Nekem is megvan, de nem volt szívem össze-vissza forrasztani a karit... ;)

Nekem lesz:) A RAM jo. A RAM kell:) (bar en is szereztem egy ujabb PnP-t erre a celra, csak ido kene)

A post tobbi reszerol mi a velemenyed?

#104 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 16:20

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 16:32

Nekem lesz:) A RAM jo. A RAM kell:) (bar en is szereztem egy ujabb PnP-t erre a celra, csak ido kene)

A post tobbi reszerol mi a velemenyed?

Nos, elméleti síkon: ha lenne RAM a Classicon, lehetne más patch-készletet használni, mint a PnP-n, de erre még csak utalást sem találtam, ergo rögzített patc-készlete van, amit egy ROM-ban tárolnak. Persze hozzáteszem, hogy nem vizsgáltam soha nagyítóval a karit, ezt csak kiókumláltam, bár attól még lehet hibás az okfejtés... :)
Néztem az oldalad. Csak nekem nem jönnek le a GUS-ról a képek???

#105 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 16:29

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 16:20

Megnézem mindjárt. Lehet úgy csinálta meg a honlapját is, mint nekem a telefon kábeleket... :D  :Đ

megnéztem!
úgy  :Đ

Szerkesztette: nutria 2007. 01. 09. 16:31 -kor

-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#106 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:23

Idézet: nutria - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 15:29

Megnézem mindjárt. Lehet úgy csinálta meg a honlapját is, mint nekem a telefon kábeleket... :D  :Đ

megnéztem!
úgy  :Đ

Köszi :)
Egyébként meg el sem hiszem, hogy vannak képei :p

#107 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 18:03

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:23

Köszi :)
Egyébként meg el sem hiszem, hogy vannak képei :p

Ne is higgy neki!  :Đ
Adtam neki egy 333Mhz-es Alpha gépet, aztán azt sem tudta beüzelemni. Na azért a Vaxstation 4000/60-at igen.. de vittem neki egy retkes 386-ot.. a láma nem tudott bebutultatni vele vinyóról, se ide, se scsi-ről :D  :Đ
Monjduk én sem :D De akkoris, nem ért a 386-hoz vazzeg.  :Đ
Tuti amúgy majd befog szólni valamit ,de úgysem hisszük el. :D

(na jó, közben eszembejutott, hogy egy ati kártyán lévő kontrollerrel sikerüld, de hát az a nagy mákfaktora miatt volt)

Szerkesztette: nutria 2007. 01. 09. 18:08 -kor

-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#108 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 20:00

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2007. Jan. 9., Tuesday - 16:20

Nos, elméleti síkon: ha lenne RAM a Classicon, lehetne más patch-készletet használni, mint a PnP-n, de erre még csak utalást sem találtam, ergo rögzített patc-készlete van, amit egy ROM-ban tárolnak. Persze hozzáteszem, hogy nem vizsgáltam soha nagyítóval a karit, ezt csak kiókumláltam, bár attól még lehet hibás az okfejtés... :)

Nos, gyakorlati sikon, felreszegen:
Lehet mas patchkeszletet hasznalni. Nem disznek van az ULTRASND konyvtar valamelyik alkonyvtaraban a sok .PAT file. Szepen le lehet oket cserelgetni. Mondjuk en anno nem MIDI-ztem, hanem FT2-vel zuztam, szoval .PAT helyett .XI fileokkal sefteltunk:D (van kb. masfel CD-nyi:)
Meg egyszer: NINCS ROM a GF1 alapu kartyakon, legalabbis a Gravis kartyakon, utangyartott cuccon barmi lehet:)
Bocs, de ezt is epp eleg volt ilyen allapotban begepelni, szoval reszletesebben majd kesobb fejtem ki, mar ha egyaltalan erdekel.

A kepek az oldalamon azert nem jonnek le a Gravis kartyakrol, mert nincsnek:) Digitalis fenykepezogepet kene lejmolnom, ha sikerul, akkor majd lesznek:)

nutria:
backup/6:D (telefonkabelek, meg amugy is:)
Az alphanak ha elhoztad volna a tapjat is, nem csak az alaplapot meg a procikartyat, akkor talan meg mukodne is.
A 386-ot meg bebootoltam, a VAX-ban meg ketszer annyi RAM van mar, mint amikor idehoztad:D

#109 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 16:20

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 19:00

...Nos, gyakorlati sikon, felreszegen:
Lehet mas patchkeszletet hasznalni. Nem disznek van az ULTRASND konyvtar valamelyik alkonyvtaraban a sok .PAT file. Szepen le lehet oket cserelgetni...

Annak idején semmi ilyesmi software nem volt a birtokomban, így hát eszembe sem jutott...az a Kurzweil egyébként is király volt, annyira, hogy egy-két patch-et be is építettem a sajátomba. :)

#110 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 16:22

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 19:00

...Bocs, de ezt is epp eleg volt ilyen allapotban begepelni, szoval reszletesebben majd kesobb fejtem ki, mar ha egyaltalan erdekel...

:D Már hogyne érdekelne! Retro forever! ;)

#111 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 15:39

Találtam 1 tesztet az Auzentech, Auzen X-Meridian 7.1-es hangkártyájáról. KATT! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#112 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 17:37

teljesen el vagyok keseredve.
egy ideje keresek olyan hangkártyát, ami mindenféle extra kütyü helyett csak sima, normális digitális kimenete van, lehetőleg koax, de ha nincs más, jó az optikai is.
A legfontosabb, hogy ne csináljon semmilyen konverziót a kütyü. Ha 44100-at küldök neki, annyi is menjen az erősítőhöz. Ha 96k24bitet, akkor annyi.
Kipróbáltam egy HIVOX usb-s digitális kimenetet, ami nagyon szimpatikus lenne, mert olcsó(6000ft), csak egy digi kimenet, ráadásul a digi az egy dugasz, nem pedig aljzat, így közvetlenül az erősítő bemenetére dugható, így egy kábelt is megspórol az ember. Egyetlen szépséghibája, hogy mindig 48k-ra konvertál. :(

Tehát létezik-e olcsó, bitperfect koax kimenetes hangkártya?
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#113 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 18:52

Szerintem teljesen jo iranyban keresgelsz, mert erre kartyat nem gyart senki, hanem valamilyen USB vagy Firewire atalakito utan kell inkabb nyomozni.

#114 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 22:58

Idézet: PeC - Dátum: 2007. Jan. 13., Saturday - 17:37

Tehát létezik-e olcsó, bitperfect koax kimenetes hangkártya?

Nem. Bar kerdes, hogy mi szamit olcsonak:>
Vagy nem olcso, vagy esz nelkul konvertal mindent.
BTW az Envy alapu kartyak elvileg nem csinalnak bitrate bizgetest, hacsak nem muszaj; nalam legalabbis (ha csak egy stream van) mindig annyira all be, amennyire kell. Mondjuk fogalmam sincs, hogy ezt a jo szokasat vajh' S/PDIF-en is tartja-e.
Tobb stream eseten termeszetesen borul az egesz (a digitalis keveres qrva szar, pontatlan tud lenni, jobb helyeken ezert szoktak kizavarni az osszes csatornat egy analog kavaropultra, aztan vissza, meg DA es AD konverzio utan is jobbabb lesz a vegeredmeny, mint digitalisan (allitolag:)), kulonosen, ha nem egyforma a bitrate.

#115 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 11:12

na, addig sikerült eljutnom, hogy legalább a notim optikai kimenetén sikerült bitperfect kimenetet varázsolni, így végre a dts kódolású teszt hangom az erősítőre kiküldve nem zajként jelenik meg, hanem normálisan.
asio4all és foobar kombóval sikerült. ezek után kipróbálva a flac zenéim is picit javultak :)

viszont ez az usb-s kütyü nem megy semmiképp sem, mindig megy a resample 48000hz :(
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#116 Felhasználó inaktív   Nezzus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 20. 11:12

ha a 250es MPs Philips fülhalgatómon ami tök búra és oly tiszta mint a csepkőbarlang egyik érpatakja hát figyu nekem az alap P3as Tomato lapocskámon is ugyan olyan szépen szóltak a játékok, zenék mint a mostani MSI K9 N Ultrámon, szal semmi változás, ugyan olyan szép és tiszta.
Pedig aszondták még régebben      hogy jóval másabb, én nem hiszem u a csak  nagyob az adat befogó szélessége.

#117 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 22:03

Valakinek nincs véletlenül Terratec Phase 22 kártyája: LINK

Kép

A külföldi leírások szerint belépő a profi hangkártyák közé.
Igazán véleményt szeretnék valakitől mielőtt vásárlok...

Szerkesztette: wassermann 2007. 01. 20. 22:03 -kor

#118 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 22:20

Neurofirenek van ilyen szutyka...  :Đ  Majd szólok neki büfögjön valamit a topikba.

#119 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:34

Ja, nekem van:)
A drivere neha eleg szutyok, raadasul csicsas, de fapados. Mondjuk kulonosebb bajom nincs vele, de a mostani 'vista ready' driver szarabb, mint az elodje:)
Az IRQ sharinget nagyon nem szereti (ahogy a hangkartyak altalaban), mindenkepp kulon IRQ kell neki, kulonben recseg meg minden baja van.
Ebben az arkategoriaban meg erdemes megnezni az Audiotrak Maya44 mkii-t, az E-MU 0404-et, es az M-Audio Audiophile 2496-ot.
Nalam az dontott, hogy egyedul a Phase22-nek vannak szimmetrikus ki- es bemenetei, de szerintem ez a tobbsegnel nem szempont:)
Arra sem art ugyelni, hogy a 'szokvanyos' -10dBV helyett +4dBu szintet ad, es a bemeneten is ilyen szintu jelet var, es a szimmetrikus 6.3-as jack-ek miatt kabeleket is kell gyartani, ha kommersz(ebb) cuccot akarsz rakotni

Idézet

A külföldi leírások szerint belépő a profi hangkártyák közé.

Az igazi belepo a 0404, egyetlen baja az, hogy Creative ez is.

#120 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:04

Ja, meg arra is keszulj fel, hogy kulso kevero nelkul egyszerre nem tudod a kimenetre varazsolni az analog es/vagy digitalis bemenet jelet es DS/ASIO/GSIF jelet (a felvetel ettol fuggetlenul megy). Magyarul vagy a bemenet jelet kuldod a kimenetre, vagy a programok hangjat:)

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.