HWSW Informatikai Kerekasztal: Lehet-e boldogulni angol nélkül? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lehet-e boldogulni angol nélkül? Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:29

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 10:00

Lehet hát én is egész jól elvagyok, igaz azért nagyjából megértem amit mondanak, vagy amit kiír a gép, de beszélni egy kukkot sem tudok. Németet tanultam ez van.

Persze szeretnék valamikor megtanulni, de nem azért, hogy az angolul beszélő külföldiek seggét nyaljam, hanem magam miatt! Nagyon idegesítő amikor egyesek erölkődve nyalnak külföldi főnököknek/vendégeknek/kollégáknak/túristáknak angolul akcentussal! Különböző rendezvényekre és konferenciákra jártomban-keltemben tapasztalok ilyet! Nem is tudnak szinte angolul, csak rohangálnak a tolmácsokhoz, hogy ezt meg-azt hogy kell mondani, aztán fogpaszta mosollyal az arcon előadják szar kiejtéssel amit az imént "tanultak". Undorító!

Lehet hogy undorító, de sajna ez kell a sikerhez. Amikor diákkoromban Balatonnál dolgoztam én is ezt csináltam a német/angol/holland túristákkal (márminthogy megpróbáltam a saját nyelvükön kommunikálni).
Persze én nem rohangáltam tolmácshoz, mer az is én voltam ha angol anyanyelvű jött ;)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#102 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:38

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 10:29

Amikor diákkoromban Balatonnál dolgoztam én is ezt csináltam a német/angol/holland túristákkal (márminthogy megpróbáltam a saját nyelvükön kommunikálni).
Persze én nem rohangáltam tolmácshoz, mer az is én voltam ha angol anyanyelvű jött ;)

Bocsánat, csak egy kérdés. Ha németül csinálják... akkor már rendben van?  :think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#103 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:43

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 11:38

Bocsánat, csak egy kérdés. Ha németül csinálják... akkor már rendben van?  :think:

Természetesen nem, de valahogy a német jobban rááll a magyarok szájára, mint az englis, legalábbis nem annyira szörnyű számomra hallgatni a rossz kiejtést! Meg hát az igazság, hogy ráb*sztam a fekete lóra, mert minden rendezvény/konferencia külföldi vendégei angolul beszélnek! Azt kellett vón tanulni!

Ja meg a topik angolra kérdez rá! ;)

Szerkesztette: Mikeee 2004. 12. 14. 10:44 -kor

#104 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 11:00

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 10:43

Természetesen nem, de valahogy a német jobban rááll a magyarok szájára, mint az englis...

Ezt a marhasagot, mar megbocsass... ;) Ugyan arrol a szornyu, kemeny, kiejthetetlen nemet nyelvrol beszelunk? ;) Akkor mar inkabb az angol...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#105 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 12:14

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 10:38

Nincs rendben, de kellett a pénz.
Tudom, elkurvultam ;)

#106 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 12:49

Nos, szerintem ha vki kérdezi, hogy mi a ferde f*szról volt szó egy beidézett angol szövegben, akkor össze lehet neki foglalni a dolgot. De ha default odaírjuk a megoldást, akkor a büdös életben nem fogja senki még a kisujját sem abba az irányba mozdítani, hogy megtanuljon -legalább alapszinten- angolul. Pedig a boldoguláshoz bizony az kell, az infósoknál meg hatványozottan is. Ez a jövő... mit jövő, jelen. A múltat meg próbáljuk már picit feledni...

Szerkesztette: FakeJack 2004. 12. 14. 12:50 -kor

#107 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 13:16

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 12:00

Ezt a marhasagot, mar megbocsass... ;) Ugyan arrol a szornyu, kemeny, kiejthetetlen nemet nyelvrol beszelunk? ;) Akkor mar inkabb az angol...

Samott

Na azért lassan a testtel amikor az arthurt árszörnek kell ejteni és nem sz-el hanem valami buzi hanggal amitől mindig röhöghetnékem támad akkor mondod milyen nehéz a német? És tele van az angol ilyen kiejtve nevetséges szavakkal. Persze lehet csak nekem nevetséges!
Nem akarom én a németet védeni, mert ugye a mi csodás nyelvünkhöz semmi nem fogható, de azért az mégse annyira vicces számomra!  :cool:

#108 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 14. 13:36

Nem gondolom, hogy széles látogatókört köt le mindennél jobban az, hogy ki melyik nyelvet érzi szívéhez közelebb állónak, az egyszerűbb és szabadosabb angolt vagy a határozott és kemény németet. A téma célja nem is ennek eldöntése, sokkal inkább az, hogy véleményeket osszunk meg arról a mostanában egyre elterjedtebb (tév-?) hitről, hogy az angol nyelv kikerülhetetlen a mindennapi életben.
Kétségtelen, hogy vannak olyan szakterületek (gondolok itt az információtechnológia környezetére vagy az orvosi hivatásra), ahol nem lehet nélkülözni. De saját tapasztalataim alapján az élet legtöbb területén nincs szükség angol (vagy általában idegen) nyelv értésére, használatára. Bízom benne, hogy ez így is marad.
A mindennapi munkához és élethez tehát nem tartom szükségesnek az idegen nyelveket, viszont az elme élesítésére tökéletes eszközt adnak, és az eredmény (a nyelv ismerete) sem lebecsülendő.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#109 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 14:04

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 8:20

Ok, akkor vegyük úgy hogy aki nem érti az szól. Ha mer szólni, mert nem fél hogy néhányan lelámázzák vagy ilyesmi. (van néhány olyan személy is)
Miért ne vegyük ezen a fórumon azt defaultnak hogy nem tudunk angolul, és akkor kérés nélkül odaírunk pár szót magyarul, mit is jelent a szöveg?
;)

Semmit nem ér egyeseknek ha szólsz, hogy fordítsa le.

lameXpert szokott beírni angol viccelet is, 1-2x talán meg is kértem, hogy fordítsa le mert nem értem. Mostmár tudom, hogy szerinte egy ingyenélő szar vagyok, ezért nem fordította le. :)

---

Aki angulul beidéz tényleg lefordíthatná a lényeget, hogy mindenki értse. Annyira nem tudok angolul, hogy minden megértsek, néha ki tudom, bogarászni, de nem mindig.
Mondhatjátok azt, hogy ingyenélő, miért nem tanul meg rendesen angolul. Viszont ez egy magyar fórum, ahol magyarul szeretém elolvasni amit akarok. Nem zavar az angol, csak nem mindig értem. Ennyi erővel ha angol híreket akarok olvasni, akkor nem a HWSW-re jövök, és nem ezt a fórumot látogatom. Biztos van rengeteg sokkal nagyobb forgalmú angol nyelvű fórum is, ahol pár problémára gyorsabban megkapná az ember a választ, de pont azért nem megyek oda, mert úgyse értem meg rendesen.
Aki fordítást kér nem ingyenélő, csak meg szeretné kapni a választ amiért pont erre a magyar nyelvű fórumra jött.

Szerkesztette: Lipton 2004. 12. 14. 14:23 -kor

#110 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 17:10

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 14:04

...Nem zavar az angol, csak nem mindig értem. ...

Ez a lényeg szvsz.  :respect:

Ha nem érti valaki, akkor megkérheti, hogy foglalják össze neki - na de azt elvárni, sőt, követelni nem kellene, hogy automatice zanzásítsák magyarul az esetlegesen idegen nyelven idézett dolgokat. LameX szerintem ilyen összefüggésben beszélt ingyenélőkről... (De majd úgyis kijavít, ha mégsem :) )
/Egyébként én eddig mindig összefoglaltam magyarul, ha kérték - az is igaz, hogy az egy kezemen meg tudom számolni, hányszor idéztem angolul itt a HWSW-n./

Ja. Én meg sokszor vagyok úgy, hogy nem zavar a magyar, csak nem mindig értem egyes fórumtagok tolmácsolásában szép anyanyelvünket. :) :omg:  :D

RE: egy-két elgépelés javítva. :)

Szerkesztette: Etele 2004. 12. 14. 17:49 -kor

#111 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 17:22

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 17:10

Ez a lényeg szvsz.  :respect:

Ha nem érti valaki, akkor megkérheti, hogy foglalják össze neki - na de azt elvárni, sőt, követelni nem kellene, hogy automatice zanzásítsák magyarul az esetlegesen idegen nyelven idézett dolgokat. LameX szerintem ilyen összefüggésben beszélt ingyenélőkről... (De majd úgyis kijavít, ha mégsem :) )
/Egyébként én eddig mindig összefoglaltam magyarul, ha kérték - az is igaz, hogy az egy kezemen meg tudom számolni, hányszor idéztem angolul itt a HWSW-n./

Ja. Én meg sokszor vagyok úgy, hogy nem zavar a magyar, csak nem mindig értem egyes fórumtagok tolmácsolásásban szép anyanyelvünket. :) :omg:  :D

Nekem semmi bajom tényleg az angol idézetekkel, de ha nem értem teljesen akkor nem sokat segít rajtam. :)
Arra próbáltam célozni, hogy ha angol idézeteket akarok, akkor elmegyek egy angol fórumra, és ott elolvasom az "eredetit". Sokan pont azért kérdeznem ezen a fórumon, mert magyarul akarják olvasni a választ.

Szerencsére nem olyan sűrűn idéznek angol szövegeket. :)

#112 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 14. 17:29

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 12:14

Nincs rendben, de kellett a pénz.
Tudom, elkurvultam ;)

Nos, ne haragudj, hogy átkereszteltelek Apropó-nak... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#113 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 14. 17:36

Idézet: gazdi - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 13:36

A mindennapi munkához és élethez tehát nem tartom szükségesnek az idegen nyelveket, viszont az elme élesítésére tökéletes eszközt adnak, és az eredmény (a nyelv ismerete) sem lebecsülendő.

Tiszeletben tartva véleményedet....

Idézet

… Ismerj meg tehát idegen nyelvet is, hogy jobban gondolkodhass a magadén.

... inkább Babitscsal értek egyet.
¤

#114 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 17:47

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 17:22

...
Arra próbáltam célozni, hogy ha angol idézeteket akarok, akkor elmegyek egy angol fórumra, és ott elolvasom az "eredetit". ...

Értettem én, de azt a mondatodat ragadtam csak ki, amivel egyet tudtam érteni. Remélem nem baj? :) :respect:

#115 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 23:05

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 17:36

... inkább Babitscsal értek egyet.

:offtopic:

Én is.

Szerintem rettentő érdekes dolog idegen nyelveket megismerni. Na persze nem vagyunk egyformák, én sem értem, amikor valaki a matematikai szépségeit kezdi ecsetelni...  :omg:  :D

Még nagyobb  :offtopic: :

Pedig az is "világnyelv". :)

#116 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 07:56

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 17:29

Nos, ne haragudj, hogy átkereszteltelek Apropó-nak... :)

Történtek már rosszabb dolgok is az életben velem. ;)
Egyébként meg a német-angol vitába beleszólva, nekem az angol nyelvtana sokkal egyszerűbb, könnyebb.
Amúgy a következő nyelv amit szeretnék majd megismerni, a francia lesz, nagyon szép a hangzása.
Ja amúgy elvileg már van új melóhelyem, és ott tudom gyakorolni az angolt, annak viszont örülök. :D

#117 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 12:19

Szép lassan megismétli magát a történelem és mi már megint nem figyelünk oda.
kb 200 éve épp ez volt a helyzet. ha nem tudtál latinul vagy németül semmit nem érhettél el, még akkor sem ha olyan társadalmi rétegből származtál amely nem volt eleve hátrányos.
Akkor még tudtunk az asztalra csapni. Akkor még volt hozzá merszünk. Ma meg sokan, már az anyanyelvünket is eladnák, hogy jobb pozícióba kerüljenek. Öntelt felsőbbséggel figyelik a kis nímandokat akik nem beszélnek idegen nyelveket, miközben szájtátva várják a lehullajtott morzsákat az idegen anyanyelvűek asztaláról. (Szolgálj, Morzsi! - a kutya is megtanul kommunikálni az emberrel)

A hozzáállás sajna az, hogy nem azért tanulnak meg sokan angolul, hogy segítsék azt, aki nem tud, vagy nincs is lehetősége/tehetsége/képessége megtanulni azt a nyelvet, hanem azért, hogy a magyar nyelv szégyenétől szabaduljanak.
Azért, hogy a saját kisebbrendűségi érzésük szégyenétől szabaduljanak.
Azért, hogy azokra hasonlítsanak, akikekkel soha nem azonosulhatnak.
Azért, hogy a maguk javára kovácsoljanak előnyt az idegen kiszolgálásából.

Ebből persze úgy tűnhet, hogy ismét itt egy (m)agyarkodó, egy mellveregető, egy idegengyűlölő.

Mindenki azt hisz amit hinni akar.

Fontos, hogy megtanuljuk az angolt, a németet, stb. Fontos, hogy tudjunk beszélni a külföld nyelvén. Fontos, hogy megértsenek bennünket és mi is megértsünk másokat. Nem itt van a bibi.

A baj ott kezdődik, hogy "Fontos, hogy megértsenek engem és én is megértsek másokat. Mindenki más le van ejtve. Aki nem boldogul, magára vessen, egy éhes disznóval kevesebb, több marad nekem."

Nehezen boldogulsz, akarnál, de nem tudsz/lehet?
Hogy én segítsek?
Mérd meg a lázad öreg, te nem vagy magadnál! 
Hasznájjá szótárt!
Ja, hogy lefordítottál minden szót és nincs értelme?
Átvitt értelmű szókapcsolatok, szakkifejezések?
Haggyá engem békén!
Lúzer!
(Ingyenélő!!!)

Tisztelem és becsülöm azokat, akik azért segítenek, mert tényleg segíteni akarnak és nem azért vetnek oda beollózott angol szakszövegeket, hogy azt bizonyítsák, ők mekkora elmebajnokok.

Nem tisztelem és nem becsülöm azokat, akik nem a segítséget várják, hanem a sültgalambot. Azok valóban ingyenélők.

A becsületes hozzáállás hiánya. Mindkét fél részéről. Ezzel van a baj.

És most kérem a tisztelt ítélőszéket, hogy a két hét szigorított fejlövést elengedni szíveskedjék.

Béke! (Peace, hogy mindenki megértse... :( )

:respect:
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#118 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 13:13

Idézet: mindenki azt hisz - Dátum: amit akar,2004. dec. 15., szerda - 12:19

Szép lassan megismétli magát a történelem és mi már megint nem figyelünk oda.
kb 200 éve épp ez volt a helyzet. ha nem tudtál latinul vagy németül semmit nem érhettél el, még akkor sem ha olyan társadalmi rétegből származtál amely nem volt eleve hátrányos.
Akkor még tudtunk az asztalra csapni. Akkor még volt hozzá merszünk. Ma meg sokan, már az anyanyelvünket is eladnák, hogy jobb pozícióba kerüljenek. Öntelt felsőbbséggel figyelik a kis nímandokat akik nem beszélnek idegen nyelveket, miközben szájtátva várják a lehullajtott morzsákat az idegen anyanyelvűek asztaláról. (Szolgálj, Morzsi! - a kutya is megtanul kommunikálni az emberrel)

A hozzáállás sajna az, hogy nem azért tanulnak meg sokan angolul, hogy segítsék azt, aki nem tud, vagy nincs is lehetősége/tehetsége/képessége megtanulni azt a nyelvet, hanem azért, hogy a magyar nyelv szégyenétől szabaduljanak.
Azért, hogy a saját kisebbrendűségi érzésük szégyenétől szabaduljanak.
Azért, hogy azokra hasonlítsanak, akikekkel soha nem azonosulhatnak.
Azért, hogy a maguk javára kovácsoljanak előnyt az idegen kiszolgálásából.

Ebből persze úgy tűnhet, hogy ismét itt egy (m)agyarkodó, egy mellveregető, egy idegengyűlölő.

Mindenki azt hisz amit hinni akar.

Fontos, hogy megtanuljuk az angolt, a németet, stb. Fontos, hogy tudjunk beszélni a külföld nyelvén. Fontos, hogy megértsenek bennünket és mi is megértsünk másokat. Nem itt van a bibi.

A baj ott kezdődik, hogy "Fontos, hogy megértsenek engem és én is megértsek másokat. Mindenki más le van ejtve. Aki nem boldogul, magára vessen, egy éhes disznóval kevesebb, több marad nekem."

Nehezen boldogulsz, akarnál, de nem tudsz/lehet?
Hogy én segítsek?
Mérd meg a lázad öreg, te nem vagy magadnál! 
Hasznájjá szótárt!
Ja, hogy lefordítottál minden szót és nincs értelme?
Átvitt értelmű szókapcsolatok, szakkifejezések?
Haggyá engem békén!
Lúzer!
(Ingyenélő!!!)

Tisztelem és becsülöm azokat, akik azért segítenek, mert tényleg segíteni akarnak és nem azért vetnek oda beollózott angol szakszövegeket, hogy azt bizonyítsák, ők mekkora elmebajnokok.

Nem tisztelem és nem becsülöm azokat, akik nem a segítséget várják, hanem a sültgalambot. Azok valóban ingyenélők.

A becsületes hozzáállás hiánya. Mindkét fél részéről. Ezzel van a baj.

És most kérem a tisztelt ítélőszéket, hogy a két hét szigorított fejlövést elengedni szíveskedjék.

:respect:

Idézet

Béke! (Peace, hogy mindenki megértse... :( )

Enélkül is hazugság úgy, ahogy van.

Ezzel együtt pedig ez a finom kis csúsztatásos magyarkodás, rágalmazás nem lenne az, ami. Saját jellemképed. Csomagolva. Kívül is barna, belül is.

Szerkesztette: lameXpert 2004. 12. 15. 13:32 -kor

¤

#119 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 13:28

Azért szerintem ezt csak nem kéne! Miért kell így leszólni?
Szerintem igenis van némi igazság abban amit noctaricon kolléga mond!
Nézd csak meg már ott a kis sarokba a neved alatt is angol szöveg van. Minek? Ettől jobb? Ha igen akkor bocs!

Az rendben van, hogy ha külföldre megy valaki akkor nem várhatja el, hogy a hazaiak értsék meg a saját nyelvén. DE itthon ne kényszerítsen már egy cég sem ilyen team leader, meg team, meg hasonló kifejezésekre, mert ez itt Mo. itt csoport, meg csoportvezető van! Szerintem! :reklamacio:

#120 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 13:30

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 13:13

Enélkül is hazugság úgy, ahogy van.

Ezzel együtt pedig ez a finom kis csúsztatásos magyarkodás, rágalmazás nem lenne az, ami. Saját jellemképed. Csomagolva. Kívül is barna, belül is.

Úgy látom az a nagyon is helyes hozzászólás megtalálta az (egyik) címzettjét - még ha nem is voltak benne nevek.  :rolleyes:

Tökéletesen igaz, amit notaricon írt.
42

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »