HWSW Informatikai Kerekasztal: Lehet-e boldogulni angol nélkül? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lehet-e boldogulni angol nélkül? Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 15. 14:35

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 14:19

mert nem tartjuk magunkat mindenkinél különbnek

nem-e?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#142 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 14:39

Azt gondolom, hogy a nagymagyarkodás távol áll tőlem.

Vélhetően nekem szólt FakeJack kedves hangú hozzászólása, de sajnos félreértette amit közölni szándékoztam.

Csak hogy kissé mélyebben belekarcoljak az amúgy is zaklatott felszínbe:

Az én konkrét problémám azzal van, hogy mindenki úgy érzi, hogy magának tanul, csak azért iskolázza az állam ingyen 12 éven keresztül, hogy aztán kényelmesen építgesse a saját kis életét.

Azt hiszem azon kívül, hogy miként boldogulunk az életben a kapott tudással felfegyverkezve, nagyon kevesen gondolkodnak el azon, hogy miként használjuk fel ezt az alanyi jogon járó tudást arra, hogy az államot és ezen keresztül mindannyiunkat előbbrejuttassuk, ha csak egy hangyalehelletnyit is.
Sokkal inkább gondolkodunk azon, hogy ki ad többet a fejünkben levő tudásért. Mint a jó kopók (vagy hiénák?)arra megyünk ahol a zsákmány szagát érezzük. Ez pedig arra van ahol az angol a közös nyelv....
Hátunk mögött a gondok, oldja meg az aki akarja.

Csak egy hasonlat az angol nyelvű másol/beilleszt+nem magyaráz mintájára:

Csőtörés van a lakásban. Áthívod a barátod, aki egyébként vízvezetékszerelő.
Ő behordja az új csöveket meg idomokat a fürdőszobába, majd azt mondja tessék.
Ha nem tetszik még azt is mondja, hogy vedd elő a szerszámokat.
A megoldás a kezedben van, de a tudást, hogy miként használd fel nem kaptad meg.
Bosszantó, nem igaz?
Pedig a barátod segít neked. Még a csöveket is behordta fürdőszobába, dehát te ingyenélő vagy.

Szerkesztette: notaricon 2004. 12. 15. 14:43 -kor

"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#143 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 14:49

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 15:24

Isten őrizz, hogy ez te lennél. Találtad valahol, és tanulságul betetted. :)

Egy rinocérosz is megirigyelné az arcbőrödet.

#144 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 14:50

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 14:39

Azt gondolom, hogy a nagymagyarkodás távol áll tőlem.

Úgy gondolom, nem.

És úgy gondolom, aki eleve közli, hogy nem is akarom elolvasni, az rendületlenül ingyenélő. Legfeljebb mézes szósszal nyakonöntve csinálja. Aki meg ehhez megcsinálja az ideológiát... nos ehhez találj magadnak szintén egy "alkalmas" szösszenetet.

Mert a példád vastagon sántít.

Ha a barátodat áthívod, hogy segítsen a csőtörést megcsinálni, akkor tényleg a barátodat hívod? Vagy esetleg a vízvezetékszerelőt, akinek azért előadhatod, hogy hát ezt ugye barátilag...  aztán holnap lesz egy másik barátod, aki éppen autószerelő...  te pedig maradsz az a fáradt, megtört barát, akinek éppen sosincs ideje valamit tenni saját magáért, ezért hát a barátok segítségére szeret mindig számítani.

És valóban, ez egy nagyon szép kép az elképzelt államról, ahol mindenki sógor, koma, barát... vagy nem is olyan képzelt? Most is azt építed?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#145 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 14:53

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 14:39

Csak egy hasonlat az angol nyelvű másol/beilleszt+nem magyaráz mintájára:

Mármint csúsztatást akartál írni. Mert ugye a hasonlat az lenne, ha a szakmunkásvizsgára akarnánk a barátunkat beküldeni magunk helyett.

#146 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 15:03

notaricon: valamilyen idegen nyelven beszelsz/ertesz? Csak azert kerdezem mert en az angol nyelvet ismerem a magyaron kivul, de eleg jol kibogaraszom a francia, nemet szovegeket is egy szotar segitsegevel... neha meg anelkul is ;) Nem kell dramatizalni... az angol nyelvu idezet is segitseg - legfeljebb nem sultgalamb - de mindenkeppen kozelebb visz a problema megoldasahoz... es ne azon haborodj fel hogyha valaki megtanult egy nyelvet, hanem kezdj hozza es te is tanulj meg egyet... (es nem akarok hadovat hallgatni arrol, hogy se ido, se penz - en is jartam munka mellett nyelviskolaba, ki lehet birni - sot ha jo tarsasag jon ossze kifejezetten jo moka nyelvet tanulni)

Samott

ui: most mar ezt a franya franciat kellene elkezdeni hamar itt vagyok ;)
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#147 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 15:06

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 14:35

nem-e?

Ugyan bbence, hát hogy mondhatsz ilyet? Hát nem találni elegendően szép példát a megbecsülésre?

Az apátiát viszont tényleg legjobb kihozni... aztán kint is hagyni. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#148 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 15:20

Idézet

Ha a barátodat áthívod, hogy segítsen a csőtörést megcsinálni, akkor tényleg a barátodat hívod? Vagy esetleg a vízvezetékszerelőt, akinek azért előadhatod, hogy hát ezt ugye barátilag...  aztán holnap lesz egy másik barátod, aki éppen autószerelő...  te pedig maradsz az a fáradt, megtört barát, akinek éppen sosincs ideje valamit tenni saját magáért, ezért hát a barátok segítségére szeret mindig számítani.

Nyilván a kölcsönösség jegyében, egyébként azt írtam volna, hogy az ismerősömet hívom át akit éppen kihasználni készülök.

Csak, tudod mifelénk ez alapállapot, hogy, ha kérek valamit, akkor cserébe adnom is kell, hiszen ez így (lenne) természetes. De nyilván ez van akinek nem természetes. Van akinek az a természetes, hogy csak kiszipolyoz másokat és mindenki másról is ezt a hozzáállást feltételezi...

Idézet

És valóban, ez egy nagyon szép kép az elképzelt államról, ahol mindenki sógor, koma, barát... vagy nem is olyan képzelt? Most is azt építed?

Én legalább megpróbálom. Megpróbálom tettekkel és nem a partvonalról bekiabálni, "hasznosabbnál hasznosabb" "tanácsokkal" kétes befolyást gyakorolni a dolgok menetére.

Idézet

És úgy gondolom, aki eleve közli, hogy nem is akarom elolvasni, az rendületlenül ingyenélő. Legfeljebb mézes szósszal nyakonöntve csinálja. Aki meg ehhez megcsinálja az ideológiát... nos ehhez találj magadnak szintén egy "alkalmas" szösszenetet.

Azt kell gondolnom, hogy szándékosan teszel úgy (hogy miért, ezt nem értem), mintha nem értenéd amit erről leírtam. Arra gondolni sem merek, hogy esetleg tényleg nem érted...

Idézet

Úgy gondolom, nem.

Csak hogy tisztán lássak, megtisztelnél azzal, hogy megosztod velem nézeteidet a nagymagyarkodásról?
Attól tartok, hogy nem azonos definíciót használunk...

#149 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 15:27

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:03

notaricon: valamilyen idegen nyelven beszelsz/ertesz? Csak azert kerdezem mert en az angol nyelvet ismerem a magyaron kivul, de eleg jol kibogaraszom a francia, nemet szovegeket is egy szotar segitsegevel... neha meg anelkul is ;) Nem kell dramatizalni... az angol nyelvu idezet is segitseg - legfeljebb nem sultgalamb - de mindenkeppen kozelebb visz a problema megoldasahoz... es ne azon haborodj fel hogyha valaki megtanult egy nyelvet, hanem kezdj hozza es te is tanulj meg egyet... (es nem akarok hadovat hallgatni arrol, hogy se ido, se penz - en is jartam munka mellett nyelviskolaba, ki lehet birni - sot ha jo tarsasag jon ossze kifejezetten jo moka nyelvet tanulni)

Samott

ui: most mar ezt a franya franciat kellene elkezdeni hamar itt vagyok ;)

Semmi bajom azokkal akik nyelvet tanulnak. Alaphelyzetben.

A magam részéről 12 év németnyelv-tanulás és egy munka mellett elvégzett angol középfokú tanfolyam van a hátam mögött.
Mivel a németet kb 8 éve nem használtam ezért beszéd közben szörnyen keverem az angollal és ez időnként fordítva is előfordul.

#150 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 15:35

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 15:27

Semmi bajom azokkal akik nyelvet tanulnak. Alaphelyzetben.

A magam részéről 12 év németnyelv-tanulás és egy munka mellett elvégzett angol középfokú tanfolyam van a hátam mögött.
Mivel a németet kb 8 éve nem használtam ezért beszéd közben szörnyen keverem az angollal és ez időnként fordítva is előfordul.

Akkor tenyleg nem ertem mi a problemad... ilyen hatterrel, es egy szotarral konnyeden megoldhatoak az emlitett helyzetek.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#151 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 15:39

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:35

Akkor tenyleg nem ertem mi a problemad... ilyen hatterrel, es egy szotarral konnyeden megoldhatoak az emlitett helyzetek.

Samott

Üdv Samott

Talán azért, mert gondol azokra is, akik nem olyan helyzetben vannak mint ő, egy magyar fórumon. De az utólsó szavakat eme mondatban lassan "szégyellem" leírni ebben a topikban, mert nekem esnek. :(

Üdv
       macska :(

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 15. 15:40 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#152 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 15:41

To all/mindenkinek: Na,ezt vastagítva is: To all/mindenkinek: Én látom az előző hozzászólásom, ezért valószínű, hogy mindenki látja, csak lesz@rják a kérésem, ezért még egyszer tisztelettel megkérek MINDENKIT, hogy a személyeskedést akár direkt, akár burkolt formában szíveskedjen befejezni, legalábbis itt, nyilvánosban.

#153 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 15:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:41

To all/mindenkinek: Na,ezt vastagítva is: To all/mindenkinek: Én látom az előző hozzászólásom, ezért valószínű, hogy mindenki látja, csak lesz@rják a kérésem, ezért még egyszer tisztelettel megkérek MINDENKIT, hogy a személyeskedést akár direkt, akár burkolt formában szíveskedjen befejezni, legalábbis itt, nyilvánosban.

A magam részéről elnézést mindenkitől... :respect:

#154 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 15:50

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:39

Üdv Samott

Talán azért, mert gondol azokra is, akik nem olyan helyzetben vannak mint ő, egy magyar fórumon. De az utólsó szavakat eme mondatban lassan "szégyellem" leírni ebben a topikban, mert nekem esnek. :(

Üdv
    macska :(

Erről van szó.

:up:

#155 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:10

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 15:39

Szia!

Nem szegyelni kell, hanem tanulni... ;) Az hogy "magyar forum" nem azt jelenti, hogy a magyar nyelv gettojaba zarjuk magunkat... hanem hogy a beszelgetes fo nyelve a magyar... ha a forras/idezet angol meg befer ide... plane egy informatikai szakmai forumon.

Samott

#156 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 16:13

Idézet

te pedig maradsz az a fáradt, megtört barát, akinek éppen sosincs ideje valamit tenni saját magáért, ezért hát a barátok segítségére szeret mindig számítani.

Erről van szó.
¤

#157 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:25

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 17:13

Erről van szó.

Ha a kölcsönösségi alap számodra idegen és viszataszító akkor az önzetlenség láttán mit érzel? Iszonyatot?

Erről van szó.

#158 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:30

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:25

Ha a kölcsönösségi alap számodra idegen és viszataszító akkor az önzetlenség láttán mit érzel? Iszonyatot?

Erről van szó.

Ha már a kölcsönösségről van szó és ha a témánál maradunk: beszúrok egy idegen nyelvű idézetet/cikket és tegyük fel, lefordítom. Akkor én - a kölcsönösség jegyében - mit kapok cserébe?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#159 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:32

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 17:10

Szia!

Nem szegyelni kell, hanem tanulni... ;) Az hogy "magyar forum" nem azt jelenti, hogy a magyar nyelv gettojaba zarjuk magunkat... hanem hogy a beszelgetes fo nyelve a magyar... ha a forras/idezet angol meg befer ide... plane egy informatikai szakmai forumon.

Samott

Rendben, tanulni kell. Nem vitatom.

Felvetek egy kérdést, mint abszolút hozzánemértő nem-informatikus, majd kapok rá egy kétoldalas angol nyelvű szakszöveget válaszként. Lehajtom a fejem, elmegyek egy angoltanfolyamra, fél év múlva visszajövök és egy angol-magyar informatikai szakszótárral megértem felét-negyedét annak amit fél éve akartam tudni, de az akkor kellett volna holnapra.

Azért lehetnétek kicsit megértőbbek is.

#160 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:33

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:30

Ha már a kölcsönösségről van szó és ha a témánál maradunk: beszúrok egy idegen nyelvű idézetet/cikket és tegyük fel, lefordítom. Akkor én - a kölcsönösség jegyében - mit kapok cserébe?

Nem kapsz sertodott megjegyzeseket... es smiley-it inkabb nem rakok

Samott

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.