HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD másolás könnyen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD másolás könnyen Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 12:52

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 12:28

Bocsi.... :rolleyes:

Igaz, erre nem gondoltam...(a munkahelyi fórumozás nem a legjobb) :D
Köszi a segítséget mindkettőtöknek :up::respect:

Semmi gond.  ;)

Munkahelyi fórumozás... Én is onnan űzöm  :D , otthon nincs net.  :(

Szívesen.  :respect:
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#102 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 14:50

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 11:52

Semmi gond.  ;)

Munkahelyi fórumozás... Én is onnan űzöm  :D , otthon nincs net.  :(

Szívesen.  :respect:

Nekem van, csak benntről is szoktam néha... :p

#103 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 15:21

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 9:42

Ebből az egészből amit "elhadartál", igazán csinálhatnál egy fullos FAQ-ot, how-to-t, vagy know-how-t, hívd ahogyan tetszik, szerintem nagy sikere lenne. (Én akár egy 160+áfás sms-t is rádobnék  :respect: )

Erre nekem is nagy szükségem lenne, nem vagyok túlzottan képben az ilyen DVD buzeráló programokban (egyedül a családi nyári DV videoból tudok DVD-t csinálni Pinnacle Studio-val ! ;) ), kitapasztalni meg nincs se túl nagy kedvem, se túl sok időm, szóval:  :respect:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#104 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 15:37

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 15:21

...kitapasztalni meg nincs se túl nagy kedvem, se túl sok időm, szóval:  :respect:

Márpedig ez is olyan, mint a biciklizés szvsz: úgy tanulja meg az ember, ha csinálja. :omg:

Egyébként ha pontról pontra való magyarázatot vártok, az előző oldalon is belinkeltem már mACSman oldalát, ott rengeteg leírás van magyarul. Vagy már annyira sincsen időd, hogy ezt a három oldalas topikot átfusd? :rolleyes:  :D  :D

#105 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:11

Neroval érdemes dvd-t másolni?

#106 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:16

Idézet: lehella - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 21:11

Neroval érdemes dvd-t másolni?

Nem próbáltam még, de az a sanda gyanúm, hogy még kevésbé dolgozik minőségromlás nélkül, mint az "egyklikkes" tömörítőprogramok.

Egyáltalán, kódol is?  :omg: :D

Ha DVD-R-ről DVD-R-re akarsz másolni, én személy szerint inkább a Decryptert ajánlom, fene tudja, nekem mintha jobb minőségben írna (Bár könnyne lehet, hoyg ez kapitális baromság, és csak beképzelem magamnak...). :think: (Nero DVD Speed szerint legalábbis u.az a film u.azon a lemezen szebb görbéket produkált Decrypterrel írva...)

Szerkesztette: Etele 2005. 01. 07. 21:19 -kor

#107 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 22:15

Nero az egyetlen amivel idáig tudtam működőképesen dvd filmet másolni. A CloneDVD az az egyik menüs filmet nem jól másolta le, a film lejátszásánal hibásnak vélte a dvd-t. Másik filmnél 28. percnél tovább nem tudott menni. Most neroval megy a film. De még megpróbálok más progit is.

#108 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:01

CloneDVD-ből is érdemes a legfrissebbet használni. Legutóbb valami 2.5.4.3-at láttam talán.

#109 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:17

3.0.2.5 a legújabb, de nekem egyéb okok miatt az 1.5-s végű van fenn. Sajna ezzel a progival nem tudtam még működőképeset csinálni, pedig többen is ajánlották. Most a DVD Decrípterrel csinálok isot és nemsokára írom ki dvdre

#110 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:21

Idézet: Etele - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 15:12

Pont ezért az én (bevált :) ) metódusom a következő: ReMake (kiszedem az extrákat és a gombokat) -> Rebuilder tömörítem -> DVD Shrink-el kiszedem azokat a hang - és felirathivatkozásokat, amik értelmüket vesztették, és csinálok egy ISO-t a fimből, természetesen "No Compression" opcióval :) -> Decrypterrel felírom a kész művet.

Nem szoktak elcsúszni a felirat/hangsáv parancsok? Pl ha a magyar sub az ötödik volt, de második lesz, de a hozzá való gomb továbbra is az 5-ösre mutat...

#111 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:23

Akkor itt lesz a kutya elásva. Az a legfrissebb, amit én írtam:
http://www.elby.ch/p...d/revision.html
Te valami másik CloneDVD-ről beszélsz. :D

#112 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:23

Idézet: fotel - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 23:21

Nem szoktak elcsúszni a felirat/hangsáv parancsok? Pl ha a magyar sub az ötödik volt, de második lesz, de a hozzá való gomb továbbra is az 5-ösre mutat...

Nem. Legalábbis én még nem találkoztam ezzel a jelenséggel.

#113 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:25

Idézet: fotel - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 23:21

Egyrészt a gomb nem feliratsávra mutat, másrészt miért változna meg a sorrend, ha kiveszel egyet a sorból? ;)

#114 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:25

Ami nekem van az a DVD X Studio programja. Akkor ez a hunyó. :omg:
Megnézem azt amit Te linkelsz

#115 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:32

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 0:25

Egyrészt a gomb nem feliratsávra mutat, másrészt miért változna meg a sorrend, ha kiveszel egyet a sorból? ;)

Azért, mert már jártam így. Elcsúszik a subpicutre stream ID, és a gombocskánk nem oda mutat, ahova kéne. (Nem tudom pontosan hogy működik, de megcímez vmit ami bekerül vhova és ez a valami elcsúszik egy-két DVD-nél feliratok kiszedésénél, ha úgy van megcímezve a felirat - feliratok törlésén azt értem, hogy az IFO-ban sem marad nyomuk)

Aztán találtam neten 2cool IFOedit guide-ai közt egyet, ami pont ezt oldotta meg.
Hihetetlen hogy a srác mire képes az ifoedittel.

#116 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 00:19

Ha IFOEdittel távolítasz el streamet, akkor valóban előfordulhat, mert az teljesen kiteszi az összes hivatkozással együtt. Shrink (és VobBlanker, stb.) a VIDEO_TS.IFO-ban meghagyja a hivatkozásokat, csak letiltja azt a bizonyos streamet. Kivételesen az utóbbi profibb megoldás, pont azért, amit írtál.

#117 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 00:38

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 0:19

Ha IFOEdittel távolítasz el streamet, akkor valóban előfordulhat, mert az teljesen kiteszi az összes hivatkozással együtt. Shrink (és VobBlanker, stb.) a VIDEO_TS.IFO-ban meghagyja a hivatkozásokat, csak letiltja azt a bizonyos streamet. Kivételesen az utóbbi profibb megoldás, pont azért, amit írtál.

Valós s igaz, úgy van ahogy mondod :respect: , direkt megnéztem most. :)

A Shrink olyannyira meghagyja a hivatkozásokat, hogy az újrakódolt és hangsáv-írtott :) DVD-t PowerDVD-vel nézve jobb klikk, audio streams, és szürkén (inaktívan) ott vannak az eltávolított hangsávok.

#118 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 03:33

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 17:02

DVDDecrypterrel IFO módban csak a filmet kiszedem, szükséges hangsávok demuxolva, video és feliratok maradnak a rippelt vobokban. Feliratokat eezekből Vobsubbal szedem ki (Vobsub formátumban ugye, nem szöveges feliratállományént). Ha a filmet nem kell tömöríteni, akkor VOB-ból Vstrippel kiszedem az M2V stream-et, ezt ha kell ReStreammel zéró timecode-ra állítom, hogy stimmeljen a feliratokhoz. Ha tömöríteni kell, akkor a VOB-okból DVD2AVI-val project, ehhez kis AviSynth script, ezt megetetem a CCE-vel (manuális beállítás a film hossza, bitráta, film képének jellege alapján) 4-6 pass. szükséges Bitrátát könnyű kiszámolni a film időben hosszát és a demuxolt audio sávok állományainak méretét figyelembe véve. Vobsub feliratból Subresync-kel megfelelő authoring kompatibilis feliratscript + bittérképes állományok generálása, majd mindez az elkészült videósávokkal, hangsávokkal megy bele az előkészített authoring sablonba. A rippelés, tömörítés idejét leszámítva körülbelül 10 perc foglalatosság. Általában csak 5-10MB marad szabadon a lemezen a bejáratott módszernek köszönhetően. Ha menü is kell (nem szoktam), akkor annak a VOB-ját képileg feldolgozom ugyanúgy mint a film videótóját, a menük subpicture streamjeit (ami a gombokhoz kell) Subrippel könnyű kiszedni a menü VOB-okból bittérképes formátumban. Egy menüt újra összerakni így félóra, ha bonyolultabb akkor egy óra.

En meg atkapcsolom a decryptert ISO modba, leszedem az aldast HD-re, regiokod macrovision legyilkolasa mellett majd mindezek utan visszairom a tajtekot egy DL lemezre  :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#119 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 03:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 3:33

En meg atkapcsolom a decryptert ISO modba, leszedem az aldast HD-re, regiokod macrovision legyilkolasa mellett majd mindezek utan visszairom a tajtekot egy DL lemezre  :D

:)

#120 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 07:27

DVD Decrípterrel felműsoltam isoba a filmet, majd kiírtam, működött rendesen(menük, extrák, film). Most még mindent csak újraírható dvdvel próbálok ki, de ezzel a programmal nyugodtan írhatok nem újraírhatóra. Tehát nem kell attól parázni hogy nem lesz jó? (tudom mindig fenn áll a lehetőség hogy rossz lessz, de most a legtöbb esetre vagyok kiváncsi)

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.