HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD másolás könnyen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD másolás könnyen Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 06. 17:02

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 15:52

Nálam első a fölösleges streamek kiszedése, aztán a ReMake. Ilyenkor már látom, mekkora a bitráta 4,38 GB-on, így el tudom dönteni, milyen zsugorítási módot válasszak.
Ha minden igaz, a DvdReMake 3-as változatában lesz stream processing is, de valószínűleg még nem a 3.0-ban. Legalábbis a 3 béta verzióiban még nincs ilyesmi. ;)
Írásra én is a Decryptert preferálom, de mióta meghackeltem a Nerot, hogy mutassa az aktuális írási sebességet, képfájlt azzal is írogatok.

DVDDecrypterrel IFO módban csak a filmet kiszedem, szükséges hangsávok demuxolva, video és feliratok maradnak a rippelt vobokban. Feliratokat eezekből Vobsubbal szedem ki (Vobsub formátumban ugye, nem szöveges feliratállományént). Ha a filmet nem kell tömöríteni, akkor VOB-ból Vstrippel kiszedem az M2V stream-et, ezt ha kell ReStreammel zéró timecode-ra állítom, hogy stimmeljen a feliratokhoz. Ha tömöríteni kell, akkor a VOB-okból DVD2AVI-val project, ehhez kis AviSynth script, ezt megetetem a CCE-vel (manuális beállítás a film hossza, bitráta, film képének jellege alapján) 4-6 pass. szükséges Bitrátát könnyű kiszámolni a film időben hosszát és a demuxolt audio sávok állományainak méretét figyelembe véve. Vobsub feliratból Subresync-kel megfelelő authoring kompatibilis feliratscript + bittérképes állományok generálása, majd mindez az elkészült videósávokkal, hangsávokkal megy bele az előkészített authoring sablonba. A rippelés, tömörítés idejét leszámítva körülbelül 10 perc foglalatosság. Általában csak 5-10MB marad szabadon a lemezen a bejáratott módszernek köszönhetően. Ha menü is kell (nem szoktam), akkor annak a VOB-ját képileg feldolgozom ugyanúgy mint a film videótóját, a menük subpicture streamjeit (ami a gombokhoz kell) Subrippel könnyű kiszedni a menü VOB-okból bittérképes formátumban. Egy menüt újra összerakni így félóra, ha bonyolultabb akkor egy óra.

#82 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 17:34

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 15:16

Remélem jó helyre megy:
...

Nem nyert.

#83 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 17:35

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 17:02

...Ha menü is kell (nem szoktam)...

Én az utóbbi időben eléggé menümániás vagyok. :D

#84 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 18:03

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 18:02

DVDDecrypterrel IFO módban csak a filmet kiszedem, szükséges hangsávok demuxolva, video és feliratok maradnak a rippelt vobokban. Feliratokat eezekből Vobsubbal szedem ki (Vobsub formátumban ugye, nem szöveges feliratállományént). Ha a filmet nem kell tömöríteni, akkor VOB-ból Vstrippel kiszedem az M2V stream-et, ezt ha kell ReStreammel zéró timecode-ra állítom, hogy stimmeljen a feliratokhoz. Ha tömöríteni kell, akkor a VOB-okból DVD2AVI-val project, ehhez kis AviSynth script, ezt megetetem a CCE-vel (manuális beállítás a film hossza, bitráta, film képének jellege alapján) 4-6 pass. szükséges Bitrátát könnyű kiszámolni a film időben hosszát és a demuxolt audio sávok állományainak méretét figyelembe véve. Vobsub feliratból Subresync-kel megfelelő authoring kompatibilis feliratscript + bittérképes állományok generálása, majd mindez az elkészült videósávokkal, hangsávokkal megy bele az előkészített authoring sablonba. A rippelés, tömörítés idejét leszámítva körülbelül 10 perc foglalatosság. Általában csak 5-10MB marad szabadon a lemezen a bejáratott módszernek köszönhetően. Ha menü is kell (nem szoktam), akkor annak a VOB-ját képileg feldolgozom ugyanúgy mint a film videótóját, a menük subpicture streamjeit (ami a gombokhoz kell) Subrippel könnyű kiszedni a menü VOB-okból bittérképes formátumban. Egy menüt újra összerakni így félóra, ha bonyolultabb akkor egy óra.

:hemuveg:  :respect:
Én meg a shrinkemmel... :rolleyes:
Egy egyszerű gyerek vagyok!
Mi az a CCE?
És ettől amit csinálsz sokkal jobb lesz mint a shrinktől pl?
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#85 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 19:11

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 18:03

Mi az a CCE?

Öööööö.... mondhatni.... "kicsit".  ;)
42

#86 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 19:25

Idézet: Etele - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 14:50

Ezt szomorúan hallom, akkor nem szóltam. :(

... mikor kicsit utánanéztem, láttam, hogy ez a 103S egy őskövület, max. 6x DVD olvasási képességgel... :omg: /

Ezt meg sem hallottam.  :D  Még a kezdetek kezdetén vettem, azóta tökéletesen működik, egyszer kellett csak vmi alkatrészt cserélni benne. Ja és még jumperrel lehet beállítani, hogy RPC1 legyen. :cool:

#87 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 19:28

Egyébként tudsz mondani olyan most is kapható DVD olvasót, amihez van rip lock-os firmware? (mert akkor lehet lecserélem egy olyanra)

#88 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 20:26

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 19:28

Egyébként tudsz mondani olyan most is kapható DVD olvasót, amihez van rip lock-os firmware? (mert akkor lehet lecserélem egy olyanra)

Itt érdemes nézelődni riplock-os FW-ek ügyében:
The Firmware Page

Illetőleg elég rendesen körüljártuk a témát ebben a topikban:
Leggyorsabb DVD-olvasó

Meg ez már itt különben is  :offtopic: . ;)

Zárójelben: ha tudsz vadászni Toshiba 1612-t vagy 1712-t, akkor az a nyerő, de ezeket már csak használtan lehet megcsípni sajna. :(

#89 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 20:46

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 18:03

Mi az a CCE?

Sokkal de sokkal jobb.

CCE = Cinema Craft Encoder, az egyik legjobb szoftveres MPEG tömörítő program.

#90 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:00

Üdv Skacok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mivel tudnám (progi) egyszerűen megoldani azt,hogy egy gyári lemezt, ami csak DL-es lemezre fér fel tömörítés nélkül, inkább két lemezre írom ki??? :rolleyes:
Vagyis se tömöríteni nem szeretnék(minőség+idő), se DL lemezt venni, majd 8X-or annyiért?
Köszi :respect:

#91 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 08:26

pl. DvdReMake
első lemezen fent hagyod az extrákat, és annyi jelenetet a filmből, amennyi felfér egy lemezre, a második lemezről ezeket kihagyod és az eddigi jelenetek kerülnek - vagy fordítva, ízlés szerint :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#92 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 09:42

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 21:46

Sokkal de sokkal jobb.

CCE = Cinema Craft Encoder, az egyik legjobb szoftveres MPEG tömörítő program.

Ebből az egészből amit "elhadartál", igazán csinálhatnál egy fullos FAQ-ot, how-to-t, vagy know-how-t, hívd ahogyan tetszik, szerintem nagy sikere lenne. (Én akár egy 160+áfás sms-t is rádobnék  :respect: )

Shrinkre visszatérve: ezexerint nincs "szemem" a dolgokhoz, hogy nemigazán látom úgymond "gagyinak" a shrinkelt cuccokat?

Mert meg vagyok elégedve....
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#93 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 10:06

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 9:42

Ebből az egészből amit "elhadartál", igazán csinálhatnál egy fullos FAQ-ot, how-to-t, vagy know-how-t, hívd ahogyan tetszik, szerintem nagy sikere lenne. (Én akár egy 160+áfás sms-t is rádobnék  :respect: )

Még meggondolom :D.

Idézet

Shrinkre visszatérve: ezexerint nincs "szemem" a dolgokhoz, hogy nemigazán látom úgymond "gagyinak" a shrinkelt cuccokat?

Mert meg vagyok elégedve....

Pedig igen nagy különbség van, és a közbeszédben terjedő hülyeségekkel szemben ez nemcsak akkor látszik, amikor valami nagy TV-n nézed.

#94 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 10:18

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 10:06

...
Pedig igen nagy különbség van, és a közbeszédben terjedő hülyeségekkel szemben ez nemcsak akkor látszik, amikor valami nagy TV-n nézed.

Főleg, hogy a monitor sokkal nagyobb felbontású, mint a TV...  ;)
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#95 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 11:14

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 7:26

pl. DvdReMake
első lemezen fent hagyod az extrákat, és annyi jelenetet a filmből, amennyi felfér egy lemezre, a második lemezről ezeket kihagyod és az eddigi jelenetek kerülnek - vagy fordítva, ízlés szerint :)

OKé, de mi van, ha nem az extrák miatt nem fér 1 lemezre?
Amúgy én az extrákat kihagyom (film+felirat+hang:angol,magyar).
Sokszor így is bőven több lehet, mint 4.5G, pl. a LOTR3 része.
A DVD Remake-el vágni is lehet + picit tömöríteni, ha kell?

#96 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 11:19

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 11:14

...
A DVD Remake-el vágni is lehet + picit tömöríteni, ha kell?

Vágni legfeljebb úgy, hogy kitörölsz a film végéből bizonyos mennyiségű cellát (törlés után látod az aktuális méretet) és a következő lemezre ezeket a lemaradt részeket teszed fel. Tömöríteni viszont (tudomásom szerint) nem lehet vele.  :(

#97 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 11:39

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 10:19

Vágni legfeljebb úgy, hogy kitörölsz a film végéből bizonyos mennyiségű cellát (törlés után látod az aktuális méretet) és a következő lemezre ezeket a lemaradt részeket teszed fel. Tömöríteni viszont (tudomásom szerint) nem lehet vele.  :(

Nem értetek engem... :(
Van egy film, amit nem akarok tömöríteni, vagy max. nagyon minimálisan, amit nem akarok 5-6 órán keresztűl sem tömöríteni. Nos a film olyan méretű, hogy extrák és egyéb plussz dolgok nélkül is kitesz mondjuk 1.5 DVD-t, amit két DVD-re írnék ki. NEM SEGÍT, hogy letörlöm a Credits-et vagy ilyesmi...
Szóval ilyen megoldás kéne... :cool:

#98 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 11:44

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 11:39

Van egy film, amit nem akarok tömöríteni, vagy max. nagyon minimálisan, amit nem akarok 5-6 órán keresztűl sem tömöríteni. Nos a film olyan méretű, hogy extrák és egyéb plussz dolgok nélkül is kitesz mondjuk 1.5 DVD-t, amit két DVD-re írnék ki. NEM SEGÍT, hogy letörlöm a Credits-et vagy ilyesmi...

http://www.doom9.org...edit-2dvdrs.htm

#99 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 11:51

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 11:39

Ezesetben TE nem olvastad el rendesen, amit írtam. A cellák törlésével 1-1 chaptert törölsz, tehát a film felét is törölheted ilyen módon a remake-kel, nem csak a credits-et és az ilyen baromságokat.  ;)  Ha pedig az ifoedit-et preferálod, akkor wpepi linkjét nézd át.  :up: :respect: ;)

#100 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 12:28

Bocsi.... :rolleyes:

Igaz, erre nem gondoltam...(a munkahelyi fórumozás nem a legjobb) :D
Köszi a segítséget mindkettőtöknek :up::respect:

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első