HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD másolás könnyen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD másolás könnyen Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   mandel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 20. 19:32

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 9:46

Ha a kísérőhang simán PCM vagy MPEG1 layer2 akkor még demultiplexelni sem kell és így a vágóprogram a hangból is kivág.

nos, haladtam a dologgal de még mindig bénázok:)

megvágtam a vobot, most már pont akkora amekkorának lennie kell.

2 sztereo hangsáv van benne, angol 2.0 és magyar 2.0. nekem a magyar kéne.

kérdésem most az lenne hogy milyen programmal varázsoljak belőle DivX-et? virtual dub beolvassa, ki is választhatom hogy melyik hangsávot szeretném használni de:
1. az encode-olt filmnél késik a hang a képhez képest
2. alapból mikor beolvassa, elqrja a képarányt. széjjelebb húzza 4:3-ra, holott a film képaránya valami hibrid 16:9 és 4:3 közötti.

leginkább valami jó kis Dr. Divx szerű programnak örülnék ami egyszerű, és a magam fajta kocavideósnak is megfelel:) az én régi Dr. Divx-eim már nem működnek, valahogy egyikhez sincs jó keymakerem (netes aktiválós a mocsok). olyan kéne amiben lehet állítani a felbontást is kedvemre, 320*xy kell, ugyanis pocket pc-re készülne a videó. előre is kösz minden segítséget.

#322 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 06:58

Idézet: mandel - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 20:32

kérdésem most az lenne hogy milyen programmal varázsoljak belőle DivX-et? virtual dub beolvassa, ki is választhatom hogy melyik hangsávot szeretném használni de:
2. alapból mikor beolvassa, elqrja a képarányt. széjjelebb húzza 4:3-ra, holott a film képaránya valami hibrid 16:9 és 4:3 közötti.

leginkább valami jó kis Dr. Divx szerű programnak örülnék ami egyszerű, és a magam fajta kocavideósnak is megfelel:) az én régi Dr. Divx-eim már nem működnek, valahogy egyikhez sincs jó keymakerem (netes aktiválós a mocsok). olyan kéne amiben lehet állítani a felbontást is kedvemre, 320*xy kell, ugyanis pocket pc-re készülne a videó. előre is kösz minden segítséget.

Ebben nem tudok segíteni mert nem foglalkozom DIVX-el.  :D

#323 Felhasználó inaktív   mandel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 07:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 5:58

Ebben nem tudok segíteni mert nem foglalkozom DIVX-el.  :D

Na, közben ez is majdnem megoldódott.
a progi neve Vidomi, kb úgy működik mint a Dr Divx. ingyenes.

Már csak egy gondom maradt, divx-be kódolás után késik a hang. de ez már tényleg kicsit OFF topic

#324 Felhasználó inaktív   Smith ügynök 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 14:45

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 13:12

Na most akkor az elejéről kezdjük!
Adott egy lemez, amiről akarok egy biztonsági másolatot.

Begrabbelem, mondjuk a DVD Decrypter-rel.
Majd DVD Shrinkkel újratömörítem.
És a végén Kiirom mondjuk Nero-vel?

Hi!

Én is ezt a módszert használom, de legutóbbi próbálkozásom(LOTR trilógia) kudarcba fulladt....
Monitoron nézve teljesen jó, azonban tv-n a kép 5-10 perc után elkezd ugrálni :eek:
A tv kimenettel nincs gond, mert az eredeti tökéletesen megy tv-n is...
Segítsetek pls!!!!!!
Gigabyte GA-7N400PRO2(nForce2 Ultra400);AMD2500+@3000+;Spire WhisperRock;2x256 DDR400 Samsung;Inno GeForce FX5900XT(390/700@435/800);Hansol 19"

#325 Felhasználó inaktív   wazzu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 19:43

Idézet: mandel - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 18:32

AutoGK-t próbáltad?
http://www.autogk.me.uk/

#326 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 20:24

DVD-iso-t kiírtam dvd-re. PC-ben megy, de a Pama dvd lejátszóm nem játssza le, elszáll hibaüzenettel. Mivel lehet megpróbálni ''megjavítani'' a lemezszerkezetet?
PC-n tökéletes /Egyébként egy orvosos sorozat 7 dvd-s verziójáról van szó/.
Négyet kiírtam, egy sem megy :(
Ha bemountolom az iso-t daemon toolsba, akkor a mountolt virtuális drive-ről sem lehet pl. clonedvd-vel másolatot készíteni, valami navigation errorral elszáll.
A filmek cce-vel készültek /azzal volt tömörítve/ ennyit tudok.
Help, vészhelyzet van :) :(

#327 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 00:35

Most próbálgatom a DVD Shrink-et, eddig tetszik. Azt szeretném megtudni, hogy kb hány %-os tömörítés az, ami még elfogadható minőséget ad?
Eddig csak egy 78%-os tömörítést csináltam, ennél nem látok különbséget az eredetihez képest.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#328 Felhasználó inaktív   kaliber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 12:17

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 1:35

Azt szeretném megtudni, hogy kb hány %-os tömörítés az, ami még elfogadható minőséget ad?

kb:90-95%, deep analisys használatával 85-90% filmtől függően.

Idézet

Eddig csak egy 78%-os tömörítést csináltam, ennél nem látok különbséget az eredetihez képest. 

Attól függ mekkora :rolleyes:  méretű TV-n nézed vissza?!

#329 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:23

Idézet: kaliber - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 13:17

kb:90-95%, deep analisys használatával 85-90% filmtől függően.

Attól függ mekkora :rolleyes:  méretű TV-n nézed vissza?!

17-es monitorom néztem még csak...
85-95%??? Az nagyon gyér. Így nincs is értelme a proginak. Most hirtelen két origi dvd került a kezem közé, és úgy hogy leszedtem minden felesleges dolgot (extrák, ilyesmi) , kb 75%-ra akarta tömöríteni a filmet.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#330 Felhasználó inaktív   kaliber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 19:02

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 18:23

17-es monitorom néztem még csak...
85-95%??? Az nagyon gyér. Így nincs is értelme a proginak. Most hirtelen két origi dvd került a kezem közé, és úgy hogy leszedtem minden felesleges dolgot (extrák, ilyesmi) , kb 75%-ra akarta tömöríteni a filmet.

Én így szoktam csinálni:
5 gigáig DVD shrinket használok ez kb 85%
5-7 gigáig DVDrebuilder ez kb 60-85%
7 giga felett 2 lemezre dobom szét az anyagot vagy addig nyírbálom még 7giga alá nem megy, így valószínüleg még 107 centis plazma TV-n sincs észre vehető minőség romlás

#331 Felhasználó inaktív   Double B 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 22:24

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem volna, hogy milyen progit ajánlanátok dvd > avi témában. Az se baj, ha nem tömöríti, csak le tudjam szedni a filmet aviba. Nem mozi film másolásra kéne, hanem egy haverom bemutatóit kéne egy dvd-re rakni, csak az egyik már dvd-n van és arról le kéne szednem, hogy összevágva a többivel ki tudjam írni.

Próbáltam dvd to avi-t, meg Xilisoft DVD Ripper-t is de egyikkel se jött össze a dolog.

Előre is köszi.

Ja, és bocs ha már 1000* tárgyalt téma, de most nincs időm végigolvasni.

#332 Felhasználó inaktív   Double B 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 19:36

Idézet: Double B - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 23:24

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem volna, hogy milyen progit ajánlanátok dvd > avi témában. Az se baj, ha nem tömöríti, csak le tudjam szedni a filmet aviba. Nem mozi film másolásra kéne, hanem egy haverom bemutatóit kéne egy dvd-re rakni, csak az egyik már dvd-n van és arról le kéne szednem, hogy összevágva a többivel ki tudjam írni.

Próbáltam dvd to avi-t, meg Xilisoft DVD Ripper-t is de egyikkel se jött össze a dolog.

Előre is köszi.

Ja, és bocs ha már 1000* tárgyalt téma, de most nincs időm végigolvasni.

?

#333 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 12:30

Kicsit "pro" a kérdés, de azért segítsetek :D
Olvastam a dvdzona.hu-n egy jó módszert divx->dvd konvertálásra. Virtualdubmod+CCE-vel.
De arról nem szólnak, hogy ha két cd-s a filmed, vagy két filmet akarsz egy dvd-re akkor mi a teendő.

Két cd-s film: gondoltam nem nagy ügy, összeappendolom :) Virtualdubmoddal, és máris olyan mintha 1 cd-s lenne. Csakhogy VBR mp3 a hangja, így hibát ír ki a VDM, nem tudom joinolni a két cd-t. :( Hogyan lehetne mégis összerakni?

Hogyan lehetne két filmet egy dvd-re rakni? Gondolom a CCE-ben kell valamit trükközni a bitrate-al meg a filesize-al. De mit?

Aki érti miről beszélek kérem segítsen :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#334 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 13:14

szedd ki az mp3makat, eggyesitsd oket valami hangszerkesztoben es utana a joinolt videohoz rakd hozza szerintem, igy tippre
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#335 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 20:06

Idézet: playback - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 14:14

szedd ki az mp3makat, eggyesitsd oket valami hangszerkesztoben es utana a joinolt videohoz rakd hozza szerintem, igy tippre

Tetszik az 5let, csak kellene egy jó hangszerkesztő, amivel ez kivitelezhető.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#336 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 08. 04. 12:42

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 21:06

Tetszik az 5let, csak kellene egy jó hangszerkesztő, amivel ez kivitelezhető.

nem kell ahhoz semmi extra hangszerkesztő: mp3 splitter & joiner, megadod a 2 file-t összehegeszti és kész. (asszem shareware)
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#337 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:23

Idézet: avman - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 13:42

nem kell ahhoz semmi extra hangszerkesztő: mp3 splitter & joiner, megadod a 2 file-t összehegeszti és kész. (asszem shareware)

Sajnos nem megy vele, ugyanaz a baja, mint a vdubmodnak.
De már megoldottam máshogy:
Besweettel 1 lépésben kiszedtem cd-nként a hangot ac3-ba (úgyis át kell kódolni az mp3-at), majd Total commander/fájl egyesítéssel összefűztem, később ezt adtam meg az authoring progiban :)
Néha a legegyszerűbb dolgokra nem gondol az ember :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#338 Felhasználó inaktív   wazzu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 09:49

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni,hogy a DVD szabvány csak az AC-3-at említi,mint hang, vagy lehet a hang mp2 is? (Tehát az mp2 az szabvány-e?) vagy csak ha valamelyik lejátsza,lejátsza,ha vmelyik nem (pl. régebbiek) hát nem. (Én persze még nem találkoztam olyannal,ami ne játszotta volna le,de tényleg érdekelne,hogy akkor most mi a szabvány,kicsit kerestem neten,de konkrétumot nem láttam. Szerintem szabvány. :)
Azért érdekel,mert nekem ilyen hanggal vannak a felvételeim,és akkor most át kell-e alakítanom ac3-ra a rend kedvéért,vagy kihagyhatom ezt a felesleges lépést?

Szerkesztette: wazzu 2005. 08. 05. 09:50 -kor

#339 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:12

Idézet: wazzu - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 10:49

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni,hogy a DVD szabvány csak az AC-3-at említi,mint hang, vagy lehet a hang mp2 is? (Tehát az mp2 az szabvány-e?) vagy csak ha valamelyik lejátsza,lejátsza,ha vmelyik nem (pl. régebbiek) hát nem. (Én persze még nem találkoztam olyannal,ami ne játszotta volna le,de tényleg érdekelne,hogy akkor most mi a szabvány,kicsit kerestem neten,de konkrétumot nem láttam. Szerintem szabvány. :)
Azért érdekel,mert nekem ilyen hanggal vannak a felvételeim,és akkor most át kell-e alakítanom ac3-ra a rend kedvéért,vagy kihagyhatom ezt a felesleges lépést?

Az MPEG1 Layer2 (mp2) használható DVD-VIDEO esetén.

#340 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:14

Idézet: wazzu - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 10:49

Sziasztok!

Az mp2 "hivatalosan" MPEG1 Layer 2  :)   PAL-rendszerü DVD esetén szabványos.

Szerk:
Wpepi megelőztél...

Szerkesztette: multibit 2005. 08. 05. 10:15 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19