HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD másolás könnyen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD másolás könnyen Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 09. 07:02

Idézet: Fulee - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 16:55

sziasztok!
kis segítség kellene,mert egy kezdő lelkes amatőr vagyok ;)
"avi" fájlokat szeretnék kiírni dvd lemezre ,melyet asztali lejátszon szeretnék lejátszani,mely nem tudja a divx formátumot.
segítségeteket előre is köszönöm

Szia!

Itt találsz bővebb info-t a dologról.
Filmbaratok Team
<a href='http://autofejlesztes.hu' target='_blank'>www.autofejlesztes.hu (autófelszerelési termékek A-Z-ig, több mint 6000 termék!)</a>

#362 Felhasználó inaktív   Fulee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 09. 13:10

Köszi a segítséget ,utána nézek a dolgoknak.
Ha valahol elakadok akkor majd továbi segítségetek kérem.

#363 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 11:18

Egy darabig visszaolvastam, de nem találtam meg: a DVD2DVDR 1.81 progihoz tud valaki leírást? Még soha nem használtam, magyar nyelvű leírás kellene. Link is jó lenne. Köszönöm.

#364 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 15:35

Idézet: SzaSza - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 12:18

Egy darabig visszaolvastam, de nem találtam meg: a DVD2DVDR 1.81 progihoz tud valaki leírást? Még soha nem használtam, magyar nyelvű leírás kellene. Link is jó lenne. Köszönöm.

Passzolnám a kérdést... ...még nem használtam, de ha lesz kis időm, megsasolom...

#365 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:08

Idézet: SzaSza - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 12:18

Szerintem nem bonyolult a használata, a legtöbb dolog adja magát. Kérdezz, akkor könnyebben tudunk segíteni!
Azért leírok egy-két tudnivalót:
Először DVD Decrypterrel szedd le a másolandó lemez anyagát File-módban vinyóra! Meg kell adni a programnak az input és az output könyvtárat, ahonnan ill. ahová dolgozik. Az átmeneti állományok helye is megadható az újabb verziókban. Ha jól emlékszem az 1.84 az utolsó verzió. A DVD2DVD-R 1.xx verziója csak egy PGC-t tud kezelni, tehát ki kell választanod a főfilm PGC-jét! Ki tudod jelölni, hogy melyik hang-, illetve feliratsávot szeretnéd megtartani. Ha a saját transzkóderét használod, túl sok jóra ne számíts a tömörítés minőségét illetően! Az CCE-t tudja még használni, de az ugye pénzbe kerül (nem is kevés pénzbe). IfoEdit és Scenarist authoring mód között lehet választani. Én csak IfoEdit-tel használtam. Nem árt, ha a DVD-struktúra elkészülte után PgcEdit-tel leellenőrzöd azt, melőtt kiírod lemezre!
Ha CCE-t használsz, és nincs tapasztalatod a paraméterezésében, legjobb, ha először - majdnem - mindent a DVD2DVD-R által beállított értéken hagysz. Ha a kontraszt-tartomány paraméter nem 0-255, azért azt állítsd át - MPEG (DVD) input esetén ez kell! A menetek száma az, amit még érdemes állítani, de 2 menetnél többre ritkán van szükség.

Szerkesztette: multibit 2005. 09. 15. 16:30 -kor

#366 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:46

Idézet: multibit - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 15:08

Szerintem nem bonyolult a használata, a legtöbb dolog adja magát. Kérdezz, akkor könnyebben tudunk segíteni!
Azért leírok egy-két tudnivalót:
Először DVD Decrypterrel szedd le a másolandó lemez anyagát File-módban vinyóra! Meg kell adni a programnak az input és az output könyvtárat, ahonnan ill. ahová dolgozik. Az átmeneti állományok helye is megadható az újabb verziókban. Ha jól emlékszem az 1.84 az utolsó verzió. A DVD2DVD-R 1.xx verziója csak egy PGC-t tud kezelni, tehát ki kell választanod a főfilm PGC-jét! Ki tudod jelölni, hogy melyik hang-, illetve feliratsávot szeretnéd megtartani. Ha a saját transzkóderét használod, túl sok jóra ne számíts a tömörítés minőségét illetően! Az CCE-t tudja még használni, de az ugye pénzbe kerül (nem is kevés pénzbe). IfoEdit és Scenarist authoring mód között lehet választani. Én csak IfoEdit-tel használtam. Nem árt, ha a DVD-struktúra elkészülte után PgcEdit-tel leellenőrzöd azt, melőtt kiírod lemezre!
Ha CCE-t használsz, és nincs tapasztalatod a paraméterezésében, legjobb, ha először - majdnem - mindent a DVD2DVD-R által beállított értéken hagysz. Ha a kontraszt-tartomány paraméter nem 0-255, azért azt állítsd át - MPEG (DVD) input esetén ez kell! A menetek száma az, amit még érdemes állítani, de 2 menetnél többre ritkán van szükség.

Hát igen. Én eddig a DvD Shrinket használtam. Ám  olvastam a lassabb, ám jobb minőséget adó CCE újrakódolásról, s némelyik filmnél ezt kihasználnám. Mivel még soha nem használtam ezt a progit, ezért kellett volna egy leírás. Annyit már most megtudtam, hogy a program alapban nem használja a CCE kódolást. Vagyis külön be kell hozzá szerezni? Csak a CCE érdkelne, alap program nem, mert arra ott a Shrink.

#367 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:04

Idézet: SzaSza - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 17:46

Csak a CCE érdkelne, alap program nem, mert arra ott a Shrink.

Azt a DVD-Decrypter másolás közben elintézi neked. Viszont hazánkban ez egy törvénybe ütköző cselekedet. Még akkor is, ha a saját tulajdonú filmedet dolgozod átt... :eek:

#368 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:26

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 16:04

Azt a DVD-Decrypter másolás közben elintézi neked. Viszont hazánkban ez egy törvénybe ütköző cselekedet. Még akkor is, ha a saját tulajdonú filmedet dolgozod átt... :eek:

Rendes tőled, hogy eszembe juttatod. De visszatérve a Shrinkre: a gyors kódolás miatt a film nem lesz olyan szép, mintha pl. a DVD2DVDR-el lényegesen hoszabb idő alatt újrakódolod. Erről szól az egész. Talán rosszul fogalmaztam. Egyébként csak érdekességként, az előbb az RTL Klub-on éppen neves hazai zenei előadók fogtak össze a kalózmásolatok ellen. Egy elhangzott előadói vélemény: "az eredeti cd megvétele legyen trendi, a letöltött zene pedig ciki a fiatalok körében. .... S még fontosabb: akkor lehetne 1000 Ft körül adni,. ha legalább 100.000 példány elfogyna belőle" Akkor hogy is van ez? Egészen véletlenül egyszer nem lehetne kipróbálni, hogy egy közkedvelt előadó cd-jét 1000 Ft-rt adnák ki, s megnéznék mennyi fogyna belőle? Tuti (!), hogy én is megvenném ennyiért az eredetit, nagyon sokan megvennék az eredetit. Biztosan lennének, akik továbbra is a netről szednék le maguknak(ami ebben a formában nem büntetendő(!), ha csak tovább nem adja, meg nem osztja másokkal..),ám azt hiszem itt már sokan a megvétel mellett döntenének. Eredeti cd, eredeti borító. Egy jobb írható lemez, meg egy kítűnő fénymásolat, vagy színes nyomtatás mellett az 1000 Ft nagyon baráti ár lenne. Ennyit fűznék hozzá az általad írt 3 mondathoz.

#369 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:35

Idézet: SzaSza - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 19:26

Rendes tőled, hogy eszembe juttatod. De visszatérve a Shrinkre: a gyors kódolás miatt a film nem lesz olyan szép, mintha pl. a DVD2DVDR-el lényegesen hoszabb idő alatt újrakódolod. Erről szól az egész. Talán rosszul fogalmaztam. Egyébként csak érdekességként, az előbb az RTL Klub-on éppen neves hazai zenei előadók fogtak össze a kalózmásolatok ellen. Egy elhangzott előadói vélemény: "az eredeti cd megvétele legyen trendi, a letöltött zene pedig ciki a fiatalok körében. .... S még fontosabb: akkor lehetne 1000 Ft körül adni,. ha legalább 100.000 példány elfogyna belőle" Akkor hogy is van ez? Egészen véletlenül egyszer nem lehetne kipróbálni, hogy egy közkedvelt előadó cd-jét 1000 Ft-rt adnák ki, s megnéznék mennyi fogyna belőle? Tuti (!), hogy én is megvenném ennyiért az eredetit, nagyon sokan megvennék az eredetit. Biztosan lennének, akik továbbra is a netről szednék le maguknak(ami ebben a formában nem büntetendő(!), ha csak tovább nem adja, meg nem osztja másokkal..),ám azt hiszem itt már sokan a megvétel mellett döntenének. Eredeti cd, eredeti borító. Egy jobb írható lemez, meg egy kítűnő fénymásolat, vagy színes nyomtatás mellett az 1000 Ft nagyon baráti ár lenne. Ennyit fűznék hozzá az általad írt 3 mondathoz.

Jó-jó, de már kezdenek olcsósodni a kétrétegű lemezek és ezért talán már felesleges a kinlódás a töpörgetéssel. Mi lenne ha inkább várnál a "munkával" néhány hónapot? A lustaság néha tök egéészséges dolog tud lenni. :cool:

1000Ft? Én már láttam 599 Ft-ér is gyári lemezeket. Mi marad akkor árkülönbségnek? Pár száz Ft? Annyiért érdemes megszegni egy törvényt? :confused:

#370 Felhasználó inaktív   kraven 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 16. 11:42

Sziasztok! Az lenne a problémám hogy valamiért nem tudok vinyora másolni dvd-röl(film eredeti). Eddig ment nem tudom mi lehet de kiirja hogy nem olvashato a vob file. Mi lehet a gond? köszi

#371 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 13:35

Idézet: kraven - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 12:42

Sziasztok! Az lenne a problémám hogy valamiért nem tudok vinyora másolni dvd-röl(film eredeti). Eddig ment nem tudom mi lehet de kiirja hogy nem olvashato a vob file. Mi lehet a gond? köszi

Például az, hogy másolásvédett. A gyári DVD-filmek ilyenek...

#372 Felhasználó inaktív   fityusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 15:08

Idézet: kraven - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 12:42

Any DVD.....

#373 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:53

az intervideo új, dvd  copy 4 programját használta már vki? mert én az istennek sem tudom elindítani, pedig kíváncsi lennék mit produkál... a flash-ig jut, pörgeti 100-on a procit oszt kussol...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#374 Felhasználó inaktív   tatu9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 21:06

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ami nem tartozik szorosan a témához, de az a topik tűnt a legmegfelelőbbnek.
Van egy lakodalmi dvd amit, ha át akarok másolni dvd decrypterrel ezt az üzenetet kapom:

Csatolt fájl:

#375 Felhasználó inaktív   repa59 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 01:57

Kedves Fóumozók!
Én csak véletlenül tévedtem ide.
Az igazi műhelyekben 12-18 pass. hardware enkódolásban dolgoznak. Ráadásul Visual stream Sub. szakértőkkel. Tehát ez azt jelenti, hogy élő embekekkel kontroll.
A legújabb, pedig a képkockánti opt. Nagyon drága, de igen hatékony.
Meg kell nézni a Jurassic Park 1. DVD-t. Tele van Extrákkal, és 1 DVD-n elfért.
Tehát, a bitráta nem minden.
Természetesen, házi eszközökkel ez nem megoldható, egy "biztonsági másolat keretében".
Észrevettéttek már, hogy a Francia filmek egész jól mutatnak DVd-n?

#376 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 08:12

Idézet: tatu9 - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 22:06

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ami nem tartozik szorosan a témához, de az a topik tűnt a legmegfelelőbbnek.
Van egy lakodalmi dvd amit, ha át akarok másolni dvd decrypterrel ezt az üzenetet kapom:

...és mi a kérdésed?

#377 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 08:15

Idézet: repa59 - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 2:57

Én csak véletlenül tévedtem ide.
Az igazi műhelyekben ...

... ez meg egy fórum... ...igazi fórum...:)

Szerkesztette: ambroa 2005. 09. 26. 08:15 -kor

#378 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 20:07

Ha már komoly másolásokról  van itt szó,felteszema kérdést:
-filmelőzeteseket,felhívásokat  hogyan  tudok kivágni ?

#379 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 06:44

Tud valaki olyan programról,ami megmondja minden esetben, hogy a megírt dvd milyen írón íródott?
A DvD Decrypter sajnos némely esetben nem hajlandó ezt az adatot közölni. Nagy szükségem lenne erre az információra. Előfordult, hogy visszahoztak egy dvd-t, hogy nem jó, s mikor betettem , s megnéztem a DvD Decrypterrel, akkor kiderült a turpisság: nem nálam készült, bár a dvd márka egyezett... Ezekután sok dvd-t megnéztem, s ekkor derült ki, hogy néha nem mutatja. Elképzelni nem tudom miért, ezért keresek egy megbízható progit direkt erre a célra. Köszönöm.

#380 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 10:13

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 21:07

Ha már komoly másolásokról  van itt szó,felteszema kérdést:
-filmelőzeteseket,felhívásokat  hogyan  tudok kivágni ?

Ha nem sajnálsz rá egy kis pénzt, akkor a DVDremake Pro a Te barátod. Ha ingyenes progi kell, akkor VOBblanker-t használj!

Szerkesztette: multibit 2005. 09. 27. 10:14 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.