Idézet: SzaSza - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 12:18
Egy darabig visszaolvastam, de nem találtam meg: a DVD2DVDR 1.81 progihoz tud valaki leírást? Még soha nem használtam, magyar nyelvű leírás kellene. Link is jó lenne. Köszönöm.
Szerintem nem bonyolult a használata, a legtöbb dolog adja magát. Kérdezz, akkor könnyebben tudunk segíteni!
Azért leírok egy-két tudnivalót:
Először DVD Decrypterrel szedd le a másolandó lemez anyagát File-módban vinyóra! Meg kell adni a programnak az input és az output könyvtárat, ahonnan ill. ahová dolgozik. Az átmeneti állományok helye is megadható az újabb verziókban. Ha jól emlékszem az 1.84 az utolsó verzió. A DVD2DVD-R 1.xx verziója csak egy PGC-t tud kezelni, tehát ki kell választanod a főfilm PGC-jét! Ki tudod jelölni, hogy melyik hang-, illetve feliratsávot szeretnéd megtartani. Ha a saját transzkóderét használod, túl sok jóra ne számíts a tömörítés minőségét illetően! Az CCE-t tudja még használni, de az ugye pénzbe kerül (nem is kevés pénzbe). IfoEdit és Scenarist authoring mód között lehet választani. Én csak IfoEdit-tel használtam. Nem árt, ha a DVD-struktúra elkészülte után PgcEdit-tel leellenőrzöd azt, melőtt kiírod lemezre!
Ha CCE-t használsz, és nincs tapasztalatod a paraméterezésében, legjobb, ha először - majdnem - mindent a DVD2DVD-R által beállított értéken hagysz. Ha a kontraszt-tartomány paraméter nem 0-255, azért azt állítsd át - MPEG (DVD) input esetén ez kell! A menetek száma az, amit még érdemes állítani, de 2 menetnél többre ritkán van szükség.
Szerkesztette: multibit 2005. 09. 15. 16:30 -kor