HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   nate82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 19:32

Idézet: uboat - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 14:59

Ha valakit érdekel találtam egy német oldalt ahol nagyon jó minöségü töltö tintát árulnak szinte ingyen ip szérához.100ml 7euro vagyis 2000huf! :eek:
Azzal aztan lehet nyomtattgatni!
Viszont a szállitási költség 17euro futárra!Ami sok nekem!Ha valakit érdekelne a dolog akkor többen összeállnánk és elosztanánk a futár dijat!Igy olcson meglehetne uszni a dolgot!
Katt ide! :smoker:
Várom az urak jelentkezését! :)

szerintem ez se lehet olyan rossz és ez van pesten is és bizots hogy jo ip nyomikhoz is.
http://www.jrinkjet.co.uk/
ha érdekel a pesti bolt akkor irok privit.
meg én egy picit félnék ettől a külföldi rendeléstől mert ha nem válik be akkor a nyakadon marad pár100 mililiter tenta és az nem valami kellemes szerintem

Szerkesztette: nate82 2006. 03. 26. 19:37 -kor

#1122 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 19:39

Szerintetek baromság ha a kifogyott patronba alkoholt nyomok és azt kergetem át a festék helyett a pucoláshoz? :eek:
Van egy régebbi i250-esem és két szín csíkoz pedig a fúvóka ellenőrzés hibátlan!  :think:

#1123 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 20:34

A denaturált szesz tele van mindenféle oldott anyaggal, párolgás után csúnyán tömíthet, ha beragad pár csepp. Tiszta alkoholt meg nem fogsz kapni.

#1124 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 09:21

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 19:39

Szerintetek baromság ha a kifogyott patronba alkoholt nyomok és azt kergetem át a festék helyett a pucoláshoz? :eek:
Van egy régebbi i250-esem és két szín csíkoz pedig a fúvóka ellenőrzés hibátlan!  :think:

És mennyire vagy biztos abban, hogy a tinta oldókomponense az alkohol??? Általában nem az... Szerintem...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1125 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 10:17

Idézet: nate82 - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 19:32

szerintem ez se lehet olyan rossz és ez van pesten is és bizots hogy jo ip nyomikhoz is.
http://www.jrinkjet.co.uk/
ha érdekel a pesti bolt akkor irok privit.
meg én egy picit félnék ettől a külföldi rendeléstől mert ha nem válik be akkor a nyakadon marad pár100 mililiter tenta és az nem valami kellemes szerintem

Probát megér!
Jöhetne a bolt cime! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1126 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 19:42

Idézet: nate82 - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 12:33

Visszatérve az eredeti vs. utángyártott patronokra vs. utántöltőkre az a gondolat fogalmazódott meg bennem hogy mi a francért vegyek eredeti patront amikor az csak 20 fotot bir ki max mert olyan kicsi a tartálya, inkább utántöltöm mert még utgy. patron nincs hozzá.

20 fotót? Milyen nyomtatóról beszélsz te?

#1127 Felhasználó inaktív   nate82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 23:25

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 19:42

20 fotót? Milyen nyomtatóról beszélsz te?

canon mp 150-es multifunkcios készülékről beszélek .és azért bír csak ennyit (kb.20 10*15-ös foto) mert a szines tartályai 4ml-esek.

#1128 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 21:07

Idézet: nate82 - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 22:25

canon mp 150-es multifunkcios készülékről beszélek .és azért bír csak ennyit (kb.20 10*15-ös foto) mert a szines tartályai 4ml-esek.

Ja, azt hittem ip 4000.

4 ml? Hol élnek ezek?

#1129 Felhasználó inaktív   nate82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 21:20

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 21:07

Ja, azt hittem ip 4000.

4 ml? Hol élnek ezek?

azt én se tudom h hol élnek de annyiért ennyit nem vagyok hajlandó megvenni.
Beszéltem egy nyomtatokat forgalmazo cég főnökével és ő mondta hogy ezek már a fekete-fehér nyomtatásra vannak kihegyezve, csak akkor azt nem tudom hogy akkor miért hirdetik h milyen szép fényképet csinál csak azt elfelejtették mondani hogy milyen átbaszás a patron ára és nem sok fényképre elegendő ami benne van patron meg amit lehet kapni hozzá :reklamacio:  .
Mindegy hétvégén megprobálom tölteni azt vagy jo lesz vagy nem max veszek eredetit bele azt sporolok ,bár bizom a sikerben :cool:  .
Ja azt hallottátok hogy a kinai ugy patronokat ki akarják tiltani europábol vagy csak Mo.-rol és csak olyan ugy patront lehet csak kapni majd amit az eu-ban gyártottak??

#1130 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 06:05

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 8:21

És mennyire vagy biztos abban, hogy a tinta oldókomponense az alkohol??? Általában nem az... Szerintem...

Az igaz de az alcohol egy brutális oldószer csak, kérdés kárt tesz e a fejben.

#1131 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 06:07

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 19:34

A denaturált szesz tele van mindenféle oldott anyaggal, párolgás után csúnyán tömíthet, ha beragad pár csepp. Tiszta alkoholt meg nem fogsz kapni.

96%-os a gyógyszertárben kapható de ha nem hát 70%-os.  Abból max desztvíz maradhat vissza.

#1132 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 06:23

Tévedés. Már nem tudom, mióta, de a kereskedelmi forgalomban kapható háztartási alkoholt denaturálni kell, tehát emberi fogyasztásra alkalmatlanná kell tenni. (Régebben voltak "pálinkafőzők", gyümölcs+orvosi szesz+cukor+víz kombóból állították elő a jobbnál jobb itókákat.) És ez mindenféle anyag belekeverését jelenti, ezért van a háztartási alkoholnak jellegzetes szaga. Párolgás után valami fehér, porszerű anyag marad vissza. Ez nem nagyon látszik, amikor mondjuk törölgetsz valamit, de a pici fúvókákba ragadva már problémát jelenthet.
Van tiszta alkohol is, de azt nem adják, csak engedéllyel.

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 29. 06:35 -kor

#1133 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 18:26

Idézet: nate82 - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 20:20

azt én se tudom h hol élnek de annyiért ennyit nem vagyok hajlandó megvenni.
Beszéltem egy nyomtatokat forgalmazo cég főnökével és ő mondta hogy ezek már a fekete-fehér nyomtatásra vannak kihegyezve, csak akkor azt nem tudom hogy akkor miért hirdetik h milyen szép fényképet csinál csak azt elfelejtették mondani hogy milyen átbaszás a patron ára és nem sok fényképre elegendő ami benne van patron meg amit lehet kapni hozzá :reklamacio:  .
Mindegy hétvégén megprobálom tölteni azt vagy jo lesz vagy nem max veszek eredetit bele azt sporolok ,bár bizom a sikerben :cool:  .
Ja azt hallottátok hogy a kinai ugy patronokat ki akarják tiltani europábol vagy csak Mo.-rol és csak olyan ugy patront lehet csak kapni majd amit az eu-ban gyártottak??

Valamelyik híresebb, elfogadottabb utángyártott tinta vagy cseh vagy szlovák ha minden igaz. Az eu-s.

#1134 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 18:28

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 5:23

Tévedés. Már nem tudom, mióta, de a kereskedelmi forgalomban kapható háztartási alkoholt denaturálni kell, tehát emberi fogyasztásra alkalmatlanná kell tenni. (Régebben voltak "pálinkafőzők", gyümölcs+orvosi szesz+cukor+víz kombóból állították elő a jobbnál jobb itókákat.) És ez mindenféle anyag belekeverését jelenti, ezért van a háztartási alkoholnak jellegzetes szaga. Párolgás után valami fehér, porszerű anyag marad vissza. Ez nem nagyon látszik, amikor mondjuk törölgetsz valamit, de a pici fúvókákba ragadva már problémát jelenthet.
Van tiszta alkohol is, de azt nem adják, csak engedéllyel.

Nekem van vegyipari tisztaságú alkoholom (egy kollégám szerezte ismeretség révén), az objektívek lencséjét tisztítom vele. Ebben meg már pont az a baj, hogy olyan adalékok vannak, amik szükségesek ahhoz, hogy még víz se legyen benne 0.2%-nál több. Ugyanis hagyományos denaturálással vagy párologtatással ez nem állítható elő. Az obikat is ésszel kell velük tisztítani, mert ha nem figyel az ember, ez a hozzáadott trutyi ott marad.

#1135 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 19:11

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 19:28

Ugyanis hagyományos denaturálással vagy párologtatással ez nem állítható elő.

:offtopic:

A denaturálásnak semmi köze az alkohol tisztaságához, egyedül annyit jelent, hogy az alkoholt emberi fogyasztásra alkalmatlanná (taszító szag, íz) tették. Amire te gondolsz, az a dehidratálás, és ehhez kellenek az általad említett adalékok. :)

#1136 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 11:31

Idézet: nate82 - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 14:33

Visszatérve az eredeti vs. utángyártott patronokra vs. utántöltőkre az a gondolat fogalmazódott meg bennem hogy mi a francért vegyek eredeti patront amikor az csak 20 fotot bir ki max mert olyan kicsi a tartálya, inkább utántöltöm mert még utgy. patron nincs hozzá.
Ja és az eredeti patron ára: fekete:4000 ft
                                      szines:5000 ft
és minden  canon PIXMA iP1200, iP1600, iP2200, iP6210D, iP6220D, MP150, MP170, MP450 -et használónak figyelmébe ajánlanám ezt a tényt
UI.: és nem érdekel ha ezért a hsz-ért meg is köveztek

Bakker, jó drága festékek.Az iP4000 tintáit - kis túlzással - majdnem feléért meg lehet venni.
Amúgy nem kövez meg senki, szerintem már túl van a topic ezen a kérdésen.Aki nem akar utántöltöttet használni az úgyse fog akárhogy bizonygatod neki, aki meg akar, azt meg úgyse kell győzködni.

"csinálj amit akarsz"- by Tyler Durden ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1137 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 16:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 18:11

:offtopic:

A denaturálásnak semmi köze az alkohol tisztaságához, egyedül annyit jelent, hogy az alkoholt emberi fogyasztásra alkalmatlanná (taszító szag, íz) tették. Amire te gondolsz, az a dehidratálás, és ehhez kellenek az általad említett adalékok. :)

Ja, kicsit gyorsan fogalmaztam, meg nem is értek hozzá. Számomra a lényege kimerült abban, hogy az ojjektívet meg lehet vele pucolni.  ;)

#1138 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 20:42

Az a lényeg, hogy arra jó legyen, amire használjuk :) :up:

#1139 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:27

Tehát azt mondod, hogy a gyógyszertári alkohol alkalmatlan?

#1140 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:32

Nem jelentem ki száz százalékosan, ahhoz ki kéne próbálni valami olcsó nyomtatóban, de egy többtízezer forintos nyomtatófejjel nem kísérleteznék. Mert anyagkiválás tuti, hogy van, kérdés, hogy ezt onnan egy erősebb fejtisztítás kihozza, vagy bedugul végleg.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.