HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 01. 20:26

Kérdeztem anno, és írtátok, hogy először a sárga tinta ürül ki, aztán nem sokkal később a többi. Ez nálam is így volt. A múlt héten cseréltem a sárgát, ma már a bíbort kellett. Érdekes, úgy látom hogy a szivacsban még maradt tinta. Volt aki megkockáztatta, hogy még visszatette?

#1142 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 22:50

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 20:26

Kérdeztem anno, és írtátok, hogy először a sárga tinta ürül ki, aztán nem sokkal később a többi. Ez nálam is így volt. A múlt héten cseréltem a sárgát, ma már a bíbort kellett. Érdekes, úgy látom hogy a szivacsban még maradt tinta. Volt aki megkockáztatta, hogy még visszatette?

tartályból kiürül - az egy dolog. én addig használom a patront, amig a szivacsban is van festék. ha az is kiürül, jön a következő.

állítólag hozzáértő emberkék - jöhet a kövezés :D

Szerkesztette: DGabor_ 2006. 04. 01. 22:50 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1143 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 23:20

Tinta-tinta. Nem mindegy, hogy lötyög vagy nem? :D

Szerkesztette: debaj 2006. 04. 01. 23:20 -kor

#1144 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 09:37

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 21:26

Nekem nem a sárga fogyott ki elsőnek a színesek közül, hanem a cian, aztán a magenta és mostanság figyelmeztet hogy erősen fogytán a sárga.
Nyilván nem szentírás a dolog. ;)
Amúgy - lehet rosszul teszem - én addig szoktam használni, amíg meg nem áll nyomtatás közben, hogy cseréljek patront.

Szerkesztette: carcass 2006. 04. 02. 09:39 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1145 Felhasználó inaktív   KovA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 13:10

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 21:26

Én az 4000-esem es az 5200asomat is ugy használom hogy ha elsőre szól, hogy kiürült a tenta akkor még nyomok egy tovább-ot, aztan ha masodikra szól akkor csere. Tapasztalataim alapjan ez nem keves plusz. A másodikra mikor szól a nyomtató, hogy kifogyott akkor ha megnezi az ember, már tényleg kifogyott, úgyértem már a szivacsban sincsen szinte semmi.

Szerkesztette: KovA 2006. 04. 02. 13:11 -kor

Written By KovA

Konfig

#1146 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 13:44

Idézet: KovA - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 12:10

Én az 4000-esem es az 5200asomat is ugy használom hogy ha elsőre szól, hogy kiürült a tenta akkor még nyomok egy tovább-ot, aztan ha masodikra szól akkor csere. Tapasztalataim alapjan ez nem keves plusz. A másodikra mikor szól a nyomtató, hogy kifogyott akkor ha megnezi az ember, már tényleg kifogyott, úgyértem már a szivacsban sincsen szinte semmi.

Na ezt nem tudtam én. Én mind a két patront, ahogy először jelzett, hogy kifogyott, cseréljem ki, azonnal kicseréltem. Bár hozzá kell tenni, hogy a második patron egy fekete-fehér szöveg nyomtatásakor fogyott ki (illetve előtte), valószínű a készenlétbe helyezés emésztette fel a maradék tintát. Vagyis a ki- és bekapcsolgatás nem tesz jót.

#1147 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 12:29

Sziasztok! Egy canon ip 1500 -as nyomtatóm van. Ritkán használtam a fekete patront, és úgy néz ki, picit beleszáradt a fejbe a festék. Ezért kivettem a fejet, és vízben áztatom (tiszta vízben) Lehet ettől baja a fejnek, ha utána több napig száírtom?

#1148 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 13:00

tiszta víz=desztillált víz?

#1149 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 19:49

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:29

Sziasztok! Egy canon ip 1500 -as nyomtatóm van. Ritkán használtam a fekete patront, és úgy néz ki, picit beleszáradt a fejbe a festék. Ezért kivettem a fejet, és vízben áztatom (tiszta vízben) Lehet ettől baja a fejnek, ha utána több napig száírtom?

Sajna az nem sokat ér!
Hallottam olyat aki melegítette a vizet közben, gondolom a hőtágulás miatt!

#1150 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 19:51

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 12:44

Na ezt nem tudtam én. Én mind a két patront, ahogy először jelzett, hogy kifogyott, cseréljem ki, azonnal kicseréltem. Bár hozzá kell tenni, hogy a második patron egy fekete-fehér szöveg nyomtatásakor fogyott ki (illetve előtte), valószínű a készenlétbe helyezés emésztette fel a maradék tintát. Vagyis a ki- és bekapcsolgatás nem tesz jót.

A ki és bekapcsoláskor elég sok tenta fogy, tehát én pl igyexem sok fotót egyszerre nyomtatni, mert akkor kevesebbet tisztít!

#1151 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 20:02

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 18:51

A ki és bekapcsoláskor elég sok tenta fogy, tehát én pl igyexem sok fotót egyszerre nyomtatni, mert akkor kevesebbet tisztít!

Ez nagy valószínűséggel így van, máshol is hallottam, és a saját tapasztalat is ezt erősíti meg. Nem baj, ha minden garnitúra patron fél évig fogja bírni, akkor egy darabig elkarcolgatok ezzel a nyomtatóval.
Csak kéne néha egy A/3-as...

#1152 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 23:15

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 20:49

gondolom a hőtágulás miatt!

nem, minél melegebb a víz, annál jobb oldószer.

#1153 Felhasználó inaktív   PeKING 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 08. 02:38

Sziasztok!
kicsit a takarítás tárgyától eltérnék és egy kérdésem volna:
adott egy iP1600-as nyomtató, benne 2 fejjel rendelkező tintatartály
mint olvasgattam a neten találtam 1-2 apró trükköt (ip1000, ip1500, sxxx) amivel lehet nullázni a nyomtatók festékszint-jelzőét.
Ehhez a modelhez viszont nem találtam.
valaki tud hozzá? pofátlanságnak tartom hogy 10rugo körül örülhetek egy uj szines és egy uj feketének... :reklamacio:
előre is köszönettel

#1154 Felhasználó inaktív   Paradoxon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 10:34

Hello!

Segitséget szeretnék kérni: van egy iP1000-es nyomtatóm. Kb 1 hónapig nem volt használva, s mikor újra elövettem, ferdén húzza be a papirt, gyüri, stb. Mi lehet a hibaforrás? Meg tudok esetleg én nézni 1-2 dolgot? Gari lejárt, szétszedés nem gond  :)

Vagy netán tud vki egy olcsó szervizt? Nem kivánok egy új printer árát otthagyni a javitásért.  :think:

Köszönettel!

#1155 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 11:21

Rendesen raktad az adagoló tálcába a papírt?

#1156 Felhasználó inaktív   Paradoxon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 16:59

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 11:21

Rendesen raktad az adagoló tálcába a papírt?

Kb 1 éve használom már, és eddig ilyen gond még nem volt. Legjobb tudomásom szerint igen. Meg a fotopapirt eddig is egyesével tettem bele, nem volt gond - de most azt is gyüri.

#1157 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 17:22

Idézet: Paradoxon - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 15:59

Kb 1 éve használom már, és eddig ilyen gond még nem volt. Legjobb tudomásom szerint igen. Meg a fotopapirt eddig is egyesével tettem bele, nem volt gond - de most azt is gyüri.

Nekünk a HP-val volt régen mindenféle papíros problémánk. Lehet, hogy elporosodott az egyik gumigörgő.

#1158 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 11:23

Idézet: Paradoxon - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 11:34

Hello!

Segitséget szeretnék kérni: van egy iP1000-es nyomtatóm. Kb 1 hónapig nem volt használva, s mikor újra elövettem, ferdén húzza be a papirt, gyüri, stb. Mi lehet a hibaforrás? Meg tudok esetleg én nézni 1-2 dolgot? Gari lejárt, szétszedés nem gond  :)

Vagy netán tud vki egy olcsó szervizt? Nem kivánok egy új printer árát otthagyni a javitásért.  :think:

Köszönettel!

Hello

A görgő tisztítását meg tudod oldani a következő módon:

A tisztítószerrel - alkohol, ablaktisztító - átitatod a papírnak azt a részét, ahol a nyomtató behúzná - azért ne csöpögjön belőle semmi -. Gyorsan berakod a nyomtatóba, hogy ne száradjon meg és nyomtatsz rá úgy egyet, hogy fogod a papírt. Ekkor a görgő forog a papíron a kosz lejön róla, de nem húzza be a papírt. Ezt érdemes néhányszor megismételni másik papírral. Csak halkan mondom én néha csiszolópapírral csinálom, persze azt nem áztatom be  :cool: . Azért azt érdemes megnézni nem esett-e bele valami az 1 hónap alatt?

#1159 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 07:20

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 13:00

tiszta víz=desztillált víz?

Csapvízre gondoltam. Alcoholt azért nem próbáltam, mert nem akartam, hogy a nyákot megegye a fejen.

#1160 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 08:09

A biztonság kedvéért érdemes venni egy palack desztillált vizet, megmelegíteni úgy negyven-ötven fokra, óvatosan beletenni a fejet (elektronikát ne nagyon érje), és picit lötykölni, hogy vízáramlás legyen, de ne csapkodja össze.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.