HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   KovA 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 28. 14:56

Én elég sokat nyomtatok kétoldalasat is .. doksikat is szineseket is meg sokfélét .. de nem vettem észre semmi fakulást. 4000-el sem és 5200-al sem.
Written By KovA

Konfig

#1322 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 15:09

Hehh, baromijó, most vettem észre, hogy egy 150 oldalas, A5-ös eredeti méretű pdf-et le lehet úgy is válogatni vele, hogy utána könyvként, középen össze lehet hajtani és összetűzni :)

#1323 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 15:39

Idézet: KovA - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 13:56

Én elég sokat nyomtatok kétoldalasat is .. doksikat is szineseket is meg sokfélét .. de nem vettem észre semmi fakulást. 4000-el sem és 5200-al sem.

Amit itthon nyomtatok ki (mert a többséget azért bent a munkahelyen, ingyé  ;) ), azt mindet kétoldalasban nyomtatom. Igaz, egy ideje bent a munkahelyen is - egyedüliként - 2 oldalasban nyomtatom a cuccaimat. Csak azért, hogy kevesebb papír fogyjon. Akik a leveleinket kapják, azokat úgysem az érdekli, hogy kell-e fordítani, vagy csak lapozni, hanem az, hogy mi van benne. Így nem értem, másokat miért nem érdekel, hogy az éves hülyeségtermése miatt 4, vagy 2 köbméter fa lesz az enyészeté. Ha mindegy...

Szerk: A vége a kollégáimra vonatkozott  :D

Szerkesztette: lugosi 2006. 05. 28. 15:40 -kor

#1324 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 10. 02:43

Sziasztok!
Vettem egy IP4000-t valamikor tavaly, most fogyott el belőle egyszerre az összes tinta pedig nem igazán nyomtattam vele színest. Ennek okát nem firtatom, tudom hogy elég sokat fogyaszt a bekapcsolásnál.
Annak idején azért vettem Canont HP után (amivel nem volt semmi gond), mert wi-fi routeren lévő nyomtatószerverrel akartam IP alapon nyomtatni és mint utóbb kiderült, a HP csak a kb. 50 ezres HP nyomtatószerverrel kommunikál. Jó marketingfogás.
Jól megizzadtam mire valahogy sikerült beüzemelnem az IP4000-t ilyen módon, de még most is előfordul hogy az első oldalt elrontja, 3-4cm után dobja és a következőn folytatja, tehát két papír kuka.
Néha más hibák is vannak, de szerencsére elég ritkán.
A márkaszervizesnek fingja sem volt arról hogy mi az az IP alapú nyomtatás meg a vezeték nélküli nyomtatószerver, pedig ő biztos marhára ért a dolgokhoz. Azt mondta, hagyjam állandóan bekapcsolva, és akkor kevesebb tinta is fog fogyni. Sőt, ezek a nyomtatók szinte imádják ha 24/7 be vannak kapcsolva. Lehet. Én azért kételkedem.
Mindenesetre bekapcsolva hagytam, de egy idő után így is elrontotta az első oldalt. Relatíve keveset nyomtatok, ezért sem lenne érdemes állandóan bekapcsolva hagyni.
Ettől eltekintve a nyomtatások minőségével nincs semmi gond, viszont jó időbe telik mire elkezd dolgozni utána gyors egy sima word dokumentumnál, de PDF-et például 3-4 perc/oldal nyomtat ki.
Lehet hogy port v. nyomtatóbeállítási probléma, de én tanácstalan vagyok. A routeren nincs állítási lehetőség (SMC 2804WBRP-G).
A kétoldalas nyomtatás reménytelen, a kétirányú kommunikáció meg a kapcsolat jellege miatt nem megoldott, de ezeket elfogadtam. Ha kellenek összedugom, kábelesen összekötve minden 100%.

Van valakinek valami ötlete?

Más: tapasztalatok utántöltött patronokkal? Erről biztos volt már szó de nem olvastam vissza.

Köszi!

#1325 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 08:34

Hm, hogy oldottad meg a vezeték nélküli bigyókát az Ip 4000-rel?

Én laikus vagyok ehhez, csak tippelek. Nem lehet, hogy a nyomtatási sor várakozása miatt kezdi később a nyomtatást?

Amúgy a héten vettem egy nagy levegőt és ezzel együtt egy csomag Photo Papaer Pro-t, A/4-es csomagban, csinálok egy-két nyomatot, hogy végül is milyen. A leírások nagyon el voltak tőle ájulva, úgyhogy kíváncsi vagyok.

Nyomtam tegnap egy próbát, ugyanazt a képet, ugyanazokkal a beállításokkal fekete-fehérben a Canon Matte Photo Paper-re és az Epson Archival Matte Paperre. Egymás mellé téve őket látszanak bizonyos különbségek. A canon papír sokkal fehérebb, az epson egy kicsit sárgásabb. Éppen ezért a két nyomat között is van különbség, a canon papírra a szürke szürke, a fekete fekete, míg az epson papíron kicsit barnás árnyalatú. Azt hiszem, minden más árnyalat zavaró lenne, de ettől a kép egy kicsit melegebb lesz, és irtó jól néz ki. A különbség egyébként csak a canon papír mellé téve látszik. Egyébként kézbe véve a két papírt azonnal látszik, melyik az epson: érezhetően vastagabb, keményebb papír. Bármelyiket merem ajánlani, ha matt papírra akartok nyomtatni, kiváló a felbontása mind a kettőnek.

#1326 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 10:16

Idézet

Hm, hogy oldottad meg a vezeték nélküli bigyókát az Ip 4000-rel?

Én laikus vagyok ehhez, csak tippelek. Nem lehet, hogy a nyomtatási sor várakozása miatt kezdi később a nyomtatást?

Rádugtam a routerre, ott bekapcsoltam a nyomtatószervert, feltelepítettem a nyomtatószoftvert és portnak a router ip-címét adtam meg. A portbeállításokra kell rájönni.

Lehet, hogy ez a lassúság oka, de nem ez a fő problémám. Amúgy van hogy olyan lassú, hogy kiírja, a dokumentumot nem lehetett nyomtatni, várok és kinyomja. De mire erre rájöttem...

#1327 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 21:00

Idézet: amol - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 9:16

Rádugtam a routerre, ott bekapcsoltam a nyomtatószervert, feltelepítettem a nyomtatószoftvert és portnak a router ip-címét adtam meg. A portbeállításokra kell rájönni.

Lehet, hogy ez a lassúság oka, de nem ez a fő problémám. Amúgy van hogy olyan lassú, hogy kiírja, a dokumentumot nem lehetett nyomtatni, várok és kinyomja. De mire erre rájöttem...

Csak egyszerű érdeklődés, de hol használtok ilyen jellegű nyomtatómegosztást? Cégnél?

#1328 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 21:07

Barátnőméknél otthon is így van :)

#1329 Felhasználó inaktív   amol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 21:42

Idézet

Barátnőméknél otthon is így van

Nekik nincs vele gondjuk?

Idézet

Csak egyszerű érdeklődés, de hol használtok ilyen jellegű nyomtatómegosztást? Cégnél?

Mi is otthon.

#1330 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 00:04

Idézet: amol - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 22:42

Nekik nincs vele gondjuk?

Nincs, mondjuk ott mezei USB-s nyomtatóportos, UTP-s router van, a router beállítólapján kb. két kattintás volt beállítani. (Valami ősöreg HP tintaköpőjük van, meg SMC router, típust hadd ne mondjak. :) )

Szerkesztette: debaj 2006. 06. 11. 00:04 -kor

#1331 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 14:16

Csak azért kérdeztem, mert általában ha én valamit megcsinálhatok egyszerűen, meg hótt bonyolultan, akkor az egyszerűbb megoldást szoktam választani. Pl direktben rákötni az usb-re és hagy szóljon. :)
Tudom, rossz a hozzáállásom.  :p

#1332 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 20:13

:offtopic:
Csak félve kérdezem meg (mer' annyira azé' nem vagyok spiller):
az IP alapú nyomtatásnak nem az a legeccerűbb módja, ha a nyomtatóban van hálókaresz? Mongyuk eleve olyan nyomtatót használunk amibe van, vagy lehet rakni?
:offtopic:
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1333 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 21:30

Valóban ez a legegyszerűbb, de egyúttal a legdrágább módja is :)

#1334 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 08:51

Nyomtatót szeretnék venni...
Mivel a szkennerem, és a fényképezőm is Canon, illetve a régi HP nyomtatónkkal csak baj volt, Pixma 4200 vagy 5200-ra gondoltam. Ezek között csak sebességbeli különbség van? Mert akkor inkább a 4200-at veszem, bár tény hogy nem sokkal olcsóbb. Utántöltött patronokról sok rosszat hallottam, de utángyártottal mi a helyzet? Használható ehhez a két típushoz? Elsősorban fotókat nyomtatnék, de gyári patron rendszeres vásárlását nem hiszem hogy bírnám anyagilag...
A4-es, illetve 10x15-ös fotópapírból milyet ajánlotok?
Köszönöm a válaszokat.

#1335 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 20. 09:26

1: a lassú, akadozó nyomtatásnak és az első-második lap hibás eldobásának oka biztosan kommunikáció probléma. Duplex beállítások, hálózat esetén a sebességek ellenőrzése igencsak ajánlott. 90%, hogy valami ezen a részen nemkerek.

2:

Idézet

Pixma 4200 vagy 5200-ra gondoltam

A minőségi/sebességi infókra remélem lesz más reagáló, én csak a tintáról:
A Pixma szériákban a tinta csak egy síma tintatartály. Ha valaki utántölti, röhögd körbe, az utángyárott azonkívül, hogy legtöbbször olcsóbb, legalább tudhatod, milyen tinta van benne. Az egyik (nem itt) fórumon pl valaki UNIVERZÁLIS canon tintát hirdet, ami az ÖSSZES típusba jó. Elhiszed? Na ezt töltögetnék Neked is.
Ettől teljesen függetlenül :) szóval a CLI szériából még nincs utángyártott, szóval vagy a gyárit veszed, vagy nem ezeket a típusokat (mármint nyomtatóból).
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1336 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 10:04

Idézet: Tron65 - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 8:26

szóval a CLI szériából még nincs utángyártott, szóval vagy a gyárit veszed, vagy nem ezeket a típusokat (mármint nyomtatóból)

Van valaki, aki cd/dvd lemezek mellett patront is árul, ő azt mondta, hogy jelenleg nincs neki, de amúgy tud szerezni Pixma-hoz. Akkor ez kamu?

Milyen típust ajánlanál, ami:
-ideális fotók nyomtatásához
-olcsón fenntartható (utángyártott patronnal)
-kb 30k-ba belefér újonnan
?

#1337 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 20. 10:55

A Pixmák korábbi változatai a BCI-6 széria tintáit használják, abból már minden rendes utángyártó megcsinálta a maga változatát, 500-600 Ft környékén kaphatók. A CLI-8 utángyártottban még nemlétezik tudtommal. Ha valaki tölteni akarja neked, kergesd meg, nemvéletlen, hogy típusszámot váltottak, és szintén nemvéletlen, hogy fél évvel a piacrakerülés után még nincs utángyártott tinta.
Nekem pl a 3000-res Canon van, ezt mostanság 25 alatt osztogatják ha jóltudom.
Ha pesti vagy, akkor javaslom: az Astoriánál a sarkon van egy nagy tintás, a Blaha mellett meg lemezes.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1338 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:41

Idézet: Manta - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 9:04

Van valaki, aki cd/dvd lemezek mellett patront is árul, ő azt mondta, hogy jelenleg nincs neki, de amúgy tud szerezni Pixma-hoz. Akkor ez kamu?

Milyen típust ajánlanál, ami:
-ideális fotók nyomtatásához
-olcsón fenntartható (utángyártott patronnal)
-kb 30k-ba belefér újonnan
?

A 4000/5000-hez volt, a 200-asokhoz nincs utángyártott, csippes a tartály, talán nem is lesz.

Vegyél egy 4200-ast, és felejtds el az utángyártott tintát. Szerinted UGYANAZT kapod ötödannyiért? Drága dolog a fejcsere a nyomtatóban, kár lenne érte.

#1339 Felhasználó inaktív   bedeko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 06. 22. 15:51

Rossz pixma ip4000 nyomtatót vennék !!

#1340 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 16:35

Idézet: bedeko - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 14:51