HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:44

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 22:52

15 és 78-s HP patron kikapcsolt állapotban sokkal hajlamosabb beszáradni mint stady by-n van a nyomi.

Az lehet, feltéve ha nyomtatás közben valaki lekapcsolja a kismegszakítót és elmegy nyaralni. Persze ebben az esetben más számú patronok is hajlamosak rá.
Kicsit azért érdekel, hogy miből is táplálkozik a gondolat miszerint akkor kevésbé szárad be ha...

#2242 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 08. 15:00

Idézet: gyben - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 8:44

Az lehet, feltéve ha nyomtatás közben valaki lekapcsolja a kismegszakítót és elmegy nyaralni. Persze ebben az esetben más számú patronok is hajlamosak rá.
Kicsit azért érdekel, hogy miből is táplálkozik a gondolat miszerint akkor kevésbé szárad be ha...

Személyes tapasztalat. Volt hogy 1 hónapig nem nyomtattam a 3820-al, de áram alatt volt és utána kifogástalanúl nyomtatott. Legutóbb meg szereltem a gépet és a nyomit is áramtalanítottam. 2 napig nem volt áram alatt és csíkosan nyomtatott. És ez nem egyedi tapasztalat. Műszerész cimbim azt mondja hogy a 15 és 78 patronok folyamatos fűtést igényelnek más különben beszáradnak.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#2243 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 15:57

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 15:00

Személyes tapasztalat. Volt hogy 1 hónapig nem nyomtattam a 3820-al, de áram alatt volt és utána kifogástalanúl nyomtatott. Legutóbb meg szereltem a gépet és a nyomit is áramtalanítottam. 2 napig nem volt áram alatt és csíkosan nyomtatott. És ez nem egyedi tapasztalat. Műszerész cimbim azt mondja hogy a 15 és 78 patronok folyamatos fűtést igényelnek más különben beszáradnak.

Rendben van, legyen úgy, bár én azt gondolom, hogy a gőzmozdonyt kell folyamatosan fűteni ha azt akarjuk, hogy jól működjön. Valszeg műszerész kollega arra is tudna magyarázatot, hogy a hetekig szekrény tetején pihenő nyomtató miért tud hibátlanul nyomtatni a jelzett patronokkal ha szükséges.
Vagy mi lehet a többi patron titka? Én inkább hiszem, hogy helytelen leállítás, hibás, koszos szervizpad, utántöltött patron lehet oka a beszáradásnak, csíkos nyomatnak. Esetleg tintát spórolsz azzal ha nem kapcsolod le, de azon nem akarok gondolkodni, hogy az normális dolog vagy sem.

#2244 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 12:03

Idézet: PeC - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 11:39

tegnap vettem egy 4500 -as canont

sajnos ennek is úgy tűnik ugyanaz a hibája, mint a 4300-asnak volt, hogy ha duplexet használom, akkor hiába állítok be fekete nyomtatást, akkor sem a pigmentes feketét használja, hanem a szürkébb fotó feketét a szövegekhez.
ez marha idegesítő, és még drágább is így nyomtatni.
van erre megoldás?

másik: pesten most van valahol olcsón 10x15-ös epson fotópapír?

SZVSZ továbbító görgők elpiszolódása miatt van ez. Max az tudod csinálni hogy először páratlan olalakat nyomsz, megfodítod a papírt a vertikális tengelye körül és visszarakva az lapadagolóba a páros oldalakat nyomod ki.

#2245 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 15:53

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 12:03

SZVSZ továbbító görgők elpiszolódása miatt van ez.

Miért is?

#2246 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 08:12

Idézet: Pitbull - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 16:00

A cimbi sűrgősen adja vissza az papírjait a kibocsájtónak. MÉG AKKOR IS ha csak téged akar "szédíteni" a hozzáértésével.
Levegő előli el/lezárást igényel a HP 15/45/78 (ugyanugy mint más tintásoknál). Fűtést semmi esetre sem. Ha csak "polgári" ésszel belegondolsz: a hő (fűtés) hatására mind a víz mind az alkohol jobban párolog - akkor miért pont ez lenne a beszáradás elleni megoldás ??!!!!!!

#2247 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 12:50

Az egészben a legbosszantóbb az, hogy ilyen égbekiáltó baromságokkal a témában járatlan jóhiszemű embereket hülyítik.
Igaz ugyan arról nem esett szó, hogy tisztelt úr milyen műszaki területen műszerészkedik. Azt csak remélni merem nem printer javítással foglalkozik.

#2248 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 20:11

Idézet: gyben - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 13:50

Igaz ugyan arról nem esett szó, hogy tisztelt úr milyen műszaki területen műszerészkedik.

Még egy jobb varrógép műszerésznek (bocs, csak ez jutott eszembe) is lennie KELL annyi műszaki logikának hogy alkoholt nem fűtünk. Akinek nincs ennyi az max betanított munkás bármiféle papírja is van.

#2249 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 15:05

Canon ip4300-s saját CD nyomtató prg-je helyett tudna valaki valami jobat ajánlani? Kösszi!

#2250 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 16:00

Idézet: DrHIL - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 15:05

Canon ip4300-s saját CD nyomtató prg-je helyett tudna valaki valami jobat ajánlani? Kösszi!

Acoustica CD/DVD Label Maker! Ellenben ez fizetős program! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2251 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 16:55

Idézet: PcCave - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 19:11

Még egy jobb varrógép műszerésznek (bocs, csak ez jutott eszembe) is lennie KELL annyi műszaki logikának hogy alkoholt nem fűtünk. Akinek nincs ennyi az max betanított munkás bármiféle papírja is van.

Vazzeg hol van alkohol a printer tintában? Vizes alapú diszperziós pigment, a HP 15, 78 meg hődiszipációs fúvókával vannak felszerelve, ha alapjáraton nem melegíti a tintát könnyen beleszárad a fúvókába.

#2252 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 16:57

Idézet: gyben - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 14:53

Miért is?

Pigment tinta lassabban szárad és hajlamosabb elkenődni.

#2253 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 18:35

Idézet: PcCave - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 8:12

A cimbi sűrgősen adja vissza az papírjait a kibocsájtónak. MÉG AKKOR IS ha csak téged akar "szédíteni" a hozzáértésével.
Levegő előli el/lezárást igényel a HP 15/45/78 (ugyanugy mint más tintásoknál). Fűtést semmi esetre sem. Ha csak "polgári" ésszel belegondolsz: a hő (fűtés) hatására mind a víz mind az alkohol jobban párolog - akkor miért pont ez lenne a beszáradás elleni megoldás ??!!!!!!

Ezt kikérem magamnak....
Látatlanban nem illik lebarmozni senkit sem.
Nem imsersz, én sem téged, viszont tiszteletben tartom a postjaidat.
Canon BJC sorozat akkor miért száradt be sokkal kédőbb amikor stand-by-ban volt, mint amikor ki volt kapcsolva?
Én tudom a választ, viszont kiv. vagyok a Ti verzióitokra is.

#2254 Felhasználó inaktív   szabo646 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 13:37

sziasztok....
segitseg

canon pixma ip5200 tintasugaras nyomtatohoz es hp scanjet5370C scanerhez keresek telepito programot.
Ha van nektek kerem a segitseget.
:confused:  :confused:  :confused:  :confused:

#2255 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 13:44

Idézet: szabo646 - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 13:37

sziasztok....
segitseg

canon pixma ip5200 tintasugaras nyomtatohoz es hp scanjet5370C scanerhez keresek telepito programot.
Ha van nektek kerem a segitseget.
:confused:  :confused:  :confused:  :confused:

Driver-t a Canon-hoz le tudsz tölteni, a hozzá tartozó programokkal (pl. CD-LabelPrint) együtt innen. A HP-hoz pedig majd segít valaki, mivel az oldalán csak update-ek vannak (elég nevetséges ez a politika).

Szerkesztette: Csokis 2008. 02. 20. 13:46 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2256 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 20. 13:58

Idézet: stol - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 18:35

Ezt kikérem magamnak....
Látatlanban nem illik lebarmozni senkit sem.
Nem imsersz, én sem téged, viszont tiszteletben tartom a postjaidat.
Canon BJC sorozat akkor miért száradt be sokkal kédőbb amikor stand-by-ban volt, mint amikor ki volt kapcsolva?

én nem. miért?
egyébként nálunk is állandóan standby-ban vannak. eszik vagy 2w-ot.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2257 Felhasználó inaktív   hemo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 18:24

Erre nincs ötletetek?

Nemrég kezdte el csinálni, hogy ha cd cimkét nyomok akkor a fekete szar. Olyan mozaikos lesz, inkább kékes mint feketés, nem homogén...
Ha papirt nyomok ott tökéletes.
próbáltam matt lemezzel, cd-dvd és fényessel is ugyanaz..

Rettenetes csúnya amit nyom, a többi szin jóóó
hemo

#2258 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 05:18

Idézet: stol - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 18:35

Én pedig tisztelem a tudományt és nem szégyenlek tanulni. Mi a megfejtés?

#2259 Felhasználó inaktív   GZoli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 12:17

Hello.
Van egy Canon IP905D gépem. Nincsen semmi baja, de egy idő után ezt is resetelni kell gondolom (megtelik a hulladék tinta tartály, stb). Valakinek nincs valami linkje, esetleg service manualja ehhez a típushoz?
Köszi előre is. Üdv

#2260 Felhasználó inaktív   narpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 14:58

Üdv mindenkinek!

Most tervezek nyomtatót venni, s a pixma ip4300-asról rengeteg jót olvastam. ám nekem a funkciói közül a cd-dvd nyomtatás lenne a legfontosabb. ám az egyetlen teszt, ami erre is kitér, elég gyengusnak találja.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek a tipus cd-dvd nyomtatási képességéről, illetve ha valaki aki már nyomtatott valami látványosabb dolgot cd-dvd-re feltenne valahová egy-egy képet az eredményről, annak nagyon hálás lennék:)

a tesztet egyébként itt olvastam:

http://pixinfo.com/c...on_pixma_ip4300

előre is köszi mindenkinek

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115