HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 05. 15:27

Idézet: narpi - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 15:58

Üdv mindenkinek!

Most tervezek nyomtatót venni, s a pixma ip4300-asról rengeteg jót olvastam. ám nekem a funkciói közül a cd-dvd nyomtatás lenne a legfontosabb. ám az egyetlen teszt, ami erre is kitér, elég gyengusnak találja.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek a tipus cd-dvd nyomtatási képességéről, illetve ha valaki aki már nyomtatott valami látványosabb dolgot cd-dvd-re feltenne valahová egy-egy képet az eredményről, annak nagyon hálás lennék:)

a tesztet egyébként itt olvastam:

http://pixinfo.com/c...on_pixma_ip4300

előre is köszi mindenkinek

Szia!
Nekem a régebbi változata, a 4000-es van meg. cd-re eddig párszor nyomtattam, nem tudom hogy más készülékek milyen minőségben csinálják, de én 100%-ig elégedett voltam/vagyok vele. Igaz én szinte minden funkcióját használom, a kétoldalas nyomtatást is, a fotónyomtatást is, és nem tervezem lecserélni. Az egy nagyon hasznos funkciója nekem (ebben az árkategóriában) hogy van saját papírtartó kazettája, azaz alul a (zárt) tálcában lehet tárolni A/4-es lapokat, nem kell a tetejébe betölteni. Évek óta megvan, de most is ezt venném. Az irodai 130e ft-os csúcs tintasugarasról (HP) már nem vagyok ilyen jó véleménnyel...

#2262 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 15:30

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 14:44

Driver-t a Canon-hoz le tudsz tölteni, a hozzá tartozó programokkal (pl. CD-LabelPrint) együtt innen. A HP-hoz pedig majd segít valaki, mivel az oldalán csak update-ek vannak (elég nevetséges ez a politika).

Szokott lenni a Hp weblapján is komplett driver, elég "poén", hogy volt olyan amelyik 300 mega volt. Csak a driver. Köszike.

#2263 Felhasználó inaktív   narpi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 05. 19:57

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 16:27

Szia!
Nekem a régebbi változata, a 4000-es van meg. cd-re eddig párszor nyomtattam, nem tudom hogy más készülékek milyen minőségben csinálják, de én 100%-ig elégedett voltam/vagyok vele. Igaz én szinte minden funkcióját használom, a kétoldalas nyomtatást is, a fotónyomtatást is, és nem tervezem lecserélni. Az egy nagyon hasznos funkciója nekem (ebben az árkategóriában) hogy van saját papírtartó kazettája, azaz alul a (zárt) tálcában lehet tárolni A/4-es lapokat, nem kell a tetejébe betölteni. Évek óta megvan, de most is ezt venném. Az irodai 130e ft-os csúcs tintasugarasról (HP) már nem vagyok ilyen jó véleménnyel...

szia!

köszönöm szépen a hozzászólást:)
esetleg nyomtatott cd-ről képet nem tudnál beszúrni valahová? mert mivel a 4300 cd-dvd nyomtatási képességét lehúzták az említett tesztben, de persze nem raktak fel fotót az eredményről, így fogalmam sincs hogyan nyomtatnak ezek a gépek...

#2264 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 20:52

Idézet: narpi - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 20:57

szia!

köszönöm szépen a hozzászólást:)
esetleg nyomtatott cd-ről képet nem tudnál beszúrni valahová? mert mivel a 4300 cd-dvd nyomtatási képességét lehúzták az említett tesztben, de persze nem raktak fel fotót az eredményről, így fogalmam sincs hogyan nyomtatnak ezek a gépek...

Sajnos nem, mert mindegyiket ajándékba csináltam, nekem nincs ilyen cd-m.
Állítólag még epsonok tudnak ilyesmit, ha aggályaid vannak akkor nézd meg azt is valami tesztben, mert ha ez a funkció neked ennyire fontos, akkor össze kell nézni őket, ez alapján kell választani. Sajnos még leírni se nagyon tudom neked hogy milyen a canon cd-nyomtatása, mert nincs összehasonlítási alapom.

#2265 Felhasználó inaktív   narpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 21:24

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 21:52

Sajnos nem, mert mindegyiket ajándékba csináltam, nekem nincs ilyen cd-m.
Állítólag még epsonok tudnak ilyesmit, ha aggályaid vannak akkor nézd meg azt is valami tesztben, mert ha ez a funkció neked ennyire fontos, akkor össze kell nézni őket, ez alapján kell választani. Sajnos még leírni se nagyon tudom neked hogy milyen a canon cd-nyomtatása, mert nincs összehasonlítási alapom.

mindenesetre köszi szépen az infót!:)
tulajdonképpen a cd-dvd nyomtatási funkció lenne a legfontosabb. mivel profi gépek több százezerbe kerülnek, így kénytelen vagyok normál nyomtatót nézni, aminek csak kiegészítő funkciója a cd-dvd nyomtatás.
sajna semmilyen oldal nem találtam még, ahol bemutatták volna az eredményeket. biztos van ilyen, s valószínűleg csak én vagyok béna...

#2266 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 06:43

Idézet: narpi - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 22:24

mindenesetre köszi szépen az infót!:)
tulajdonképpen a cd-dvd nyomtatási funkció lenne a legfontosabb. mivel profi gépek több százezerbe kerülnek, így kénytelen vagyok normál nyomtatót nézni, aminek csak kiegészítő funkciója a cd-dvd nyomtatás.
sajna semmilyen oldal nem találtam még, ahol bemutatták volna az eredményeket. biztos van ilyen, s valószínűleg csak én vagyok béna...

Amit eddig én még olvastam erről, az alapján elég jól meg lehet a canon nyomtatókkal oldani ezt a dolgot, vannak itt többen akik sokat használják ezt, majdcsak felbukkannak :) Előnyként szokták felhozni azt hogy a teljes cd-felületre lehet nyomtatni (valamit állítgatni kell a programban), faltól-falig lehet rá nyomtatni, némelyik nyomtatónál nem a teljes cd felületre lehet.

#2267 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 12:13

Nem tudom Mo-n hogyan alkotnak árakat, de aki Canon Pixma MX850-et szeretne venni, csak külföldön tegye! Most rendeltem Németországból és házhozszállítással együtt olcsobban hozzák ide (~br. 68e Ft), mint ha megvenném a nagykerben. (~br. 74e Ft)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2268 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 27. 08:02

Idézet

Nem tudom Mo-n hogyan alkotnak árakat, de aki Canon Pixma MX850-et szeretne venni ...

Idétlenül.
Pl hasonlítsd össze egy Canon fotómasina itthoni és külföldi árát. Ugyanaz az összeállítás itthon cca 200e, amerókából postával 130e. Ja és valamiért bevezettek egy elég komoly értékű pénzvisszafizetést (csak regisztrálni kell).
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#2269 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 12:26

Canon IP5200-hoz hol lehet fejet venni?
"Tapasztalat a bölcsesség kezdete." - Alkman

Travian meghívó

#2270 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 18:36

Sziasztok!

Hátha tudtok segíteni a következő probléma megoldásában :)

Barátnőm Canon ip4000 nyomtatója elhalálozott. 10 perccel ezelőtt még vígan nyomtatott, majd kikapcsolta (szabályosan) de utána visszakapcsolni már nem lehetett.

Ha kihúzom a nyomtatót a konnektorból, pár perc múlva bedugom, majd bekapcsolom, egy pillanatra felvillan zölden, és ennyi. Ennél többet nem csinál.

Van ötlete valakinek, hogy mit lehetne vele csinálni? Túl jó nyomtató ez ahhoz, hogy csak egyszerűen "kidobjuk" :)
+

#2271 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 13. 20:54

Idézet

Ha kihúzom a nyomtatót a konnektorból, pár perc múlva bedugom, majd bekapcsolom, egy pillanatra felvillan zölden, és ennyi. Ennél többet nem csinál.

Vedd ki a fejet (ne csak a tintákat) és úgy próbáld bekapcsolni.
Ha úgy elindul ... akkor bennelesz vagy 16.000 forintodban.

Szerkesztette: Tron65 2008. 05. 13. 20:54 -kor

#2272 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 21:09

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 21:54

Vedd ki a fejet (ne csak a tintákat) és úgy próbáld bekapcsolni.
Ha úgy elindul ... akkor bennelesz vagy 16.000 forintodban.

nem igazán tudom kivenni a fejet, mert nem mozgatja oldalra a festéktartókat... mivel csak egy pillanatra kapcsol be
erőltetni meg nem nagyon akartam
+

#2273 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 20:17

egyéb ötlet valakinek?  :think:
+

#2274 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 16. 21:18

Ha a fej magától nem jön ki, akkor nemtudok jobbat: meg kell bontani a burkolatot. Pattintós-félretolós módszerrel jön szét, nekem a 3000-rest kb negyedórámba telt (oldal és felső).

#2275 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 22:56

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 22:18

Ha a fej magától nem jön ki, akkor nemtudok jobbat: meg kell bontani a burkolatot. Pattintós-félretolós módszerrel jön szét, nekem a 3000-rest kb negyedórámba telt (oldal és felső).

köszi, egyelőre tegnap eljutott addig, hogy sikerült középre tolnia a fejet, patronokat, stb. Utána kikapcsolt. Azóta szintén csak egy pillanatra kapcsol be.
a patronokat, fejet kivettem, de ugyanennyit reagál fej nélkül is :)

találtam hozzá service manualt, abban 2 dolgot írnak erre az esetre: (The power turns off immediately after power-on. )
- táphiba
- alaplap hiba (logic board ass'y)

Tápot kivette, szétszedtem, rendellenességet nem láttam rajta.
Alaplaphoz nem fértem hozzá, így az bentmaradt, de ha annak lenne baja, úgysem tudnék vele csinálni semmit.

Ennyi, asszem a következő lomtalanításkor megy a kukába :(
+

#2276 Felhasználó inaktív   gyurlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 20:43

Idézet: Thoty - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 23:56

köszi, egyelőre tegnap eljutott addig, hogy sikerült középre tolnia a fejet, patronokat, stb. Utána kikapcsolt. Azóta szintén csak egy pillanatra kapcsol be.

találtam hozzá service manualt, abban 2 dolgot írnak erre az esetre: (The power turns off immediately after power-on. )
- táphiba

Alaplaphoz nem fértem hozzá, így az bentmaradt, de ha annak lenne baja, úgysem tudnék vele csinálni semmit.

Ne dobd ki!
Ha nem használtad sokat, ill nem volt benne sok utángyártott patron az még jól jöhet másnak.
Ilyen volt az i860-ban is( nekem ez van)
Egy új fej neten rendelve is  14 rugó. ;)

#2277 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 07:01

Idézet: Thoty - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 22:56

- táphiba

Hol találtál hozzá szervizmanót?

#2278 Felhasználó inaktív   murga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 20:56

Sziasztok!

vettem egy Canon ip4500-as nyomtatót, használtam 2 hétig...nyomtattam kb 100 a4-es vegyes oldalt, meg 2-300 10x15 képet. és utána folyamatosan megint pár vegyes szöveges oldalt...közben már benne van az első garnitúra utángyártott patron.
egyszercsak a piros festéket hiányosan nyomta a papírra.
fúvokaellenőrzéskor van 3 piros csík, amiből a leghalvűányabb szinte nem is látszódott, a többi csíkos volt. Erre tisztítás-fúvókaellenőrzés tisztítás, aztán rengeteg fokozott tisztítás történt, de csak rosszabb lett tőle a helyzet, mert már a középső piros csík sem látszik a fúvókaellenőrzéskor. közben volt néhány teljesen piros a4-es oldal nyomtatása is.
Eléggé el vagyok keseredve, nem tudom mi tévő legyek.

A másik kérdésem, hogy létezik olyan funkció, hogy az utángyártott patronok tintaszintjét kimutatja?

#2279 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 20:14

Milyen gyártótol volt a festék?
Nekem a ProColor vált be, mos tartok az 7-8. sorozatnál.

#2280 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 09:32

Idézet: murga - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 20:56

Sziasztok!

vettem egy Canon ip4500-as nyomtatót, használtam 2 hétig...nyomtattam kb 100 a4-es vegyes oldalt, meg 2-300 10x15 képet. és utána folyamatosan megint pár vegyes szöveges oldalt...közben már benne van az első garnitúra utángyártott patron.
egyszercsak a piros festéket hiányosan nyomta a papírra.
fúvokaellenőrzéskor van 3 piros csík, amiből a leghalvűányabb szinte nem is látszódott, a többi csíkos volt. Erre tisztítás-fúvókaellenőrzés tisztítás, aztán rengeteg fokozott tisztítás történt, de csak rosszabb lett tőle a helyzet, mert már a középső piros csík sem látszik a fúvókaellenőrzéskor. közben volt néhány teljesen piros a4-es oldal nyomtatása is.
Eléggé el vagyok keseredve, nem tudom mi tévő legyek.

A másik kérdésem, hogy létezik olyan funkció, hogy az utángyártott patronok tintaszintjét kimutatja?

Hogy mitévő légy?
Gondolkozz el, mi éri meg jobban.
Ha már ez történt, egy másik dolgot is mérlegelhetsz. Érdemes esetleg egy garnitúra eredeti készlettel szervizbe vinni, hogy lám így nyomtat. Az persze kétséget ébreszthet, hogy teljesen újak a patronok, vajon miért? Nagyot nem érdemes gurítani, mert a nyomtatott lapok száma típus, méret, minőség szerint látható a szervizmenűben.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.