HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 23. 15:14

Üdv  mindenki!
Nekem egy ip4000 van.Nem olyan rég vettem és most esedékes a patroncsere.Az az igazság hogy nem szívesen rakok bele utángyártott patront.Szerintetek hülyeség?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#662 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 16:18

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 9:52

Mármint startmenü>>nyomtatók>>Jobbegérgomb>>tulajdonságok....stb

Lugosi bocs,hogy kiegészítettelek!

Semmi gond, nem vagyok a windows, és általában a beállítások nagy bűvész, pl amit leírsz, start menü >>> nyomtatók, nálam nem is jelenik meg (lehet, hogy nincs ilyenem beállítva). Igaz, ma van pont tizenötödik napja, hogy windows xp-t használok, eddig nálam 2000 volt, elképzelhető, hogy valaminek valahol be kéne lenni pipálva, és nincs :)

#663 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 16:21

Idézet: carcass - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 14:14

Üdv  mindenki!
Nekem egy ip4000 van.Nem olyan rég vettem és most esedékes a patroncsere.Az az igazság hogy nem szívesen rakok bele utángyártott patront.Szerintetek hülyeség?

Nem hülyeség. Én is csak gyárit veszek, és a papír sem mindegy, hogy milyen. Ha már ennyit adott érte az ember, akkor ne spóroljon képenként pár tíz forintot. Akkor már legyen olyan, amilyennek lennie kell.
Igazából még többet is fizetnék a tintákért, ha valamiben jobbak lennének, többet tudnának (pl élettartamm uv-állóság). A következő nyomtató, amit már most nézegetek :) biztos, hogy "többet fogyaszt százon".

#664 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 19:38

Lenne egy kérdésem: Általában gyenge minőségű dvd borítókat nyomtatok, Canon IP 5000-el. Ritkán dokumentumokat még ritkábban fotó papírra fotónyomatokat. Kifogyott a 3ebk fekete patronom, kicseréltem, gondoltam megnézem a többi patron állapotát is. A három színes patron megközelítőleg ugyanolyan  állapotban van kb a fele ürült ki a tintatartályoknak. A 6-os fekete viszont teljesen tele van! Kérdezném miért? Azért mert a borító nyomtatásnál, én piszkozat minőséget választok, és ekkor a doksinyomtatáshoz való patront használja, és nem a 6-ost?
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#665 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 21:21

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 17:21

Nem hülyeség. Én is csak gyárit veszek, és a papír sem mindegy, hogy milyen. Ha már ennyit adott érte az ember, akkor ne spóroljon képenként pár tíz forintot. Akkor már legyen olyan, amilyennek lennie kell.
Igazából még többet is fizetnék a tintákért, ha valamiben jobbak lennének, többet tudnának (pl élettartamm uv-állóság). A következő nyomtató, amit már most nézegetek :) biztos, hogy "többet fogyaszt százon".

Akkor jól gondoltam, ez megnyugtató. :)Már csak azért is így gondolom, mert ha jól sejtem a nyomtatófejet itt nem kell mindig újra megvenni mint a hp-nél.
Meg hát a patronok ára sem olyan eszeveszetten magas.
fotót ritkán nyomtatok, mert szerintem azt azért nagyüzemben nem éri meg, de ha igen akkor az amit adtak vele (photo paper pro) az nagyon frankó. :up:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#666 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 21:27

Idézet: ramses - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 20:38

Lenne egy kérdésem: Általában gyenge minőségű dvd borítókat nyomtatok, Canon IP 5000-el. Ritkán dokumentumokat még ritkábban fotó papírra fotónyomatokat. Kifogyott a 3ebk fekete patronom, kicseréltem, gondoltam megnézem a többi patron állapotát is. A három színes patron megközelítőleg ugyanolyan  állapotban van kb a fele ürült ki a tintatartályoknak. A 6-os fekete viszont teljesen tele van! Kérdezném miért? Azért mert a borító nyomtatásnál, én piszkozat minőséget választok, és ekkor a doksinyomtatáshoz való patront használja, és nem a 6-ost?

Pont ez lett volna a következő kérdésem.Nekem is a 3eBK fogyott ki elsőnek.Tök olyan mintha mindent ebből nyomtatna.
Nem hiszem hogy a piszkozatminőség lenne az ok, én szinte mindig normál minőséget használok és akkor is így van.Amiket nyomtatok azok vagy word dokumentumok vagy drótvázas 3d látványok illetve alkalomadtán színes látványtervek.
Egyszóval jó kérdés: akkor hogy is van ez pontosan?

Bravo

#667 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 21:30

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 17:18

Semmi gond, nem vagyok a windows, és általában a beállítások nagy bűvész, pl amit leírsz, start menü >>> nyomtatók, nálam nem is jelenik meg (lehet, hogy nincs ilyenem beállítva). Igaz, ma van pont tizenötödik napja, hogy windows xp-t használok, eddig nálam 2000 volt, elképzelhető, hogy valaminek valahol be kéne lenni pipálva, és nincs :)

Igaz hogy  :offtopic: de a win 2000 nálam ezerrel jobban bevált mint az xp.Bár most már kezdem megszokni.
És hogy mégse legyen az, mármint  :offtopic:  nálam működik a startmenü>>beállítások>>nyomtatók.

Bravo

#668 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 23:17

Idézet: carcass - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 20:30

Igaz hogy  :offtopic: de a win 2000 nálam ezerrel jobban bevált mint az xp.Bár most már kezdem megszokni.
És hogy mégse legyen az, mármint  :offtopic:  nálam működik a startmenü>>beállítások>>nyomtatók.

Nekem is sokkal jobban tetszik/tetszett a 2000, számomra az marad "az" oprendszer. 3 éve lett feltelepítve a gépemre, eddig hibátlanul működött. Pár hónapja elkezdett olyan kékeket fagyni, hogy nem igaz. Meglett a magyarázat, a net szolgáltatóm tárcsázóprogramja valahogy nem volt oké, időnként lehalt az alaplapi hálókártyán a kapcsolat, és valami valahol bedugult egy belső gondolatgyűrűben :) Néha nem volt net, nem lehetett csatlakozni, bizonyos weblapok nem jöttek be (pl ebay). Mikor ezek a lapok 2-3 hétig nem jöttek be, próbaképp rádugtam a céges laptopot a netre, ment minden ahogy kell. No kb itt dőlt el a 2000 sorsa, pedig nem kalóz, hanem dobozos verzió. (Láttatok már ilyet? :p)

Így lett xp. Édesapámnál is 2000 van otthon, nála is ugyanekkor kezdődött el a kékfagyi, rájöttünk egymástól függetlenül mind a ketten, hogy csak akkor van fagyás, ha fent vagyunk a neten. Először ő vett xp-t, feltették neki a gépére, és nincs fagyi. Így aztán én is vettem egyet (a családunk biztos bevételi forrás a MS-nek :( ). Azóta megy minden rendesen, de pár dolog nagyon szokatlan, és nagyon hiányzik. Kíváncsi vagyok, ezt hány év múlva kell újratelepíteni, még aktiválva sincs...

Ja, visszatérve a nyomtatóra :)

Azt a patront, a 3ebk-t a pigment alapú tintával a szöveg nyomtatásához használja, így szerintem evidens, hogy word, meg 3d ábrák nyomtatásakor azt használja. A dvd-borítóknál nem tudom, lehet hogy a szöveges résznél azt is használja. Nálam valószínű az a patron fog nagyon keveset fogyni, mert bent a munkahelyemen nyomtatok, és az ingyé van :)

#669 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 00:00

Ami még eszembe jutott ennél a nyomtatónál, hogy ami nagyon tetszett a szövegnyomtatás terén, hogy tu úgy is nyomtatni, hogy két oldal kerüljön egy oldalra. Ezt ti próbáltátok? Nekem egyszer kellett nyomtatni nagyobb mennyiségű szöveget (jogszabályt) itthon, de akkor nagyon. Kicsit hosszú volt, beállítottam, hogy egy fekvő A/4-es oldalra nyomtasson úgy, hogy két álló A/4-es egymás mellett (a driverben megnézve ennél sokkal érthetőbb és egyszerűbb), és ezt kombinálva a kétoldalas nyomtatással, 4 oldal fért rá egy A/4-es lapra, olvasható minőségben. Bizonyos helyzetekben ez használható. Máskor nem annyira (pl önéletrajznál kevés helyen értékelnék).

#670 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 00:04

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 1:00

Ami még eszembe jutott ennél a nyomtatónál, hogy ami nagyon tetszett a szövegnyomtatás terén, hogy tu úgy is nyomtatni, hogy két oldal kerüljön egy oldalra. Ezt ti próbáltátok? Nekem egyszer kellett nyomtatni nagyobb mennyiségű szöveget (jogszabályt) itthon, de akkor nagyon. Kicsit hosszú volt, beállítottam, hogy egy fekvő A/4-es oldalra nyomtasson úgy, hogy két álló A/4-es egymás mellett (a driverben megnézve ennél sokkal érthetőbb és egyszerűbb), és ezt kombinálva a kétoldalas nyomtatással, 4 oldal fért rá egy A/4-es lapra, olvasható minőségben. Bizonyos helyzetekben ez használható. Máskor nem annyira (pl önéletrajznál kevés helyen értékelnék).

Ezt már a Canon BJC 1000 szoftvere is tudta :p

Ha meg lusta vagy, akkor a word is tud több oldalt egy lapra nyomtatni :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#671 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 00:13

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 23:04

Ezt már a Canon BJC 1000 szoftvere is tudta :p

Ha meg lusta vagy, akkor a word is tud több oldalt egy lapra nyomtatni :)

Az vagyok, de nincs word-öm :)

#672 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 00:44

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 1:13

Az vagyok, de nincs word-öm :)

:offtopic:

Open Office? Star Office? :)
レラクス

#673 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 07:38

Még jó hogy van aki figyel az  :offtopic: -ra :) Mindannyiunk nevében :respect:

Bravo

#674 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 12:05

Hehö?!?
レラクス

#675 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 17:34

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 23:44

:offtopic:

Open Office? Star Office? :)

Open.  :up:

Csak most a legújabbat kellet feltenni, mert újra kellett telepíteni a gépem, és ahhoz még semmi sem magyar, se menü, se helyesírás.

#676 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 20:33

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 18:34

Open.  :up:

Csak most a legújabbat kellet feltenni, mert újra kellett telepíteni a gépem, és ahhoz még semmi sem magyar, se menü, se helyesírás.

Akkor nem az fsf.hu-ról szedted le. Úgy tudom, van már magyar.
レラクス

#677 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 21:11

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 19:33

Akkor nem az fsf.hu-ról szedted le. Úgy tudom, van már magyar.

Tényleg nem. De akkor megnézem ott. Köszi a tippet.

#678 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 13:44

Egy kérdés: Canon i560 festékpatronok kompatibilisek az IP3000-ével? Az előbbinél a Canon.hu weboldalon a fekete megegyezik de az színesekben van egy betű eltérés.
I560 : (BCI-3eBk, BCI-6eC, BCI-6eM, BCI-6eY)
IP 3000 : (BCI-3eBK, BCI-6C, BCI-6M, BCI-6Y)

Jelent valamit az a hiányzó e betű a színeseknél?

#679 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 14:50

Idézet: vatom - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 12:44

Egy kérdés: Canon i560 festékpatronok kompatibilisek az IP3000-ével? Az előbbinél a Canon.hu weboldalon a fekete megegyezik de az színesekben van egy betű eltérés.

Azt kéne megnézni, hogy fizikailag belemegy-e (hogy néz ki).
Bár, a fizikai egyezés sem biztos, hogy biztossá teszi, volt itt a fórumon valaki, akinek azért ment tönkre a nyomtatófej, mert beletette az ip 5000 +light tintáit a 4000-be.

#680 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 15:40

Idézet: vatom - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 14:44

Én aszondom neked, hogy nem véletlen az az egy betűnyi eltérés. :) Én nem nagyon kisérleteznék vele.

Bravo

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »