HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:38

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 15:34

A 4200-asok patronjaiban van némi intelligencia beépítve:
Ha vernyog a nyomtató, hogy elfogyott a festék, csak fel kell csapni a tetejét, és amelyik patronon a led gyorsan villog, azt kell cserélni, amelyik meg lassan, annál lehet számítani, hogy nemsokára kiürül.

Nos lehet, hogy valami resetet kéne nyomni rajtuk, vagy ilyesmi :D

Akkor most már tudom, hogy mi villog meg hol, de hogyan lehetne észrevetetni vele, hogy fel lett töltve a patron?
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#762 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:54

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:43

Szinte az összes "töltős, utángyártott" megszólalás vmi problémát vet fel, nézd csak az előzőt ......

:lame:

Te meg olvasd el az utánnad írót :Đ
Ficcet félretéve, nem azért szólt, mert gond lenne a töltéssel, hanem egy időmúlva a nyomtató kötelez a patroncserére, amit kilehet iktatni, ha követed az utasításokat, de a végén rákérdez, hogy a nyomtató rögzitti, hogy nem eredeti patronnal nyomtat, és a gyártó nem vállal felelőséget blablabla.
De most ezen ne vitázzunk, amire én használom, arra bőven jó és még olcsó is így a nyomtatás számomra. A családi fotóimat már nemhiszem, hogy ilyenekkel nyomtatnám ki.

#763 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:57

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 15:38

Akkor most már tudom, hogy mi villog meg hol, de hogyan lehetne észrevetetni vele, hogy fel lett töltve a patron?

Elvileg követni kéne az utasításokat, nyomkodni az ok gombot sokszor, majd a végén 5 mp-ig nyomvatartani a nyomtatón a folytatás gombot amikor írja, és többet nemfog szólni.
Viszont a tintamennyiség figyelés ugrik annál a patronnál.

#764 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 19:24

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 13:16

Fotót nem nyomtatok, így az nemérdekes számomra, fentebb meg írtam, hogy -20-ra veszem a tintátak a szinegyensúlynál, így nem áztatja szarrá a fénymásoló papírt. Korongnyomtatást perpillanat csak ezzel lehet, ami kapható errefelé.
Minőségben én is látom a különbséget, bár nem olyan vészessen ahogyan te leírtad. Nemtudom te milyen nyomatot láttál, gondolom olyat, ami szétáztatta a papírt (akkor tényleg eltünnek a fekete élei, meg tiszta hullám lesz a papír), ha alkalmad lesz rá, akkor nézz meg egy olyat, ahol legalább -10-re van véve a szinintenzitás legalább a feketénél. Úgy már nem lesz akkora minőségbeli különbség, hogy nekem megérje az +75000/10 garintúra patron árát.
Ha nem értesz velem egyet nemgond.

Ha bűvészkedni kell ezekkel a utánnagyártott téntákkal, akkor valszeg messze nem ojjan minőségű, mint azeredeti. Én vidéki konzervatív gyerek vagyok, ezé' maradok ez eredeti patronoknál. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#765 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 21:28

Érdekes volt a két tábor álláspontja. Én sem vagyok hajlandó venni egy deka utángyártott tintát se, mert én a saját szubjektív szemszögömből így látom jónak. Én szinte csak fotókat nyomtatok rajta, és ehhez a hirtelen beszerezhető legjobb papírokat használom (az "épeszű" kategória legjobbjait értem, nem az ilyen epson 100% rongyból készülteket  :) ). Szóval azért vettem Canon Matte Photo Papert, és Epson Archival Matte Papert, mert szeretném, ha a fotóim legrosszabb esetben is csak 99%-on lennének kinyomtatva, de inkább 100 :)
Szinte kizárólag A/4-ben. Szöveget itthon csak vészhelyzetben nyomtatok, mert a munkalyemen van egy Canon IR 3300 A/3 fénymásoló/nyomtató munkaállomás (a garanciális szervizt végző cég emberét megkérdezve az ára bruttó 1 millió felett van - persze csak béreljük). Úgyhogy szöveget inkább azon, különben is ingyé van :)

Az a baromi jó ebben a pixma 4000 - 4200 nyomintóban, hogy nagyon sokoldalú. Lehet vele 80 g-os papírra is egész jót nyomtatni (DVD borítónak biztos megteszi), meg szöveget is duplexben, meg cd lemezfelületet, meg fotót is szépen színesben meg ff-ben. Így mindenki ki tudja találni, hogy neki mire kell. Megmondom őszintén, hogy borítókat, grafikonokat nyomtatni nekem is nagyon fájna a gyári tintával. De ha most piacra dobna a canon egy drágább, de jobb gyári tintát, vagy előrukkolna más fejlesztéssel tinta szinten, akkor azt is megvenném. (Pl epson nyomtatókhoz létezik olyan külső gyártó terméke, ahol a 8 (!) patronos szettet, mindegyik patront le lehet cserélni csak szürke tintákra -> 8 különböző árnyalaú szürke/fekete -> kíméletlen minőségű fekete-fehér képek, pláne pigment alapú... szóval ilyenre gondolok)

#766 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 22:50

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Igaz, nem fotopapírra nyomtattam, de az az élénkzöld árcédula a nyomtatásban sötétzöld O_O
Vajh miért?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#767 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 09:50

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 21:50

Igaz, nem fotopapírra nyomtattam

Lehet hogy ezért. A papírt jól választottad ki?

#768 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 10:06

Lehet hogy nem jó topicot választottam, de iP4000 van nekem is.
A következő a gond.December végén vettem egy tök új gépet.Foxconn a ház és hátul is van rajta 4 USB, meg az elején is alul 4 db.
Ezek közül az egyikbe csatlakoztattam a nyomtatót és install közben kiírta, hogy a nyomtató nem található.Aztán átcsatlakoztattam a hátsók egyikére és simán ment.
Azért kellene az elsők valamelyikére kötni, mert a hely elég kevés és így azért egyszerűbb lenne.
Szóval, szerintetek mi lehet az oka?
Lehet hogy egy MSI, vagy valami házas topcban kellene feltenni a kérdést? :think:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#769 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 10:20

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 10:06

Lehet hogy nem jó topicot választottam, de iP4000 van nekem is.
A következő a gond.December végén vettem egy tök új gépet.Foxconn a ház és hátul is van rajta 4 USB, meg az elején is alul 4 db.
Ezek közül az egyikbe csatlakoztattam a nyomtatót és install közben kiírta, hogy a nyomtató nem található.Aztán átcsatlakoztattam a hátsók egyikére és simán ment.
Azért kellene az elsők valamelyikére kötni, mert a hely elég kevés és így azért egyszerűbb lenne.
Szóval, szerintetek mi lehet az oka?
Lehet hogy egy MSI, vagy valami házas topcban kellene feltenni a kérdést? :think:

Ha nem te raktad össze a gépet, akkor lehet a boltban lusták voltak bekötni az alaplapra az első usb csatlakozókat.

#770 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:20

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 21:50

Kép

Igaz, nem fotopapírra nyomtattam, de az az élénkzöld árcédula a nyomtatásban sötétzöld O_O
Vajh miért?

Ne tedd a felbontást nagyobbra mint azt a varázsló ajánlja, mert ez sötét árnyalatokat hoz ki a képen.
Nem tudom persze milyen beállításokkal nyomtattál, ez csak egy ötlet.

#771 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:59

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 11:20

Ha nem te raktad össze a gépet, akkor lehet a boltban lusták voltak bekötni az alaplapra az első usb csatlakozókat.

Más lehet a gond, mert mind a négy be van kötve, a pendriveot is látja, meg szét is szedtem és össze van rakva rendesen.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#772 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 17:34

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:59

Más lehet a gond, mert mind a négy be van kötve, a pendriveot is látja, meg szét is szedtem és össze van rakva rendesen.

Legutóbb telepítettem egy IP4200-as nyomtatót ismerősömnek a gépére. Az összes lehetséges usb portot kipróbálva sehol nem akart rendesen működni, már a driver telepítésekor (amikor be kellett dugni a nyomtatót) nem találta meg a nyomtatót. Aztán a bios-ban átállítottam az usb-t 1.1-re 2.0 helyett, és láss csodát minden ment simán utána. Azóta is így használják, mert 2.0-án nem megy a nyomtatás. Valami abit vagy miféle alaplap volt.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#773 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 19:55

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 15:20

Ne tedd a felbontást nagyobbra mint azt a varázsló ajánlja, mert ez sötét árnyalatokat hoz ki a képen.
Nem tudom persze milyen beállításokkal nyomtattál, ez csak egy ötlet.

acdsee-vel nyomtattam, de majd kipróbálom a photo print-et is egy fotopapíron

A beállítások:
Alacsony felbontás, normál papír, auto szinbeállítás, utána -20 mind a négy színre, majd csináltam egy normált foropapír beállításokkal.

Most jöhet a fotopapír (van három félém), de az eddigiek alapján sokkalta szebbnek kell lennie :)
レラクス

#774 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 20:48

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 18:55

acdsee-vel nyomtattam, de majd kipróbálom a photo print-et is egy fotopapíron

A beállítások:
Alacsony felbontás, normál papír, auto szinbeállítás, utána -20 mind a négy színre, majd csináltam egy normált foropapír beállításokkal.

Most jöhet a fotopapír (van három félém), de az eddigiek alapján sokkalta szebbnek kell lennie :)

Mindegy mivel nyomtatod mert ezeket a tulajdonságokat a nyomtató tulajdonságok között lehet beállítani.
Tehát ott csekkold ill. indítsd a varázslót!

Szerkesztette: pik20 2006. 01. 14. 20:49 -kor

#775 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 22:42

ott állítgattam :)

Kipróbáltam az easy photo print-et.
Folyamatosan zavar, hogy nincs teljes felügyeletem a rendszer fölött, de olyan képeket nyomtatott, mintha csak előhivattam volna O_O

Minőségek (legrosszabbtól legjobbig, csak az árnyalatok térnek el, "kipontosodás" nincs sehol):
digitalrevolution 210g/m2, 5760dpi fotopapír, félig-meddig csillogó.
Beállítás:
Fényes Fotópapír
Fotopapír Plusz Fényes
Matt Fotópapír
Fotópapír Pro
(az utolsó három között a különbséget alig látni, csak egy kis árnyalatbeli)

Canon Photo Paper Pro
Beállítás:
Fotopapír Pro

Epson Premium Glossy
Beállítás:
Fotopapír Plusz Fényes

Ez utóbbi kettő között is olyan a különbség, hogy egy másik fotónál akár fordított is lehet... Viszont a Canon papírja az NAGYOBB mint a másik kettő O_O

Szerkesztette: -=RelakS=- 2006. 01. 14. 22:42 -kor

レラクス

#776 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 10:17

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 18:34

Legutóbb telepítettem egy IP4200-as nyomtatót ismerősömnek a gépére. Az összes lehetséges usb portot kipróbálva sehol nem akart rendesen működni, már a driver telepítésekor (amikor be kellett dugni a nyomtatót) nem találta meg a nyomtatót. Aztán a bios-ban átállítottam az usb-t 1.1-re 2.0 helyett, és láss csodát minden ment simán utána. Azóta is így használják, mert 2.0-án nem megy a nyomtatás. Valami abit vagy miféle alaplap volt.

Tudom hogy  :offtopic: ,de gondolom az USB is felülről kompatibilis.Csak mert akármelyikbe csatlakoztatom akár a pendriveot akár a fényképezőgépet, simán működik.
Meg szerintem olyat egy alaplap se tud, hogy az USB portok egy része 1.1 a másik meg 2.0.Én meg nem nyúltam a bios-hoz, mégis működött.
Szóval itt más gond lehet. :think:

Bravo

#777 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 10:46

off:

Nekem egy linuxos telepítőnl kellett a 2.0-át tiltanom
レラクス

#778 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 15:19

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 9:46

off:

Nekem egy linuxos telepítőnl kellett a 2.0-át tiltanom

Az más. Szvsz egyáltalán már az kalapmegemelős teljesítmény, ha linuxon sikerül akármilyen szinten beállítani egy usb-s nyomtatót.  :lame:

#779 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 15. 17:04

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 23:50

Kép

Vajh miért?

Kép

Így néz ki IP3000-ren vegyes patronnal normál (gyári ) beállítással normál papírra.....

#780 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 15. 17:09

Idézet: TSR - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 18:04

Így néz ki IP3000-ren vegyes patronnal normál (gyári ) beállítással normál papírra.....

érdekes a bótban levő cuccból semmi se látszik..... :) :)  :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.