Érdekes volt a két tábor álláspontja. Én sem vagyok hajlandó venni egy deka utángyártott tintát se, mert én a saját szubjektív szemszögömből így látom jónak. Én szinte csak fotókat nyomtatok rajta, és ehhez a hirtelen beszerezhető legjobb papírokat használom (az "épeszű" kategória legjobbjait értem, nem az ilyen epson 100% rongyból készülteket

). Szóval azért vettem Canon Matte Photo Papert, és Epson Archival Matte Papert, mert szeretném, ha a fotóim legrosszabb esetben is csak 99%-on lennének kinyomtatva, de inkább 100

Szinte kizárólag A/4-ben. Szöveget itthon csak vészhelyzetben nyomtatok, mert a munkalyemen van egy Canon IR 3300 A/3 fénymásoló/nyomtató munkaállomás (a garanciális szervizt végző cég emberét megkérdezve az ára bruttó 1 millió felett van - persze csak béreljük). Úgyhogy szöveget inkább azon, különben is ingyé van
Az a baromi jó ebben a pixma 4000 - 4200 nyomintóban, hogy nagyon sokoldalú. Lehet vele 80 g-os papírra is egész jót nyomtatni (DVD borítónak biztos megteszi), meg szöveget is duplexben, meg cd lemezfelületet, meg fotót is szépen színesben meg ff-ben. Így mindenki ki tudja találni, hogy neki mire kell. Megmondom őszintén, hogy borítókat, grafikonokat nyomtatni nekem is nagyon fájna a gyári tintával. De ha most piacra dobna a canon egy drágább, de jobb gyári tintát, vagy előrukkolna más fejlesztéssel tinta szinten, akkor azt is megvenném. (Pl epson nyomtatókhoz létezik olyan külső gyártó terméke, ahol a 8 (!) patronos szettet, mindegyik patront le lehet cserélni csak szürke tintákra -> 8 különböző árnyalaú szürke/fekete -> kíméletlen minőségű fekete-fehér képek, pláne pigment alapú... szóval ilyenre gondolok)