HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 24. 13:16

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 13:07

Hát azért stimmelhet valahol mert itthon szebbeket nyomtatok (gyári tenta), mint amit az olcso digilaborokban produkálnak és nincsen színárnyalat eltolódás sem, sztem a papírok minősége miatt.
Láttam olyan digilaborost, ami tetszett, de az ~100.-/db volt! (10x15)

Persze, az emberi szemnek tökéletes, apróbb eltérésekkel! Nem is mondom, hogy x@rul nyomtatna. ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#842 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 13:21

Én is ezen problémázok... Ha gyári tentát veszek, akkor LEHET, hogy sokáig húzza a nyomítóm, ha meg olcsó utángyártottat, akkor LEHET, hogy nem húzza sokáig, de ha bekrepál, akkor veszek újat szebbet, jobbat, és belerakom a tenták különbözetét. Nade ha fél év múlva a sárga kifogy, akkor meg fogok lepődni. Már lassan másfél hónapja meg van a nyomtató, és kb 5mm hiányzik belőle, szal NÁLAM nem érné meg az utángyártott. Ha havonta használnék el két garnitúra patront, akkor viszont meggondolandó lenne. Már csak azért is, mert a nyomtató többi alkatrésze sem biztos, hogy bírja az ilyen terhelést, tintától függetlenül.
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#843 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 18:24

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 12:16

Persze, az emberi szemnek tökéletes, apróbb eltérésekkel! Nem is mondom, hogy x@rul nyomtatna. ;)

És mi számit itt ha nem az emberi szem!  :confused:

Csak nem vki mikroszkóppal nézi a fotóit?  ;)

#844 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 18:28

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 12:21

Én is ezen problémázok... Ha gyári tentát veszek, akkor LEHET, hogy sokáig húzza a nyomítóm, ha meg olcsó utángyártottat, akkor LEHET, hogy nem húzza sokáig, de ha bekrepál, akkor veszek újat szebbet, jobbat, és belerakom a tenták különbözetét. Nade ha fél év múlva a sárga kifogy, akkor meg fogok lepődni. Már lassan másfél hónapja meg van a nyomtató, és kb 5mm hiányzik belőle, szal NÁLAM nem érné meg az utángyártott. Ha havonta használnék el két garnitúra patront, akkor viszont meggondolandó lenne. Már csak azért is, mert a nyomtató többi alkatrésze sem biztos, hogy bírja az ilyen terhelést, tintától függetlenül.

Nekem még canon nyomi nem adta meg magát mechanikusan, epson már igen!
Ha valamiért ki kellett  dobnom régebben (2db-ot), az a nem gyári tenta volt! :down:  :down:  :down:
Nem akartam új fejet bele, mert azért már tényleg kapni egy nyomtatót  ;)

#845 Felhasználó inaktív   artos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 24. 18:49

Éveken keresztül nyomtattunk egy 165 cm széles colorspan nyomtatóval ami kb olyan mint autóban a merci. Hp nyomtató fejek voltak benne, cserélhetők és egy csövön keresztül folyt a tinta az 1 literes tartályból. Inkmate utángyártott tintát használtunk és az 1 litert simán fejcsere nélkül elnyomtuk. Igaz az inkmate az egyik leggnagyobb tintagyártó. A pigmentes tintával nagyobb esély volt a fuvókák beszáradására, de a dye-jal semmi probléma nem volt. A színminőség pedig teljesen megeggyezett, műszerrel kalibrálva ugyanazt produkáltuk utángyártott tintával az eredeti ár negyedéért.

#846 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 19:01

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 18:24

És mi számit itt ha nem az emberi szem!  :confused:

Csak nem vki mikroszkóppal nézi a fotóit?  ;)

Itt a "megegegyezik vs. hasonlít" párbajra gondoltam!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#847 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 19:13

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 12:07

Hát azért stimmelhet valahol mert itthon szebbeket nyomtatok (gyári tenta), mint amit az olcso digilaborokban produkálnak és nincsen színárnyalat eltolódás sem, sztem a papírok minősége miatt.
Láttam olyan digilaborost, ami tetszett, de az ~100.-/db volt! (10x15)

Digilaborban is van jó is meg rossz is. Volt olyan, amelyik a havas képeket mindenféleképpen "javította", vagyis szép sötétkék-sötétlila lett a hó. :( Itthon nem foghatom másra, ha nem sikerül :)

#848 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 19:44

Idézet: Dávid1969 - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 10:50

Se pro, se kontra nem akarok állást foglalni a gyári-utángyártott vitában,
hisz igazság biztos nincs, de a saját matekomat elmondom.

Ip4000-es nyomtatómat nemrég (2-3hónapja) vettem, amikor már
vissza volt vonva a piacról, de a Photo Hallba még volt.
Ára 37e forint volt, ami drágább a piaci árnál, de ennyibe került.
Egyből vettem hozzá 15 garnitúra Q-ink tintát, 1250/garni. áron.

A gyári tintát ki se bontottam, beraktam a hűtőbe, csak az olcsóval
nyomtattam, eddig 3x cseréltem ki a készletet, (azaz elég sokat nyomtatok).
Most  - átmenetileg - volt egy kis gond, elöször a sárga, aztán a piros szin
mondta be az unalmast, egyszerűen nem jött a tinta. Elszenvedtem vagy 30
tisztítást, semmi. Gondoltam, berakom a gyári tintát, állítólag azzal megjavul.
Közben benéztem ide a fórumra, mert már régen nem olvastam, gondoltam,
hátha látok valami okosat. Láttam is, az ink waste reset oldalra ellátogattam,
meg is csináltam.
Az 50-dik fúvókaelenőrzésre "megjavult" a nyomtató. Gondolom, most
kihasználom a tinták felét, utána megint nyomtatok kicsit a Q-inkkel.
És a matek:
Nyomtató ára: 37.000
Gyári patronganitura: kb 12.000 (ha nem, bocs, de én ennyiért láttam)
3 garintura került volna nekem 36e forintba 3 hónap alatt.
Ha nem lenne garis a nyomtató, és cserélnem kéne (pénzért), akkor
is az utángyártott tintát választanám. Miért? Csak.
A minőség: gyári tintával még nem nyomtattam fotót, de az utángyártott
tal igen: Megegyezett a fotólaborban hívott képpel a minőség, direkt előhívattam
egy kinyomtatott képet. megkérdeztem 6 embert, hogy szerintük a két kép
közül melyik a nyomat. 3 eltalálta, 3 nem.
Akkor most hol az igazság??

Ott az igazság, hogy most lehet szerencséd volt, hogy az 50 fuvókaellenőrzésbe nem rokkant bele a nyomtatód, legközelebb meg má' a 100-dik sem segít majd. Aztán mehecc, vehecc új nyomtatót. De ha már úgyis unod a régit, akkor tiszta nyereség, nem? :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#849 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 20:00

Idézet: Dávid1969 - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 10:50

Se pro, se kontra nem akarok állást foglalni a gyári-utángyártott vitában...
...Ha nem lenne garis a nyomtató, és cserélnem kéne (pénzért), akkor is az utángyártott tintát választanám. Miért? Csak.
...

Akkor ez most PRO vagy KONTRA? :eek:

Szerkesztette: lorenzo 2006. 01. 24. 20:01 -kor

KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#850 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 21:34

Üdv mindenkinek!
VAlaki tudna tippeket adni hogy a fekete patront ujra töltöttem festékkel de mégis folyik belöle a festék rendesen!Pontosan milyen nyomast kell a patronba kiegyenliteni??
JA és senki ne jönnön azzal hogy vegyek eredetitt mert borito nyomtatásra van használva és arra felesleges 12k-ért festéket venni!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#851 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 21:59

Az eszem megáll. Honfitársak, nem szívtatok még eleget ezekkel az utánagyártott szutykokkal???

Talán már nyomásmérőt is kell venni hozzájuk? :eek:

#852 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 22:28

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 21:59

Az eszem megáll. Honfitársak, nem szívtatok még eleget ezekkel az utánagyártott szutykokkal???

Épitö jellegü hozzaszolások kiméljenek! :nag:

#853 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 23:01

Idézet: uboat - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 21:34

Üdv mindenkinek!
VAlaki tudna tippeket adni hogy a fekete patront ujra töltöttem festékkel de mégis folyik belöle a festék rendesen!Pontosan milyen nyomast kell a patronba kiegyenliteni??
JA és senki ne jönnön azzal hogy vegyek eredetitt mert borito nyomtatásra van használva és arra felesleges 12k-ért festéket venni!

Gondolom fúrtál egy lukat a tartály részénél, ha igen, akkor azt egy csavar behajtásával (pl a pc-s házak csavarjai jók) zárd el, sajna egy szimpla ragasztószallag kevés a légmentes záráshoz, illetve még véletlenül se töltsd teljessen tele, hagyj egy kb 1 cm-es üres részt a tartályban.

Szerkesztette: Aramir 2006. 01. 24. 23:03 -kor

#854 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 23:02

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 21:59

Én nem szívtam eleget :D

#855 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 10:59

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 23:01

Gondolom fúrtál egy lukat a tartály részénél, ha igen, akkor azt egy csavar behajtásával (pl a pc-s házak csavarjai jók) zárd el, sajna egy szimpla ragasztószallag kevés a légmentes záráshoz, illetve még véletlenül se töltsd teljessen tele, hagyj egy kb 1 cm-es üres részt a tartályban.

Kösz!Kiprobalom! :)

#856 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 11:07

A minap patront vásároltam, panaszkodott az eladó, hogy az utángyártott patronjaiból ott álló helyében, a polcon folyik a tenta a zacsiba.  :nevet2:

Szerkesztette: pik20 2006. 01. 25. 11:07 -kor

#857 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 11:28

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 11:07

A minap patront vásároltam, panaszkodott az eladó, hogy az utángyártott patronjaiból ott álló helyében, a polcon folyik a tenta a zacsiba.  :nevet2:

:OOO

#858 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 13:12

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 11:07

Melyik fajta? Mert akkor azt kerülni fogom.

#859 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 18:22

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 0:01

Fúrni?
valami honlapon láttam csak meg kell dönteni a patront és a légnyílásán beleengedni...
És miért kellene légmentesen zárni?
Merthogy az volt a legelső hogy letépj egy műanyag szallagot patronról (légnyilás) mielőtt a nyomiba tetted....

Én ugyanmég nem csinálátam utántöltést mert drágább lenne.... :D de szerintem alapból túl híg a festék vagy a szivacs gyengülhetett le ha nem bírja tartani a cuccot...

#860 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:42

Idézet: TSR - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 18:22

Fúrni?
valami honlapon láttam csak meg kell dönteni a patront és a légnyílásán beleengedni...
És miért kellene légmentesen zárni?
Merthogy az volt a legelső hogy letépj egy műanyag szallagot patronról (légnyilás) mielőtt a nyomiba tetted....

Én ugyanmég nem csinálátam utántöltést mert drágább lenne.... :D de szerintem alapból túl híg a festék vagy a szivacs gyengülhetett le ha nem bírja tartani a cuccot...

Nemtudom, te mit láttál, lehet úgy is meglehet tölteni, de ott a szivacsba nyomod a festéket egyből, szerintem körülményes és lassú az a mód, mire a szivacsból bejut a festék a tartályba, nomeg a kimeneti nyílásnál is ömleni fog szerintem.
A 6-os patronoknál nem kell fúrni, mert ott egy gumival van lezárva a tartály (a G and G patronoknál legalábbis), de a 8-as patronoknál már valami kemény műanyag van a gumi helyett, mert nemtudtam átszúrni, ezért mellé fúrtam egy lukat.
A lukat meg amit furok, azért kell légmentessen zárni, mert különben ömleni fog a festék a szivacsál, mivel több levegő tud bejutni, mint a légnyiláson, és nem azért, mert híg a festék vagy ilyesmi.
Ha nemhiszed, próbáld ki, fúrj egy lukat a gyári teli patronra a tartálynál :D

Én úgy csinálom, hogy csavar ki, patron a sarkára állít, hogy a belenyomott festék ne jusson még oda a szivacshoz, festék benyom, csavar vissza, ezután forgathatom a patront akárhogy, nemfog ömleni sehol a festék.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.