HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 15:29

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 20:48

Egyébként szted egy zsebkompakton mit lehet állítani? :nevet:

Keress rá a Canon Powershot A520-ra, és megtudod. ;)

Roltii: jártam már úgy a Photoshoppal (hatos volt talán vagy hetes) meg valami HP Deskjet háromezervalahanyassal, hogy beállítottam A4-estől egy-két centivel kisebb méretre a képet, a nyomaton meg a lap közepén figyelt egy tenyérnyi valami :) A PDF az biztos úgy jön ki a nyomtatóból is, ahogy a képernyőn látod.
A képlevágós dologgal kapcsolatban meg valószínűleg félreértettelek, abból mindenképpen vágnod kell, hogy ne torzítsa a képet és ne maradjon fehér csík a lapon, vagy papírszalagra nyomtatsz, mint a fotólaborokban. (Láttam már olyan nyomtatót, ami tud szalagra nyomtatni, de az magasan százezer fölött van, és a minőségét sem nevezném fotóminőségnek :))

Szerkesztette: debaj 2006. 02. 13. 15:38 -kor

#982 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:13

Roltii, Debaj!

Egy kis bosszúságot elkerülhettek, ha bepipáljátok az előnézet fonkciót a nyomtató ablakában, és egyből látod ha nem olyan akar lenni a nyomat, mint szeretted volna.
Engem már sok bosszúságtól megkímélt.

A photoshopból lehet mm pontosan nyomtatni. Én pl cd borítóknak csináltam a ps-ben egy sablont, abszolút pontos,  (Vonalzó használata) és abba teszem a képet, stb.

Ez szívemből szólt:

Idézet

Egyébként meg tök mindegy a kép témája ha szar a fényképező...mellesleg az ultrakompakt csodák (digitális) olyan színtévesztők,hogy....

ÜDV!

Szerkesztette: pik20 2006. 02. 13. 16:13 -kor

#983 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 17:48

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 16:13

Egy kis bosszúságot elkerülhettek, ha bepipáljátok az előnézet fonkciót a nyomtató ablakában, és egyből látod ha nem olyan akar lenni a nyomat, mint szeretted volna.

Régen volt már a "csalódás", és tudod, a megszokás, a kényelmesség :)

Végülis ip4200 lesz az asztalomon, ugyanis gondolkodtam, és rájöttem valamire: ha a család nézegeti a képeket, nem arra fog gondolni, hogy ennyi pénzért ez jár, hanem arra, hogy ez sz@r :nevet: Plusz tizenötezer forint végülis nem sok pénz, ha hosszútávon gondolkodok.

Szerkesztette: debaj 2006. 02. 13. 17:54 -kor

#984 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 18:41

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 16:48

Végülis ip4200 lesz az asztalomon, ......

Bölcs döntés!
Egyszer él az ember! :eek:

A másik: Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó sz@rt vegyek megemnak!  ;)
Olyan képeket fogsz nyomtatni, mindenki lebrunyálja a lábát a gyönyörtől! Meglátod!

#985 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 19:05

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 19:25

Ne aggódj, mert ahogy már korábban említettem, nekem fogyott ki képnyomtatás közben a tenta, megállt a rendszer, de patroncsere után ua-tól a pixeltől folytatta, a nyomaton nem látszott semmi.

Egyébként a sárga felkiáltójel tapasztalatom szerint százalékban kifejezve ~80%-nál jelenik meg.

Nyugodtan még nekikezdhatsz újabb nyomiknak!  ;)

Köszi, megnyugtattál. Jól összerakták ezt a kis szerkezetet ha ilyeneket tud :)

Amúgy a 80%-os alatt azt érted, hogy 80%-ban üres?

#986 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 19:36

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 18:41

Olyan képeket fogsz nyomtatni, mindenki lebrunyálja a lábát a gyönyörtől!

Ajánlom is nekik! :D

#987 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 20:01

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 18:05

Amúgy a 80%-os alatt azt érted, hogy 80%-ban üres?

Igen.
Amúgy azóta mindig a tisztító rutin alatt fogyott ki, akkor meg nem okozhat gondot.

Szerkesztette: pik20 2006. 02. 14. 20:03 -kor

#988 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 22:01

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 19:01

Igen.
Amúgy azóta mindig a tisztító rutin alatt fogyott ki, akkor meg nem okozhat gondot.

Köszi, akkor még van benne kraft egy-két képre.
Bár most itthon a barátnőm adóbevallását kellett kinyomtatni. Képzelheted, hogy ilyen pórias célokra használni drága jó nyomtatót :) És az a sok szürke csík rajta... Mintha a fogam húzták volna :)

#989 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 06:18

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 21:01

És az a sok szürke csík rajta... Mintha a fogam húzták volna :)

Állítsd mindenben a legtakarékosabbra és még úgy is remek lesz!  ;)

#990 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 18:12

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 5:18

Állítsd mindenben a legtakarékosabbra és még úgy is remek lesz!  ;)

Ezt teljesen el is felejtettem, nyomtattam úgy, ahogy jött.
Remélem nem lett elrontva benne semmi, mert akkor csinálhatom újra  :look:

#991 Felhasználó inaktív   Anubis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 17. 21:59

Néhányan mindenféle konvertálgatást csináltok a képekkel, hogy szegély nélküli nyomatot kapjatok....
Íme a recept a PhotoShophoz (mellesleg senki nem olvas 1 kis szakirodalmat ezeknek a szoftvereknek a használatáról??):
-A raw (vagy egyéb) képfile-t megnyitod, a resolution-nál itt maradhat az alapértelmezett érték.
-az Image/Image size menüpontban megnyíló dialógban beállítod a width értékét olyanra, mint a fotópapírod mérete (célszerű inch-ben megadni). Ekkor kiszámolódik automatice a resolution és a papír height. Ha az így kiadódott height kisebb lenne mint a papír, akkor ezt a méretet kell megadni és hadd számolódjon ki a width. Ha ez megvan, akkor itt ne babrálj semmit, nem baj, hogy az egyik méret pontos, a másik meg nagyobb 1 kicsit a kelleténél.
-Menj át az Image/Canvas size menüpont dialógusára és most add meg a másik méretet is pont akkorára, mint a fotópapír mérete. Az anchor utáni nyilakkal azt lehet megadni, hogy honnan vágjon le a Photoshop. Ez a rész elsőre kicsit furin fog működni, de ha nem úgy vág, ahogy szeretnéd az undo-val vissza lehet vonni és megismételni, míg úgy nem vág, mint szeretnéd.
-Mostmár a szerkesztett kép mérete halál pontosan akkora, mint a megadott méret.
-Nyomtatáskor a nyomtató beállítást is meg kell csinálni: Print with preview/page setup/printer/properties - Hordozótípust, lapméretet be kell állítani és szegély nélküli nyomtatást kell választani. Utána még a Photoshop print with preview-ban a scaled print size-nál a scale to fit media-t is érdemes kipipálni.
-Tipp: állóképhez a page setupban állót, fekvőhöz fekvőt kell megadni - legnagyobb meglepetésre :-)
-Mehet a nyomtatás, méretileg tökéletes lesz a kép!

Színprofilok beállítása:
-Monitort kalibrálni kell, pl: az LG lcd monitoromat a moncsihoz adott E-color programmal és a szintén mellékelt color card-al
-Photoshopban az Edit/color settings-nél working rgb space-nak azt érdemes megadni amiben a fénykép készült: Adobe rgb (1998), vagy srgb
-ugyanitt a color management policies/rgb-nél a preserve embedded profiles kell választani
-ugyanitt a conversion options-nél az engine: adobe (ace), az intent (fotóknál) perceptual
-amikor a fotó be van töltve Photoshopba, az edit/assign profile-nál ellenőrizni kell, hogy tényleg az a profil van-e hozzárendelve a képhez, amiben készült (adobe, vagy srgb)
-a képernyőn így már a megfelelő színeket kell látnod.

-nyomtatáshoz, hogy a színek jók legyenek, a print with preview-ban a color handling-nál a Let printer determine colors-t kell választani, rendering intent pedig fotóknál ált. perceptual.
-a nyomtató tulajdonságainál a fő lapon a megfelelő hordozótípusú papírt kell választani (ez nagyon fontos!), különben a nyomtató rossz icm-et fog használni!
-ugyanitt a nyomtatási minőséget nagyra kell választani
-ugyanitt a színbeállításnál a kézit kell választani a beállításoknál pedig az icm engedélyezése-t bepipálni.
-a nyomtató így szinte tökéletesen olyan színű képeket készít, mint a monitoron látsz.

Canonhoz más gyártó papírját használva gond lehet a nyomtató színprofiljaival, mivel a papírhoz nem adnak icm file-t, ezért a Canon vmelyik papírtipusát kell "hazudni".
Nekem nagyon bevált az orig. Canon papírokon kívül az Avery premium glossy és az Epson 13x18-as premium glossy-ja. Ezekhez a Canon fotópapír plussz fényest szoktam beállítani.

Remélem érthető volt a leírás.
Ui: Én PIXMA 6000D-vel nyomtatok, lehet, hogy más Canon nyomtatóknál a nyomtató beállítás némileg eltérő, vagy eleve nem tud kellően színhű képet nyomtatni.

#992 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 11:11

Ebből azért többet értettem volna, ha magyar zárójeles kifejezéseket is oda írod (magyar ps-t használok sztem sokad magammal pont azért mert nem ismerem az angol szakkifejezéseket), de azért még így is baromi hálás vagyok Neked ezért a kis összefoglalóért. :respect:  :respect:  :respect:

A Photoshop talán egyetlen gyengéje számomra, hogy ilyen bonyolult belőle nyomtatni és nem lehet  a nyomatra exif adatokat tenni. :rolleyes:

#993 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 13:08

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 11:11

magyar ps-t használok

:)

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  lol.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

#994 Felhasználó inaktív   Anubis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 18. 15:29

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 10:11

Ebből azért többet értettem volna, ha magyar zárójeles kifejezéseket is oda írod (magyar ps-t használok sztem sokad magammal pont azért mert nem ismerem az angol szakkifejezéseket), de azért még így is baromi hálás vagyok Neked ezért a kis összefoglalóért.   :respect:  :respect:  :respect:

A Photoshop talán egyetlen gyengéje számomra, hogy ilyen bonyolult belőle nyomtatni és nem lehet  a nyomatra exif adatokat tenni.   :rolleyes:

Magyar ps-em nincs, így nem biztos, hogyha lefordítanám, akkor a magyar ps-ben használatos kifejezéseket írnám le. Talán valakinek van mindkettő és megteszi neked azt a szívességet, hogy beírja ide a korrekt magyar kifejezéseket.
Addig is szerintem egy angol-magyar szótár segítségével biztosan rájössz, hogy a magyar verzióban hol kersd, amit kell.

Igen, bonyolultnak tűnik elsőre, de nem gyengéje ez, inkább azért van, mert profiknak készült, akik minden beállítási lehetőséget kézben szeretnének tartani. Szóval nem arra készítették, hogy a nagyi az unoka fotóit sorozatban 1 klikkre kinyomtassa.... Erre ott van az a progi, amit a fényképezőgéphez adtak. Csak persze ennél meg ne várj el színmenedzsmentet....

Az exif infókat mi a csudának akarnád a fotóidra kinyomtatni? Alapból nem tudom van-e olyan beállítása, amivel tudná, de ha nagyon akarod, akkor rá tudod szerkeszteni a képre -1 kis plusz munka árán.

#995 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 09:10

Na, megérkezett a négyezerkéccázas :Đ Este barátkozok vele, most még a teherportán pihen :(

#996 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 10:07

Idézet: Anubis - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 14:29

....Az exif infókat mi a csudának akarnád a fotóidra kinyomtatni? Alapból nem tudom van-e olyan beállítása, amivel tudná, de ha nagyon akarod, akkor rá tudod szerkeszteni a képre -1 kis plusz munka árán.

A dátumokat szeretem rányomtatni a sarokba......

Az az éredekes, hogy a ps elements se tudja (pedig ez a populárisabb vonal) illetve ha jól vettem ki (angol) csak az epson nyomtatókkal hajlandó. Rászerkeszteni reátudok én is csak az kicsit hosszadalmas ha sok képet akarsz és el kell menteni még 1x ha nem akarod újraszerkeszteni mikor a nagy mami kér ebből is meg abból is. :confused:

Idézet

Igen, bonyolultnak tűnik elsőre, de nem gyengéje ez, inkább azért van, mert profiknak készült,...

Hát profi nem vagyok, de igyexem tanulni....  ;)
Utána nézek a kifejezéseknek aztán felteszem ide. Most jut eszembe, hogy vmelyik oldalon találkoztam ps odavissza szótárral

#997 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 10:39

Ha nagyon ráfeküdnénk, neten biztos van erre szolgáló plugin. :) Bár én nem szeretem a képeimet ezzel elcsúfítani, inkább ráírom a dátumot a hátuljára :)

OFF: Amit a legszörnyűbbnek találtam, az a sógorom valami istentudjamilyen márkájú filmes gépe, ahol két opció közül lehetett választani:
- van elem a gépben, tekeri a filmet, villantja a vakut, meg ronda, vörös, digitális számokkal ráégeti a filmre a dátumot meg az időt, ráadásul egyfolytában állítgatni kellett az óráját, annyira igenpontos volt.
- kiszeded az elemet, és bár nincs dátum/idő, nincs filmtekerés meg vaku se :D

#998 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 21:27

:eek: Ez aztán a nyomtató. Mintha stúdióban hívatnám a képeket :D

#999 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 22:02

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 20:27

:eek: Ez aztán a nyomtató. Mintha stúdióban hívatnám a képeket :D

Látod, hogy nem is írtunk akkora szamárságokat a minőséggel kapcsolatban?  :eek:
De a minőség azért kicsit jobb is lehet, mint a stúdióban elért!!! Érdemes dolgozni rajta, mert ott aztán senki nem javítgatja ki a nem 100%- os képeket a lehető legjobbra! ;)

Szerkesztette: pik20 2006. 02. 20. 22:04 -kor

#1000 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 22:10

Össze tudnátok foglalni, hogy lehet összekalibrálni a monitort meg a nyomtatót? Mert kicsit sötét a nyomat, nem zavaróan, de szeretném ugyanazt visszakapni, amit a monitoron láttam :) A monitort már állítgattam ösze-vissza, de nem nagyon eszi a saját szoftverével készített színprofilt. A nyomtatón lehet valahogy "világosítani"?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.