HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:28

milyen beállításokkal használtátok?
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#942 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:30

Láttam a tescoban epson papírt sárga dobozban, 13x18-ast, de nem volt időm megvizsgálni. Tud esetleg vki vmit erről?

#943 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:33

Idézet: Berci77 - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 14:45

na nyomtattam 2 képet a 13x18-as epson papírra. színintenzitás, kontraszt jók, de a festék nem keveredett rendesen, ezért pöttyös. nem lenne rossz ez, de mivel nem ezt szoktam meg, jobbat akarok kihozni a dologból. az Easy-PhotoPrinttel nyomtattam, canon PP Pro beállításon. vivid és hasonlók kikapcs. van valakinek ötlete, milyen beállításokat próbáljak ki? amúgy a papír szép fényes, 255g/m2.

Mennyi idővel a nyomtatás után nézted?
Nekem volt olyan papírom már meg nem mondom melyik, talán AVERY amelyik kb 2 óra múlva adta azt a képet, (mármint összefolyásban) amin nem láttam már a pöttyöket.

#944 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:46

Kipróbáltam a TG 10×15-ös fotópapírt, a Lexmarkkal (bár rohadjon ki a bele, fél centis margók minden oldalon (kivéve a papír alsó végét, ott egy centis  :reklamacio: )), egész szép képet produkált (a Forte 170g/m^2 extra glossy papírhoz képest, amit még vagy két éve kaptam ajándékba, és még mindig megvan egy lap :D), de még mindig fótos a lelkem. Amint összegyűlik egy kocsinyi rendelés, indul is a jóember Pöstre a nagykerbe, akkor majd jól megrendelem az ip1600-at :)

SZERK.: Fél-off: 10×15-ös nyomathoz milyen képbeállítást (felbontás, dpi) használtok? Mondjuk a felbontás nem lényeg, Photoshopban beállítom 100×150 milliméterre, aztán Photoshop PDF formátumban mentem, azzal tényleg méretben nyomtat, de a DPI érték az kérdéses (hogy mekkora az az érték, aminél nagyobbra állítva már úgysem lesz szemmel láthatóan jobb a képminőség). Valahol (már nem emlékszem hol) olvastam erről egy szösszenetet, onnan 320 DPI rémlik. Jól emlékszem?

Szerkesztette: debaj 2006. 02. 08. 20:49 -kor

#945 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:50

Valaki nem tud egy jó modszert a patronok feltöltéséhez ip4200-hoz?Egy borzalom feltölteni!vettem canon utantöltö festéket+kifurtam a patront de amikor bele engedem a tintat egyszerre a festék szivacsba folyik az összes tinta(10ml).A tartajba meg szinte semmi sem marad!!Az alsó részén meg ömlik belöle a tinta!:(
5letek?Vagy tudna valaki ajánlani egy jó feltöltö készletett?
Thx
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#946 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:55

Ha visszaolvasol, volt már leírva egy módszer, ha jólemlékszem, lugosi vagy zsul tollából, de munkában, sietve olvastam, már nem rémlik tisztán. Meg úgy emlékszem, hogy akkor resetelni kell a patron tintaszintmérőjét is, és az elmenti a nyomtató memóriájába (vagy hova :think:), hogy nem eredeti patronnal használtad, szóval a garancia elszaladhat.

Szerkesztette: debaj 2006. 02. 08. 20:56 -kor

#947 Felhasználó inaktív   Waze 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 08. 20:58

Sziasztok! 3 napja boldog tulajdonosa vagyok egy ip5200-nak. Azt szeretném megkérdezni Ti milyen fotó papírokat használtok/ajánlotok? Nekem eddig ezek váltak be: EPSON Premium Glossy 255g/m2, és a FORTE Injekt Paper 270g/m2 ezeknek a minősége vetekszik a Canon Photo Paper Pro-éval és lényegesen olcsóbbak (főleg a FORTE). Még valami: HP everyday és Photo Papert véletlenül se használjatok! Tintát nem tudja elszívni rendesen, értsd: a tinta rajta marad a papír felszínén és ott szárad meg.
Ja és Canon rulz :smoker:  :respect:

#948 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 21:25

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 19:46

SZERK.: Fél-off: 10×15-ös nyomathoz milyen képbeállítást (felbontás, dpi) használtok? Mondjuk a felbontás nem lényeg, Photoshopban beállítom 100×150 milliméterre, aztán Photoshop PDF formátumban mentem, azzal tényleg méretben nyomtat, de a DPI érték az kérdéses (hogy mekkora az az érték, aminél nagyobbra állítva már úgysem lesz szemmel láthatóan jobb a képminőség). Valahol (már nem emlékszem hol) olvastam erről egy szösszenetet, onnan 320 DPI rémlik. Jól emlékszem?

Hú. Minek mented pdf-be? Nem azon a gépen nyomtatsz, ahol a feldolgozást csinálod? Na mindegy.
Én úgy szoktam, hogy beállítom a méretet (én centiben, de végül is tök mindegy), viszont a dpi értékhez nem írok be semmit.
Plusz még (szerintem!):
- 10x15-ben kb mindegy a dpi (na azért nem 72 :) )
- azért se állítom a dpi-t, mert a nyomtató driverben beállítom minőségnek a "nagy"-ot, szerintem szépen dolgozik
- ha nagyon kontrollálni akarod a dpi-t, akkor a Qimage progit próbáld ki, direkt ilyen nyomtatási kérdések legoptimálisabb kivitelezésére találták ki, jó kis cucc. A dpi-t is pont az ideálisra állítja be, és most nem vagyok benne biztos, de ez lehet hogy pont az általad írt 320 dpi.
- szerintem A/3-ig 200 dpi még szép eredményt ad (már csak egy A/3-as nyomi kellene itthonra).

#949 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 21:27

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 19:55

Ha visszaolvasol, volt már leírva egy módszer, ha jólemlékszem, lugosi vagy zsul tollából, de munkában, sietve olvastam, már nem rémlik tisztán. Meg úgy emlékszem, hogy akkor resetelni kell a patron tintaszintmérőjét is, és az elmenti a nyomtató memóriájába (vagy hova :think:), hogy nem eredeti patronnal használtad, szóval a garancia elszaladhat.

Micsodaaaaaaa?  :eek:  :)

Én tutira nem írtam ilyet. Még a kezem se ért hozzá nem gyári canon patronhoz.  :(

#950 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 21:35

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 21:25

Hú. Minek mented pdf-be? Nem azon a gépen nyomtatsz, ahol a feldolgozást csinálod? Na mindegy.

Jobban bízok a pdf-ben, mint a photoshopban, volt már rá példa, amikor elmérte magát. (Mondjuk az még a régi HP deskjet istentuggyahanyasnál, meg photoshop 6-nál fordult elő).

Idézet

Én tutira nem írtam ilyet. Még a kezem se ért hozzá nem gyári canon patronhoz.

akkor zsul volt, ő az utántöltés-szakértő, vagy már nem tudom. Mondom, futva olvastam át, több volt a scroll, mint az értő olvasás :D Konkrétice az IP1600-zal kapcsolatban kerestem hozzászólást (hátha a kereső kifelejtett valamit), de ha megragadott egy-egy szó, akkor az egész hozzászólást meg az azt követő pár postot is átnyálaztam. :)

Szerkesztette: debaj 2006. 02. 08. 21:38 -kor

#951 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 22:45

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 17:41

De hát az epson az pigmenes és nem prdig forralós-fröcskölős, mint a canon.
Nem kizárt, hogy egy epson márkájúú papírral nem lesz tökéletes.
A HP papírral a canon tenta nem jó az biztos!

Má' bocsika, de a forralós-fröcskölőst még csak értem de a pigmenes, az mijjen teknológia??? :eek:
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#952 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 23:27

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 19:33

Mennyi idővel a nyomtatás után nézted?
Nekem volt olyan papírom már meg nem mondom melyik, talán AVERY amelyik kb 2 óra múlva adta azt a képet, (mármint összefolyásban) amin nem láttam már a pöttyöket.

2 példányban nyomtattam, az egyiket kb pont 2 órával a másik után, de nekem tök egyformán néznek ki. az a furcsa, hogy amíg az általam kipróbált többi papíron nem nagyon látszik, hogy tintással készült a kép, tehát totál olyan, mintha laborban nagyították volna, ezen az epson papíron a pöttyök felfedezhetők, tehát látszik, hogy nyomtatva lett.

csak, hogy okuljak kérdezem: miért nem jó nektek az Easy-PhotoPrint? miért jó, hogy tököltök fotosoppal, stb, mikor a képkivágást meg lehet adni a canon féle progiban is? miért is kell a felbontást számolgatni?

tényleg kíváncsi vagyok és nem értek hozzá, ezért kérdem.

#953 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 23:32

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 21:45

Má' bocsika, de a forralós-fröcskölőst még csak értem de a pigmenes, az mijjen teknológia??? :eek:

szerintem kicsit itt kuszálódtak a fogalmak. azt hiszem a kolléga a pigment vs. dye alapú tinták különbségére akarta felhívni a figyelmet, csak közben belerondított a gondolatmenetbe a piezo vs. bubble-jet fogalomkör is.

#954 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 23:56

Idézet: Berci77 - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 0:27

2 példányban nyomtattam, az egyiket kb pont 2 órával a másik után, de nekem tök egyformán néznek ki. az a furcsa, hogy amíg az általam kipróbált többi papíron nem nagyon látszik, hogy tintással készült a kép, tehát totál olyan, mintha laborban nagyították volna, ezen az epson papíron a pöttyök felfedezhetők, tehát látszik, hogy nyomtatva lett.

csak, hogy okuljak kérdezem: miért nem jó nektek az Easy-PhotoPrint? miért jó, hogy tököltök fotosoppal, stb, mikor a képkivágást meg lehet adni a canon féle progiban is? miért is kell a felbontást számolgatni?

tényleg kíváncsi vagyok és nem értek hozzá, ezért kérdem.

erre én is kiváncsi lennék.

Mondjuk amikor pontosan tudni akarom, hogy hogy-smint nyomtat a gép, akkor nem jó, de gyakorlatilag a normál fotopapír beállítást leszámítva semmi gond vele.
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#955 Felhasználó inaktív   redbull2000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 00:37

Sziasztok!

Nekem egy 4200-om van, és nagyon szeretem. Tavaly vettem és nagyon bevált. Fotopapírt rayfilmet használok ez nagyon kitűnő csak nem tudom hogy hol lehet nagyobb mennyiségben beszerezni.

Eddig ezt a Macropolisnál vettem - nagyon olcsón kb. féláron mint a többi papír kivéve a Victoria nevű förmedvényt. borzalom. Némi beállítással javítható a képminőség de így is gyenge.- de kifogytak és nem is nagyon tudnak beszerezni csak két fajtát egy fényest és egy mattot.

Nem tud valaki segíteni abban,  hogy Rayfilm papirokat, illetve cli8-as patronokat -2800-as ár alatt akár jó minőségű utántöltötött változatban is- hol lehet beszerezni.

#956 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 07:26

Idézet: Berci77 - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 23:27

miért jó, hogy tököltök fotosoppal, stb, mikor a képkivágást meg lehet adni a canon féle progiban is? miért is kell a felbontást számolgatni?

Nekem pl. azért, mert szinte sosem fejezem be a fényképezést a kattintással. Áttöltöm gépre, aztán átnézem, photoshoppal kiretusálom a képhibákat, a képbe nem illő dolgokat, korrigálom a színeket, fényerőt/kontrasztot, ha megérdemli a kép, akkor átkevergetem szürkeárnyalatosba (az egykattintásos színtelenítés/grayscale funkciót nem nagyon érdemes használni egy progiban sem, mert nem fekete-fehér képet ad, csak 'nem színes' képet. :)), ha kell, zajt szűrök vagy ráeresztek valami képeffektet, aztán (mivel sajnos alapból jpg jön a fényképezőből), inkább beállítom ott, amikor még a "kicsomagolt" adatokkal dolgozok, és nyomtatom photoshop pdf-ből, mint hogy mentsem újra, és egy másik programban állítgassam a képméretet (és megtömje képzajjal a képeimet).

#957 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 12:54

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 21:45

Nem tudom, lehet, hogy máskép hívják.
Írd ide ha tudod hadddd tanuljak! ;)

#958 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 12:55

Idézet: Berci77 - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 22:32

szerintem kicsit itt kuszálódtak a fogalmak. azt hiszem a kolléga a pigment vs. dye alapú tinták különbségére akarta felhívni a figyelmet, csak közben belerondított a gondolatmenetbe a piezo vs. bubble-jet fogalomkör is.

Na valami ilyesmi!

#959 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:13

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 6:26

...Nekem pl. azért, mert szinte sosem fejezem be a fényképezést a kattintással. ........

Ezzel magam is így vagyok, minden utómunkát elvégzek. Tapasztalatom szerint 10db jónak ítélt képből 9-en azért lehet javítani ;)  ;)
Nyomtatni azonban én sem ezt használom mert nem tud dátumot tenni (exif) és nemkem 20év mulva fontos lesz, hogy mikor készült a kép. Ha még látszik vmi a nyomaton  :blink:

Az Eeasy Fotoprinttel semmi baj (ha kiiktatom a javítgatási hajlamát) ill. csak annyi, hogy nem tudok vele 4:3 arányú képet nyomtatni oly módon hogy a kép méretét (albumban rendelkézésre álló méretre)tetszés szerint tudjam változtatni (de lehet hogy csak én nem jöttem még rá a módjára 3 év alatt), márpedig a gép ebben készíti és van hogy nincs kedvem kéz- lábfejet stb-t lehagyni a képről. A másik ami nem tetszik az a dátum béna karaktere, de ez már csak az én szőrszálhasogatásom miatt van. Ehhez használom az Olympus Camedia Master Pro-t, karakter a dátumhoz szép, fehér,  fekete vékony árnyékkal, így minden képrészleten látszik, de mégsem tolakodó. Ez a progi viszont nem tud szegély nélkül nyomtatni és csak a 4:3 formátumot támogatja.  :omg:

Én is keresek 1 progit ami mindent tud!!!  :think:

#960 Felhasználó inaktív   artos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 16:36

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 8:26

Nekem pl. azért, mert szinte sosem fejezem be a fényképezést a kattintással. Áttöltöm gépre, aztán átnézem, photoshoppal kiretusálom a képhibákat, a képbe nem illő dolgokat, korrigálom a színeket, fényerőt/kontrasztot, ha megérdemli a kép, akkor átkevergetem szürkeárnyalatosba (az egykattintásos színtelenítés/grayscale funkciót nem nagyon érdemes használni egy progiban sem, mert nem fekete-fehér képet ad, csak 'nem színes' képet. :)), ha kell, zajt szűrök vagy ráeresztek valami képeffektet, aztán (mivel sajnos alapból jpg jön a fényképezőből), inkább beállítom ott, amikor még a "kicsomagolt" adatokkal dolgozok, és nyomtatom photoshop pdf-ből, mint hogy mentsem újra, és egy másik programban állítgassam a képméretet (és megtömje képzajjal a képeimet).

Próbáld ki ps-ben, hogy a képet LAB-ba konvertálva a fényerő (L) csatornát egyedül kiljelölve konvertálod szürkeskálába. Sokkal szebb lesz a végeredmény.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.