HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 14:53

Mije feher?! :blink:
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#202 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 14:03

Idézet: Rlaci - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 20:09

Ezután nyomtattam egy fúvókatesztett, amiből egyértelműen kiderült, hogy a 3bk patron fúvókáival van a gond.

HI!
Ezzel kapcsolatban, a nyomatról hogy lehet megállapítani, hogy rossz-e vmelyik fúvóka?
A lap tetejére nyomtatott egy téglalap hálós valamit, abban 1-2 vízszintes vonal el van jobban elcsúszva(0.1mm-nél kisebbre saccolom), meg a rács közepe táján hosszában 3-4 sor nem tökéletesen vízszintes( tehát kis eltérések vannak, amit lemérni nem tudtam, annyira kicsi, csak ha szemmel ránézek, látom, hogy nem tökéletes). Meg 1 sorba nyomtatott betűket, de azoknak az alja mintha kicsit csíkos lenne, meg nem elég kontrasztos. A betű nagyságú fekete téglalap meg végig csíkos vízszintesen. Friss patron, jópár tisztítóprogram után. Akkor szerintetek a fej a beteg? Gari már nincs rá, kb 1200 oldalt nyomtattam vele 2 év alatt. Valami alkoholos mélytisztítás, vagy vmi más házi megoldás segíthet? Vagy csak a nyomtatónál drágább szervíz marad? A nyomtató Canon i450.

#203 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 19:33

Idézet: beegee01 - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 14:03

HI!
Ezzel kapcsolatban, a nyomatról hogy lehet megállapítani, hogy rossz-e vmelyik fúvóka?
A lap tetejére nyomtatott egy téglalap hálós valamit, abban 1-2 vízszintes vonal el van jobban elcsúszva(0.1mm-nél kisebbre saccolom), meg a rács közepe táján hosszában 3-4 sor nem tökéletesen vízszintes( tehát kis eltérések vannak, amit lemérni nem tudtam, annyira kicsi, csak ha szemmel ránézek, látom, hogy nem tökéletes). Meg 1 sorba nyomtatott betűket, de azoknak az alja mintha kicsit csíkos lenne, meg nem elég kontrasztos. A betű nagyságú fekete téglalap meg végig csíkos vízszintesen. Friss patron, jópár tisztítóprogram után. Akkor szerintetek a fej a beteg? Gari már nincs rá, kb 1200 oldalt nyomtattam vele 2 év alatt. Valami alkoholos mélytisztítás, vagy vmi más házi megoldás segíthet? Vagy csak a nyomtatónál drágább szervíz marad? A nyomtató Canon i450.

Az I865-ös a fúvókatesztnél az ábrák mellé írja a megfelelő patron számát, így egyértelműen beazonosítható, hogy melyikkel van gond. A rácsos minta mindig ferde kicsit, az normális szerintem. Eddig minden Canon nyomtatónál ilyen volt

#204 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 08:11

Idézet: Rlaci - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 18:33

Az I865-ös a fúvókatesztnél az ábrák mellé írja a megfelelő patron számát, így egyértelműen beazonosítható, hogy melyikkel van gond. A rácsos minta mindig ferde kicsit, az normális szerintem. Eddig minden Canon nyomtatónál ilyen volt

Találtam a szoftverében ilyet : "Nyomtatófej igazítás". Nyomtat kis egyszínű téglalapokat több sorban különböző nyomtatófej állásokkal, és nekem a jót kellene kiválasztanom, és oda kattintani, hogy az legyen a beállítás. Csak az a baj, hogy mind csíkos, sőt: kockás, de van amelyiken kardiológiai ábrák látszanak. Szóval nincs megfelelő fejállás (én legalábbis ezt szürtem le belőle). Én csak pesszimista vagyok ezzel a fejjel kapcsolatban. Ja, meg ha képet nyomtatok (szigorúan fekete-fehérben), az tiszta csíkos bármilyen minőség beállítása mellet. Emlékezetem szerint régebben ez nem így volt.

#205 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 09:18

Idézet: beegee01 - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 7:11

Találtam a szoftverében ilyet : "Nyomtatófej igazítás". Nyomtat kis egyszínű téglalapokat több sorban különböző nyomtatófej állásokkal, és nekem a jót kellene kiválasztanom, és oda kattintani, hogy az legyen a beállítás. Csak az a baj, hogy mind csíkos, sőt: kockás, de van amelyiken kardiológiai ábrák látszanak. Szóval nincs megfelelő fejállás (én legalábbis ezt szürtem le belőle). Én csak pesszimista vagyok ezzel a fejjel kapcsolatban. Ja, meg ha képet nyomtatok (szigorúan fekete-fehérben), az tiszta csíkos bármilyen minőség beállítása mellet. Emlékezetem szerint régebben ez nem így volt.

Vszinüleg valami komoly dugulásod van!  :mad:

#206 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:31

Jaja, egy fejtisztítás ráférne, először a sw-ből, utána meg manuálisan. Tintát ugye gyárit használtál?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#207 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 07:59

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 10:31

Jaja, egy fejtisztítás ráférne, először a sw-ből, utána meg manuálisan. Tintát ugye gyárit használtál?

Sw-s fejtisztítás megvolt, nem tudom a manuálison mit értesz, gondolom nem a törölgessük körbe(már az is volt) metódust. Tinta: szégyen, de bevallom,  3 gyári, és 5-7 utángyártott patront használtam el.

#208 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 08:46

Milyen tipusu volt az utangyartott?
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#209 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 09:29

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 7:46

Milyen tipusu volt az utangyartott?

Quality Ink

#210 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 10:12

Hát az nem csúcskategória. Tanács: Desmanol(ez a legjobb szvsz), Clin vagy más hasonló alkoholos tisztítót pzs-re öntesz(tocsogjon) és hozzányomogatod a fej alját, oldalirányú húzgálás nélkül. 10-ből 9 beszáradt patront helyrerak.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#211 Felhasználó inaktív   Roltii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 20:27

Hi

Egy kérdés: ti milyen papirt használtok? Nekem sima 4*6-os kéne vagy eggyel kisebb, mert nincs túl sokszor szükségem A4-re. Szóval én próbáltam az eredeti Canon-t, gyönyörű, de k***a drága... Most kipróbáltam egy Avery Premium Glossy-t vagy mit, az egész jó,de MM-ben az is 1800 (25 db)...1000 Ft környékén keresnék normálisakat, olyan HP everyday jellegűt (jah,azt ne próbáljátok,szét folyik az egész, túl könnyű a papir)

Üdv

Roltii

#212 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 08:41

Nem a papír könnyű, csak más tintához való.

Esetleg javaslom a canon matt papírját, szépek a színek rajta, korrekt a felbontása is. esetleg még forte, tdk papírok jók, de javaslom nézz be a "milyen papírra nyomtassak?" topicba is, ott gyakorlatilag canon papírokat tárgyalunk ki.

#213 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 08:48

Idézet: Roltii - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 21:27

Hi

Egy kérdés: ti milyen papirt használtok? Nekem sima 4*6-os kéne vagy eggyel kisebb, mert nincs túl sokszor szükségem A4-re. Szóval én próbáltam az eredeti Canon-t, gyönyörű, de k***a drága... Most kipróbáltam egy Avery Premium Glossy-t vagy mit, az egész jó,de MM-ben az is 1800 (25 db)...1000 Ft környékén keresnék normálisakat, olyan HP everyday jellegűt (jah,azt ne próbáljátok,szét folyik az egész, túl könnyű a papir)

Üdv

Roltii

Canon PP-101 10x15cm, 270gr, 20 darab van benne, 1100-1200,-Ft bruttó körül. Fotónyomtatásra legjobb szerintem :D
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#214 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 14:02

Nekem eddig az EPSON premium glossy papirja jott be a legjobban! Tokeletes CANON-hoz is! En PIXMA ip6000D-be hasznalom. A neten vettem:

Itt van a link

2642 Ft 100 db 10x15.... no comment  :respect:

Igaz + postakoltseg, de ha tobbet rendelsz vagy a haverral osszealltok mindjart nem olyan sok jon ra!

:up:

#215 Felhasználó inaktív   Roltii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 14:14

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 13:02

Nekem eddig az EPSON premium glossy papirja jott be a legjobban! Tokeletes CANON-hoz is! En PIXMA ip6000D-be hasznalom. A neten vettem:

Itt van a link

2642 Ft 100 db 10x15.... no comment  :respect:

Igaz + postakoltseg, de ha tobbet rendelsz vagy a haverral osszealltok mindjart nem olyan sok jon ra!

:up:

Köszi szépen, a többieknek is! Még egy kérdés....ami a pixmaniaval kapcsolatos...adnak ÁFÁ-s számlát? csak mert lehet hogy eltudom számolni,azért nem mindegy:D

Köi

Balázs

#216 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 08:52

Igen adnak szamlat. Ha kerdesed van, akkor ramesz a honlapjukra beirod a telefonszamodat es ok felhivnak par percen belul.... :respect:

Eddig csak pozitiv tapasztalatom volt veluk.

#217 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 14:39

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 9:12

Hát az nem csúcskategória. Tanács: Desmanol(ez a legjobb szvsz), Clin vagy más hasonló alkoholos tisztítót pzs-re öntesz(tocsogjon) és hozzányomogatod a fej alját, oldalirányú húzgálás nélkül. 10-ből 9 beszáradt patront helyrerak.

Megvolt a Clines mosás, de csak annyit sikerült elérni, hogy mostmár egyáltalán semmit sem nyomtat, csak a szép fehér papír jön ki belőle.
Szóval a csíkozódás megoldódot :((szar poén)
A nyomtatófej alja tintás lett, szóval nem tudom mi lehet a probléma. A driverét is újraraktam...

#218 Felhasználó inaktív   rush 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 02. 19:34

Idézet: beegee01 - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 15:39

Megvolt a Clines mosás, de csak annyit sikerült elérni, hogy mostmár egyáltalán semmit sem nyomtat, csak a szép fehér papír jön ki belőle.
A nyomtatófej alja tintás lett, szóval nem tudom mi lehet a probléma. A driverét is újraraktam...

Ne tovább :D ! Már látom kezedben a csavarhúzót, amivel lecsavarod a fejet rögzítő két csillagcsavart, hogy kivitelezz egy komplett külső-belső mosást. ÁÁÁ!!! Szervíz! Szépen lepucol, és gyári patronok vissza! Ha nem díjazzák a szervízben, akko fejcserés támadás zsebből. Sajna. Én is itt tartok.
Úgy kezdődött hogy fekete elszállt. Rajtam kívül még tudok 2 ilyen gépről.

#219 Felhasználó inaktív   rush 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 02. 19:55

Idézet: beegee01 - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 15:39

Továbbá mindenki fikkantja az utángyártott cuccost. Számoljunk csak! 10 garnitúrát használtam el. Darabját 400 körül veszem. Tehát 1 gar. 2000 pénz. Gyári pedig legjobb esetben is 10 ropi ( az 5 patron). Esetemben az 100 000Ft-ba kerülne, amit 20-ból kihoztam. Abba már had férjen bele egy "8000" ft-os fej. Csak nem kerül többe ha 25 nettóért komplett gépet veszel. Hozzáteszem, nem igényes fotónyomatra használom.

#220 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 20:29

Idézet: rush - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 18:55

Továbbá mindenki fikkantja az utángyártott cuccost. Számoljunk csak! 10 garnitúrát használtam el. Darabját 400 körül veszem. Tehát 1 gar. 2000 pénz. Gyári pedig legjobb esetben is 10 ropi ( az 5 patron). Esetemben az 100 000Ft-ba kerülne, amit 20-ból kihoztam. Abba már had férjen bele egy "8000" ft-os fej. Csak nem kerül többe ha 25 nettóért komplett gépet veszel. Hozzáteszem, nem igényes fotónyomatra használom.

Hol veszed a fejet? Mert én már lemondtam erről a fejről, csak azért erőltetem, mert nem tudom, hol lehet újat venni. Küldheted a megoldást priv.be is, nehogy "törvényt" sértsünk a reklámmal.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.