HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   SZBGY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:44

Kedeves HWSW tagok!

Kérdésem csupán a következő. Ugye arról ne is álmodjak, hogy én CANON IP5200-as nyomtatómmal egy elvileg teljes felületén nyomtatható verbatim DVD-R lemezt full felületen be tudok teríteni tintával? Hiába próbálom a saját szoftverét eszerint az igény szerint beállítani, az istennek sem megy....NERO-val talán sikerülne, de nem mertem belevágni, amíg meg nem győződök róla, hogy tényleg csak "korlátozott" a nyomtatási felület. Várom mihamarabbi segítségeteket, mert már igen csak égető lenne nyomtatnom, vagy így vagy úgy.....

Üdv, SZBGY

#1882 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:05

Canon IP4200 nyomtatóval és Acoustica CD Label Makerrel gond nélkül telenyomtatom a lemezt. :)

#1883 Felhasználó inaktív   kane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 15:09

Idézet: SZBGY - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:44

...Hiába próbálom a saját szoftverét eszerint az igény szerint beállítani, az istennek sem megy...

Természetesen tele lehet nyomtatni, akár a saját szoftverével, akár Neroval, akár Acousticával. A kérdések a következők. Melyikkel szeretnéd? Ha eddig nem ment, akkor mit állítottál be pl. a saját szoftverben? Ha tudjuk, mi a gond, könnyebb segíteni.

#1884 Felhasználó inaktív   SZBGY 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 08. 11:52

Idézet: kane - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 15:09

Ha eddig nem ment, akkor mit állítottál be pl. a saját szoftverben? Ha tudjuk, mi a gond, könnyebb segíteni.

No akkor megpróbálom értelmesen elmondani. Mivel a nyomtató is új (viszonylag) és én is újonc vagyok cd/dvd nyomtatás témában, kapásból úgy gondoltam teszek egy kis próbálkozást a saját szoftverével. Már csak azért is mert a minta szerkesztést is ott kezdtem. Leginkább az zavar, hogy a belső "holt" azaz nyomtatási területen kívül eső kör átmérőjét nem tudom leszükíteni minimálisra A szoftver szerint még max 10 mm tudom kérni a szükitést de igy is egy 33 mm belső átmérőjű "holt" kört kapok ami még mindig nem az amit én szeretnék.. Azaz a nyomtatható terület  a nyomtató leírása és az én megfigyelésem szerint is mindenképpen azonos (illetve jó esetben még 1/2 cm-el benyúlik) marad az ellentétes oldalon hasznos területet lefoglaló: irható - olvasható területével. Kicsit idétlenül írtam le tudom, de másként nem tudom elmagyarázni.... Angolul sajnos nem tudok így lehet persze hogy a szoftver leirást is félre értelmezem....

#1885 Felhasználó inaktív   retekes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 12:40

Idézet

Az "itt" link

Köszi nem vettem észre.

#1886 Felhasználó inaktív   kane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 19:06

Idézet: SZBGY - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 12:52

Leginkább az zavar, hogy a belső "holt" azaz nyomtatási területen kívül eső kör átmérőjét nem tudom leszükíteni minimálisra A szoftver szerint még max 10 mm tudom kérni a szükitést de igy is egy 33 mm belső átmérőjű "holt" kört kapok ami még mindig nem az amit én szeretnék..

Tehát a megoldás:
1. File menüpont, válaszd a Select paper-t.
2. Erre bejön két előre definiált sablon, ami nem jó neked.
3. Ezért válaszd a New-t(újat) alul.
4. A feljövő ablakban válaszd a kívánt átmérőt. Nevezd el, ahogy akarod, és mentsd is el.
5. Megoldva, DE nem választhatsz 118 mm-nél nagyobb külső és 17 mm-nél kisebb belső átmérőt.
6. Ha ennél nagyobbat vagy kisebbet akarsz, használd az Acoustica CD/DVD Label Maker-t. www.acoustica.com

#1887 Felhasználó inaktív   SZBGY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:08

Idézet: kane - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 19:06

Tehát a megoldás:
1. File menüpont, válaszd a Select paper-t.
2. Erre bejön két előre definiált sablon, ami nem jó neked.
3. Ezért válaszd a New-t(újat) alul.
4. A feljövő ablakban válaszd a kívánt átmérőt. Nevezd el, ahogy akarod, és mentsd is el.
5. Megoldva, DE nem választhatsz 118 mm-nél nagyobb külső és 17 mm-nél kisebb belső átmérőt.
6. Ha ennél nagyobbat vagy kisebbet akarsz, használd az Acoustica CD/DVD Label Maker-t. www.acoustica.com

Nagyon szépen köszönöm! Nagyon sokat segítettél. Én ezt eddig nem tudtam hogy saját mintát is csinálhatok:-) Még egyszer köszönöm!

#1888 Felhasználó inaktív   Matrix2006 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 11. 15:19

Nekem Pixma IP1600-as nyomtatóm van. Azért, hogy a hulladék tintatartály ne teljen minden bekapcsoláskor a fejtisztítássa (és ne zabálja feleslegesen a tintát) nem kapcsolom ki. Viszont a papírt kiveszem és lehajtom a tetejét, hogy le menjen tele porral (jó tudom így is fog belemenni). Namost, ha nyomtatni akarok papír be és elkezd mocorogni, szerintem ugyan úgy mint bekapcsoláskor. Ilyenkor is fejet tisztít, vagy valami mással ügyködik?? Mert ha igen akkor nem érdemes bekapcsolva hagyni, mert akkor ugyanott vagyok és még áramot is fogyaszt.
Másik kérdésem, hogy az elején legalul középen van egy íves állítható kerék. Ez mire szolgál, mert a leírásában semmit nem szólnak róla!

#1889 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 17:50

Idézet: janmano - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 12:12

Komolyan kérdezed? :think:

Szerintem majdhogynem drágább lesz mint egy vadi új nyomtató!

Kb 11000-ből kijön innen:
http://cgi.ebay.com/Canon-iP4200-Printhead...oQQcmdZViewItem

Már vásároltam tőle kétszer, mindíg megjött.

#1890 Felhasználó inaktív   retekes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 18:00

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy szerintetek, mikor használ több festéket a nyomtató DVD borító nyomtatásnál, ha rendes A/4-est (rendes papír bealítással) vagy fényes A/4-est használok (matt fotó bealítással).
Továbbá még azt szeretném kérdezni, hogy fotó nyomtatásnál a nagy vagy a kis feketét használja. Előre is köszi
Nyomtató Canon mp 600
(PGI-5BK, CLI-8BK, CLI-8C, CLI-8M & CLI-8Y)

#1891 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 20:03

Ha jól tudom, fényes papírhoz kevesebb festéket használ, mert nem szívódik annyira bele a festék az anyagba.

#1892 Felhasználó inaktív   retekes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 20:35

Köszi

#1893 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 21:33

Idézet: Aramir - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 17:50

Kb 11000-ből kijön innen:
http://cgi.ebay.com/Canon-iP4200-Printhead...oQQcmdZViewItem

Már vásároltam tőle kétszer, mindíg megjött.

Hú ez kiru lenne, csak egy a bajom...Nem tudok regisztrálni(nem tudom Magyarországot kiválasztani :think: ).

#1894 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 11. 21:45

Kérdés a tudorokhoz:
IP 3000-res. Újratelepítettem a windózt. Lemezekre korábban egész jól, most kimondottan fakón nyomtat a saját CD-labelPrint programmal. Másra (fotó és normál papír) rendesen nyom. Felhúztam minden telítettséget, tónust. Mit lehetne még tenni? A gyári 6 színprofil közül a rendszer automatikusan választ? Ha nem, akkor melyik mire jó? mert a leírás ezzel ugye nemnagyon foglalkozik.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1895 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:41

Idézet: pitius - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 21:33

Hú ez kiru lenne, csak egy a bajom...Nem tudok regisztrálni(nem tudom Magyarországot kiválasztani :think: ).

A "Country or Region"-t állítsd át "see all countries"-re, és ott válaszd ki Hungaryt, a sima "Country" alatt nemfogod megtalálni (már ha erre a problémára gondoltál). Egyébként a fizetéshez a PayPalra is kéne regisztrálnod majd, amihez kéne valamilyen bankkártya, pl MasterCard.

Jut eszembe:
http://www.vatera.hu/canon_pixma_ip4200_ny...j_18711446.html

(nem én vagyok, csak gondoltam szólok, hogy itt is van, igaz drágábban, viszont nem két-három hét, míg megkapod)

Egyébként mi a baja a fejednek (a nyomtatóéra gondolok :Đ )? Leállt egy szin? Ha igen, akkor próbáld meg nagynyomású levegővel kifujatni belőle (tudom, brutálissan hangzik, de nekem segített, meg amúgyis, nincs veszteni valód).

Szerkesztette: Aramir 2007. 02. 11. 22:48 -kor

#1896 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 23:03

Veszteni valód tényleg nincs, de a sűrített levegő brutális eszköz. Talált már el a csőből kiszabaduló apró olajcsepp? :)

#1897 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 23:12

Idézet: debaj - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 23:03

Veszteni valód tényleg nincs, de a sűrített levegő brutális eszköz. Talált már el a csőből kiszabaduló apró olajcsepp? :)

Még nem, de nemis az ipari nagynyomásúra gondoltam, hanem amit lehet venni 1500-2000 Ft-ért palackot, arra :D A számítógépek tisztítására használják.

#1898 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 23:29

Idézet: Aramir - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 23:12

A számítógépek tisztítására használják.

:offtopic:

Ohohó, az még messze van a nagynyomásútól :D Egyszer volt szerencsém hozzá, amikor egy elpattanó csőből, közelről arconcsókolt az öt bar, és ugyan negyedóra múlva már hallottam, de egész nap elég bamba voltam. :D

#1899 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 00:18

Idézet: debaj - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 23:29

:offtopic:

Ohohó, az még messze van a nagynyomásútól :D Egyszer volt szerencsém hozzá, amikor egy elpattanó csőből, közelről arconcsókolt az öt bar, és ugyan negyedóra múlva már hallottam, de egész nap elég bamba voltam. :D

Kellemes lehetett :D

Mindenesetre az van a dobozára írva, hogy "nagynyomású PB-légfúvó" :) Legalábbis amit én vettem. Ez csak az ujjaimat fagyasztotta le :Đ

Szerkesztette: Aramir 2007. 02. 12. 00:18 -kor

#1900 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 17:37

Idézet: Aramir - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:41

A "Country or Region"-t állítsd át "see all countries"-re, és ott válaszd ki Hungaryt, a sima "Country" alatt nemfogod megtalálni (már ha erre a problémára gondoltál). Egyébként a fizetéshez a PayPalra is kéne regisztrálnod majd, amihez kéne valamilyen bankkártya, pl MasterCard.

Jut eszembe:
http://www.vatera.hu/canon_pixma_ip4200_ny...j_18711446.html

(nem én vagyok, csak gondoltam szólok, hogy itt is van, igaz drágábban, viszont nem két-három hét, míg megkapod)

Egyébként mi a baja a fejednek (a nyomtatóéra gondolok :Đ )? Leállt egy szin? Ha igen, akkor próbáld meg nagynyomású levegővel kifujatni belőle (tudom, brutálissan hangzik, de nekem segített, meg amúgyis, nincs veszteni valód).

Múlthéten nem működött a 'See all countries'. Már regisztráltam az Ebay-re ,de megnézem ezt a vaterás linket.

A kék "szín" állt le, tisztítás után sikerült annyit javítani, hogy most "már csak" csíkoz. Volt már szervízben(nem garanciális a nyomi)és ott sem tudták kitisztítani rendesen,  kicsit sokallom az új fej 20e + munkadíját.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.