HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   DannyLz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 03. 09:48

Olyan emberek tapasztalatait várom akiknek ilyen notebook-juk van...

Előre is köszönöm...

üdv.

#2 Felhasználó inaktív   Trinitron 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 03. 11:53

engem az amilokrol mindenhol lebeszeltek.
Trinitron
(Trinitron cool gepe: Asus L5826DFU)

#3 Felhasználó inaktív   DannyLz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 11:56

Idézet: Trinitron - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 11:53

engem az amilokrol mindenhol lebeszeltek.

Mit mondtak rá?
igazából elég közel van a vásárlás még hátha tanulok belőle...

#4 Felhasználó inaktív   Trinitron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 15:07

egyreszt minosegi problemak voltak (egyik boltban emiatt nem is aruljak), masreszt amiatt beszeltek le rola, mert specko alkatreszekkel dolgoznak (ram, vinyo, optikai meghajto), szal egy esetleges cserekor nehezebb a beszerzes es dragabb.
Trinitron
(Trinitron cool gepe: Asus L5826DFU)

#5 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 21:54

Hello!

Nekem egyelore meg csak jo tapasztalatom van rola, 3 hete nyuzok egy A1630 as gepet es szerintem eszmeletlenul jo. A specko alkatreszeket nem nagyon ertem, fujitsu-siemens vinyo es toshiba DL DVD iro sok mas gepben is van..A gep teljesitmenye brutalis, 3DMark 2001 ben ~13000pont elegge komoly, raadasul ez meg csak a kisebb kiepites. Namost hallottam enis ezeket a minosegi problemakat, stb, nemtudom mire gondolnak, pixelhiba nincs, nemugy mint pl az uj clevoknal:), nem recseg ropog, es ha barmi baj lesz vele ott a 3 ev garancia. (2evet kulon lehetett venni 30ezerert, szvsz ezen nemszabad sporolni). A gep papiron 3.5 kg, amit oszinten szolva nem hiszek el. Sokkal konnyebbnek erzem, mondjuk nekem a vastagsag es a forma volt  a szempont es szvsz gyonyoru es vekony. Akksi uzemido engem meglepett, nem szamitottam sokra, de aktiv hasznalat mellett olyan 2.5 ora szerintem realis. Mondjuk nalam nem feltetel, legtobbszor halozatrol megy..

A gep: AMD Mobile Athlon 64 3000+
        256MB DDR@333
        ATI Mobile Radeon 9700 128MB DDR
        DVD+-RW DL
        40GB HDD
        Wlan,Bluetooth(opcios),GBit LAN,FireWire, LPT1, USB2.0, stb   
        Jah es az egyik legnyonyorubb tukrozesmentes 15,4" Widescreen kijelzo

A gep 349000 volt + 30+afa a garancia bovites. Szvsz megerte, batran ajanlom
Az alabbi linken vannak kepek es teszt:
http://www.theregist...w_amilio_a1630/
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#6 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 22:52

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 20:54

Hello!

Nekem egyelore meg csak jo tapasztalatom van rola, 3 hete nyuzok egy A1630 as gepet es szerintem eszmeletlenul jo. A specko alkatreszeket nem nagyon ertem, fujitsu-siemens vinyo es toshiba DL DVD iro sok mas gepben is van..A gep teljesitmenye brutalis, 3DMark 2001 ben ~13000pont elegge komoly, raadasul ez meg csak a kisebb kiepites. Namost hallottam enis ezeket a minosegi problemakat, stb, nemtudom mire gondolnak, pixelhiba nincs, nemugy mint pl az uj clevoknal:), nem recseg ropog, es ha barmi baj lesz vele ott a 3 ev garancia. (2evet kulon lehetett venni 30ezerert, szvsz ezen nemszabad sporolni). A gep papiron 3.5 kg, amit oszinten szolva nem hiszek el. Sokkal konnyebbnek erzem, mondjuk nekem a vastagsag es a forma volt  a szempont es szvsz gyonyoru es vekony. Akksi uzemido engem meglepett, nem szamitottam sokra, de aktiv hasznalat mellett olyan 2.5 ora szerintem realis. Mondjuk nalam nem feltetel, legtobbszor halozatrol megy..

A gep: AMD Mobile Athlon 64 3000+
           256MB DDR@333
           ATI Mobile Radeon 9700 128MB DDR
           DVD+-RW DL
           40GB HDD
           Wlan,Bluetooth(opcios),GBit LAN,FireWire, LPT1, USB2.0, stb      
           Jah es az egyik legnyonyorubb tukrozesmentes 15,4" Widescreen kijelzo

A gep 349000 volt + 30+afa a garancia bovites. Szvsz megerte, batran ajanlom
Az alabbi linken vannak kepek es teszt:
http://www.theregist...w_amilio_a1630/

Erről a termékről van szó:

Amilo A - Uniwill

Ez egy kínai-tajvani gyártó, mely a Gericom ill. a Portocom kétes hirnevét alapozta meg. A Uniwill  legolcsóbb gyártó, ez viszont az általános termékminőségen is meglátszik. A FUSI az egyetlen a nagy márkák közül, aki bevállalja; innen a márkáról terjengő rossz hír. A plusz  jótállás kifizetése helyes döntés volt.

#7 Felhasználó inaktív   amilo7640 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 16:00

Nekem tökéletesen működik, nagyon szeretem. Amilo 7640-em van, ami a Fujitsu-Siemens honlapja szerint elvileg Athlon 64-es és alapból tudja a wireless lan-t. Az enyémben "csak" mobil AthlonXP 3000+ van és a wireless lan-hoz is külön kellett PCMCIA kártyát vennem, egyébként ua. mint a "hivatalos" verzió. Ez a magyar, sulinetes változat, amit alamiért szintén Amilo7640-ennek hívnak.

Nem tudom, hogy a felvetett minőségi problémákkal összefügg e, de az első darabot másnap vissza kellett vinnem, mert némi problémák voltak vele. Leírom, hátha jól jön valakinek:

Hazaértem és nem tudtam bekapcsolni, gondoltam az aksi nincs feltöltve. Konnektorba be, akkor sem kapcsolt be. Utána lekaptam az akksit és csak konnektorról próbáltam, akkor bekapcsolt. Egy ideig így használtam, azt hittem minen rendben. Kicsit később már akksiról és akksi+tápról is ment, azt hittem a kezdeti gondokat az okozta, hogy jéghideg volt a gép, amikor hazavittem és kicsomagoltam. Egyébként egy picit vártam is a bekapcsolással. De akksiról használva néha magától kikapcsolt, és rendszertelenül ahhoz, hogy az energiagazdalkodási bállítások okozták volna. Néhány óra után valahogy ez is megoldódni látszott (felmelegedett végre a cucc, gondoltam). Másnap reggel Windows SP2 ráengedtem és onnantól nem lehetett a gépet elindítani. Azaz lehetett, de csak safe módban, normál módban a windows bejelentkezése után memóriahibát írt ki ("cannot be written és a memóriacím). Persze lehet, hogy ez is megoldható lett volna egy bios frissítéssel, de még nem teszteltem annyit, hogy az akksi/kikapcsolódás dologba is biztos legyek, ez a két tényező elég volt ahhoz, hogy inkább visszavigyem és cserét kérjek.

A cseregépre még a szervízben ráengedtük az SP2-t és tökéletesen működött, semmilyen memóriahibát nem produkált. Azóta is legnagyobb megelégedésemre működik, totál stabil, iszonyú gyors, semmilyen véletlenszerű kikapcsolást vagy el nem induláast nem produkált. Mindemellett baromi jól néz ki. Szóval nem bántam meg, hibás darab minden gyártónál előfordulhat. Nem tudom egyébként, hogy ugyanaz e a bios rajta, mint az esetleg hibás első darabon, ha igen, akkor az nyilván memóriahibás volt, de mindemelellett nem vagyok százszázalékosan meggyőződve arról, hogy az első is hardveresen rossz volt.

Amúgy van benne 512 ram, dvd +-RW, ráadásul kétrétegű, 3 db usb 2.0, firewire, video out, vga, 1 picimaci (benne a wireless), 40 gb vinyó (nemtom hány rpm, de kimondottan gyors), sőt még egy kártyaolvasó is. Tényleg eddig nagyon elégedett vagyok vele. Az egész gépről általánosan az a benyomásom, hogy állati pörgős, mindent nagyon halkan és gyorsan futtat, külön tetszik, hogy a hűtőventillátor kikapcsolható (ilyenkor a proci persze leszabályoz)

Kérdésem, hogy lehetséges, hogy elvileg upgradelhető Athlon64-re? A specifikációja szerint az alaplapi chipset megegyezik az "igazi" Amilo 7640-el. Létezik olyan alaplap, ami mindkét procit támogatja?

#8 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 22:55

Idézet: amilo7640 - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 15:00

Nekem tökéletesen működik, nagyon szeretem. Amilo 7640-em van, ami a Fujitsu-Siemens honlapja szerint elvileg Athlon 64-es és alapból tudja a wireless lan-t. Az enyémben "csak" mobil AthlonXP 3000+ van és a wireless lan-hoz is külön kellett PCMCIA kártyát vennem, egyébként ua. mint a "hivatalos" verzió. Ez a magyar, sulinetes változat, amit alamiért szintén Amilo7640-ennek hívnak.

Nem tudom, hogy a felvetett minőségi problémákkal összefügg e, de az első darabot másnap vissza kellett vinnem, mert némi problémák voltak vele. Leírom, hátha jól jön valakinek:

Hazaértem és nem tudtam bekapcsolni, gondoltam az aksi nincs feltöltve. Konnektorba be, akkor sem kapcsolt be. Utána lekaptam az akksit és csak konnektorról próbáltam, akkor bekapcsolt. Egy ideig így használtam, azt hittem minen rendben. Kicsit később már akksiról és akksi+tápról is ment, azt hittem a kezdeti gondokat az okozta, hogy jéghideg volt a gép, amikor hazavittem és kicsomagoltam. Egyébként egy picit vártam is a bekapcsolással. De akksiról használva néha magától kikapcsolt, és rendszertelenül ahhoz, hogy az energiagazdalkodási bállítások okozták volna. Néhány óra után valahogy ez is megoldódni látszott (felmelegedett végre a cucc, gondoltam). Másnap reggel Windows SP2 ráengedtem és onnantól nem lehetett a gépet elindítani. Azaz lehetett, de csak safe módban, normál módban a windows bejelentkezése után memóriahibát írt ki ("cannot be written és a memóriacím). Persze lehet, hogy ez is megoldható lett volna egy bios frissítéssel, de még nem teszteltem annyit, hogy az akksi/kikapcsolódás dologba is biztos legyek, ez a két tényező elég volt ahhoz, hogy inkább visszavigyem és cserét kérjek.

A cseregépre még a szervízben ráengedtük az SP2-t és tökéletesen működött, semmilyen memóriahibát nem produkált. Azóta is legnagyobb megelégedésemre működik, totál stabil, iszonyú gyors, semmilyen véletlenszerű kikapcsolást vagy el nem induláast nem produkált. Mindemellett baromi jól néz ki. Szóval nem bántam meg, hibás darab minden gyártónál előfordulhat. Nem tudom egyébként, hogy ugyanaz e a bios rajta, mint az esetleg hibás első darabon, ha igen, akkor az nyilván memóriahibás volt, de mindemelellett nem vagyok százszázalékosan meggyőződve arról, hogy az első is hardveresen rossz volt.

Amúgy van benne 512 ram, dvd +-RW, ráadásul kétrétegű, 3 db usb 2.0, firewire, video out, vga, 1 picimaci (benne a wireless), 40 gb vinyó (nemtom hány rpm, de kimondottan gyors), sőt még egy kártyaolvasó is. Tényleg eddig nagyon elégedett vagyok vele. Az egész gépről általánosan az a benyomásom, hogy állati pörgős, mindent nagyon halkan és gyorsan futtat, külön tetszik, hogy a hűtőventillátor kikapcsolható (ilyenkor a proci persze leszabályoz)

Kérdésem, hogy lehetséges, hogy elvileg upgradelhető Athlon64-re? A specifikációja szerint az alaplapi chipset megegyezik az "igazi" Amilo 7640-el. Létezik olyan alaplap, ami mindkét procit támogatja?

Neked szerintem egy A1640-es van. Persze tévedhetek. Egyébként semmi sem zárja ki, hogy egyazon barebonban 64-es vagy sima Athlon XP legyen.

#9 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 23:15

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 22:52

Erről a termékről van szó:

Amilo A - Uniwill

Ez egy kínai-tajvani gyártó, mely a Gericom ill. a Portocom kétes hirnevét alapozta meg. A Uniwill  legolcsóbb gyártó, ez viszont az általános termékminőségen is meglátszik. A FUSI az egyetlen a nagy márkák közül, aki bevállalja; innen a márkáról terjengő rossz hír. A plusz  jótállás kifizetése helyes döntés volt.

Hat szerintem ezert a penzert teljesen korrekt a gep, lehet, hogy nem egy IBM T sorozat, de nekem fontos volt hogy 350 nel ne nagyon keruljon tobbe, viszont legyen benne korrekt videokartya, wlan,dvd iro es jo proci.  A 3ev gari igy is megnyugtato, raadasul az sem mellekes, hogy a gephez jart windows xp + sok mas program (6cd), reszletes kezikonyv, stb.
Egyetemistakent nem nagyon van szuksegem presztizsgepre, egy jol hasznalhato, megfizetheto, de azert 1-2 evre megfelelo teljesitmenyu gepet akartam.
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#10 Felhasználó inaktív   amilo7640 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:53

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 23:55

Neked szerintem egy A1640-es van. Persze tévedhetek. Egyébként semmi sem zárja ki, hogy egyazon barebonban 64-es vagy sima Athlon XP legyen.

Nem 1640, az biztos, az sempron procival van és 15,4 wide screen kijelzővel. A leírásában (csak cd-adták a géphez), egyébként a 7640-esnél is feltüntetik, hogy lehet sempron, athlon xp és athlon 64 változatban is kapni és mint kiderült, a wireless LAN utólag is beépíthető (nem picimaci és nem usb, hanem totál a gépbe építve). Sőt, egy egszerű procicserével athlon 64-re is upgradeelhető (nem mintha szükségem volna rá). Magyarul az itthon kapható 7640-ekbe athlon xp procit tettek és egyszerűen kihagyták a beépített wireless lant.

#11 Felhasználó inaktív   amilo7640 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:55

Idézet: amilo7640 - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 22:53

Nem 1640, az biztos, az sempron procival van és 15,4 wide screen kijelzővel. A leírásában (csak cd-adták a géphez), egyébként a 7640-esnél is feltüntetik, hogy lehet sempron, athlon xp és athlon 64 változatban is kapni és mint kiderült, a wireless LAN utólag is beépíthető (nem picimaci és nem usb, hanem totál a gépbe építve). Sőt, egy egszerű procicserével athlon 64-re is upgradeelhető (nem mintha szükségem volna rá). Magyarul az itthon kapható 7640-ekbe athlon xp procit tettek és egyszerűen kihagyták a beépített wireless lant.

Ja, mindezt az importőrtől kérdeztem meg.

#12 Felhasználó inaktív   atikj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 21:52

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni! Vettem egy AMILO A7640-es notebookot, amiben egy AMD Mobile Sempron™ 3000+ processzor van. A windows, a sandra 2005 és az amd cpuinfo is 798 MHz-esnek látja a processzort. A gépet valóban elég lassúnak találom. A BIOS-ban nem lehet szorzót állítani. Frissítést a BIOS-hoz nem találtam, bár nem tudom van-e már frissebb(2004.09.17 van a gépen). A prociról sem találtam semmi használhatót. Az asztali gépemben athlon 2600+ van ami 2,09 GHz-en fut, ebből kiindulva a 3000+ -nak legalább 2,2 Ghz-en kellene futni. Vagy rosszul gondolom? Minden infót szívesen fogadok!

#13 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:50

Idézet: atikj - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 21:52

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni! Vettem egy AMILO A7640-es notebookot, amiben egy AMD Mobile Sempron™ 3000+ processzor van. A windows, a sandra 2005 és az amd cpuinfo is 798 MHz-esnek látja a processzort. A gépet valóban elég lassúnak találom. A BIOS-ban nem lehet szorzót állítani. Frissítést a BIOS-hoz nem találtam, bár nem tudom van-e már frissebb(2004.09.17 van a gépen). A prociról sem találtam semmi használhatót. Az asztali gépemben athlon 2600+ van ami 2,09 GHz-en fut, ebből kiindulva a 3000+ -nak legalább 2,2 Ghz-en kellene futni. Vagy rosszul gondolom? Minden infót szívesen fogadok!

"Dolgoztasd" meg a géped egy kicsit (pl. Prime 95), úgy nézd a CPU órajelét.
Mobile CPU-nál természetes, hogy alacsonyabb sebességen megy, ha nem "hajtod" a géped.
Természetesen segédprogival, lehet fix alacsony sebességen is tartani a CPU-t.
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#14 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 00:02

Hálózatról üzemeltetve maximális órajelen illene működnie.

#15 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 08:26

Idézet: Hasse - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 0:02

Hálózatról üzemeltetve maximális órajelen illene működnie.

Ha asztali procis a gép, akkor igen. Mobil AMD procinál, 230 V-ról járatva is megy a freki (szorzó) állítgatás a CPU terhelés függvényében (Win XP beépítve tudja), úgy mint a Pentium-M nél a speed stepping. Természetesen beállíthatod, hogy hálózatról üzemeltetve, mindig max. sebességen üzemeljen (zajra, melegedésre, is gondolj).
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301

#16 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:39

A 798Mhz a legkisebb sebesseg, a tobbi lepcso 1600 illetve 1800Mhz. Nalam legalabbis igy van (Mobile Athlon 64 3000+), gondolom sempron nal is.

#17 Felhasználó inaktív   atikj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 21:42

Megizzasztva tényleg 1,8 GHz-en fut a proci. Milyen segédprogik vannak, amivel fixre állíthatom a sebességet. Ezzel lehet állítani azt is, hogy hálóról mindig 1,8-on menjen?

#18 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 22:12

Idézet: atikj - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 21:42

Megizzasztva tényleg 1,8 GHz-en fut a proci. Milyen segédprogik vannak, amivel fixre állíthatom a sebességet. Ezzel lehet állítani azt is, hogy hálóról mindig 1,8-on menjen?

SpeedswitchXP - CPU frequency control for notebooks running Windows XP

RightMark CPU Clock Utility (RMClock)
ThinkPad X301

#19 Felhasználó inaktív   evett23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 14:35

Sziasztok!

Nekem egy Amilo D8800-som van. Ez N.o.-ból van. Gari már nincs rá. A gép nagyon jól megy, mostanáig nem volt vele baj. Most sajnos a háttérvilágítás invertere elszállt... ez elég kemény, viszont még mindig a legolcsóbb baja az lcd-nek!

üdv: evett
evett

#20 Felhasználó inaktív   blh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:15

Sziasztok!

Notebook vásárlás előtt állok,s szeretném a segítségeteket kérni abban,hogy tudtok-e olyan üzletet,ahol viszonylag jó kondíciók mellett lehet hitelre Fujitsu-Siemens gépet venni.Köszi!

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó